icon

Svokra na ohovára

megy235
29. jan 2014

Dnes som sa uplnou nahodou dozvedela, ze ma svokra ohovara. Dostalo sa mi to do usi uz davnejsie od vzdialenej rodiny, vtedy som to nejako pustila jednym uchom dnu a druhym von, ale dnes mi to povedali uz aj iny ludia.
Ako nikdy sme nemali so svokrou nejaky extra vrucny vztah, ze by sme boli najlepsie kamosky co nevedia bez seba zit. Ale nemali sme ani nejake extremne problemy. Ano, niekedy sme sa nepohodli, mali rozdielne nazory, niekedy sa na mna aj nahnevala, ja na nu, ale vzdy to bolo tak v ramci normy. Teda aspon podla mna.
No dnes sa mi dostalo do usi, ze svokra ma velmi ohovara. Vraj sa jej syn odkedy je somnou velmi zmenil. Uz ju vobec neposlucha na slovo. Ked ho vola, nie vzdy hned dobehne tak ako to bolo inokedy a co je najhorsie vraj jej odvrava. Predtym to bol taky poslusny syn, urobil co jej na ociach videl a teraz vraj pocuva len mna na slovo. Urobi vraj len to co ja dovolim. Vraj ked nieco povie, tak to nie je jeho nazor, ale len moje slova. Lebo len ja mozem mat take debilne nazory a napady. Vraj si dokonca musi pytat povolenie odomna, ked chce ist ku nej na navstevu.Vraj som rozkazovacna a diktatorstvu ucim aj svoje deti a budu presne po mne....... Proste, horsie si ani vybrat nemohol.
Mne skoro oci vypadli. Ja som sa nevedela zmohnut ani na slovo, ked som sa to dozvedela. Zabolelo ma to a hlavne prekvapilo, pretoze som nemala ani sajnu, ze svokra ma o mne az taketo mienenie. Ano, je pravda, ze moj muz sa zmenil. Pretoze jej uz nerobi poskoka a psika. Proste prva je pre neho nasa rodina a az potom ona. Ale ne je pravda, ze by za nou nechodil pravidelne alebo ze by sme jej nepomohli ked potrebuje. Stane sa, ze sem tam muz odmietne, ale to len ked uz mame iny a dolezitejsi program. Ale vzdy za nou zajde a urobi vsetko co potrebuje. A to, ze zacina mat vlastne nazory a ze sa zastava svojej rodiny, tak to je hadam normalne. Hadam necakala, ze sa bude stale chovat ako 5 rocny chlapec a pravda a svate bude len to, co povie ona.
Som z toho velmi nestastna. Najprv som to nechcela muzovi ani povedat, ale vsimol si, ze mi nieco je. Tak som mu cast povedala, ale nie uplne vsetko, nechela som ho az tak zranit, tak som mu hnusejsie detaily jej vyjadrenia nepovedala. Aj tak sa velmi nahneval. Chcel ist za nou a vydiskutovat si to, ale ja som proti. Uz aj tak je to zle, nechcem robit v rodine este vacsie peklo. Lenze neviem ako sa mam spravat. Mozem byt neviem aka dobra, pre nu budem vzdy len tou zlou nevestou, co jej zmenila syna. Lenze ja nechcem stavat manzela medzi 2 mlynske kolesa.................co mam robit?

Strana
z3
mariuskaa
3. feb 2014

@nitranka03 ja mam najlepšiu variantu.
Moja svokra je len o 6 rokov staršia odǒmna (svokrovo druhe manželstvo, po smrti prvej)
Takze si super rozumieme. ;))

mariuskaa
3. feb 2014

@megy235
Vojska týka ohovaraciek treba brat do úvahy ze ten rozhovor sa nedá reprodukovať presne ako sa to stalo.
Iné slova, súvislosti, intonácia hlasu niekedy dopovedanie nepovedaneho (pridanie) resp zvelicovanie robía divy a viac pekla. Ja by som za ňou išla osobne a povedala co si počula a ze nech ti vysvetli co je na Tom pravda alebo ako to myslela.
Išla by som priateľsky Nie útočne naladená.
Neznášam konflikty. A radšej si to vydebatujěm ako sa zozierat doma a robiť manžela nervozneho

Strana
z3