icon

Svokra nechápe slovo nie

19. nov 2020

Baby možno trošku osobná otazka ale aky mate vzťah so svokrovcami?
Naša malá zachvylku má 2 roky, a samozrejme už má obdobie, že keď jej niečo zakazujeme tak sa hodí o zem. My s manželom to vieme ustáť, povieme pekne nie a keď sa supne o zem bud ju ignorujeme alebo nájdeme inú zábavku, dám príklad chce sošku anjelikov co dostala na krstitkach a fnuka, hodí sa o zem, pekne jej to vysvetlím že nemôže a keď to nezaberá pekne nájdem niečo iné napríklad jej hračku a zavolám si ju hrať a je kľud. Musím povedať že takéto stavy s manželom zvladame veľmi dobre ci vonku alebo doma. Horšie je so svokrou, neni tak často s malou a hneď ju chce mať na rukách. A malá je taka ze ti pôjde na ruky ale dole ani za Boha a rev pusti a hádže sa o zem, 100x jej bolo povedané že nech sa s ňou hrajka, nech sa jej venuje a keď malá niečo chce co nemôže tak musí jej to vysvetliť a nájsť nejaký komprosim aby sa ukludnila, ale ona miesto toho radšej ju zoberie na ruky a keď odchádza ja sa s ňou trápim hodinu nech sa ukludnit lebo plače a hádže sa o zem lebo chce aby som ju nosila a už na to nemám silu samozrejme iné je keď sa chce mojkat a iné je keď vidíš ze je nervózna a chce len to svoje a svoje. A keď to svokre hovoríme tak sa urazí a vyčíta nám že neni malá na rukách a ze jej to zakazujeme. Nevie malú ukludnit aj keď ju nechávame a hneď ju bere na ruky, a toto my nechceme lebo potom my k nej nemáme tu dôveru a to ze malo chodí k nám to jej už xkrat bolo povedané ale nechceme to vyčítať aj keď je sama a cez víkend by mohla dosť a nie len na hodinu rozkokosit malú a domov. Prepáčte to je asi môj vylev lebo som v koncoch a manžel keď povie slušne svokre sa urazí, chápem ze je to jej prvá vnučka ale musí pochopiť ze sme rodičia a snažíme co najlepšie vychovať svoju
dcéru dcéru koncoch lebo ani tak ani takdôvervidíme ten scenár že by bola na rukách a potom by sme došli

dskjhfdlkdjhl
19. nov 2020

@0silvia0 potom si tu budeme pisat, aky rozkaz sme nesplnili😀

autor
19. nov 2020

@0silvia0 nemaj s toho neurozu, každy rodič alebo starý rodič sa snaží ako môze co najlepšie. Len niekedy nevyznám sa v mojej svokre a hádať sa s ňou nechcem keďže moja rodina je 300km od nas a chcem aby mala ma pri sebe aspoň tu jednu babku, len nemam rada keď do výchovy kafre

spadnutaslivka
19. nov 2020

@adamadent je korona, tipujem, že deti sú už v ponuke na sashe (sú homemade/handmade) a iných predajných portáloch 😀 😀 😀 ja svoje deti zbožňujem, ale po toľkých rokoch som rada, keď mám aj 5 minút ticha...resp. konečne všetci spia a ja nejdem spať, aby som si užila pár minút, kedy odo mňa nikto nič nepotrebuje 😀
ale inak je pravda, že inak sa mama správa pri prvom dieťati, inak pri druhom a inak, keď už ich má viac... to už sa zahadzujú tabuľky s príkrmami a pod. 😉

