icon

Svokra nechápe slovo nie

19. nov 2020

Baby možno trošku osobná otazka ale aky mate vzťah so svokrovcami?
Naša malá zachvylku má 2 roky, a samozrejme už má obdobie, že keď jej niečo zakazujeme tak sa hodí o zem. My s manželom to vieme ustáť, povieme pekne nie a keď sa supne o zem bud ju ignorujeme alebo nájdeme inú zábavku, dám príklad chce sošku anjelikov co dostala na krstitkach a fnuka, hodí sa o zem, pekne jej to vysvetlím že nemôže a keď to nezaberá pekne nájdem niečo iné napríklad jej hračku a zavolám si ju hrať a je kľud. Musím povedať že takéto stavy s manželom zvladame veľmi dobre ci vonku alebo doma. Horšie je so svokrou, neni tak často s malou a hneď ju chce mať na rukách. A malá je taka ze ti pôjde na ruky ale dole ani za Boha a rev pusti a hádže sa o zem, 100x jej bolo povedané že nech sa s ňou hrajka, nech sa jej venuje a keď malá niečo chce co nemôže tak musí jej to vysvetliť a nájsť nejaký komprosim aby sa ukludnila, ale ona miesto toho radšej ju zoberie na ruky a keď odchádza ja sa s ňou trápim hodinu nech sa ukludnit lebo plače a hádže sa o zem lebo chce aby som ju nosila a už na to nemám silu samozrejme iné je keď sa chce mojkat a iné je keď vidíš ze je nervózna a chce len to svoje a svoje. A keď to svokre hovoríme tak sa urazí a vyčíta nám že neni malá na rukách a ze jej to zakazujeme. Nevie malú ukludnit aj keď ju nechávame a hneď ju bere na ruky, a toto my nechceme lebo potom my k nej nemáme tu dôveru a to ze malo chodí k nám to jej už xkrat bolo povedané ale nechceme to vyčítať aj keď je sama a cez víkend by mohla dosť a nie len na hodinu rozkokosit malú a domov. Prepáčte to je asi môj vylev lebo som v koncoch a manžel keď povie slušne svokre sa urazí, chápem ze je to jej prvá vnučka ale musí pochopiť ze sme rodičia a snažíme co najlepšie vychovať svoju
dcéru dcéru koncoch lebo ani tak ani takdôvervidíme ten scenár že by bola na rukách a potom by sme došli

zuzka1117
20. nov 2020

@cacianka nikde nenapísala že ju rozblazni, iba že ju má na rukách. A aby dieťa potom hodinu vyvádzalo, no neviem.
Samozrejme aj u nás sa mnohokrát stala situácia, že keď odišli svokrovci,alebo rodičia že deti boli rozblaznene,alebo už unavené ale nikdy ma nenapadlo niečo svokrovcom alebo rodičom vyčítať, deti si vieme sami ukľudniť

lune
20. nov 2020

Ahoj, ja by som 'milej' svekruse povedala...prepacte musim nutne zbehnut do obchodu/na nakup/za susedou a rychlo odisla..nechala ju s dietatom samu nech si zje svoju polievku...

dskjhfdlkdjhl
20. nov 2020

Ja som nepisala, ze ju mate nechat svokre, ale ze ju mate nechat-nech sa vyplace. Nic by sa jej nestalo a bude vediet, ze na buduce si placom nic nevymoze.

dskjhfdlkdjhl
20. nov 2020

@katkami123 tu to ale zatial vyzera tak, ze respektovat ma len svokra. Lebo jasne, svokra je vzdy ta zla.

autor
20. nov 2020

@dskjhfdlkdjhl ja s malou viem rady, niekedy za 5min ukludni niekedy za hodinu,ale sama na malej vidím ze nechápe co ta babka robí, a malá jej nosí bábiky alebo knižky a chce sa pochváliť že aha mam hračky, ale ona ju supne na ruky a už ide len to svoje, ukazovanie veci co nemôže, a poslednej dobe sa mala už sama jej ukazuje a nervaci sa na rukách a co spraví svokra šup dole ju na zem a musím ísť domov.

