Svokra ma sklamala
Ahojte, chcem sa asi len vyžalovať, možno počuť iný názor.
Svoju svokru som mala vždy rada, neboli sme kamošky, ale rešpektovali sme sa, vedeli sme sa porozprávať, s dcérou má super vzťah.
S mužom sme spolu už roky, bohužiaľ sa nám vzťah rozpadol a idem sa rozvádzať. Svokra pritom všetkom bola, mala info z prvej ruky, videla na vlastné oči jeho správanie, aj mu niekoľkokrát dohovárala.
Muž ma podvádzal celé tehotenstvo aj po pôrode, nechodil domov, nezaujímal sa o dieťa, našiel si počas nášho vzťahu frajerku a pod.
Teraz pri našej poslednej konverzácii na mňa ona vybehla, že to je všetko moja chyba, že ja som ho vždy len využívala, že on ma má rád a ja jeho už nie, že ja zo všetkého robím cirkus a neviem nič prežiť..takže aj keď vedela presne čo sa medzi nami stalo, prebrala celý naratív čo vraví môj muž.
Ona je taká stará škola, muž sa nikdy o deti nestará, tobôž aby pomáhal v domácnosti, vlastne mám byť rada, že ma nebije a keby ma začne biť mám byť rada, že len občas..
Dosť ma to sklamalo, viem, že ako matka si nikdy to dieťa nezaprie, ale čakala by som trochu pochopenia od ženy..
Čo si o tom myslíte?
@anonym_autor matka nikdy nepôjde proti synovi to je dané prírodou😉ktovie koľko krát svokra odpustila neveru
Poslala by som ju do zadnice :D asi stara skola, vlastne mas byt rada, lebo este ta mohol aj bit a to sa nestalo a ty sa vlastne stazujes pre nic za nic :D snad si jej nato povedala svoj nazor a ja byt tebou by som s nou po tomto uz neprehovorila
@crazy_cat_lady no ja som ostala v takom šoku, že som jej na to nepovedala takmer nič, teraz to ľutujem ale ja neznášam vyostrené rozhovory a hádať sa..no už naozaj zatváram dvere za ním aj celou jeho rodinou
@anonym_autor krv nie je voda a hlavne narcistickí rodičia budú slepo hájiť svoje dospelé dieťa. Nikdy si ťa nezastane daj ružové okuliare dole. Len veľmi málo rodičov vie priznať chybu. Možno je aj nešťastná že o vás príde, ale mohla to inak formulovať. Otočiť všetko na teba to som si zažila aj ja, no netreba sa dať a rázne pripomeň fakty mamičke.
@anonym_autor matka nikdy nepôjde proti synovi to je dané prírodou😉ktovie koľko krát svokra odpustila neveru
@anonym_e29d53 ona je v takom vzťahu, že ja by som to neprežila..a bohužiaľ presne taký život by ma čakal keby ostanem s mužom
@anonym_e29d53 ona je v takom vzťahu, že ja by som to neprežila..a bohužiaľ presne taký život by ma čakal keby ostanem s mužom
@anonym_autor matka nikdy nepôjde proti synovi. Tvojou chybou bolo, že si hľadala oporu o matky svojho protivníka, u svokry. Mňa by to neprekvapilo. Skôr ma prekvapuje, že si sa jej zdôverovala o jej synovi. To je základná chyba.
Blizsia kosela ako kabat, s tym nepohnes. Plus je to asi jej nastavenie, ze zena sa ma zodrat pre rodinu a vydrzat vsetko a drzat ako hluchy dvere...ona uz ina nebude. Od takejto osoby sa pochopenia nedockas. Aspon mohla byt ticho, kedze si ocividne synacika pozna, no ale nevie si pomoct. Kasli na nu.
@anonym_autor matka nikdy nepôjde proti synovi. Tvojou chybou bolo, že si hľadala oporu o matky svojho protivníka, u svokry. Mňa by to neprekvapilo. Skôr ma prekvapuje, že si sa jej zdôverovala o jej synovi. To je základná chyba.
@anonym_5f2813 Mozno sa nezdoverovala, mozno to ten syn nijako netajil, ze odbieha za inymi. Mali sme takeho v rodine, tak si to viem uplne predstavit.
Moja svokra detto.Obaja jej synovia sú hajzlici a nie malý každá jej nevesta je najhoršia lebo sa opovazi protirecit ich synacikom.Mne sa totálne sprotivila kvôli tomu .Nech si zastane syna ale nech ma nestranný názor a nie zo všetkého obviňovať tú ženu .Taká u mňa nemá žiadnu hodnotu
@anonym_autor run bež utec od oboch a už nikdy sa za nimi neobhliadni.
no čo už s nimi? nech si žijú ...
Tak vyfarbila sa, aspoň vieš že z jej strany to bola len pretvárka. A možno ju aj serie, že ona toľko odvahy k odchodu od debila nemá.
@anonym_autor To je jej voľba. Bohužial aj tá jej reakcia plynie z jej povahy. Mala si všetko zvládať s úsmevom a prekusnúť jeho prešlapy, len aby synáčik bol spokojný a mal spoločenský status vzorného otca a manžela.
Našťastie, ty sa môžeš rozhodnúť podľa seba. Ty nemôžeš za to, že on sa nesnažil a miesto snahy postarať sa o rodinu si našiel známosť. To je jeho problém.
Hlavne si jej slová neber k srdcu a netráp sa pre ne. Dotiahni so vztýčenou hlavou rozvod a delenie majetku.