evalin88
19. nov 2020

Moja svokra chodi max na 2 hodiny a to uz je rekord.. oni su tak ako familia zvyknuty. Proste dojdu na hodinu hoci cesta tam a späť trva dlhšie ako návšteva. U nas sa chodi aj na pol dňa k mojej babke, alebo otcovi. ( Chlap bol z toho prvy krat dost otraveny, ked som ho vzala k mojej rodine. Doslova nechapal,na co sme tam tak dlho,sedime a rozpravame,preco si nevypijeme kavu a nejdeme prec. Boltak nauceny zdomu) Malý si na to zvikol.. ked robi moja mama videohovor, ze chce maleho vidiet,tak maly beha okolo, rozprava hracky ukazuje aj 20 minut. (Mama zije mimo SR,koli korone dlhsie u nas nebola) so svokrou trvataky hovor 5minut a to unas bola od marca len raz. Teraz na prist cez vikend svokra zasa na hodinku a pol. Maly mi zahlasil ze babku nie, ze chce deda ( mojho otca). Mala sa to casom nauci ako svokrine navstevy u vas prebiehaju. Ani to nosenie nepotrva večne

zuzka1117
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
19. nov 2020

trocha zvolni pristup, lebo sa svokra nebude u vas ani dobre citit. Nehovor jej ako sa ma venovat, co ma robit. Mne sa tiez vela veci nepacilo, ale v konecnom dosledku kazdy vztah je niecim vynimocny a je blbe niekomu rozkazovat, ako sa ma spravat, ked ten druhy ma inu povahu. Napr. moja mama s detmi trepala somariny a pistala a jacala a mne to liezlo na nervy. Ale prezila som to, akceptovala som, ze moja mama je uplne ina natura ako ja a moje deti to mali v tom veku radi take besne spravanie. Teraz im povaha mojej mamy lezie tak isto na nervy ako mne, ked vyrastli. Ak by som moju mamu upozornovala, aby sa spravala podla mojich predstav, obrala by som ju o roky, kedy ju mali moje deti najradsej. Som rada, ze som bola tolerantna.

0silvia0
19. nov 2020

@dskjhfdlkdjhl neboj, dostaneme manualy🥰

autor
19. nov 2020

Ďakujem baby za všetky príspevky.Viem možno beriem tu výchovu možno prísnejšie ale to je naša výchova a nechcem aby mala mi za pár rokov skákala po hlave a ten vzťah so svokrou nechám plávať, možno to prejde ale viem ze to nebude riešiť. Idem spinkať dobrú noc a dúfam ze niektoré nevychytate takú nevestu ako som ja😉

zitaje
19. nov 2020

malá ti bude skákať po hlave toľko, koľko jej ty dovolíš, nie koľko dovolí svokra 😉
A ešte jedna smiešna rada: čím viac detí, tým viac sa vychovávajú samé 😆 proste sa narodia do systému a žijú v ňom, svokra-nesvokra.

autor
19. nov 2020

@zuzka1117 to ti gratulujem ale ja viem aku výchovu dostal manžel, že sám o seba sa musel postarať lebo rodičia na to kaslali od 15 rokov a možno teraz to svokra chce vynahradiť u malej ale to silenie u nej sa mi nepáči a preto ju niekedy brzdim a nie preto lebo nechcem aby s ňou bola.

autor
19. nov 2020

@zitaje ďakujem😘

dskjhfdlkdjhl
19. nov 2020

@0silvia0 mozno rovno ilustrovane😀

zuzka1117
Autor odpoveď zmazal
tykat
19. nov 2020

Ja by som babku domov nepustila kym malu neukludni... pes-nepes, pradlo-nepradlo...zamkla by som, kluc schovala a nepustila ..odnechce sa jej malu brat na ruky 😂😂😂 treba aj babku vychovat, ze od problemu sa neuteka 😉

ayanamirei
19. nov 2020

Ja stale nerozumiem ten koncept, preco akoze ma babka ukludnovat hystericke dieta? Vezme ho na ruky, venuje sa mu, polozi ho dole - dieta nema co hystercit... Ak sa zacne plieskat o zem, nech sa paci, oplieskaj sa, sak ty prestanes , ci ? Dieta predsa musi vediet, ze tym, ze sa pleskne o zem nic nedosiahne a podla mna prave tym, ze sa vsemozne snazite, aby dcera prestala, tak to len robi dalej.

