Svokra mi ničí manželstvo
@aaaria tak ale Tvoje manzelstvo nenici svokra, ale manzel. Keby bol manzel normalny, tak svokra by si mohla piskat.
@aaaria tak urob bordel, hruznicu, s nikým sa neser. Vyhuč im všetko, čo ťa serie a nech sa s tým vysporiadajú ako chcú. Neboj sa, všetci to prežijú, manžel ťa z domu nevyhodí, len sa vyčistí vzduch 😉
@dskjhfdlkdjhl presne si pomenovala problem 😉
Keby to bolo take jednoduche.len co nieco poviem okamzite po mne svokra vystartuje a furt si huci svoje dookola.do oci mi klame a robi zo seba obet.moj muz len sedi a sa tvari ze tam nie je.sak on problem nema.svokor sa prida k nej a zo mna robia idiota.a este si kazdy vecer ide do kostola sadnut do prvej lavice aj na prijimanie ako svatica.a vsade rozprava aky je ona dobry clovek je mi z nej na vracanie.a najlepsia jej hlaska mi preplo po porode lebo nevidim nic len malu, som sa vraj na nu nenormalne naviazala.tak ja uz neviem ked som matka a som s nou skoro stale sama tak koho mam vidiet.ved ju kojim je na mne zavisla tak co ju mam odstavit a odniest k nej na tyzden ci co? Ach keby som tu napisala vsetko co mi uz vykricala a nadristala to by bol roman.a samozrejme ona tvrdi ze to nie je pravda.pozera mi do oci a klame co to je za cloveka? Ja uz neviem co robit.mala som par mesiacov pokoj lebo mala zahradku tak aspon nechodila ale je zima ona sama doma sa nudi tak vymysla ako este mi zneprijemnit zivot.
@aaaria ako keby som si čítala o sebe. Ja som mala so svokrou problém od začiatku ako som ostala tehotná. Asi až vtedy pochopila že to s manželom myslím vážne. Všetko som robila zle, vracala som prvých päť mesiacov- nadávala že to robím naschvál aby som toľko nepribrala, že to nie je normálne a takéto podobné hluposti. Keď sa malý narodil začala nás zásobovať haldou hračiek a oblečenia z roku pána (vážne otras alebo hračky vhodné pre staršie deti ako napríklad omaľovánky alebo traktor z čínskeho obchodu). Jedného dňa som sa nahnevala, všetko vrátila s tým nech si to odkladá u seba pokiaľ malý na to nedorastie. Mesiac sme sa tam s manželom neukázali (vždy výhovorka ako napríklad ideme ku doktorovi, malý je zasoplený, mňa bolí brucho). Po mesiaci sme s mužom prišli na dve hodiny a potom šup domov. Teraz sme sa naučili chodiť každé dva týždne na návštevu na dve-tri hodiny. Zatnem zuby a nechám nech sa hrá. Jej rady idú jedným uchom dnu a druhým von. Vážne neplánujem malému (6mesiacov) odšťavovať pomaranč len pre to že ona to 30 rokov dozadu tak robila. Moje šťastie je ale to že muž stojí na mojej strane.
Moja rada, skúste s manželom zvážiť jeho prácu, jedna vec je že si nerozumieš ty so svokrou a druhá že ho svokra manipuluje aj pomocou iných ľudí. Viem že v zahraničí sa zarobí viac ale skúsila by som to na muža zahrať že potrebujem veľmi pomôcť s dieťaťom, je náročné, nevládzeš tak chceš aby bol doma a pomáhal ti a samozrejme videl vyrastať svoje dieťa, nie vidieť ho raz za týždeň alebo ako.
Každopádne držím palce aby to super dopadlo ✊
@aaaria moja babka bola takato fúria, strašné to bolo a to ti pišem ako vnučka, keby som na mieste mojej mami tak uz sedim v base. Babka bývala vedla nás a príchodom prvého dietata ( mojho brata) sa ku nam nastahovala, vsetko muselo byt podla nej....moja mama sa jej nepostavila - urobil to moj otec. Potom boli hadky cez plot kazdy deň, skoncilo to smrtou otca. Mama ju zacala uplne ignorovat ale nikdy nam nezakazovala ku nej chodit....a tu zacina dalsia story....neskutocne sa mi starala do zivota, vyvolavala ucitelom, neskor zamestnavatelom a najvacsi gol bol ked mi hladala manzela a posielala tych chlapov ku nám na návštevu.
