Svokra na ohovára
Dnes som sa uplnou nahodou dozvedela, ze ma svokra ohovara. Dostalo sa mi to do usi uz davnejsie od vzdialenej rodiny, vtedy som to nejako pustila jednym uchom dnu a druhym von, ale dnes mi to povedali uz aj iny ludia.
Ako nikdy sme nemali so svokrou nejaky extra vrucny vztah, ze by sme boli najlepsie kamosky co nevedia bez seba zit. Ale nemali sme ani nejake extremne problemy. Ano, niekedy sme sa nepohodli, mali rozdielne nazory, niekedy sa na mna aj nahnevala, ja na nu, ale vzdy to bolo tak v ramci normy. Teda aspon podla mna.
No dnes sa mi dostalo do usi, ze svokra ma velmi ohovara. Vraj sa jej syn odkedy je somnou velmi zmenil. Uz ju vobec neposlucha na slovo. Ked ho vola, nie vzdy hned dobehne tak ako to bolo inokedy a co je najhorsie vraj jej odvrava. Predtym to bol taky poslusny syn, urobil co jej na ociach videl a teraz vraj pocuva len mna na slovo. Urobi vraj len to co ja dovolim. Vraj ked nieco povie, tak to nie je jeho nazor, ale len moje slova. Lebo len ja mozem mat take debilne nazory a napady. Vraj si dokonca musi pytat povolenie odomna, ked chce ist ku nej na navstevu.Vraj som rozkazovacna a diktatorstvu ucim aj svoje deti a budu presne po mne....... Proste, horsie si ani vybrat nemohol.
Mne skoro oci vypadli. Ja som sa nevedela zmohnut ani na slovo, ked som sa to dozvedela. Zabolelo ma to a hlavne prekvapilo, pretoze som nemala ani sajnu, ze svokra ma o mne az taketo mienenie. Ano, je pravda, ze moj muz sa zmenil. Pretoze jej uz nerobi poskoka a psika. Proste prva je pre neho nasa rodina a az potom ona. Ale ne je pravda, ze by za nou nechodil pravidelne alebo ze by sme jej nepomohli ked potrebuje. Stane sa, ze sem tam muz odmietne, ale to len ked uz mame iny a dolezitejsi program. Ale vzdy za nou zajde a urobi vsetko co potrebuje. A to, ze zacina mat vlastne nazory a ze sa zastava svojej rodiny, tak to je hadam normalne. Hadam necakala, ze sa bude stale chovat ako 5 rocny chlapec a pravda a svate bude len to, co povie ona.
Som z toho velmi nestastna. Najprv som to nechcela muzovi ani povedat, ale vsimol si, ze mi nieco je. Tak som mu cast povedala, ale nie uplne vsetko, nechela som ho az tak zranit, tak som mu hnusejsie detaily jej vyjadrenia nepovedala. Aj tak sa velmi nahneval. Chcel ist za nou a vydiskutovat si to, ale ja som proti. Uz aj tak je to zle, nechcem robit v rodine este vacsie peklo. Lenze neviem ako sa mam spravat. Mozem byt neviem aka dobra, pre nu budem vzdy len tou zlou nevestou, co jej zmenila syna. Lenze ja nechcem stavat manzela medzi 2 mlynske kolesa.................co mam robit?
@hviezdicka111
@nitranka03
@mystery217
@megy235
@kveta no čo už mašľu si nehodíme 😀
Baby, ja nemám muža, tým pádom ani svokru..... no komu lepšie... ale to len na odľahčenie.... :D:D:D
@elina25
@nitranka03 ja mam muza a nemam svokru,....komu lepsie,hm???? 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@aj takáto kombinácia sa dá.... :D:D:D:D ešte nech ponúkne niekto nejakú variantu... :D:D:DD:D:D
@luba28 mi ťa neoznačilo.....
@nitranka03
@luba28 ja mám svokru na saláme komu najlepšie 😀 😀 😀
@nitranka03
@elina25 ,ale ani moj mm nema svokru
ja so svokrou vychadzam dobre , mna ohovára svokor :D :D , to len bude vzrúšo ked zistí ze čakam s jeho synom dieťa :D
Kasli na to...pre svokru sa nehodno trapit a uz toboz nie rozculovat...viem, ze to nieje lahke...ale zial...niektore zeny su tak na synov chorobne naviazane, az nedokazu prezit fakt, ze uz niesu jedine a najdvolezitejsie zeny v zivote svojich synov...
