icon

Svokra mi ničí manželstvo

aaaria
11. dec 2018
mrkvicka060
13. dec 2018

@terezka1947 jasne, ze to plati aj na nevesty. Ludia sa celkovo velmi urazaju a zduvaju jeden na druheho hlavne za somariny. Komunikacia je zaklad.

katkati
13. dec 2018

@terezka1947 Mám rovnaký názor.

saslavka73
13. dec 2018

@mrkvicka060 Domýšľajú si.

daakotaa
13. dec 2018

@terezka1947 uz nespejeme....moja babka sa nar.1921, cize to neni o mladej generacii...ale o jednotlivcoch. Ľahko sa súdi ale nik nevieme ako to skutocnosti je.
No ja mam s mojou babkou strašnú skusenosť a ked mi mama rozprava čo vsetko jej robila, des. Napr. Zvesila vyprate pradlo a prala ho este raz lebo nebolo dostatocne ciste, vyliala navareny cely obed lebo nebol jej dost dobry , narodil sa brat a ona sa nastahovala k nam lebo mama sa nevie on ho postarat, kazdy den cakala otca pred domom z roboty a žalovala na mamu, po dedine ju ohovarala.....a vela dalsieho.
Po otcovej smrti mala uz od nej pokoj...ale si predstav ze aj tak vždy vedela kde co mame, co sme vyhodili, co sme varili, kolko sliepok mame.....atd. Raz sme ju prichytili ako nam chodi po dvore a podla vsetkeho si dala urobit aj kluce od nasho domu a preto vsetko vedela.
Bud rada ze ty si takuto svokru nezazila a skus troška verit ze existovali , existuju a budu existovat ludia ako bola moja babka.
Ja mam sama deti a tak isto ako ty budem svokra ale uz teraz viem co budem robit- necham ich zit zivot aky si vyberu a ja si budem zit ten svoj.

terezka1947
13. dec 2018

@daakotaa ale ja viem,nie len verim,ze existuju...len niekedy to.nie je vzdy o tom,ze zla je iba svokra
A mas uplnu pravdu,je to o jednotlivcoch.

korunka1
13. dec 2018

@daakotaa no zbohom

dorotka9819
13. dec 2018

@terezka1947 moja mama mi nikdy nevliezla do skrine a nediktovala mi ako mám upratovať tričká, či vešať na sušiak. Môžeš si byť istá že skriňu mám vždy uprtanú, prádlo vždy pekne uložené na sušiaku keďže ho dávam na balkón a je to vizitka ktorú vidí každý kto prejde okolo. Nechodí kontrolovať či správne prikladám malého keď dojčím a podobné veci. Proste nemám rada keď mi ktosi nos pchá do súkromia. Či už je to svokra alebo mama či kamarátka.
A ten zakáz bol hlavne z dôvodu večného nakupovania zbytočností ktoré sme boli povinný skladovať v dvojizbovom byte. Vieš osem banánových krabíc za tri mesiace života dieťaťa mi príde prehnané. Museli sme to nejako stopnúť a muž navrhol aby sme tam určitý čas nechodili.

kllamarka
13. dec 2018

@aaaria strasne...ludia asi malo chodia do roboty, ked maju takto cas kazit zivoty.

saslavka73
13. dec 2018

@kllamarka No moja svokra bola na invalidnom, času na rozmýšľanie nad hlúposťami malaaaaa😀

aaaria
autor
13. dec 2018

Moja svokra nepracuje je doma sama vo velkom dome.vsetky 3 deti vacsinu casu v zahranici manzel tiez.kamaratky nema s kazdou mala nejaky konflikt.so susedou sa skoro az sudila.jej svokra k nim nikdy nechodila a ani ona k nej.svokor k mame chodil len na vianoce na par minut.zo svokrovej strany sa nerozprava s nikym.s kazdym mala nejaky konflikt.len zaujimave ze vsetky problemy stale vzniknu ked je ona sama z dotycnym clovekom.ale zakaz sa stretavat zo vsetkymi hned dostane cela rodina.to iste bolo aj so mnou.vlastne najprv mala konflikt z mojou buducou svagrinou.tiez ked boli same to vzniklo.a potom sa mi tu prisla stazovat, nadavat na nu a presviedcat ma aky to je zly clovek.ked som sa jej zastala ze mne nic neurobila tak sa rozrevala urobila scenu a odisla urazena.do tyzdna ju nenavidela cela rodina.zrazu kazdy mal s nou problem.a hlavne svokor aj ked mu chudak dievca vlastne nic neurobilo.vtedy som pochopila ako kazdym manipuluje.a teraz maju problem so mnou.co narobim.komunikacia s nou je asi taka jednoducha ako s vodcom severnej korei.skus komunikovat s diktatorom ktoremu nikdy nikto nepovie na nic nie lebo na to nema nikto odvahu.