katkami123
20. nov 2020

Tak budú nechavat dieťa vyplakávať, keď cela situácia vôbec nemusí vzniknúť, keby svokra rešpektovala žiadosť rodičov a nemala dieťa cely čas na rukach...., tak to je riešenie 😳

autor
20. nov 2020

@dskjhfdlkdjhl nie nehovorim že je zla, som rada ze mame ju ale mala by nás rešpektovať, a nie robiť naprieky a potom utekať domov

katkami123
20. nov 2020

@dskjhfdlkdjhl ja mám skôr pocit, že tu sú práve iba svokričky zákonom chránené 😀 a nevesta musí všetko aj za hovno na hlave od svokričky ešte pekne a s úctou a pokorou poďakovať. A svokra nič nemusí a svokra nemá povinnosť...., už keď vidím začiatky tychto viet, tak viem, ze za tým bude nasledovať parádna egoistická pecka.

autor
20. nov 2020

Skôr to berieme tak ze mala tiež chce aby sa s ňou hrala a napriklad knižku čítala a keď svokra ju supne na ruky a potom dole a domov, tak nechápe že prečo ta babka sa so mnou nechce hrať, keď jej mala donesie hračku ona to položí na bok a pod na moje ručičky, už ma 2 roky tak treba sa jej venovať a aj ináč sa dá s nou mojkat

katkami123
20. nov 2020

Zase, keď sa vlastným deťom veľmi za mladá nevenovala, nečakaj, ze ti dcérke bude knihy čítať a hrať sa s hračkami. Ak to nemá v sebe, asi to nosenie na rukach je jej top. Radšej nemaj veľké očakávania.

0silvia0
20. nov 2020

kedysi sa rodičia veľmi s deťmi nehrávali, možno to tvoja svokra nevie. Jediné čo vie je vláčiť dieťa na rukách. Ber to s nadhľadom, keď bude tvoje dieťa školáčka, na rukách ju vláčiť nebude. Aký vzťah si utvorí, taký bude mať.

jannyr
20. nov 2020

@katkami123 konečne niekto normálne názory, vďaka!!!

katkami123
20. nov 2020

@jannyr
tiež som si toho v živote preskákala, bola sprosta naivná a druhým do ritiek fukala, pokým sa ešte aj na tom nenašla chyba a ja som si nepovedala dosť. A od vtedy mám pokoj.

kubkovamama
20. nov 2020

Ahoj.Necitala som všetko,ale správne ti veľa báb píše,nerieš to až tak.Robis sama sebe stres naviac.Ja čakám tretie,sme rozvedené manželstvo takže u nás je kopa deti a viac z nich poznám od "narodenia"..Každý starý rodič má k deťom iný prístup a ver,že žiaden to nerobí pre zlo dietata.O.k,niektoré svokry ak majú zlý vzťah s nevestou tak robia niekedy naschvál.Moji rodičia napr.na maximum rešpektujú ako pristupujeme k našim detom-hoc pri pubertakovi mi niekedy žerú nervy rozmazanavanim.Terajsí svokrovci sa o moje decká vôbec nezaujímajú.O spoločné tiež nie.Exsvokra o vnuka pubertaka nezakopla 11r,ani raz nevzala na ruky keď bol malý apod.Dcera bude mať 4r,najprv to bol des,nedala si povedať,od kŕmenia,kúpania,obliekania,kojenia(pritom sama nikdy nemohla)a výchovy riadila vsetko.A rozviedli sme sa aj vďaka nej.No takže ak ti 2r berie na ruky,nič si z toho nerob.A že nevládzes ju upokojovať atď,to je ešte nič čo máte doma,predstav si,že to máš 3 a viac kusov(aj u nás alebo iné mamy).Ja už mám taký flegmaticky pohľad na riešenie deti a "svokrovských" vzťahov,keď si predstavím aké situácie rodičia a matky zažijú doma behom ďalších 10-15r 2r hádzanie sa a nosenie a urážanie svokry je úplne nič,neprežívaj to tak,aj keď ľahko sa povie,keď máš prvé a jediné a vidíš veci tragicky.

