Svokra nás chce mať pod kontrolou
Ahojte, som tu nová a potrebujem sa vyrozprávať a hlavne ocením každú jednu radu a názor na vec. S priateľom sme skoro rok spolu, skoro od začiatku vzťahu spolu aj bývame, máme svoju vlastnú domácnosť. Náš vzťah je krásny, milujeme sa, sme spolu šťastní, avšak až na jednu vec, ktorá ma trápi už niekoľko mesiacov. Pred našim vzťahom žil len s mamou v jej byte, s otcom v kontakte niesú. Na začiatku vzťahu ma priateľ hned zoznámil so svojou mamou, ktorá si so mnou hneď chcela tykať a bolo to zo začiatku medzi nami také celkom kamarátske. V tom čase keď ma s nou zoznámil tak pracovala, takže sme s ňou každý deň neboli v osobnom kontakte, priateľovi volala každý deň, ale to mne nevadilo. Po čase odišla z práce a zo zdrav. Dôvodov je doma už niekoľko mesiacov.Odvtedy začalo pre mňa niečo nepochopiteľné, priateľovi vyvolava niekedy aj 3x za deň, hocikedy, či skôr ráno alebo neskôr večer keď sme už osamote …priateľ pracuje momentalne v zahranici a robí na týždňovky. Vždy keď je tu priateľ, svokra chce aby sme každý jeden deň boli u nej a minimálne aspoň poldňa, keď sme u nej a chystáme sa už na odchod tak hneď začne vypravat a kam sa zas trepete, veď ostanete tu ešte, čo sa tárate kade tade…očakáva, že každý deň budeme u nej aj obedovať, mala už aj priblblé poznámky, že je pri mne jej syn hladný, vraj to myslela zo srandy, ale mne to prišlo blbé… popritom doma varim, upratujem, periem,starám sa o domácnosť…nikdy ju neprosíme o to aby nám každý deň varila, už sme jej aj povedali nech nič nerobí, ale ona si nedá povedať a je urazena ak neprídeme a odmietneme ju. Nemala by som problém ku nej chodiť na návštevu, napr aj ona ku nám, ale preboha nie každý jeden deň…samozrejme bola aj u nás už, aj sme ju pozvali aby prišla sem tam, ale nedávno nam urobila to, že nas skoro ráno zobudila a ohlásila nam , že do polhodiny príde k nám na kávu…keď prišla, povedal jej priateľ že nás zobudila a ona na to len dodala že a čo máme čo spať…vraj to myslela zo srandy, ale aj tak mi to nepríde v pohode…potom zas som robila obed pre mňa a pre priateľa, chceli sme si urobiť romantiku, povenovať sa sebe, ale volala zas a pýtala sa čo robíme, priateľ jej povedal, že robíme obed, v tom hneď povedala dobre tak prídem a za 10 min už bola u nás… bývame v jednom meste, takže to má ku nám kúsok. Vadí mi, že sa ani len nikdy nespýta, či môže prísť, alebo aké mame plány v ten deň, proste ona len zavolá a do par minut príde, pozve sa sama. Niekedy mám pocit, že strácame s priateľom súkromie…nemám proti nej nič, nikdy som jej ani pol zlého slova nepovedala, nedokážem to, niesom taká povaha, chcem byť s každým za dobré a bohužiaľ to je moja chyba, potom trpím ja. Vadí jej dokonca keď ideme aj niekam na výlet, že zasa sa tárame a míňame peniaze, popritom nás ona neživí, máme svoje vlastné financie a všetko si platíme sami…na silvestra aj vianoce sme boli u nej celý deň, na silvestra sme chceli aj s priateľom niekam ísť, ale svokra do nás hundrala, že načo máme niekam ísť, že máme byť u nej a nie behať po vonku…príde mi to ako keby som bola nonstop pod kontrolou a svokra sa ku nám správa ako keby sme mali obaja 15 rokov, popritom nám ťahá na 30. No a ďalší problém je ten, keď je priateľ v zahraničí a ja doma. Mne volá každý deň, ak nezavolá tak napíše na fb.. otázka typu čo robíš, kde si čo si… príď na kávu, príď ma pozrieť…chodím ku nej dá sa povedať že skoro každý druhý deň, vždy keď som u nej tak očakáva že budem aspoň poldňa, naposledy som bola u nej len hodinu