Svokra mi dávala používané veci a ja som ich odmietla
Dobrý večer,
svokra je urazená. Chcela mi darovať používané posteľné obliečky a ja som to odmietla. Údajne som nevďačná.
Si nevdacna. Nevdak svetom vladne. Aj Ja som nevdacna nevesta 100x som odmiietla. Slusne. Svokra sa trochu zdula ale preslo ju to. Ponukala mi svoj stary kabat z 1980r a ine svoje stare veci . Hoci Ja mam inu postavu a velky vekovy rozdiel je medzi nami ( cez 43r rozdiel) a nosim vacsinou znackove pekne veci .. to je proste tak ked lakomejšI clovek by aj chcel byt štedry a chce ti akoze dopriat no zaroven neminut ani cent ( a nedat ti ani tie nepouzite) Proste su ludia co nevedia davat nevedia dopriat a Mozno by aj chceli len sa na nic lepsie nezmožu Lebo taku maju povahu. Chcu dat len to coho by sa radi zbavili nie zeby dumali co by sa tomu druhemu pacilo co by chcel co by ho potesilo. Tak sa nad tym len usmej a rataj stym ze o par mesiacov svokra najde dalsiu super vec ktoru uz nechce .. a ty budes zas nevdacna.
nemám rada veci po niekom. ani ich nikomu nenútim. Raz za čas príde švagriná a si niečo vyberie pre deti a ostatné veci po deťoch dávam na charitu.... Komu to tam potom dávajú to mi je úplne jedno...
@miadi kabát po svokre? povedala by som že ja nie som charita....že to vôbec tvoju svokru aj napadne taká blbosť...😉
@deti95060810 Hlavne ona je nizsia dost a mà uzsie ramena. Ale par rokov potom sa jej este zišiel 🤣taky skaredy ze este aj Svokor co mà jedno oblubene tricko vzdy.. jej vravel nech ho vyhodi. Moja stara mama sa vedela aj v 90-+ pekne obliect.ani ona by si ten kabat nedala. Ale tak to je uz vec vkusu..kazdy je spokojny stym svojim. 😀horsie ked mi nukala do polky zjedeny donut 🍩 co prave žula.. alebo nejake kuracie stehno co prave žula 🤣😂🤮Ja som taka fajnovka nevdacna 😇
Neurobila si ani dobre, ani zle. Iba si povedala svoj nazor. Ak sa svokra urazila, je to jej problem.
Podla mna urobila zle svokra... nikdy by ma nenapadlo ponukat niekomu (a uz vobec neveste) pouzivane postelne pradlo. Iba ak tak ze nepotrebujes handry? Ja mam celu kopu stareho pradla, ktore pouzivam vzdy ked sa v dome nieco renovuje.
Ak sa svokra potrebuje zbaviť obliečok, nech ich daruje do nemocnice.
Ja taketo pouzite veci, co su este dobre, posuvam do krizoveho/azyloveho centra a pod. Nabuduce tam nasmeruj svokru, ked ma toho vela a nevyuzije. Bez srandy. Tam budu radi a jej sa uvolni skrina.
Asi ti to.prislo trochu luto alebo zamrzelo z x dovodov..ktore chapem..nie ako ti tu nakladaju, ze sa potrebujes vyzalovat a potlapkat po rameni,ze anommas hnusnu svokru. 😂 Nemas,neviem,vztahy su o inom.ako.o darovani obliecok.Iba ako ceresnicku a varovanie-mona exsvokra mi davala taketo vsakovake "honosne" veci do domacnosti,umele cinske figurky,obite servírovacie misy,vazicky,obliecky a plachty samozreme xy rokov pouzivane,roky skladovane na povale-zatuchnute,spinave,poprasane veci.My v jednoizbaku.Chcela sa toho zbavit pod rúškom uzasneho dopriavacieho gesta aky uz je ona grand.Moj ex samozrejme nadseny a bolo za to treba mamicku velebit pred celou dedinou ako nam pomohla.A ako bonus,chodila k nam a kontrolovala ci su vsetky tie krámy povystavovane.Moje nove(alebo proste veci podla mojho vkusu) poschovavala alebo nakazala vratit rodine ak som dostala.Ako riadit mi domacnost,co mam kde mat,co mam mat na sebe,na to bola expert.To je blbá smola takato svokra.Ak je taka aj tvoja,tak si to vydiskutuj alebo utekaj.U nas sa diskutovať nedalo,takze som zvolila druhu krasnu moznost a uz par rokov mam super zivot.😉
mne by od svokry používané obliečky nevadili. Nie som na ne odkázaná samozrejme, ale s úctou a rešpektom k nej, by som ich bez okolkov vzala. A keďže som si vzala za manžela jej syna, ktorého vychovala tak, aby mi vo všetkom vyhovoval. Tak by sa mi samozrejme neštítili ani jej používané obliečky.