Poradim Ti len jedno, ignoruj ju, prestan ju navstevovat, ked pride ona ku vam chod kocikovat. .. Viem ze cakas ze sa Ta manzel zastane, pochop je to jeho mamicka a on to vidi inak. Ani sa s nim nehadaj, pekne mu to vysvetli a opytaj sa ci chce travit cas s vami alebo mamou. Drzim palce
No u nas to vsetko zacalo po svadbe.dovtedy som s nou nemala problem.prva navsteva po svadbe a ona mi oznamila ze ked si manzel najde inu tak si zbalim veci a vypadnem lebo byt kupil on a pred svadbou.som ostala v soku co rozprava a ked som otehotnela tak som sa jej to bala povedat.skoncila som v nemocnici s krvacanim a skoro som tam zomrela.mesiac som tam lezala 16 dni som mala zakazane vstat.a moja svokra mi vyvolavala a vydierala ma kricala a robila sceny lebo ona potrebuje kluce od nasho bytu lebo kym ja si ram lezim nas vykradnu alebo vytopia ona to musi kontrolovat.mohla ma zabit ale boli jej to jedno.doteraz tvrdi ze mi nic nebolo.no lekari si to nemysleli ale ona to vedela.8 mesiacov som zvracala a tiez ma presviedcala ze si to robim ja sama. Do konca tehotenstva som si pichala injekcie a bolo obrovske riziko ze to nedopadne dobre ale podla nej som len prehanala stale.a po narodeni malej katastrofa.prva jej navsteva a uz ju celu vybalila z perinky lebo ja neviem ako sa to robi.celu ju tam postiskala poviazala jej rucky aj ked som jej vravela nech prestane ze malej to vadi. A ked sme ju upozornili nech nieco nerobi tak odpoved ona mal 3 deti ona vie lepsie.vzala malu na ruky hlavka jej lietala na vsetky strany az ma triaslo a ked som jej ju chcela vziat tak mi ju nechcela dat.som ja blazon podla vas? Tyzdnove dieta ma drzat samo hlavu? A tie veci 100 rocne.samozrejme mame doma od nej balik veci po jej uz 30 rocnych detoch co mam malej obliekat a 2 mesacnemu dietatu doniesla xylofon no fakt vyuzijeme.a dietatu stacia 2 body jedny ma na sebe a druhe rychlo preperies a vysusis netreba zbytocne kupovat nic.a ked pride tak komentare na co jej toto a tamto.preco ma tolko hraciek bo v reflexe bolo ze dieta ma mat 3 hracky to mu staci.hracky sme dostali kupila som len 1 loptu ale jej vadi este aj to ze jej niekto prinesie.
Chvalabohu nema kluce.nastastie sme vymenili dvere tak kluce urcite nema.lenze ona je schopna urobit taky cirkus ze mi narobi hambu na celu bytovku.ja som to aj vravela manzelovi ze ked pride tak ju nepustim dnu.ale mozem sa spytat myslite si ze som ja cvok ze prehanam ze mi toto vadi? Lebo podla mojho muza to je moja chyba.mam robit ze jednym uchom dnu a druhym von ale ako sa to da ked mna ide porazit z jej poznamok a reci.umyva mi hrnce lebo sa jej nepaci ako su umyte, opravuje zaclony lebo nie su podla jej predstav.dokonca mi ide aj rozprava s kym sa mozem kamaratit a s kym nie.