nikuskao
13. dec 2018

Všetko to o čom príšeš veľmi dobre poznám, sama som si tým prešla, s tým rozdielom že my bývame spolu so svokrovcami (dva samostatné byty iba jedna spoločná chodbička). Našťastie sme si už so svokrou našli k sebe cestu. Samozrejme ešte tam aké také generačné problémy alebo potýčky nastanú ale sú to malichernosti. Tiež to začalo po svadbe, neustála kontrola domácnosti, pranie prádla, umývanie riadov, vyhadzovanie chladničky všetko kým som nebola doma (buď som bola v práci alebo sme niekde boli s manželom na víkend) Darmo som mm vysvetľovala že dve ženy v jednej domácnosti nemôžu fungovať, že ona má svoju domácnosť a má sa starať tam odpoveď bola len vždy veď ti chce len pomôcť. :-/ Na obrátkach to nabralo keď sa nám narodil syn, presne všetko bolo tak ako píšeš ty, ja sa neviem postarať ona vie lepšie ona robila tak či onak, plačúceho syna mi brala z rúk a podobne a mm si ma tiež stále nezastal, všade na výlety sa pchala s nami čo mi neskutočne vadilo lebo som si chcela konečne užívať "svoju rodinku". Takisto som bola psychicky na tom zle z toho až raz som v sebe nabrala silu a zistila že ak to nevezmem do vlastných rúk tak zošaliem a tak sme mali pár dobrých hádok kedy už do mňa stúpol taký adrenalín že som sa sama nespoznala a ona zostala ako obarená, a teda vyriešili sem si to takto pár krát a mala som pokoj. Potom nasledovala samozrejme tichá domácnosť nejaký ten mesiac po každej hádke a ona veľmi rýchlo zistila, že nie som malé neschopné decko. Ja síce tiež pochádzam z rodiny kde sme museli rodičov rešpektovať, boli autoritatívni, otec mi tiež pár krát vytkol že by som sa s nou nemala tak rozprávať keď bývam v ich dome ale najskôr som sa snažila jej slušne vysvetliť že fungujme takto a takto ale keď som videla len to generačné opovrhnutie v jej očiach tak si vravím, že ja som tiež len človek a nemôže ma niekto svojim správaním zničiť aby som tu mohla byť ako plnohodnotná osoba pre svoje dieťa. Podotýkam, že tieto výstupy a citové vydieranaia mi robila vždy len keď som bola sama doma, :-/ Teraz teda môžem za seba povedať že náš vzťah sa už utriasol, asi si aj ona na mňa zvykla a ja na ňu a je to celkom fajn. Pomôžeme si vzájomne ale vydierať sa nenechám a ani jej zbytočne veľa z nášho spoločného života nerozprávam. 🙂 Teraz čakáme druhé bábo, tak sa trochu bojím či sa scenár nezopakuje 😀 ale už pevne verím že nie :-P

pajinka91
13. dec 2018

@terezka1947 No tak z druhej strany. Ja mám svokru aj svokra veľmi rada, som za nich vďačná a vážim si ich. Nie za šediny, ale za prístup: s otvorenou náručou ma prijali, nekritizujú (a že by mohli!), po skriniach nelozia, neodúvajú sa, keď máme iný program. Ja sa tiež neodúvam a nič nečakám, všetko beriem ako bonus. A to som s nimi skoro rok bývala v ich dome, chvíľu dokonca sama. Vždy k nim rada prídem a cítim sa ako doma. Ak ma aj ohovárajú, tak o tom neviem, čo je tiež cesta k úspechu 😆