nahodou je super ze si si stanovila hranicu, pravdepodobne to uz skusat nebude ale keby nahodou neboj sa pritvrdit...."kazda urazena svokra sa odrazi a vymysli nieco lepsie"😂😂😂 svata pravda
Tak kazdy fnuka kolko nema peniazkov, ale opak je pravda...no na druhej strane, co ja by som dala, lebo v skolke to strihame a vyrabame vela veci s detickami...
Pokial vsak stojis o nove veci a nepouzivane, tak hold mas smolu, lebo aj pan manzel/priatel uz bol pouzivany :D Toho nevymenis uz za novotu :D :D
Vsak sa netrap, podakovala si, povedala si, ze mate vela pouzivanych. Nic zle si jej nepovedala.pokial by slo o 5 x pouzite obliecky, by som si vzala, no ak take co 10 rokov pouzivala, povedala by som dakujem aj ja a ze nechcem. Niet ocom. Si mi pripomenula taku blbu situaciu, ked nam svokrovci dali na jeziska cisto cierne obliecky na 2 postele. No zial ja to nezvladla ani sa to nedalo netvarit,do placu mi bolo😂 a vidis boli nove. Chtiac nechtiac pochopila,ze ja v ciernych oblieckach nie, a vobec sa mi nepacia.slusne som jej ze ja cierne obliecky nezmesiem, a bolo. Vyriesili sme to🍀
@jankapepe Domácnosť je domácnosť, hotel je hotel. V hoteli v tom spíš, lebo je to nutnosť.
@lubkavargova1 No musím Ťa sklamať. Pán manžel môj nebol "používaný". Sme spolu od 19 rokov a ja som bola jeho prvá frajerka a on môj prvý frajer. Obaja sme boli z brusu noví ;).
Aaaale ja som dostala tiez, tie co mala polovicka pre seba v detskej, ostalo jej vela.. neriesila som, hodila som do skrine. A teraz sa super zisli :D pominala som ich kopec okolo domu, dokonca obrovske plachty, ktore ja nepouzivam su super na pláž :D či už piesok,alebo lehatka..
vobec by som t neriesila, ak nieco nechcem tak pekne poviem, neprosim si,mame to ho vela doma a ako to druha strana vezme neriesim... prejde ju to ;)
Pochybujem, že si v 19-tich prvý krát prcol 😝
by som ich zobrala, oprala. A nastrihala na malé handričky. A boli by na utieranie prachu. Ona by bola spokojná a ja by som mala nastrihané handričky na utieranie podlahy. 🙂
@mandarinka555 Dobre a to tebe tak trápi ? Kedy prcal môj manžel ? No to máš zvláštnu dilemu na 01:13 v noci....alebo len potrebu podpichnúť ? ;)
Myslim, ze keby autorka síce vzala, ale rozstrihala, to by svokra nerozdychala. Ak ma normalnu svokru bolo by jej jedno a sama by sa starych obliecok zbavila a neponukala neveste
dobre si spravila, ja mam kamosku ktora drzi hubu a krok a nemoze ani nove oblecenie malemu kupit, lebo svokra stale vytiahne zo skrini veci po synoch ktore cele roky zgrlila pre vnucata 😂😂😂a ked naaaaahodou nieco kupi tak svokra jej cisti zaludok ze na co ved maju oblecenia dost byvaju oproti sebe v bytoch na rovnakom poschodi 🤭😃takze si predstav 8 mesacnrho chlapca v menzestrakoch sirokych, hore oblecena sustacka,...