No topiaci sa aj slamky chytá....svokra sa asi bojí, že jej synak zostane na jej krku
Ale určite od neho utekaj, držím palce
hroza tato starsia generacia. to, ze mas byt rada, ze ta nebije je uplny strop 😀 asi by som sa na nu uz po tom vsetkom vykaslala, ved ty s nou vlastne ani nemusis byt velmi v kontakte. fakt strasne nazory toto.
@anonym_autor nic neocavaj od matiek inych ludi, a nebudes sklamana. Kopec svokier, ked ide o ich synacikov nepovie na nich krive slovo a nebu kydat na vlastne dieta. Syncekovia su naj, matka musi vzdy stat pri dietati svojom, to vzdy zeny/manzleky/parnterky su na vine. Je to normalne, mne tiez sanka padla ked som to pocula...
Kaslat na nu, vezmi to tak, ze ako dobre ze sa takto vyfarbila, rozved sa a viac o nu nemusis ani zakopnut a nikdy viac s nou nemusis ani nic riesit
@anonym_autor ""Ona je taká stará škola"" Nie,ona je stará ŠKATUĽA
@anonym_autor je to jej syn a preto sa tak zachovala, ako tu už bolo napísané, matka nikdy nepôjde proti svojmu dieťaťu. A tebe prajem veľa síl, máš to ťažké ale myslím, že budeš šťastnejšia bez nich, keď sa takto k tebe správal!
hroza tato starsia generacia. to, ze mas byt rada, ze ta nebije je uplny strop 😀 asi by som sa na nu uz po tom vsetkom vykaslala, ved ty s nou vlastne ani nemusis byt velmi v kontakte. fakt strasne nazory toto.
@beatta7 ale čo je tá staršia generácia? Moja mama má 72 rokov a v živote by nič také nepovedala.
@anonym_autor Ako napísala @anonym_e29d53 každá si zastane to svoje..nebolo to fér uznávam, ale ju to určite tiež veľmi mrzí, že sa rozvádzate.
@anonym_autor Ahoj, rozumiem tvojmu sklamaniu, bolí to o to viac, že si jej verila. Ale dovoľ mi jeden pohľad 'pod povrch', ktorý ti možno pomôže tie emócie spracovať a uzavrieť to:
Jej útok nie je o tebe, ale o jej vlastnej hanbe: Tvoja svokra veľmi dobre vie, čo je jej syn zač. Videla to na vlastné oči. Ale priznať si, že jej syn je neverník, ktorý opustil rodinu, by pre ňu znamenalo priznať, že ako matka vo výchove zlyhala. Aby si zachránila vlastné ego, potrebuje z teba urobiť tú 'zlú'. Je to jej obranný mechanizmus, nie pravda.
Jej syn ako "obeť": Tvoj muž je pravdepodobne v stave, kedy si nevie priznať vinu, a tak doma plače, aká si zlá. Ona sa toho chytila ako topiaci sa stebla trávy. Je jednoduchšie veriť lži, že 'ty si ho využívala', než pravde, že on zradil.
Generačná trauma (stará škola): To, čo ti povedala o bitke ('buď rada, že ťa nebije'), je hrozné, ale veľa to hovorí o jej vlastnom živote. Ona pravdepodobne celý život žila v ponížení, musela tolerovať veci, ktoré ty dnes (správne!) odmietaš. Tvoja odvaha rozviesť sa a nenechať si skákať po hlave jej nastavuje zrkadlo, ktoré ona nezvláda. Ty robíš to, čo ona nikdy nedokázala – staviaš si hranicu.
Nezmeníš ju, chráň seba: Nečakaj od nej pochopenie. Ona ho nie je schopná dať, lebo ho nemá ani sama k sebe. Jej správanie je toxické. To, že si si ju vážila, je tvoja vizitka (si slušný človek), to, ako na teba vybehla teraz, je jej vizitka.
Nenechaj si vnútiť pocit viny. Si statočná žena, ktorá chráni seba a svoje dieťa pred prostredím, kde je nevera a nezáujem normou. Tvoja hodnota nezávisí od toho, čo si o tebe myslí zranená a zatrpknutá svokra. Drž sa, robíš správny krok pre svoju budúcnosť.“
tak aspoň sa prejavila a vieš čo je zač.
Že si sa vlastne zbavila dvoch degešov - muža aj svokry. Je to ako keď sa smeti same vysypú.
Treba jej nabudúce šplechnúť do tváre, ako ho zle vychovala, že to je jej chyba.
Nájdu sa aj svokry, ktoré sa zastanú pravdy, ale tvoja k nim nepatrí
@anonym_autor vy.rala by som sa z vysoka na neverníka aj na svokru čo dre hentaké chujoviny. Tieto argumenty, že máme byť rady, že nás chlap nebije by už konečne mali skončiť! Žiadna žena si nezaslúži ranu od chlapa. Nikdy. Keď chlap nevie ovládať hnev a chová sa ako hovädo, tak nech sa nečuduje keď s ním je tak jednané. Zdvihni hlavu a nabudúce jej povedz, že na čo by ti bol taký chlap, že sama sa budeš mať desaťkrát lepšie. Veď keď je taký skvelý tak jej rýchlo dovedie druhú nevestu.

Poslala by som ju do zadnice :D asi stara skola, vlastne mas byt rada, lebo este ta mohol aj bit a to sa nestalo a ty sa vlastne stazujes pre nic za nic :D snad si jej nato povedala svoj nazor a ja byt tebou by som s nou po tomto uz neprehovorila