Ale poznám aj druhú stranu mince, mojej mame už vo dverách jej vtedy budúci svokrovci vytkli slabé gény, že ona deti neporodí a hlavne že zo zlého regiónu pochádza 🙄 Na návštevách babka po skriniach chodila a prstom kontrolovala, či nie je niekde prach apod. 😅

Keď sú obe strany otvorené a chcú spolu vyjsť, tak sa všeličo dá. Ale ked sú dopredu rozhodnuté, že bude zle, tak zle aj bude. Často je chyba na oboch stranách, ale nie v prípade zakladateľky. Jedine byť nekompromisná a nedať sa terorizovať.

terezka1947
13. dec 2018

@pajinka91 pekne si to napisala...najma:ak.sa dopredu rozhodnu,ze bude zle,tak zle aj bude.

hope87
14. dec 2018

Och boze, je mi ta strasne luto...ked to citam, tak mam take nervy, az ma klepe 😠 ...nedokazem pochopit laxny pristup tvojho muza...on berie tvoje pocity na lahku vahu a to je CHYBA! a mala by si mu to dorazne povedat, vykricat, vyrevat...toto NIE JE NORMALNE ako sa sprava ta tvoja svokra!!! Keby mne toto svokra robila, co pises, ja by som na nu tak nakricala a povedala jej, ze koniec...a na tvojho muza tiez, ked tam aj sedi pri niektorych situaciach a NIC nepovie...to kde sme?! Muz sa ta ma zastat bez ohladu na to, ako velmi svoju mamu lubi...ty si co pre neho?? jaaaaj, normalne nechapem ako ma to rozculilo...neskutocne, az priam neuveritelne, ze toto niekto dokaze robit...uprimne mi ta je luto 😒...nenechaj sa psychicky znicit...skus docielit, aby tvoj muz pochopil, ze nic nezvelicujes a ze ta to nici...ze on tam vacsinu casu nie je a mal by ti verit, ked povies, co sa deje...a hlavne, ma ti byt oporou.

nyusika
15. dec 2018

manželstvo si nicis sama.
prestaň si svokru súťažiť a menej ju ries.
dohodnite sa s mužom, že jeden rok pôjdete 25.12. k tvojim rodicom a na ďalši rok k rodicom tvojho manžela.
tiež by sa mi nepáčilo, kebyže sa moja nevesta snaží uprednostňovať iba svoju rodinu.

mnoho žien sa vydá a myslí si.ze po svadbe ich manžel uuuplne zabudne na svoju matku.
a pravidlo je, že ženina matka je perfektná a svokra sa do všetkého stará 😁😁
a pritom sú obe rovnaké, ale poznámky od vlastnej matky považuje žena za radu a od muzovej matky za zásah do súkromia.

kassandra25
Autor odpoveď zmazal
babja12345
15. dec 2018

Ahojte...ja som mala problem so svokrou a s jej mamou..manzelovou babkou. Nevedela som sa postarat o deti a podobne bludy..sovialku isla poslat atd. Urobila som poriadok razny...manzelovi som odstrihla pupocnu snuru 🙂.....a bolo. 28 rocne manzelstvo funguje

gram_lasky
15. dec 2018

@nyusika zaramovat!

pips
15. dec 2018

ahoj ked pride a bude robit bordel, nahraj ju mobil- video a posli to celej rodine -svokor, svagor manzel s otazkou ci to povazuju za normalne . kludne tam napis ze teror v akcii 🙂 mozes sa nad to povzniest ak mas este silu. ja som napriklad svokre odmietla otvorit dvere ked zvonila a povedala som jej, ze nemam cas lebo sa musim starat o deti -revali. potom volal manzel, to som nezdvihla a prisiel domov ako vietor. videla som ze sa drzi. bol nervoznejsi pri rozhovore ale zvladol to. povedali sme si vela v zrychlenej podobe . nedaj sa...stoj tam pevne ako skala a definuj svoje hranice.

pips
15. dec 2018

@babja12345 ako si mu tu snuru odstrihla prosim?

janemari
15. dec 2018

Poznám to veľmi dobre a pravdepodobne tvoj muž dá vždy prednosť mamičke a svojej rodine ako tebe.Nech budeš robiť čokoľvek či už podľa ich predstáv,alebo podľa seba nikdy to nebude dobre.Tento typ chlapa by sa nemal nikdy ženiť a zakladať si rodinu.Je na tebe či zostaneš a budeš naďalej dúfať v zázrak,alebo urobíš radikálnu zmenu.Z osobnej skúsenosti viem,že to nestojí za to,lebo sa zblázniš.

martinna369
15. dec 2018

@aaaria razne zakrocit a urcit si hranice. Znici ta psychicky aj fyzicky a utrapis sa sama. Vela štastia, hlavne zmenit muzove myslienky

caroline_
15. dec 2018

Ahoj, no nezavidim ti, mna by asi seriózne j.blo s prepáčením, akože to kde sme??? Ja by som fakt zvažovala ten rozvod, lebo manžel sa asi len tak nezmení.. Pred svadbou si nevedela ze je takýto mamickin milacik? U nás to tak dopadlo že svokru sme ani na svadbu nepozvali, teraz je urazena ale aspoň mame svätý pokoj. A na margo niektorých komentárov, v prvom rade sa zamyslím ako sa spravam ako svokra,aj ja keby mam syna.... Neviem prečo si niektoré svokry myslia ze od nich už lepšia žena neexistuje...

caroline_
15. dec 2018

@babja12345 to je dobré že odstrihla pupocnu šnúru :D ako prosím ta? :D

janemari
15. dec 2018

@nyusika moja už ex svokra rozbila manželstvo jednej dcére,potom sa snažila rozbiť druhej,ale tam dostala dcéra ultimátum od muža a odišli preč aj ked sa neustále do nich starajú a nám ho rozbila tiež.Kompromis? U niektorých neexistuje ,vždy sme museli na vianoce k svokre kde bola jej druhá dcéra z vnučkou,moji rodičia boli vždy sami.Odstrihli ma od mojej rodiny nesmela som sa s nii stretávať,komunikovať a ked som si to dovolila to bol cirkus.Pritom oni boli u nás pri synáčikovi dennodenne a on s nimi a ja sama.Doslova to bolo mamička povedala žiaden sex tak ex sa ma ani nedotkol,lebo mamička povedala......

janalancome
15. dec 2018

Ber malu a Utekaj dievca utekaj!!!!!

nyusika
15. dec 2018

@janemari vždy je riešenie.
v tom vašom prípade odsťahovať sa a nestarať sa.
autorka problému však žije v dome matky svojho muža a rieši slovne...nie skutkom
ona chce, aby sa zmenila svokra...ale nemôžeme meniť iných. môžeme iba zmeniť svoj postoj k iným.
buď jej to takto musí vyhovovať, alebo môže Ona niečo zmeniť - ideálne bydlisko.

adulka25
15. dec 2018

Určite nie je normálne ako sa tvoja svokra správa. V žiadnom prípade by som nestrpela aby mi po dome niekto chodil a skúšal prstom či mám utretý prach, kontroloval skrine, hrnce a pod. a už vôbec nie aby ma citovo vydieral. Podotýkam, že by som to nedovolila ani mame ani niekomu inému. V prvom rade je na chybe tvoj manžel pretože jeho hlavnou povinnosťou je si ťa zastať aj pred matkou nech ju ľúbi akokoľvek. Ja by som sa s ňou skúsila porozprávať v klude v prítomnosti tvojho muža, ak to nefunguje, že klame a pod tak by som to skúsila vyriešiť rázne, nedvihnem telefón, neotvorím dvere, nechodím tam, ak viem, že má prísť keď je doma manžel alebo príde aj s ním tak sa zoberiem a bez slova odídem, proste absolútna ignorácia. A bolo by mi šum a fuk čo si o mne kto myslí. Ak bude robiť cirkus tak nech robí, susedia zavolajú políciu a tí jej to vysvetlia. Ak ani to nepomôže a chlap si vyberie maminku tak nech si s ňou žije a ostáva ti už len rozvod pretože takto sa nedá dlhodobo fungovať. Zošalies pri nej a aj tak vám zničí manželstvo a v konečnom dôsledku sa tak či tak rozvediete.
Ja mám dvoch synov a dúfam, že budem mať s nevestami veľmi pekné vzťahy a že budú ku nám veľmi radi chodiť a že mi aj vnúčatá radi zveria. No viem čo určite nebudem robiť a aj to, že budem rešpektovať pravidlá a chod ich domácností.

