icon

Svokra mi dávala používané veci a ja som ich odmietla

15. jún 2021

Dobrý večer,
svokra je urazená. Chcela mi darovať používané posteľné obliečky a ja som to odmietla. Údajne som nevďačná.

lujza123
15. jún 2021

Nič proti používaným veciam, ja osobne milujem sekáče.....
Ale iné je keď si človek vyberie sám, nie ze mu svokra nanúti harampádie z roku pána a ešte sa uráža že to niekto nechce.....

autor
15. jún 2021

@mandarinka555 A kto píše, že ju nenávidím ??? Ja som nič také nenapísala, ani si to nemyslím.... veď Ty keď si zvyknutá, tak prijmi

autor
15. jún 2021

@lujza123 Veď o to ide ...

autor
15. jún 2021

@lujza123 ona nanucuje všetkým všetko. a potom rozpráva: "toľkým som to ponúkala a nikto to nechce".

lujza123
15. jún 2021

U nás tiež boli podobne pokusy ci už od rodičov alebo svokrovcov... Naskrobene tvrdé obliečky ako v nemocnici, ohavne obrusy z ružičkami, kriklava vyplznuta deka, utierky od Číňana ci uterák s nápisom najlepší dedko....

V žiadnom prípade ! Nie niesom nevdacna, len preferujem minimalizmus, radšej budem striedať 2 kvalitné dizajnove obliecky ako spavat v nejakom molami prezratom otrase z rokov 90 tych.

kikk
15. jún 2021

A preco ti ich svokra chcela dat? Ona si kupila nove a pre vas su dobre aj pouzivane? Ci ako? Ja ti uplne rozumiem. Ani ja by som ich nevzala, slusne odmietla a je uz len na nej, ako sa s tym vysporiada. Ak ma stipku rozumu, tak si uvedomi, ze to nebol dobry napad. Ak je prilis sebestredna, tak si jej stupila na ego a to sa tazko hoji. Tak ci tak, ja kvitujem tvoje konanie😉👌mabuduce si lepsie premysli, co komu bude ponukat.

kikk
15. jún 2021

@lujza123 nie je nad to poutierat detuchy do uteraka najlepsi dedko🙈🤣🤣🤣🤣fakt si ma pobavila👌😉

autor
15. jún 2021

@kikk Ďakujem 😘

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
kikk
15. jún 2021

@kkovacovak presne tak! Tiez to neznasam. Mam uplne iny vkus, ako zvysok rodiny, ficim si na minimalizme, lebo to riesi ciastocne aj moju upratovaciu obsesiu a uuuuplne ma vytaca, ked dostanem kravinu, za ktoru este musim byt vdacna, este si davat pozor, aby bola pocas ich navstavy vystavena a podobne. Uz si o mne myslia, ze som nevdacna, ale ja skratka vo svojom zivote chcem iba veci a predmety, ktore maju pre mna zmysel a pacia sa mi a vacsinou som si ich vybrala ja a nie niekto iny. Amen! Vsetko ostatne predavam na MK🤣✨👌

tncka
15. jún 2021

@mandarinka555 🤣🤣🤣👌

kkovacovak
15. jún 2021

@kikk ANO! Mám čisto biele obliečky a už vidím ako by som dostala nejaké kvetinové alebo nejaké ornamenty. Raz to skúsila aj s uterákmi...tam tiež nepochodila. Mám hnedé aby sa hodili k zvyšku bytu, vyberané podľa gramáže a nikto to nemôže meniť 😄 Tiež mám uprstovaciu obsesiu...možno to my sme tie divné 🤔😄

autor
15. jún 2021

@ptmt1011 Ako píšem. Kto je zvyknutý, nech príjme. Nič v zlom

lujza123
15. jún 2021

@kikk najlepším dedkom utieram psa.... 😂... V kúpeľni sú osušky, uteráky aj mini uteraciky vždy rovnakej farby.... Proste do serie... No a čo že ich mám málo! Ja sa chcem cítiť u mňa doma dobre, čo je na tom?