Ja mam tiez takého chameleona svokru....do ksichtu sa bude pekne usmievat, ruky v kostole spinat a poza chrbat ohovarat...lebo je moja vina, ze jej syn nezavola(pritom ho do toho musim x krat nutit) je moja vina, ze sa jej vnucka boji a nema s nou taky vztah ako s mojou mamou... (pritom svokra sa s nou nevie normalne hrat len ju natahovat a somariny... a moja mala je uplne na ine hry)
A nedavno sme sa so svagrinou dozvedeli, ze jej najlepsou nevestou bola prva frajerka jej najmladsieho synacika, ktory momentalne sedi....
Niektore svokry su proste take ovady....kde mozu tam pichnu a otravuju jedna radost....
idealne je vydiskutovat si to osobne - vlastna skusenost... ak to budes riesit takto, s inymi ludmi, "ponizis" sa na jej uroven, je vzdy lepsie, co proti tebe ma a mozno prave tym, ze sa jej to na rovinu opytas, tak ju odrovnas
vidim ze nie som s takymi problémami sama. a moja svokra dokonca hra taku herecku ze ked sme sa jej na nieco aj opytali ci je pravda tak vyguuuulial oci, zhikla a tvarila sa ako anjel,a samozrejme potom urazena a este viac ohovarala 😀 nastastie sme uz skoro pol roka odstahovani, takze uz jej debilne reci nemusim pocuvat, kedze ohovarala tak ze si nedavala pozor a ja som cez dvere casto pocula... manzel bol vzdy velmi nahnevany ale nikdy jej nic nepovedal, bal sa jej, ze sa urazi a tak sa jej boji cela rodina, lebo je urazliva a tak je kazdy radsej ticho. su situacie ktore sa naozaj tazko riesia. vela sil!!!
@megy235 si velmi vyzreta zena a hlavne zjavne milujes svojho manzela, ze do tohoto nechces aktivne zatahovat. Nech je aka je, mamu ma len jednu, bolelo by ho to v konecnom dosledku asi najviac. Ty si inteligentna, povznesies sa., vsak svokra ta nezivi, tak nech ti fuka praskovy cukor... A ju aj tak nezmenis.
A viem aj ako sa citis, zazila som podobne. Sa clovek citi uplne sokovany, nechape vobec preco, zaco... Stalo sa mi teaz cerstvo, po 15 rokoch mojej snahy, len som cumela. Potom stale clovek len rozmysla, co bolo za ten cas pravdive a co len hrane. Vsetky tie stretnutia, milo na obe licka vybozkavat, telefonaty, zaujem atd atd. Nozik sa mi vo vrecku otvara. Ale tak tiez milujem svojho manzela, kvoli nemu prehltnem, vsak s nou nezijem...
@megy235 noo ja som sa dozvedela od švagrinej že sa jej svokra vyplakávala.. a to doslova plakala.. že aký ma so mnou zlý vzťah, že ju nikdy nepozvem k nám domov.. že moja mater k nám príde v hociktorú dennú i nočnú hodinu a že som jej syna odvrátila od rodiny.. no čo sa človek o sebe nedozvie 🙂 Samozrejme že nič z toho pravda nie je.. moja mama bola u nás v starom byte asi 5x za 2 a pol roka.. Svokra bývala o poschodie nižšie a ked ku nám hore došla, ani si sadnúť nechcela že nechce otravovať.. no 🙂 Ja som jej to tiež nespomenule, že prečo ma ohovára a vymýšľa si.. aj mňa to dosť zarazilo lebo len raz za tých skoro 6 rokov som s ňou mala konflikt a aj to len taký mierny.. tvárim sa že nič.. viem ako by to dopadlo.. ona furt len plače a určite by opäť len smoklila. Dobre robíš že nechceš aby jej to tvoj manžel spomenul.. radšej to nechaj tak.. ešte viac by ťa potom poohovárala 🙂
@ms28 presne, suhlasim a este treba pani svokre vysvetlit, ze jej syn je dospely, svojpravny a dokaze formulovat vlastne nazory a postoje. K tomu nepotrebuje ani ju posluchat ani teba. Takymi vyjadreniami vlastne zhadzuje svokra jedine vlastne dieta, ktore ma evidentne za blbecka. ktory k svojim nazorom nutne potrebuje mamicku, napriek veku!