autor
20. nov 2020

Ďakujem baby. To sa musím priznať ze trápim sa a dusim to v sebe, keďže jedine ona je tak na blízku a chcem aby sa jej venovala ale nebudem to už riešiť, mam tu manžela a síce moja rodina je ďaleko ale keď si zavoláme cez video malá je s toho hotová a keď tam ideme na návštevu malá je šťastná, doslova tuli sa mame, hrajú sa, áno dá ju na ruky ale zvláštne že pri mojej mame tak nevystraja, a mojej mame sme nemuseli povedať ona sama nám povedala ze ju nechce kaziť a keď sa nám niečo nepáči tak nech jej povieme, každá sme iná a ako som to vcera písala nechám to tak, chcela som sa vykecat a posledne týždne malá sama dáva na javo že sa jej to nepáči a po čase možno tej svokre trkne a keď nie tak nie. Hádam sa nebudem však sme dospelí a uvidíme ako sa to všetko bude vyvíjať.

autor
20. nov 2020

Hádať sa nebudem, preklep😉

ikissedagirl
20. nov 2020

nechat babku s dietatom, a odist. co oci nevidia, srdce neboli. tiez nechavam deti babkam aj na vikend. hlavna zasada je, ze sa potom nepytam co jedli, lebo by ma porazilo :D vy chcete rodicovsku autoritu, ale aj babka chce starorodicovsku autoritu.

mirkita
20. nov 2020

Aj ti svokrovci su ludia a robia ako im je pohodlne...nasa svokra je najstastnejsia ked sa da kopa jedla na stol pred TV deti si jej posadaju na kolena,ona ich krmi a oni ju bozkavaju a vsetci cumia na TV... ked navrhnes vylet,je nestastna,nerada chodi a stale riesi to jedlo,tak to jej nevyhovuje. Ked boli krpci mali a vzali sme ich v zime von sa vybehat,tak ked sme dosli spat,vo dverach deti vzala,vyzliekala a poloplacom ich lutovala ze ako tam vymrzli a ze co ich rodicia (ti zli) tahali von v tom mraze! Jednoducho, nie sme vsetci rovnaki a co my sme povazovali za normalne,ona nie a opacne. Penila som ked 5-6 rocne deti krmila..ale co uz. Pri vacsich uz vidis ze to je ine,maju vlastny nazor aj sa vedia vyjadrit co chcu a co nie. Tam sa to potom aj vrati,ak si s malou teraz neporadi,tak neskor uz tiez tazko.

lujza123
20. nov 2020

Vôbec to nerieš, vychovávate vy rodicia a zvyšok sveta vôbec netreba usmernovat ako sa majú správať k malej. Babky tie vnucence budú rozmaznávať vždy, ale tak to na byt.

Ja mam tiež chuť zdrhnut keď nejaké dieťa vresti 😂😂. Vám sa zdá ze vaša mala je už "veľká", ale je to stále ešte také bábo, ono keď už si od tohto batolacieho veku odvyknes že máš staršie deti alebo už dospelé tak ti to príde ako veľmi náročné starať sa o také dieta, nevieš si poradiť s ich krikom (vy ste teraz vreskuvzdorny tak to tak tragicky neberiete) a po hodine stráženia si vyštavená ako pomaranč.

Babka ma možno len dosť tak sa prace. Ze dieťa plače vďaka nej je úplne nepodstatne. Za pár mesiacov už to bude zas úplne iné a bude plakať pre iné veci. 2 ročnej ten krik neublíži

cicuca
20. nov 2020

Podľa mňa, nech sa uráža. Vy ste rodička svojej dcérky a nie je vaša chyba, že svokra nerešpektuje vaše návyky a režim. Ono sa ťažko nastavujú hranice voči vlastným rodičom a svokrovcom, ale pokiaľ je to treba, tak to treba urobiť. Nezakazujete jej stretávať sa s vnučkou, ale získate ju, aby vás rešpektovala ako rodičov vlastneho dieťatka. Toť vsio

autor
20. nov 2020

@lujza123 jajjjj to už aj u nás bolo minulý týždeň, že prečo ju berieme von keď je zima, a to ešte neni ani mínus😃my sme každý deň von ak neprší predsa aj mne to trosku pomôže keď ideme do lesa trosku sa prejsť ale ona je asi doma sed. Lebo keď ju voláme von nechce ísť. Cez leto bolo veľmi teplo a teraz už zima.

misinka0611
20. nov 2020

Nezmeníš ju už ak prvýkrát nepochopí ani druhý a ani ten tretí už nepochopí vôbec.. ostáva ti len byť trpezlivou. Dieťa bude väčšie, ťažsie a uvidíš ako ju zrazu prestane brať na ruky a bude si musieť poradiť inak 🙂