cervenaruza123
15. jún 2021

U nas ked niekto nanucuje, tak sa tvarim, ze nemam to kde dat alebo mam privela takych veci... Ako niektore veci fakt nevyuzijem. Niekedy koncime ako odpadkovy kos pre ostatnych mam pocit, nevedia co s niektorymi vecami, tak nam ich daju a maju vybavene a my nech sa utopime v haraburdach. Hlavne odkedy mame dieta, dobreze nie su vsetci urazeni, ze nechceme ich vanicku. No akoze co by som robila s 10 vanickami? A kazdy ma presviedca, ze prave ta ich je lepsia, nech ju vezmem, lebo im doma zavadzia. Nehovoriac o zhrozenych reciach, ked sme babatku niektore veci kupili nove (sak hygiena), naco, ake to je nehorazne minanie penazi, ved oni maju po svojich detoch. Ja viem, ze stari ludia odkladali kadeco a tiez sa snazim byt minimalisticka a nevytvarat zbytocne odpad a podobne, ale zase 50 rocny matrac s postielkou, co stali 30 rokov niekde na pojde ci v pivnici, to mi nepride uplne v pohode.
Ked sa svokra urazila, nevadi, aspon sa hadam pouci a nebude ti take davat. Tiez by som nevzala, ked mi netreba. Ona sa chce zbavit odpadu prakticky (pouzivala, ale uz nechce, kupila si nove a stare pouzivane nema kam dat), ty nechces a este si akoze nevdacna? Poznam take, ale to je uplne nelogicke. Nic si z toho nerob. Malo je takych svokier, s ktorymi maju nevesty dobre vztahy. Ked mam ja so svokrou konflikt, tak si vzdy poviem, ze to je predsa normalne, preco by sme prave my mali byt vynimka, ked vseobecne vztahy so svokrami byvaju zle. Tak mame konflikt, prejde to. Urazime sa, odujeme, potom to prejde, lebo sa nestretavame aj tak dobrovolne, ze sme super kamosky, ale len preto, ze sme rodina.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
autor
15. jún 2021

@ptmt1011 Ja tu neskloňujem slovo "tragédia". Neviem, kde si to zobrala. Opakujem sa, toto je diskusné fórum a chcela som si prečítať, ako by to brali iné ženy v takejto situácii. Ani tým nepíšem, že svokra je zlá. Skrátka tu píšem a čítam názory. A nie "tragédiu" ;).

podmostom
15. jún 2021

Ja som od svokry spočiatku prijala nejaké tie obliečky a iné veci nevyziadane. Ale hovorila som jej stále, že stačí, že máme dosť všetkého. Môj pohár pretiekol keď mi dala obrovskú kristalovu vázu co mala doma. Sme vtedy bývali traja v 1apol izbovom byte. Poslala som vázu po mužovi naspäť keď šiel k nej na návštevu. Odvtedy to trochu utichlo, ale je to stále boj. Cez koronu nám posielala ruska ako pre stohlavych drakov. Poslednú zásielku som tiež poslala späť. A toľko kozmetiky co nám dáva na Vianoce, hneď som po posledných Vianociach písala inzerát pre mamičky v núdzi, či sa niekto toho neujme. Ale zatiaľ neokomentovala ze som nevdacna a už sa dokonca začala aj pýtať co chcem a aj akú veľkosť deti nosia!

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
zuzudrnda
15. jún 2021

Len otazka, neviem ci mas deti, ak ano, neposuvate si v rodine ci medzi kamaratmi veci? Mam po starkej obliecky aj utierky. Nove obliecky vydrzali asi rok, niekolko prani a pustaju. Stare su ozaj dobre. A ziadna nova utierka nie je tak sava a dobra ako starkine. Nevidim v tom ziadnu tragediu. Mozno Ti chcela svokra ozaj dobre, ... Kazdopadne ma pravo ponuknut a Ty mas plne pravo odmietnut. Tam by som to asi nechala a bolo by mi luto svokru za to ohovarat na MK. Su aj horsie veci ako pouzite obliecky.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
autor
15. jún 2021

@zuzudrnda Deti nemám. Písala som to už. A aj to som tu už písala, že svokru neohováram, nemyslím si, že je zlá... Chcela som tu čítať len názory na vec ...

podmostom
15. jún 2021

@ptmt1011 áno, asi úplný základ je vždy sa opýtať mám toto a toto, nechcel by si to? Nie natlacat druhým svoje veci.. Ja už som sa v tomto ohľade naučila hovoriť razantné nie.. Nie nepotrebujem ďalšie oblečenie, ani solnicky, ani bábiku krásnu, ani čítačku, ani rámiky, ani knihy.. to som si tak matne spomenula co mi známi ponúkli v poslednom čase. Môj byt je taký priestranný vďaka tomu, že zbytočnosti už ne pri ji mam 🙂

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
podmostom
15. jún 2021

@ptmt1011 jasné, kľudne aj staršie veci, ak sa niekomu zídu. Ale tuto pani svokra sa nemá čo urážať, keď autorka jej podarunok slušne odmietla.

autor
15. jún 2021

@podmostom presne, ako píšeš. to bola podstata diskusie. nie posteľné obliečky, ako také, ale to, že svokra sa hneď urazila, keď som slušne povedala, že " ďakujem, ale máme obliečok ozaj dosť na používanie, nebudem sj to brať".

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
autor
15. jún 2021

@ptmt1011 Je to v pohode, nič sa nestalo ;). Neospravedlňuj sa. Napísala si svoje myšlienky a to je podstatné 🙂😉

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená