icon

Svokra mi prekáža

tamara309
23. aug 2023

Dobrý deň;
s manželom mame syna. Pred a Počas tehotenstva bolo všetko v poriadku. Teraz po pôrode neviem vystáť svojich svokrovcov. Bývame vo vlastnom.
Ona sa až prehnane snaží a dokazuje mi že jej syn sa mal pri nej lepšie. Do dokonalosti ma vie vytočiť keď bez požiadania donesie navarené, preposiela fotky nášho syna kade tade.
Neviem čo ďalej robiť. Na jednej strane sa teším že sa zo syna tešia. No na druhu stranu mi prekáža keď sa ho chytajú alebo mi ho berú z rúk

Strana
z2
viestta
24. aug 2023

@svetlonos ja vychadzam so svokrou v pohode, ten moj so svojou tiez v pohode. To mi bohate staci
@simca06022011 ale vsak ja nie som ani krepa ani slepa. Vidim co sa okolo deje. Tu sme preberali svokru zakladatelky, ked tu napise chlap o svojej svokre, napisem mu to iste (alebo pre istotu uz budem pisat, ze obidve svokry, aby kazdy pochopil, ze utracat sa nebude len zenichova mamicka)

danica2711
24. aug 2023

mala by si sa trochu prebrať a začať sa kontrolovať, pretože ak neprestaneš takto prehnane pľuť oheň a síru, naserieš nielen svokru, ale aj svojho muža

aurora33
24. aug 2023

@tamara309 kebyze ti tvoja mama prinesie jedlo a berie malého z rúk to by ti tak nevadilo však?

akiana
24. aug 2023

@tamara309 Woooow nosi vam navarene a tesi sa z vnuka. No dievca, ty mas vazny problem.

akiana
24. aug 2023

@pribinak Mame v rodine takeho psychopata, muz mojej sesternice. Nasa spolocna babka (malej prababka) sa jej nesmela ani dotknut, urazal ju, ze od nej chyti daku plesen. Izoloval ju od vsetkych deti, ked mala prisla raz do skolky, okamzite bola chora, lebo nema ziadnu imunitu. Zle rozprava a ma nulove socialne zrucnosti. O rok by mala ist do skoly, tak som zvedava, co bude.

deti95060810
24. aug 2023

Bože, keby mne svokra aspoň raz doniesla niečo navarené... to by som bola rada... len to treba veľa pre 6 stravníkov...
nechápem čo ti to vadí...

simca06022011
24. aug 2023

Inak.myslim, že to jedlo ako také ani nevadí;) problém bude asi inde.. ja napr poznám z domu ze pošle jedlo alebo donesie ale s komentárom, že inak by nemali čo jesť doma a chudáčik by hlasoval. Alebo že nevie variť žena a tak :D aj chlap prišiel že mama uvarila lebo nevieš:D.vsetko je to o prístupe. Nemyslím ze pri normálnom, počuj Zuzka doniesla som vám, viac som navarila, nech máš menej starosti... by ju Zuzka zhejtovala;)
Detaily nevieme a ani na tom nič neporiesime tak netreba tu každú nespokojnu nevestu zvozit :D alebo teda ak ba sa náhodou objavil tak ani ženícha:D

luccija
24. aug 2023

@tamara309 ako často nosí jedlo?sú aj svokrovci, čo sa vôbec nezaujímajú o vnúčatá, deti.
Predstav si, že raz tvoje dieťa bude mať rodinu a nebudeš mu môcť zaniesť ani koláč nie to ešte popestovat vnúča.Neviem prečo si taká vztahovacny nerob problémy kde nie sú.Je to jeho mama ..na celý život.

luccija
24. aug 2023

@deti95060810 presne a koľko mladých sa stará o starých, chorých svokrovcov nemôžu odísť na dovolenku...ešte raz bude rada, keď bude pracovať prázdniny dlhé, choroby a svokra po ruke.Ked má ešte malé dieťa chápem, že je upnuta, ale s mierou.Takato nenávisť nikomu nepomôže iba sebe robí autorka zle.Pokym nebolo dieťa boli vzťahy v poriadku

adkalu
24. aug 2023

@tamara309 možno ti to nevyhovuje, ale nevidím na tomto okrem tých fotiek nič zlé. Po pôrode bud rada, ze máš navaréne a aj s donáškou, takisto, ze ma snahu pomôcť a hlavne, ze sa teší z vnučika.Ved je to pekne, nerieš nepodstatné veci, teš sa aj ty a užívaj si to krásne obdobie. Nemyslím si, ze by ti viac vyhovoval opačný prípad a to nezáujem, ignoracia, chlad...

domkakvet
24. aug 2023

@tamara309 nic strasne na tom nevidim, bud rada, ze nemusis varit a co sa tyka fotiek, chce sa pochvalit, su ludia ktori vsetko preposielaju a zdielaju.

ahhola
24. aug 2023

Aaaa mamin gulasik rozvoniava... (tie slichty od ženy to sa fakt nedá) .... Ale keď si naložím, zase sa bude oduvat, určite popestovali malého, keď tu boli a je z toho natlakovana.. No zjem to zajtra, keď pôjde doobeda von, akože som sa obetoval, aby sa nevyhodilo..
🤠
Z pohľadu muža, nemáš ta co😃

henriettak
24. aug 2023

@domkakvet Ako tiež na tom nevidím nič zlého ani prehnaného. Toto podľa mňa robí každá jedna babička

lenka567899
24. aug 2023

@tamara309 ja by som sa tešila keby mi doniesli navarené.. a kde posiela synove fotky? Rodine a známym? Fuha.. a že ho chytá 😱 dufam že ty nebudeš nikdy svokra..

lsimo
24. aug 2023

Bola som aj ja zo začiatku citlivá, všetko mi vadilo, teraz už vôbec, predsa len uvedomujem si, že moje dieťa je ich vnúča, že s ním chcú byť, tráviť s ním čas a teraz som za to rada, veľmi mi to pomôže, lebo mám aj ja priestor si vydýchnuť.

lubkavargova1
24. aug 2023

Hold vidis samu seba v nej a to ta tak sere a to projektujes na svokru...evidentne budes TOP svokra ked ti syn vyrastie...

zara0201
24. aug 2023

Máš zlatú svokru. Moja nikdy dieťa na ruky dobrovoľne nevzala,nevzala do kočíka. Na obed nezavolá,jedlo nepošle,iba po týždni raz poslala droby-lebo im nechutili. Vnúčaťu na sviatok nič poriadne nedá,za to susede do obálky 50 eur. Za stráženie 6 hodín počas 2 mesiacov keď som nastúpila do práce si ako dôchodkyňa vzala celú moju materskú... Nie je dôvod sa tak ku nám chovať. Preto si váž čo máš a pracuj na sebe.

nairia
24. aug 2023

@tamara309 ja tvoje pocity uplne chapem, mam to velmi podobne. aj to, ze pred dietatom som s nimi nemala najmensi problem. odkedy je dieta, som hrca nervov, ked maju prist a su u nas.
bojujem sama so sebou a snazim sa zmenit k tomu celemu pristup, ale ide mi to velmi tazko.
ak ta to povzbudi, ked bude maly vacsi, bude to o cosi lepsie, uvidis.
ale teda co sa fotiek tyka, to by som sekla hned a ak by to nerespektovali, tak by som to dala vyzrat muzovi.
jedlo neries - bud sa zje, alebo sa vyhodi, aj ked ja neznasam plytvat jedlom. mozes max okomentovat, ze dakujes, ale navarene mate, pripadne to tlacit do muza, nech to zje on.
ked ti maleho beru z ruk, tak to je podla mna uplne normalna materska reakcia, ze sa v tebe buria vsetky hormony a potreba chranit svoje dieta tu vystreluje do vysin. za mna je to vrchol neokrochanosti brat si len tak dieta z ruk matky, to sa potom necudujem, ze ti vadi aj to, ze sa ho chytaju. to uz ide jedno s druhym a vadi ti na nich vsetko.
velmi som ti neporadila, ale ver, ze v tom nie si sama.
PS: svoju mamu si ja usmernujem, a veru niekedy aj velmi dorazne, ako potrebujem. pri svokre mi to akosi nejde. nejaky zakoreneny respekt voci cudzim a starsim ludom alebo co 😏

alickapusinka
24. aug 2023

Juj čo by som zato dala keby moja zlata svokra a mamina tu boli. Svokra ta užasne varila ak navarila doniesla nám alebo muž doniesol. Teraz jej niet odišla na večnosť aj moja mama aj svokra a strašné chyba nie je deň kedy by som si na nich nespomenula. Máš prvé dieťa tak si citlivá všetko TI prekáža. Aj ku svojej mame by si sa tak chovala. Páčilo by sa Ti keby TY si bola babka a nevesta TI povie že neberte ho na ruky že si to nepraje ako by TI bolo. Aj k svojej mame by si sa tak chovala riešiš úplne blbosti.

zuzkaferko
29. aug 2023

@tamara309 ahoj. Ja ti nebudem písať aká si zlá nevesta, lebo som tiež 🤣 Mám to podobné, až na to, že svokra nikdy nepriniesla navarené, ale oni cestujú k nám cez 3 hod vlakom, tak to ani nečakám, že donesú. Ja som s nimi mala problém už pred pôrodom, nezapadla som, nenašli sme si k sebe cestu a dala mi často pocítiť, že som piate koleso, len samé výčitky a podobne. Alebo ja som to tak vnímala. Moja svokra mala zlý vzťah so svojou svokrou aj so svojou rodinou ako som pochopila, a podľa mňa je nejako zatrpknutá a má negatívny prístup ku všetkému. A tak sa to len naberalo naberalo. A teraz mi vadí, už len keď počujem jej hlas že telefonuje 🤣 a áno som v nervoch týždeň predtým, ako majú prísť, ich prítomnosť je mi nepríjemná a to nehovorím o stavoch keď sú s mojím synom. A áno, je to už aj mojim prístupom. Na nejakú komunikáciu s ňou medzi 4 očami nie je veľmi priestor. A po toľkých rokoch už ani nejaká snaha z mojej strany. Teraz čakám druhé a mám hrôzu z toho, že sa zopakuje, čo urobili keď sa narodil prvý. Bohužiaľ môj muž je na ich strane, to som zistila až po pôrode. Asi to najlepšie, čo si z toho celého snažím zobrať ja, je čo nerobiť a ako sa nesprávať k svojim budúcim priateľkám a partnerkám mojich synov. Brať to ako ponaučenie do budúcna.
Ale ak si s ňou mala dobrý vzťah, ja by som skúsila komunikáciu a neutrálne bez výčitiek jej povedala priamo medzi 4 očami, čo mi vadí. Možno si to ani neuvedomuje. A hlavne pozor aby sa ti nepokazil vzťah s mužom kvôli tomuto. Nám sa pokazil. Lebo táto situácia bude rokmi len horšia, stále ti bude vadiť viac a viac, samé sa to nevyrieši a vyvolá to len ďalšie nezhody. Bola by to škoda.
Držím palce

Strana
z2