autor
19. nov 2020

@ayanamirei ahoj, naše dieťa není hystericke, áno hodí sa o zem, ale ako som písala ja s manželom vieme s nou rady, ale svokra nevie a keď odíde ja tu malú ukludnujem a nie ona. Ja ju ignorujem pol hodinu, alebo skusame hračky ci neide sa hrat, ona keď ju dá dole ide domov a malá je tiež chudá nevie ze to co bolo zoberie ma na ruky potom ma dá dole a ide domov.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
taga
19. nov 2020

Ja asi nechapem. Svokra ju berie na ruky, ok. Potom ked ju chce dat dole, tak sa to dcerke nepaci, ok. Ale to ti trva hodinu ju ukludnit?? A nenapadlo ti prave, ze sa mozno kojkate s dcerkou prilis malo a nestaci jej to? Ze by chcela, aby ste sa s nou pomojkali aj vy a ked jej konecne naplnite tu potrebu, tak to bude ok? Ved prave rodic ma vediet najlepsie ukludnit dieta. Teda, mne by v zivote nenapadlo volat svokre, aby mi prisla dieta ukludnit lebo ho rozkokosila 🤷‍♀️

0silvia0
20. nov 2020

@taga myslim, ze si to najlepsie zhrnula.

sense
20. nov 2020

Babky sú ba rozmaznavanue, rodičia na vychováva ie.... Vy ostatné pritom že jednoducho stačilo byť na rukách 15min...... A neboj sa aj babka by si poradila keby ju má celý deň ved vychovala tvojho muža.... A ešte ako sa dokáže rozkokosit dieťa za 15 min nosenia na rukách, ved zober dieťa povedz jej ze sa idete inak hrať, je veľká a už sa nemôže nosiť toľko na rukách... Deti toto rýchlo chápu.... Možno nie 1x možno nie 2 x ale potom pochopi

sara07
20. nov 2020

@evalin88 nemusí byt ja som takéto mala roky a nebolo to v strave, jem normálne aj čokoladu a nemam ekzem
ekzem z jedla je vtedy ak zje a ten ekzem čo má sa zapali alebo zväčší alebo novy pribudne,ked bude väčší dostane iny zoznam a uprimne to potom už len zo vzduchu

evalin88
20. nov 2020

@sara07 ďakujem, on to mava prechodne, ze raz ano, raz nie. Sne objednany k alergologovi o mesiac. Uz neaky cas je klud ale napr babka mu dala cokoladovu napolitanku lebo ma 6 vnucat a 4 pravnucata a vsetci to okrem neho mozu jest. Ekzem sa mu objavil den po navsteve. Mozno to nema suvis. Naj hlaska bola: Babi, v tom je cokolada. Polozila pred neho plnu tacku keksov. Ona s kludom: Nevadi, ved mu umyjem ruky. Proste neveri, ze mu vobec nieco je, lebo jej 4 deti to jedli a nic im nebolo. Hadam ten alergolog pomoze. Neni to o tom, ze by nejedol zjadne sladke, jedava kolace, makove tvarohove, medovniky tiez moze, mam otestovane z coho mu nic nie je.

alkapoiuy
20. nov 2020

Ja som to mala také isté, všetko robila naopak, ako ja, na druhé dieťa už nemala taký dosah,chlapec bol iný počúval iba mňa a keď ona niečo povedala opýtal sa mňa či môže, ale v zásade platí rodič vychováva, starý rodič rozmaznáva.