megy235 .... nechaj svoju svokru tak... tak či tak nezmeníš to, čo hovorí... hlavne sa nerozčuľuj, lebo tým ubližuješ sebe, ja by som sa riadila heslom "kto do teba kameňom, ty do neho chlebom" 🙂
@megy235 tak moja exsvokra bola sviňa na pohľadanie a tiež priložila polienka k rozpadu nášho manželstva. S bývalým manželom sme boli svoji 13 rokov, 10 rokov som tam chodila , počuvala tie jej drísty a napomenutia, ,muž ju počuval a tieto rozumy mi nosil domov ako svoje 😅 , 11 rok som tam prestala jednoucho chodit. Na 13 rok mi najstaršiu dcéru ostrihala, normálne ošklabala dlhé vlasy kde zasiahla a to už som nevydržala , nadala som jej riadne. S jej synom sme sa rozviedli on sa znova oženil a jeho terajšia manželka ju po pol roku poslala do p... , no je to tam medzi nimi riadne horuce.
Takže mna roznášala kde sa len dalo a .... no božie mlyny melú.
@megy235 No mas obdivuhodneho manzela, ze ti bez pochyb uveril a postavil sa na tvoju stranu. Ja som mala nieco podobne, ale so svokrom. Zcasti mal svokor aj "relativnu" pravdu, ze mam na manzela vplyv, myslim, ze je to prirodzene - partneri zacinaju na seba vplyvat a prisposobuju sa navzajom. Mna sice svokor neohovaral, ale obcas svojho syna niekde zhodil, ze je pod papucou. Svokor sposobil tym iba dve veci - prvu, ze ja som sa mu vyhybala ako sa dalo a samozrejme, ze som ovplyvnovala aj muza, aby sa vyhybal cloveku, ktory ho vlastne nerespektuje a uraza, a druhu, ze nakoniec postupne skutocne manzel stal viac a viac na mojej strane. No a to sa stane aj tvojej svokre, takymto sposobom sa synovi odcudzi. Niekedy ludia ohovaraju mozno aj preto, ze sa nedokazu porozpravat zoci-voci a veria, ze sa vlastne ta ich "krivda" dostane do spravnych usi od niekoho tretieho.
@viera27 ved prave to, ze ked ma to mrzi a boli, jeho by to bolelo ovela viac, je to predsa len jeho mama. Nech je aka je, je mama. A pre neho to musi byt tazke tak ci tak. Viem, ze ani jednej nechce ublizit. Ale uz sam zacina zistovat aka jeho mama je a ze ho casto krat zneuzivala a vyuzivala jeho dobrotu a to, ze jej nikdy nepovedal nie. A teraz ked si chce presadit svoj nazor, tak je zle. Ibaze ona nechape, ze on sa zmenil ani nie tak kvoli mne(ano urcite aj ja mam na tom svoj podiel), ale je to predsa uz len dospely muz, manzel a navyse otec, ktory sa musi starat predovsetkym o svoju rodinu. A to ona nechce pochopit. Ona stale zije v tom, ze ona je stredobodom, ze ona je ta prva.................a az potom sme my.