Píšu ti ,že manžel má zakročiť,no,on nezakročí nikdy,takž eje to na tebe....ak nebudeš tvrdá a asertívna,tak do roka ste rozvedení a ty na psychiatri..tu pomôže len jedno-tvrdá a totálna ignorácia,neotvoriť dvere,nechodiť tam,nedvíhať telefon....nech si robí cirkus,je to jej hanba nie tvoja....môj dom,môj hrad,doma si robíš po svojom a prijímaš len návštevy,ktoré ty chceš....manžel bude do teba hučať,že čo robíš,ako sa to správaš,túto fázu musíš vydržať a nepopustiť....až kým on a mooožno aj ona pochopia /ale dlho to potrvá/ že takto sa k tebe ani on ani ona správať jednoducho nebudú...ak chce mať svokra vnúča ,ak ho chce občas vidieť,tak sa musí vedieť správať k jeho matke ako sa patrí.
@aaaria ja úplne rozumiem čo hovoríš, mne bolo tiež ťažké dostať muža na svoju stranu ale keď sa mi to podarilo tak sme ťahali za jeden koniec. Tiež mi kontrolovala či mám v skrini komínky, či ukladám mužovi správne oblečenie, či som dobre oprala synovi veci, že mužovi mám variť iba toto lebo ostatné neľúbi. Vydržala som to počúvať asi tri mesiace, potom som zakázala návštevy ku nám pretože sa to nedalo vydržať a potom to trošku prešlo. Hlavne toto neustále kontrolovanie. Teraz keď príde (dva mesiace sme zakázali akýkoľvek kontakt s ňou) tak vždy keď je muž doma a nechodí len ona ale chodí aj s mužom, mojim svokrom. Ich návšteva vyzerá tak že si sadneme do obývačky, tam vypijeme kávu, chvíľu pokecáme a dovidenia. Zakázala som sa promenádovať po byte a hľadať chyby. Jasné že mám aj bordel, že nemám všetko dokonale urobené, nevenujem sa len domácnosti, mám doma dieťa takže sa snažím tráviť čas s ním
A o tej zmene práce ste s mužom nehovorili? Ja viem že to je poriadna zmena ale možno by pomohlo keby nemali dosah na neho
Ste veriaci ? Spminala si ze furt lapi v kostole.tak si pohovor s fararom co mas s nou za trapenie lebo toto je uz total psychopaticke.ona nue je v poriadku.
Mali by ste poznat citat z biblie nieco v style "muz opusti matku svoju otca svojho a prilne k zene svojej a budu jedno"...
Najdi si presne znenie a toto vysvetli muzovi svokre aj celej rodine a farar tiez nech da kazanie.vytlac pekne a prilep na dobre viditelne miesta .a ak by robila bordel v bytovke nech susedia volaju policiu.ty si sa bala otvorit ze cigani zlodeji ozrani zadriemala si s malou nepocula mobil.ten by som jej ani nedvihala
Skus si ju nahravat mobil diktafon videkamera na skrytom mieste.nepodstatne useky vymaz a tie silne su zalohuj v bezpeci a kopie pusti aj tomu fararovi aj muzovi
Ak sa o dieta riadne staras po vsetkych strankach tak nie si zla
ak chces mat sukromie a navstevy prijimat podla svojho gusta povahy a casu nie si zla
ak mas doma bezny poriadok cistotu a si normalna zena tak nie si zla
Nema sa ta kto zastat z tvojho okolia ?
Ja by som uz z nervov aj pustila anonymne klebety cez niekoho ze ma milenca ze potajomky pije ze gembli a dala to poslat chlapom do zahranicia.nech sa tam zozeru a domov pridu nasrdeni do biela.
nebudu veru riesit teba
Nechcela by som takto hlboko klesnut len od nervov vymyslam.ale niekedy je to najlepsia zbran
O zmene prace nechce ani pocut.uz som to skusala niekolkokrat.teraz sa konecne rozbehol a celkom sa mu dari a to najpodstatnejsie keby skoncil on tak by tam skoncil aj svokor a svagor lebo manzel hlada zakazky vsetko vybavuje.to je ten nejvacsi problem ze mu nedovolia skoncit aby oni neprisli o pracu. Presviedca mna aby sme isli tam ale na co ked on je tam s nimi a cele dni v robote.robia aj soboty este.tak co by som z toho mala.sama daleko s dietatom, kde nikoho nepoznam a este by chceli aby som im robila kucharku a upratovacku.tu mam aspon rodinu.nechcem aby sa nasi do toho angazovali aby neboli oni ti zli uz aj tak pocuvam ze to oni mi davaju rozumy aj ked to vobec nie je pravda.nasi sa mi vobec nestaraju do nicoho ani do vychovy ked nieco poradia tak normalne nie vydieranim a diktovanim ako je to z druhej strany.fakt uvazujem o rozvode uz som zufala z toho vsetkeho.keby nemam malu tak uz by som tu nebola.