galioska
20. nov 2020

Ja len že i ty budeš raz babkou a budeš svojej neveste tiež robiť na prieky,,😊

lechtivka
20. nov 2020

Keď je niekto s dieťaťom 24hod denne vkuse 7 dní v týždni má svoj režim. A potom príde niekto kto spraví opak aj napriek upozorneniu.. A potom len my matky sa stým trápime... Malá pekne chodila sama peši na prechádzkach vezme ju muž, svokra a hneď sa potom len pýta na ruky. Takže poznám...
Človek poradí ignorovať to, aj sa snažím ale niekedy je to už cez... 🤷‍♀️

janage
20. nov 2020

Idealny situacia naucit dieta, ze rodicia rodicovske pravidla, babka babkine. Teda ak babka nosi na rukach tak nosi, ak sa rozhodne ju dat dole, tak ide dole a bodka. Ak ma inak mojkania dost a si si ista, ze si len vynucuje lebo sa jej to paci. Tak urob ako inokedy ked sa svacne o zem. Ak reve a sa hadze o zem pol hodiny tak to nie je chyba babky.
Co sa tyka Tvojej obavy ako si babka poradi keby bola s malou cely den, no nejako by musela. Ci sa bojis, ze Ti ju donesie domov?
Keby islo o zasadne veci, ako niekto pisal, ze dieta nemoze nejaku potravinu lebo sa mu zhorsi zdravotny stav. Tak hej, toto aj mna vytacalo do nepricetna a preto moje deti jedna babka ma len s rodicovskym dozorom. Lebo ona k nim potom v noci nevstavala, lekarov a nemocnice neriesila.
Ale zachvat hnevu kvoli tomu, ze mala sa este chce nosit? Ak len toto, dieta by som riesila, nie babku.

mirkita
20. nov 2020

Najlepsie spravis ked to prestanes riesit...my sme sa pri 2 detoch a svagrovci pri 3 nenaucili ako slusne vysvetlit a dohodnut sa...a ver mi,ze toto je zaciatok,este Ta bude stvat 20000 veci a nie len na svokre,aj inych dospelych... moja slobodna bezdetna kamoska skonstatovala ze nespoznava svojich rodicov ked sa staraju o deti jej sestry,ze im proste uplne odide zdravy rozum;) detto moji obkubeni teta a stryka- skveli ludia,ale co robia bratrancovi a jeho manzelke skrz deti-vnucata,to jeden nepochopi... u nas pomaha proste si trvat na svojom kym sme s detmi, ked nam nieco extremne vadilo (totalne a extremne napchavanie sladkostami,ale to neprehanam,to boli veci typu pitie cisteho sirupu bez vody a cukor z lyzice), strazili sme si to a zabranili tomu. Kym ale neslo o zdravie tam sme si povedali nazor,ale potom nechali nech si skusia stari rodicia sami...nakoniec sa parkrat aj pekne popalili. Napr svokre su uz deti tazke,tak ich nemoze vlacit. Ale ked si nevie rady tak nic nevyriesi,ide za nami. Moja mama je sice super a vsetko klapalo,ale teraz vidim ako jej je lito ze dcera uz po nej az tak "nejde" tak sa jej trochu vtiera a ked trucuje,tak ju pomaly na kolenach prosi...no mna ide z toho vystrelit na Mars;) ale tak nech sa potom s nou trapi ked je dcera u nich..s nami si vedela doma spravit poriadok;) drzim palce

zuzka1117
Autor odpoveď zmazal
mizu89
20. nov 2020

Toto isté sme mali aj my.svokra býva cez 100km od nás a chodili sme k nej raz za mesiac.tiez nášho chlapca chcela len na rukách mať a tiež som jej vravela že nech ho stále nemá na tých rukách lebo malý sa potom za ten víkend naučí a ja to doma ďalšie 3 dní musím naprávať.a tak aj bolo.cely víkend na rukách a keď sme prišli domov tak sa malý stále na mňa liepal že on chce ísť na ruky.no nič som nespravila doma na ruky nešiel a potom ako bol starší tak nejako sa prestaval pýtať na ruky a dokonca ani nechcel byť na rukách.nic nespravis ako všetci píšu.su to starý rodičia a chcú sa mojkat.musis len vydržať ono to prejde a tvojmu dieťaťu to začne liezť na nervy a potom sama sa bude odťahovať a jedovat sa na rukách hocikoho.

oktobermimi
20. nov 2020

Idealny...my sme na slovensku oni v Srbsku 🤣☝️ale nie svokrovci su super ludia 😊