Svokra ma nepočúva
Nezvyknem sa sťažovať na svokru. Rozumieme si a naše vzťahy boli vždy dobre. No ide o to ze mi naučila syna na mobil. Syn má skoro 5 rokov a doteraz som ho mobilov a internetu stránila a teda stránim aj ďalej. Nikdy nemal potrebu ťukať do mobilu ani ho len nezaujímal. No po terajších prázdninách mi je veľmi ťažko. Par krát do týždňa bol u svorky. Nespaval tam iba tam pobudol par hodín kým som si ja potrebovala niečo vybaviť. A svokra hneď ako som zavrela dvere dala mu do ruky mobil a nezaujímala sa. Dokonca mu vyčlenili 1 mobil a tam mu nasťahovali hry. Syn začal byť agresívny a správa sa veľmi zle. Dokonca jeho spánok je plný úplne bezduchych vykrikov. Zakázala som jej aby mu dávala mobil, viac krát som ju pekne prosila nech to nerobí. Ona povedala ze nech sa nebojím ze mu ho nedá. No ako som písala ze len som zavrela dvere a už mu ho dala. On si ho ani sam nemusel pýtať, jednoducho mu ho hneď pcha do rúk. Povedala som jej aj ze tam syna viac nedám. No ona aj tak vie ze keď nemám inú možnosť tak ho tam doniesť musím. Nerešpektuje mňa a ani manžela. Vôbec, už sme sa s manželom kvôli tomu x krát pohádali lebo aj on jej to vravel a ona to ma na háku. Dokonca naučila syna ze ma klamať, povedala mu ze nech maminke nepovie ze bol na mobile. No syn príde domov, najprv zatĺkať ze nebol a potom povie ze babka zakázala hovoriť ze bol na mobile. Prosím vás povedzte mi co mam robiť, ja som z toho už zúfalá. Ako si jedna žena nedokáže dať povedať. Je to moje dieťa a keď doteraz zvládol byť bez mobilu tak to zvládne aj ďalších 5 rokov. Ja sa mu doma plne venujem alebo sa hrá s hračkami. Ona doma nič nerobí aj tam som mu odniesla nejaké hračky aby nepovedala ze tam sa nemá s čím hrať. Majú velikansky dvor no nie aj tak ho nepošle hrať sa na dvor.. Viem ze ho ma rada čiže ju neobtazuje to ze jej ho niekedy dám, len ma to hnevá... Prosím tie co ste za "ved keď sa chvíľu pohrá nič sa nestane" mi tu ani nepíšte. Mam na to svoj názor a jednoducho moje dieťa ten mobil mať nebude keď ho nepotrebuje.
@tanyag Och toto mi pripomenulo neprijemnu situaciu s 2-3 tyzdnovou dcerou, ktorej sa zle hojilo ocko TBC a museli sme na plucne do Podunajskych biskupic, tam robil taky stary, vyse 70-rocny lekar, a babatko samozrejme plakalo, lebo to museli silou vytlacit ten hnis a on to horko tazko ustal. Akokeby snad to babatko bolo schopne chapat a ovladat svoje prejavy bolesti. Uz som bola napruzena, ze ked este nieco povie, alebo zvysi hlas, tak mu skocim po krku. Vobec som nechapala, ako tam moze taky clovek robit, ked taketo pripady musi mat od rana do vecera. (Jasne ze chapem, ze nie je sranda toto pocuvat cely den, ale su ludia s vysokou alebo nizkou toleranciou na plac a trpezlivostou, tak tento nech ide inde).
Aj mne muž chodí a chodil na týždňovky a dieťa som brala aj ku gynekológovii.....zostala pri sestričke a mňa lekár vyšetril.....nikdy mi nikto nemerkoval.....všetko sa dá...
Dobre ženy, nechcela som to spomenúť ale okrem neho mam ďalšie 3 deti. Menšie. Nechcela som to sem písať lebo je tu jedna osoba ktorá má vkuse sleduje a ak zistí že som niečo písala ja ihneď o tom vedia najbližší.. Snáď si toto neprečíta. Čiže to je dôvod prečo nemôžem všetkých bravať zo sebou.... Týkalo sa to viac prázdnin kde syn nechodil do škôlky lebo nebola.
Nedávaj tam syna. Mám tri deti, žiadne babky poblízku a všetko s nimi vybavím. Keď mi niekedy treba ísť k lekárovi, zostane s nimi manžel.
Trápna výhovorka, fakt mega 🙈
A sorry, ale ked 5 rocne! dieta nedokaze obsediet pocas tvojho vysetrenia par minut (napr na stolicke za plachtou), tak potom robis vo vychove chybu ty,
@lunademonica Zase treba dávať reálne rady a nie také, že "myslím si". Úprimne pochybujem, že niekde zoženieš opatrovateľku na 30 minút. To už by si si rovno musela zaplatiť za dlhší čas, či tam už bude alebo nie. Pochybujem, že pod 30 Eur niekto vôbec naštartuje auto (obrazne). Dokonca ani mládež ti za 10 Eur nedvihne zadok.
Ty hľadáš len to, čo všetko sa nedá. Svokre by som ho nedala a vôbec by ma nezaujímalo, že sa tam pýta. Pokiaľ nebude rešpektovať Teba, nech sa nad sebou zamyslí. Učí 5rocne dieťa klamať? To je teda naozaj riadny grc. A to chodíš na gyndu každý mesiac? Ak by som tam aj išla, slušne by som poprosila sestričku aby tú chvíľku na neho dozrela. Mám tiež 5-rocneho synčeka, takže viem o čom hovorím.
Tak v prípade že máš 4 deti je jasné že je pohodlnejšie ísť sama ako s nimi, to zas keby mám takúto rodinnú situáciu a potrebujem niečo vybaviť tak to riešim opatrovateľkou. Možno je toho na babku dosť, sama píšeš že neobsedí a ak už nevie ako naňho tak mu šupne mobil. Samozrejme že ju to neospravedlňuje, ak si to neželáš môže ho zabaviť aj inak, ale ja len že aj moje deti si ma babky dovolia ďaleko viac ako na mňa a muža.
Starsie nemozu postrazit toho 5-rocneho? Alebo len jeho vziat a starsie nechat doma. Prip.daka mlada suseda, ci suseda na hodku moze isto daka. A ta, ktora sleduje, nech si najprv pozameta pred vlastnym prahom, az potom ocumuje druhe mamy, co ako robia, ci konaju. Prip.zavidi... co by bol ten lepsi pripad 😀
No jednoducho ho tam nedavat vobec a ked nieco urgent potrebujes vybavit, nech je s nim otec alebo si vybav nejaku opatrovatelku. Radsej by som dieta zverila “cudzej” osobe ako svokre kt na neho uplne dlabe a vybavi strazenie mobilom a este hp uci klamat :/

Baby, zbytocne deriete prsty…tu je skoda pismenok..s autorkou komunikacia ziadna, na rady nereaguje, vyjadrovanie tretia cenova…hm, tak ked tam prinesies maleho, nech ti svokra odovzda vsetky mobily co ma doma -skus a potom prosim napis jej reakciu 😂