Tak je rozdiel spat 4x do roka na dovolenke v hotely v hotelovych oblieckach a rozdiel pouzivat vo vlastnom dome dennodenne vypouzivane obliecky od niekoho. Napr. mne sa nepacia kvetinkove obliecky...a teraz este pouzite od niekoho musim?
Na buduce pride so spodnym pradlom? Ze ved tu hla este sa nerozpada...
Neviem,co tu vsetky riesia,ze oni by zobrali....ludia naucte sa respektovat nazory inych a pracovat s danou situaciou a nie hovorit,co by ste vy robili. Mas moj obdiv stat si za svojim. Spravila si lepsie ako tvarit sa ako pokrytec,vziat si a nechat ich stat v skrini alebo pouzivat na ine ucely. Svokru to prejde a nauci sa,ze ta nema zasobovat pouzitymi vecami. Mne tak svokra tiez stsle pcha nejake nezmysli od oblecenia o 3 cisla vacsieho cez pouzite stare veci na vyhodenie. Odmietam vzdy,urazena je vzdy,ze nic od nej nechcem. Ale to je jej problem,nie moj. Len raz som si zobrala vec,ktoru som vedela dalej vyuzit. Ono to nie je nic proti svokre,ale ja nevidim zmysel v posuvani veci,ktore uz ja nevyuzijem. Aby to nebolo brane ako utok na svokru. Aj mama mi obcas nieco ponukne,taktiez odmietnem.
Mne stále ktosi čosi ponúka.. zo začiatku som odmietala, ľudia ani nie že by sa urazili, ale ponúkali ďalej a ďalej.. ja som neskor rezignovala, všetko si vezmem poďakujem, pretriedim, čo neznosim ja alebo niekto v rodine, buď zrecyklujem alebo dám do ekocharity, opýtam sa v okolí či by to niekto nechcel, alebo vyhodím.. príde mi to ľahšie ako stále odmietať.. v použitých veciach vidím aj ekologickú stránku veci, čo sa mi páči.. každý ako uzná za vhodné.. pokiaľ boli obliečky normálne, tak by som ich aj použila, nepríde mi na tom nič nehygienické, práčku mám čo perie až do 95 🙃
@jana_eyre_2 💯bodov. Vy uz ponukate uplne iny rozmer veci a mentalne nastavenie, nad ktorou vacsina zjavne ani neuvazuje.
@zuzudrnda ja si napriklad toto neviem predstavit. ze napriklad niekto mi posunie stary mobil a ja teraz sa vypytujem znamych, ci by nahodou niekto nechcel. Zabera to vela casu a mne to pride aj take, ze tym inych otravujem- A tych veci je dost. Ale obdivujem, ze niekto ma na to nervy 🙂
@podmostom mala som pocit že sa bavíme o veciach ako je posteľné prádlo, oblečenie.. mobil mi nikto neposuva, a ponúkam to ľuďom čo viem že majú na použité veci podobný pohľad ako ja, takže ich predpokladám neotravujem.. tak isto u nás býva zóna bez peňazí (teda kým nebola korona) tam sa veľa ľudí našlo čo si použité veci brali..

Podľa mňa sa obliečok chcela zbaviť a myslela si, že ty si ich vezmeš. Ale veď to nie je tvoja povinnosť. Máš predsa právo odmietnuť. Možno sa urazila na spôsobe ako si ju odmietla. Mne tiež keď niečo núkajú a poviem že nechcem to, tak gulaju očami aka som nevďačná. Ale keď poviem, že nemám doma na to miesto, lebo mám svojich veci dosť. Alebo nehodí sa to farebne do domu. A niekedy poviem, počkaj premyslím si to a potom to nakoniec vezmem a niekde založím. Ale dávam si pozor,aby sa z mojej domácnosť nestalo skladisko rodiny, ktorá nechce veci vyhodiť. Ja nemám problém odniesť veci do kontajnera na šatstvo. Sú ľudia, čo jednoducho nechcú použité veci a radšej si kúpia nové. Ja to neodsudzujem. Keď mi to niekto povie, nebudem mu ponúkať použité veci. Je tiež rada veci po deťoch posuniem ďalej,ale upozorním, že ak sa niečo nepáči alebo nevyužije, nech posunie ďalej alebo vyhodí. Isto by som sa neurazala,keby to niekto odmietol.