a pol lebo som niečo išla vybaviť do mesta, keď prišiel priateľ zo zahraničia,tak mu povedala, že, citujem… tvoja priateľka u mňa bola naposledy len hodinu a pol, bohvie kde sa tárala… tiež to vraj myslela zo srandy, ale mňa to už urazilo, priateľ na to nepovedal nič…potom prišiel deň, keď svokra sa nám znova starala do financií, trochu som pri priateľovi už vybuchla a povedala som mu, že toto neni normálne, že sa ona do našich financií starať nemôže…povedala som mu že žijeme samostatne, máme svoj život, že nech sa nám do financií nestará, ale to bolo všetko čo som mu povedala, o iných veciach som sa neodvážila. Súhlasil so mnou, ale viac sme to neriešili. Teraz za pár dní má zas priateľ prísť domov a ja mám neskutočný stres, stres že zas budeme musieť k nej chodiť každý deň a bude nás kontrolovať…pripravujem sa na to, ze sa s priatelom porozprávam o tomto všetkom, ale neviem ako na to… nechcem ho nijako uraziť, nechcem sa s ním pohádať, neviem ako zareaguje, aký ma na túto vec názor on… proste bojím sa tohto rozhovoru, popritom o iných veciach sa vždy narovinu bavíme… plánujeme aj bábo, ale bojím sa, že potom to bude ešte horšie so svokrou … prosím o nejaké rady ako to partnerovi vysvetliť čo najjemnejšie, začínam byť už zúfalá
@elizabet173 ešte jeden zjav zvykne hnusne oxidovat, banderasov klon, aj toho treba úplne 300%
ig no ro vať
@elizabet173 aj ja, aj som cez ip upozornila niektoré ženy, lebo to je neúnosné čo ten vyvádza
@martina2781951 ja sko nevedta a zaroven aj svokra ta uplne chapem a trocha chapem aj ju. Ja by som to vyriesila tak, ze by som ( ak teda ty o to stojis) si s nou dohodla napr.pravidelne jeden den v tyzdni nejaku aktivitu a ked pride priatel spolocny obed alebo veceru . Ako casto s nou bude chcuet travit cas priatel sam bez teba batom sa musite dihidnut vy dvaja. A byt v tomto dosledni. Hlavne ty. Jeden krat do tyzdna a dost. Ona si zvykne .
@elizabet173 ved pisem, ze ak o to autorka stoji. Ja mam s nevestou pekny vztah hlavne vdaka tomu, ze mam podobnu skusenost ako autorka a drzim si od mladych odstup , do nicoho ich nenutim , ale som rada, ze sem pravidelne chodia spolocne a aj kazdy osve. Matky synov , ktore si neodziju ich lasku do puberty si na nu narokuju potom cely zivot a zo strachu , ze im ich ta „ druha“ ukradne prekracuju potom hranice. Podla mna ak
Si chce nevesta so svokrou vychadzat , tak by ju nemala uplne vycrtnut zo zivota, jpretoze lubia toho isteho muza. Autorka pise, ze si s nou vychadzat chce a ak svokra pochopi , ze ju zo zivota nevylucuju mozu mat pekny vztah.
@elizabet173 mne to nemusis vysvetlovat . Ja som napisala iba, ako by sa to dalo vyriesit ,ak by autorka chcela. Chce to ale samozrejme pochopenie zo strany svokry, ze zvysok casu sa im nebude montivat do zivota . Je to ale dlhy proces a chce to pochopenie z oboch stran a velku diplomaciu zo strany nevesty. Staci povedat:“ viete , ja mam toho cez tyzden vela, chapem vas , ze ak tu nie je vas syn chcete stretnut aspon mna, co si vazim a preto by som bola rada keby sme si raz do tyzdna dali spolu kavu( alebo nieco ine) , pretoze na vuac naozaj nemam cas.“ ja natom nevidim absolutne nic strasne. Nevesta si vyhrani hranice a je uz len ba svokre ako sa k tomu postavi.
@martina2781951 vsak snad chodíš do prace, nie? Ak končíš napr o 17tej, tak povedz, ze potom ides cvičiť a potom uz domov. Dalsi den ides po praci s kamoskou na kavu. Dalsi den potrebujes upratať, atd atd.

Priatel musi nastaviť hranice so svojou mamou, ak nie je schopný, nie je zrelý.