icon

Svokra nám nechala byt a chodí neohlásene na návštevy

31. jan 2023

Ahojte, svokra nam nechala jednoizbovy byt, kym si nedosporime na svoj...mame male babatko...a uz 3x sa stalo, ze prisla neohlasene na navstevu a ja som nebola doma....ona si otvorila dvere, necha tu nieco pre malu v izbe aj v kuchyni a ja som nechala bordel 🤦..hanbim sa jak pes 😀..je to podla vas normalne ? Este bolo pocut cez telefon jej nasraty hlas, akoto, ze nie som doma...manzel sa nahneval po telefone so mnou, ze ju zdrbe...no ja si netrufam ju sudit, ani jej nic povedat, kedze je tento byt pisany na nu...este podotknem, ze aj so svokrom tu bola....byva 15 min peso od nas, ze mohla prist aj zajtra...

Strana
z2
katka700
31. jan 2023

Svokru mam ďaleko tak je ťažko vžiť sa do tvojej situácie. Možno by mi nevadilo kebyže sa ozve že ide okolo, niečo chce priniesť a nie som doma. Nech si otvorí zloží čo priniesla a ide. Ale nemá nárok čakať že vždy budeš doma, vždy sa jej budeš venovať a zabávať ju a v žiadnom prípade nemôže očakávať tip top stav bytu 😂 lebo to je pri malom dieťati scifi

heln
31. jan 2023

ahoj, to ze pride a necha ti tam nieco je za mna v pohode, aj mne tak svokrovci nechaju ked nie sme doma.
ale to, ze sa zlosti, ze nie si doma je cez ciaru, hlavne ked sa neohlasila dopredu. nie si predsa opicka na gumicke, aby si sedela cely den doma, ci nahodou nepride.

kaca222
31. jan 2023

@jazula to mi pripomenulo moje vysokoškolské časy 😂 bývali sme s frajerom (teraz už muž) na byte a svokra mala kľúče. Vedela som, že má v ten den prísť, ale ani vo sne by mi nenapadlo, že nezazvoní. Bolo leto, ja som mala na sebe len nohavičky a behala si spokojne po byte, keď sa zrazu rozleteli dvere. Vbehla som narýchlo do kuchyne, vystrčila hlavu a požiadala ju, nech ide ešte na chvíľu na chodbu 😆 že som skoro nahá a musím sa ísť obliecť.
Asi pochopíla, že to bolo cez, lebo od tej chvíle už vždy zvonila

luczach
1. feb 2023

Mala som to iste. Svokra byvala u frajera. Moj partner (uz byvaly) byval v jej byte. Nastahovala som sa k nemu JA. Platili sme jej cely najom + energie. Ona si k nam chodila, ked sme boli v robote. Žrala tam melon, ktory som nasla pokvapany na podlahe + zrnka z melona na podlahe, ked som prisla z roboty. Plakala som. Ona chcela sediet na 2 stolickach : 1.u frajera 2. u nas - vo svojom byte, ktory sme jej platili.
Urob si s nou poriadok!!!
V konecnom dosledku: u mna to skoncilo skaredym rozchodom.
Uz byvam vo svojom - chvalabohu.
Bol to horor.

luczach
1. feb 2023

Este podotknem: v jej byte budes len trpiet, vzdy bude mat "navrch". Stastna budes a stastni budete, ked sa osamostatnite a najdete si vlastny byt - jedno ci podnajom alebo uver. Dovtedy nebudete stastni v jej byte. Ked budete vo svojom byte, az vtedy bude mat respekt a nebude sa k vam spravat ako k soplavim deckam.

dudos
1. feb 2023

Nie je to ok. My sme mali tiež “požičaný” byt od mojich rodičov. Dokonca v ňom mali ešte aj pár svojich vecí ako doklady a pod. Nikdy ale nikdy sa nám nestalo, že by prišli neohlásene alebo že by si otvorili a vošli dnu. Vždy nás čakali vonku kým prídeme. Aj keď sme im vždy tvrdili, že nám nevadí ak pôjdu dnu a budú tam.
A nikdy sme nemali pocit, že majú nad nami kontrolu alebo navrch. Toto všetko je len o ľuďoch a ich nastavení.

luczach
1. feb 2023

@dudos Tak tvoji rodicia su inteligentni. Ale takych ludi je malo. Autorkina svokra k nim urcite nepatri. To je ta svokra, co chce cloveka ovladat.

annadan
1. feb 2023

@luczach asi tak nejak. no to jej mal uz partner povedat, ze si to proste nezela a aj ked im teda poskytla byt, proste sa nepatri, aby si tam chodila, ked oni nie su doma. pochybujem, ze ak by to bolo naopak, ze jej by sa to bolo pacilo

gabika0825
1. feb 2023

Áno rozumiem tá úplne, že ti to je nepríjemne. Ale je to stále jej byt tak ako pises, ona si bohužiaľ do neho môže prísť kedy bude chcieť, no mala by rešpektovať vaše sukromie. Myslím si však, že toto neskončí počas celej doby čo tam budete, až ked odídete do svojho čiže jedine tak môžeš s mužom ju poprosiť aby vám dala vedieť dopredu ked bude chcieť prísť a to je asi jediná vec.

loliku
1. feb 2023

Keby vymenite zamok? 🤭 tak je to blbe kazdy chce mat sukromie, zas nebudes nechavat byt tip top keby nahodou prisla natajnasa svokra..neber si to osobne ma sa ohlasit, bordel by som neriesia...ale musi si to s nou muz vydiskutovat nech to nerobi...alebo vymenit ten zamok a nedat kluc

luczach
1. feb 2023

@annadan Jedina moznost: chlap s nou musi spravit poriadok. Slusne. Presne, ako pises.

kristinapetronela
1. feb 2023

Ak niekde idem ,tiež nechávam pohodlný deň ,neumyte riady proste to sa nedá upratať aj byť niekde načas a pri malom bábätku keď je aj skoro tma.necj idú trochu von .ale zas možno ona neohovara áno nič a je z tých lepších svokier 🙃

telusikk
1. feb 2023

ako ak by sa jej nedalo dohovoriť a aj tak by si robila po svojom, tak by som asi vymenila zámky. inak ako nechápem, čo jej to dáva, keď vie, že sa na ňu potom aj tak hneváte. načo si kaziť silou mocou vzťahy

svetlonos
1. feb 2023

@simona20201309
Ja tiez. Za takuto pomoc sa vacsinou platia privisoke dane. Niet nad sukromie aj co sa vlastnych rodicov tyka, nieto este svokry.

bimbas
1. feb 2023

Bože ja mám dvoch dospelých synov a normálne si prajem nebyť svokrou! toto čo vy tu dávate 🤦‍♀️uvedomte si veď sú to vaše druhé mamy, chcú pre vás len to najlepšie, ona na ten byt tvrdo prscovsla aby mohla pomocť synovi a za to sa jej dostane toľko zlého, ja mám skoro 50 rokov, moja mama si k nám vojde kedy sa jej zachce a to nám na byt nijako neprispela a ja by som sa neopovážila ani moj muž jej nič povedať, ÚCTA musí byť! či svokrovci sú len na dotovanie € a prizeranie detí?

luczach
1. feb 2023

@bimbas Mila pani,predovsetkym sa ceni , aby ucta bola vzajomna a potom by vsetko fungovalo. Inteligencia a chrbtova kost sa ceni v rodinnych vztahoch a ked ju raz jedna strana nema, tak budu problemy a nestastie. Ako sa to hovori? Zi a nechaj zit a nie robit v autorkinom pripade peklo a gestapo zo zivota. To kde sme? Nie, rodicia a svokrovci nie su "len" na peniaze, ale ked chcete , aby sa deti k Vam slusne spravali, respektujte aj vy ich a ich sukromie 🙏 Nie vydierat cez byty a majetky. A? Ja som 2 synom vzdy pomozem, ale bez toho, aby som od toho nieco cakala a nebudem ani gestapo svokra.

nicegirl369
1. feb 2023

@loliku vymenit zamok? Ten byt patrí svokre. Oni v nom byvaju pravdéodobne zadarmo a este jej budu menit zamok? Ved nech si platia podnajom a nebude im tam nik chodit…
Baby tie reci, ze spravit s nou poriadkok… ved je to jeho mama a jej byt fo frasa.

mirco50
Odpoveď bola odstránená
simona2001
3. feb 2023

To nie je úplne v poriadku. Aj keď to je jej byt tak keď chce prísť na návštevu nech sa vopred ohlási ci ste doma alebo nie. To je ako keď máš podnajom. Tiež ti majiteľ nemôže len tak prísť do bytu neohlasene. Nejak sa s nou na tom dohodnúť. Ale hlavne slušne a v pokoji. Nekazte si vzťahy v rodine.

linduska86
18. feb 2023

@bimbas ty kde žiješ??? Mama je len jedna! Svokra je svokra.... Nie každá je normálna
Mne tiež neprišlo normálne keď svokra potajme umyla okná.... Lebo si myslela, že ma to poteší... Nepotešila..

Strana
z2