Svokra mi dávala používané veci a ja som ich odmietla
Dobrý večer,
svokra je urazená. Chcela mi darovať používané posteľné obliečky a ja som to odmietla. Údajne som nevďačná.
a dobre si urobila. ak by si vzala a potom tajne vyhodila, tak by ta zasobovala stale.
samozrejme, pokial na to nie si odkazana.
Aj ja by som ich zobrala...rozstrihala a na handry na umyvanie paradne 😉teda pokial byvas na dome..tam sa tooolko handier pomina 🙉
vies co ja obliecky ktore uz nepouzivam, vyuzivam na skladovanie vianocneho stromceka, resp. jeho casti. alebo hocico v nich mozes skladovat, co chces uchranit pred spinou,prachom...
podľa toho ako boli používané? raz, dvakrát...100 rokov👍
zas problém ako svet
Dobre si spravila. Dala si jasný signál o aké “darčeky” nestojis.
Nehygienicke.
Neviem aké vzťahy máte ale prijať si to mohla, ak sú ešte požívateľné, samozrejme by si si ich oprala ťažko hodnotiť či si nevdačná určite máš nejaký dôvod pokiaľ si to odmietla
Nie som nevdacna, ale tiez by mi to vadilo.Pytala si si ich, nemas peniaze?ci ona sa chce niecoho zbavit a je jej luto to hodit do kosa?Nemusis vsetkym vyhoviet...
Mne raz svokra ponúkala že mi kúpi krepové obliečky. Nemám ich rada tak som jej narovinu povedala že sa mi nepáčia a nerada v nich spím. A dobre som urobila lebo nemám rada keď mi do mojej domácnosti ktorú chcem mať podľa seba ľudia kupujú veci. Nie je to o nevďaku ale každý má iný vkus. Odvtedy mi nič neponúka. Takže si podľa mňa urobila dobre a jednala si narovinu úprimne
Urobila by som to iste, co ty. Ked je urazena, to je jej rozhodnutie, ze si nezobrala nieco, co pouzival iny, je zase rozhodnutie tvoje. Jasne ( a dufam, ze slusne) si jej dala najavo, ze toto nie. Pratala by ti stare kramy stale a este by to roztrubovala kade tade, ze aka si bola rada. Muz co na to?
@luccija ona mi to sama ponúkala. asi jej bolo ľúto to vyhodiť. povedala, že má veľa obliečok, aj ešte zabalených. a tieto používané mi dávala
@number19 spala si uz v hoteli? Penzione? Bola v saune? Tiez nedavaju kazdemu hostovi nove. Tym som samozrejme nechcela povedat, ze to schvalujem.
Psina, ze zabalene ti neponukla a este je urazena, ked si nechcela pouzivane...
@elizabet173 Neviem, pouzite obliecky...na denne pouzivanie...naco? Treba kupit nove.
Divne gesto od svokry...
ako ja hovorim nasrat😅 kazda urazena svokra sa skor ci neskor odrazi spat a dostane novy lepsi napad😅😅😅
zobral by som si ich keby len na handry ale isto by sa zišli možno niekedy ak len napríkald tak pre návštevu by boli fajn 😀 a ešte ako bonus by som skúsil vytiahnuť od nej aj tie nové ak by sa mi niektoré páčili. Alebo by som jej povedal, že sa mi páčia niektoré tie nové (aj keby sa mi nepáčia) ... A isto by ešte bola rada, že ti môže dať. A ako tu píšu dievčence, záleží tiež, či boli 1x oblečené alebo 20 alebo sa už rozpadajú. Ak by boli 1-2x opraté, a napríklad by ich dávala preč len preto, pretože im vadí materiál a mala ich pár nocí ... tak by som to nevidel tragicky. Veď operieš ... V hotely sa prespí viac ľudí a kto vie aké prasatá v posteli a nevadí to nikomu ...
Prepáč, ale ja osobne nerozumiem, prečo toto máš potrebu zverejňovať na koňovi, nevzali si - ok, si nevďačná nevesta - jaj, tak stáva sa, ale život ide ďalej...
Ľudia sú všelijakí... Keby som ja mala každú nezhodu so svokrou prežívať, tak skončím na tabletkách...
@lydus2015 veď Ty nezverejňuj. Ja som zverejnila. Toto je diskusné fórum, kde si rada prečítam aj názory, postoje iných žien, ktoré majú záujem sa vyjadriť.
Tak sa pripájam....len tak na odľahčenie...lebo to prežívaš tak tragicky, akoby ti dávala devinu ku hlave 😝 Ty si z lepšej pánskej **** vyskočila, ako ona ? Povedala si, že nechceš a bodka....Alebo čakáš oslavné ódy na svoju osobu, typu "dobre si jej naložila...svini jednej"
@mandarinka555 Tak mňa by napríklad nenapadlo dávať niekomu používané veci ... nemali sme to "vo zvyku" .
Dobrý večer. Prečítala som si celú diskusiu a zaujalo ma, že si vo zvyku nemala darovať použite veci. Ak nakupujete v sekaci, bazariku alebo ste dostali veci pre seba či dieťa od niekoho iného ( ak dieťa máte to neviem), to je tiež používané. Alebo všetko sa u vás kupuje nové? U nás sa dedia veci či už detské, alebo aj dospelácke po kamoskach, čo inej nie je dobré posunie ktorá chce.....
Jasné, že ak to vadí treba slušne odmietnuť ale potom aj chápať, že sa svokra urazí, že veci ktoré ponúkla nie sú dosť dobre pre vás ako rodinu. Vo na to hovorí manžel?
@martina1201 Deti nemáme. A veci si kupujeme nové.
U nas je normalne posuvat si pouzivane veci po rodine- hovorim o zaclonach, detskych oblieckach, cajnikoch, poharoch a spol. Posuvam tam, kde kto ma o to popyta, resp.kde je "dopyt"- kedze mam rodinu, ktora bola vo vojne, veci sa jednoducho nevyhadzuju len preto, lebo to nie je v mode, ale posuva sa to vzdy "o dom dalej", pokial to plni funkciu (cize neroztrhane, nederave, nepokazene- i ked to posledne neplati celkom- moja svagrina dokaze vzdy cokolvek opravit🙈🙈)
Si vydatá ?
@mandarinka555 áno
@mandarinka555 keď mám svokru, tak som logicky vydatá.
Nie tak celkom....tu na koníku 90 % žien píše ako údajnej svokre, aj ked je to len matka ich frajera.
@mandarinka555 Ja som z tých zvyšných 10%
Možno ti len chcela pomôcť a ty hneď zhrozená otváraš diskusiu na koni...Je to žena z inej doby, kde peňazí nebolo nazvyš, tak si ľudia kadejako pomáhali (aj použitými vecami) ...a ináč, aj teraz si tak pomáhajú. Nemusíš ju hneď nenávidieť len preto, že je to "svokra" a hľadať si zámienky, ako ju očierňovať.

Ja by som si ich zobrala a potom vyhodila 😂 lepšie ako riešiť urazenu svokru