@dorotka9819 len pre zaujimavost,svoju mamu tiez prijimas iba v obyvacke a ma zakaz par mesiacov prist?ci len svokra?
Baby....desim sa z vasich reakcii...lebo mam dvoch synov,uz cskam na tie zakazy. Ked som deti nemala,resp.synov,inak.som sa na temu "svokra" pozerala
Ale zistujem,ze uz nech by som bola aka chcem,z toho,co tu.citam som uz odteraz.zla,este ani nevesty nemam.
Ja sa vlastne so synom musim svadbou rozlucit,zabudnut,ze ho mam...mozno,lepsi pripad,dostanem sen tam pozvanie z milosti. Ked kupim darcek,nebude ok,budem tak na strazenie deti,pomoc....moooozno,ale iba ked si to.zasluzim...
Booooze,kam to spejeme...
Ale odpovedou mi tu bude,ze ked budem "dobra"svokra...tak to bude ok
Nemyslim.....
Tie,co mate synov sa zamyslite a mozno mi.date za pravdu...tie ostatne....tak tie sa budu drzat mamkinej sukne do 50-60....ale beda,ked.sa manzel opyta svojej mamy na nieco....
@terezka1947 No veru. Chvalabohu mám dcéry.
@terezka1947 to fakt prehanas a obracias .asi aj ty vychovavas synov ze len ty si jedina len ty a ty mas pravdu a budu na tebe vysiet ako 3.a 4.cecok do tvojej smrti.
Neber to vztahovacne ale toto je skupina na riesenie problemov tak tu nenajdes ódy a pochvaly ake ma nevesta uzasne vztahy
V teme o problemoch so zubami nenajdes problemy o kolenach...
@terezka1947 ak si typ, co sa do vsetkeho stara, vsetko musi byt podla nej, nic, co urobi nevesta pre jej synacika nie je dobre, tak ano, budes to mat tazke
@cacianka
@beky1813 jasne,baby.....mozno budete mat synov...potom budete rozpravat inak
a nie,nemam potrebu riadit zivot nikoho,no tak ako treba dobre vychovat synov....tak je potrebne dobre vychovat aj dcery
kto rozmysla,chape.....potom sice na svete budu aj zle svokry,aj zly zatovia,aj zle nevesty....ale rozhodne nie toto,co tu je za vzorku
a to moje zamyslenie je iba na margo toho,ze poznam vela stazujucich sa neviest,aj stazujucich sa svokier....ked napr.poznam aj svokru,aj nevestu,mozem povedat,ze aj jedna,aj druha su ok,akurat mozno chyba trosku tolerancie z oboch stran,mozno zo strany mladscih k ucte k sedinam,kedy sa niekedy musi mlcat...a hotovo.
zase...poznam aj nevesty a svokry,co si po case nasli cestu k sebe...a veru zaciatky neboli dobre,prave naopak...ale snazili sa obe strany-a to je pre mna krasny priklad a povzbudenie.
a jasne,su aj naozaj zli ludia,s kt. je tazko vychadzat,ale zase.....kolko%?
cize vsetky vztahy su o telerancii,ucte,aj zatati zubov...a v konecnom dosledku-o tom,ze sme rodina....nie len uzky kruh,ale rodina-zo strany manzela,aj manzelky....