janemari
15. dec 2018

@nyusika áno bolo riešenie,ale ex nechcel o tom ani počuť,aby sme sa odsťahovali.A nakoľko svokrovci boli u nás denno denne od rána do večera ,bolo to akoby sme spolu bývali. Snažila som sa vychádzať v ústrety,prehryznúť urážky,ale dostala som sa na psychické dno,zvracanie ,trasenie rúk,nikdy som nevedela čo zase bude,teraz už na mňa nemá dosah,ale snaží sa deptať dieťa,ktoré inak poprel ,lebo mamička povedala, že to nieje jeho.Nemôže byť jeho,lebo mu zakázala sex somnou a on to samozrejme dodržal,takže dieťa je iného.

slunce3
15. dec 2018

A mozno je to cele uplne inac, mozno manzel vie aj sam ze mu ide na nervy ale je jednoduchsie materi povedat ok vybav si to so zenou ja aj tak nie som doma a on ma pokoj a ostava to na tebe
Musis byt svokruvzodrna 😂 mne moze kecat kolko chce nepocuvam a, ked ma ozaj moc sere ako bapr pri starej ked bola mala,strasne rozpravala na nu jak na debila poznas to miest kakao kakalko a, podobne sracky,tak som sa nasrala isla k nasej dr. Na logo a od oboch som si vyziadala na papiery ze svokra ma zakazane sa rospravat takymto stylom, voes ako jej to zrazilo hrebienok? 😂 som si povedala ja ti dam,ked nepocuvas mna tak to dostanes inac.... po tomto este zauradovala vyssia sila a v jednom lietadle sa stretla s malej sestrickou a, ta jej este prilozila 😂 od vtedy ma totalne respektuje a vyvolava uz nie za rady ona mne ale ja jej 😂👍 tiez robila predtym kade co... ale toto ju uplne otocilo a, zrazu je uplne v pohode somnou, pokecame aj, hodinu, naucila som ju nadavaat a nerobit nic co netreba 😂😂😂 pred par rokmi by som bola leniva nevesta co sa jej nic nechce a poohovarala by ma nlpo celej dedine,ze nemam umyte okna kazdy mesiac... teraz? Ona je ta co ma okna umyte len od ulice aj to ked uz nepomaha zaluzia. Ucim ju mamvpicizmu, naozaj vela veci este neovlada a stale vie nasrat ale uz je to v pohode. Byvalo aj take ze nam liezla do posty 😂😂😂 ze ja omylom som ti to otvorila... jasne to vies na koho hraj,tak som ju vtedy zdr...ala, ze halo a ty nevies ako sa otvara obalka aby to nikto nevedel? A ukazala som, jejtak vies aka bola cervena😂😂😂 nie zdrbat ale poznizit,ze mna neprestis... to jej trebalo ukazat. A zrazu kamoska najvacsia.
Vyzaluje sa,ide po radu, pokecame,slahneme vinko a ked rozprava zazitky z, mladi ze dovidenia. Manzel len cumi,lebo toto s nim nikdy nerobila...
Mozno to ona nevidi tak ze sa ti mota do zivoat,mozno chce len kamosku a inac to nevie dat na javo,napr. Ja somm svoku a, manzela nikdy nevidela ze by sa objali. Ja ju obimam hlavne v tedy ked ma blbe reci,ona je ten tip ze vsetci maju rakovinu uz pri kychnuti .... u mna sa jej nikdy nedostane lutost, ale svalovicu zsa rehotania ma pravidelne.
Uz mi vobec nejde na nervy, ale neboj,uz sa tesim az ju budem opatrovat,to sia vymenime rolezobraziť a bude musiet pocluchat ci chce ci nie 😂😂😂 jeees