@lilitela ja som mala zo zaciatku taky pocit, ze ma nema rada, akoby na mna ziarlila. Dlho som to muzovi nepovedala,ale potom, ked zacala mat kadejake stiplave a zvlastne poznamky na mna, tak som sa mu s tym zverila. Najprv ma vysmial, povedal, ze sa musime len lepsie spoznat. Potom zas bolo chvilu aj dobre, myslela som, ze si predsa len nejako najdeme k sebe cestu. Bola s nami raz dokonca aj na dovolenke a vyzeralo to tak, ze je vsetko ok. No po par rokoch co som vydata sa zacala pomaly vyfarbovat. Najprv to boli len take utoky na mna, ked sme sa stretli (bez muza), ale potom zacala hovorit kadeco aj pred nim a on si to uz potom zacal vsimat. A ked prisli deti a zacala furt kvoli niecomu napominat (akoby sme boli ti najhorsi rodicia, lebo ona vedela vzdy vsetko najlepsie) tak uz zacal byt na to haklivy aj on. Az jedneho dna prisiel domov velmi nahnevany, to jej bol vtedy pomahat robit kuchynu, lebo jej tam boli montovat a ona ma pred nim strasne ohovorila. Nahneval sa, pohadali sa a odisiel. A potom mi to vsetko povedal. Lenze potom zase zacalo kludne obdobie, dokonca sa ospravedlnila a vsetko vyzeralo byt ok. Preto ma to teraz tak zarazilo, ked sa mi toto dostalo do usi........................
@megy235 Je to zvlastne, ale aj moj svokor sa spraval iste obdobie v pohode. Prvykrat bol voci mne zaujaty, ked este zil so svokrou, akokeby ho to jeho manzelstvo nejako znervoznovalo, a chcel sa za to pomstit "kazdej" zene. Ked sa rozviedli, zrazu zacal byt v pohode, respektoval nas a vtedy sme aj v dobrom umysle urobili zopar "chyb", ktore sa nam potom neskor vypomstili. Potom si nasiel novu partnerku a zacalo to odznova. Asi opät nie je stastny. Neudialo sa aj svokre nieco vtedy, ked sa spravala v pohode?
@elina25
@nitranka03 Ja si nepomozem, ale tu muzovu svokru mam ovela radsej, ako tu svoju 😀
@elena9 Teda mamu..... tak to má byť....
nO ja mam ties taky podobny pripad ale kwd jej dam peniaze na jedlo tak viciera zuby a uz som dobra necesra moja svokea e velmi prefikana krava ale moj muz mi povada
l ze si ju neman vsimat lebo ja a nasa dcwrka sme jeho zivot a nie ona
ruky prec od svokrovcov ,vsetko vidia vsetko vedia ,svine a do vsrtkeho sa seru
@megy235 ja som zdrhla s mojim do zahranicia a mam pokoj ,no ja byt tebou potomto by som tam uz k nej nesla nech jej dojde preco.Ja by som sa s takou osobou uz nedokazala bavit.

@megy235 no z dovodu nedostatku mojho casu som si precitala prvu a poslednu vetu, co mi bohato stacilo na moju reakciu : to máš blbé.
jednoducho nechaj to tak, vzdy to bude jeho matka a nic nie je horsie ako stavat chlapa do situacie kedy sa ma postavit na stranu matky alebo manzelky .
a z toho ohovarania. jedna vec, je ze ona kazdemu hovori nazor na vas vztah a komentuje dianie, druha vec, je to, do akej miery ju bude vrat vazne vase a jej okolie.. tí co vas poznaju a vedia, kde je pravda vo vasom vztahu to vypustia von z hlavy.
je to jeho matka.. a on ostane vzdy jej synom, mozno ziarli, mozno sa citi osamotena, ukrivdena ... a mozno si natolko zvykla na jeho pritomnost, ze si nevie navyknut, ze uz funguje v samostatnej rodine bez nej...
myslim, ze toto sa upravi ...
a kazdopadne by to chcelo pri kavicke nevinny rozhovor so svokrou spolu s manzelom.. ziadn ehadky, len vysvetlenie, ze ta boli ked pocujes, ze nieco o tebe povedala... pravdepodobne bude zapierat, no svojoím vystupovanim jej daj najavo ze si zrela zena, ktora sa vie postarat o jej syna a je tam v bezpeci a ze ju akceptujes a v podstate si teraz jej rodina. daj jej najavo, ze sa neoplati rozpravat kade tade veci z vasho zivota, ze tym skodi len sama sebe. a ako som pisala ona mozno zapierat bude, ale uz bude vediet, ze ty vies, ze ona vie, ze ta ohovara.. chapes, ci ?