@terezka1947 no ja mám dvoch synov a neexistuje, aby som sa im montovala akokoľvek do života a dávala nevyžiadané rad. Starší si vie oprať, navariť, vie sa o seba postarať a ked si nájde náhodou nejakú "neschopáčku", tak ju to tiež naučí, alebo to bude robiť on. A je mi lautr fuk, ako si to doma zariadia. Je dospelý, má svoj rozum.
@janinka007 no...ved toto chcem aj ja,lenze....este nemas asi nevestu,aj ja mam zatial male deti....nevieme ake to bude,mozno nam niektore veci.bude luto,preto sa snazim.chapat aj svokry.
@terezka1947 moji majú 25 a 14, takže starší už mal nejaké potencionálne nevesty 😀
@aaaria Citala som tvoje prispevky a poviem ti, ak nemas manzela na tvojej strane, tak tahas za velmi kratucky koniec. Ja to vidim tak, ze mas len dve moznosti. Bud zatat zuby a byt ticho a snazit sa s nou vychadzat a davat za pravdu a podobne. No tu je riziko, ze ta casom rozdrapi od zadrziavaneho jedu, vybuchnes, a budes len klbko nervov... Odnesie si to tvoje dieta. Druha moznost je, ze sa rozvedies. Osobne by som nebola s muzom, pre ktoreho nie som ja a nase dieta na prvom mieste. Viem, aki dokazu byt chlapi naviazani na mamicky. Ja som nastastie takeho nikdy nemala, ale v blizkej rodine ano... Mamicka sem, mamicka tam, a mamicka chvali a dviha ego... Az sa mi chce niekedy grcat
@terezka1947 podla mna to vidis velmi cierne. Nejde o to, ze svokra ma "drzat h*ubu a krok" ale o to, ze ludia (aspon v mojom okoli vacsina) maju hroznu tendenciu vnucovat druhym svoj nazor. A ked ma nieKto nazor iny, a "nedaju si poradit", tak sa oduju, ohovoria po rodine. A v tomto je problem. Ludia si maju vediet povedat svoj nazor, normalne bez kriku, a tiez respektovat nazor ineho. A nie metoda, ze ak to nerobis ako ja, tak je to ZLE!
@mrkvicka060 lenze presne tieto slova platia aj na nevesty...
inak plne s tebou suhlasim
vztahy boli,su a budu vzdy o kompromisoch a komunikacii,chapani,atd.
Moja svokra nema zakaz sem chodit.len som jej povedala nech sa mi nemiesa do vychovy.a ona urobila aferu neskutocnu.ked je jej syn doma nech si pride ale ked tu nie je tak si to neprajem lebo klame a prekraca vsetko.neide o to ze svokra nemoze poradit ale nech mi stale nevnucuje svoje systemy lebo ona vie najlepsie.kazdy ma svoj system a je ina povaha tak preco by jeden clovek mi mal diktovat ako mam zit.ja nehovorim ze manzel sa s nou nemoze rozpravat alebo sa s nou poradit lenze ona neradi ona diktuje a ked raz povies nie tak koniec si diabol satan a neviem co.tie co tu kritizujete si najprv precitajte kde je problem a ked sa vam zda v poriadku co mi vystraja tak asi tiez nebudete najlepsie svokry.ked by vam toto vyhovovalo tak to by som sa cudovala.a moja svokra mi lezie vsade.este aj perinak v posteli mi chcela kontrolovat.
@aaaria pozri...o chvilu budes svokra aj ty,takze.....uvidis aspon aka nebudes,no a zatial-manzel a ty=komunikovat

Ach ludia mate pravdu vsetci.lenze moj manzel sa jej neopovazi postavit.bo mamicka ho vychovala a cely zivot mu opakovala a opakuje ze mamicke musi pomahat a robit tak ako ona povie, lebo ona ma vzdy pravdu.ja od nej nechcem nic len svaty pokoj lenze to sa asi nedozijem.uz som manzela prosila aj vyhrazala sa rozvodom ale on to neberie vobec vazne.lebo podla neho prehanam.niekedy sa uz fakt citim ako cvok.ale nikto iny so mnou nema problem len ona.lebo ja nerobim co chce ona.keby som nemala malu tak uz tu nie som lenze nemam s nou kam ist.