0silvia0
20. nov 2020

Ja len tak pre zaujimavost, kolko rokov ma domasedna svokra? 😳

cervenaruza123
20. nov 2020

Podla mna ma stary rodic vzdy dovolit viac ako rodic. Je to dolezite aj pre to dieta, ked vidi rozdiel medzi rodicmi a starymi rodicmi, stari rodicia sa tym stavaju vynimocnymi. Maju doslova tajomstva s detmi, je to velmi carovny vztah, prave tym, ze dietatu ustupia vo viacerych veciach ako rodicia. A aj stary rodic, svoje deti si vychoval, pri vnucatkach si myslim ze zasluzene by si ich mal uz len naplno uzivat, bez specialnych starosti s vychovou a podobne. Samozrejme, ak nie je s vnucatom kazdy den a nestara sa do uplne vsetkeho. Ked sme boli mali, chodievali sme k babke stale v lete na prazdniny. Mamka stale spomina, ze nas potom dva tyzdne davali dokopy, co sme sa stale vratili taki rozmaznani 😀 . Ale bolo to dobre, my mame zazitky, babka s dedkom si uzili tiez, ze nas mohli doslova rozmaznavat. A rodicia nam zase jasne vysvetlovali, ze u babky platia ine pravidla ako doma, ze babka nas jednoducho moze rozmaznavat, nema na nas ani az taku trpezlivost, je uz starsia predsa. Ved je to len na chvilku, tak si to mame "uzit", ako dovolenku, kym budeme zase s rodicmi doma musiet sekat dobrotu 😀 .

autor
20. nov 2020

Svokra ma 62 rokov, chvála Bohu zdravie jej poslúcha, len od kedy ju poznám co je 7 rokov tak je taka mestská babka ale nechcem tu žiadne babky z mesta uraziť, proste x rokov je sama keďže sa so svokrou rozviedli a ma rada obchody a kaviarne, a keďže je korona a nechodí von začala pozerať seriály a von ju nevytiahneme jedine ide keď svojho psíka vyvenči.je to jej život a som rada ze my tak nežijeme a chodíme von do prírody... Ale každá babka je iná, napríklad moja mamka si "sadne" k telke až večer a nechýba jej to lebo beha okolo domu a atď. ale svokra býva v byte tak je to zas iné.

autor
20. nov 2020

Prepáčte za pravopis😃až teraz som to zbadala...

helena9316
20. nov 2020

Ja mám síce len skoro 9mesačného chlapčeka,ale o svokrinom správaní by som vedela už teraz napísať knihu na sto strán. Bohužiaľ aj moja je katastrofálna,darmo jej povieme aj tak si ide za svojou hlavou. 😠 Momentálne som už aj ja pevne rozhodnutá,že ak to nešlo pekne,tak to pôjde spatne a nech si hovori a mysli čo chce,veď aj tak ma ohovara každému,tak nech ma aj ozajstny dôvod.

autor
20. nov 2020

@helena9316 nezávidím, ale ja svoju svokru mam rada len ako sa píše keď už máš svoje dieťa všetko berieš ináč, dnes som jej poznámky ignorovala, malá plakala keď odišla som ju ukludnila a manžel sa pýtal ze co mi je.... Nič mi neni len keď som čítala príspevky došla som na jedno, že malá rastie a ako písali potom už aj ona bude vedieť povedať čo jej je a ako sa cíti u babky. Nezmením to a som rada ze manžel je taky aký je😊

lune
20. nov 2020

Kym jej nedava jest veci na ktore je alergicka, alebo ma ekzem.. Mojej vnucovala cokoladu hoci ma alergiu na kakao, mala sa vzdy vyhadzala, tyzden aj dva som ju liecila, v noci vyskakovala a vstavala jej to kremovat (niekedy pomahali len kortikosteroidy)..a ano prosila som ich xkrat, ze jej tym robia zle, vravel im aj muz a kaslali nato! Trvalo to dost dlho, nepomahali nervy ani plac od zurivosti (uz doma samozrejme).. Tiez mohla len 100% dzus Hallo a oni jej dali tie "fasadzusiky" 15% total chemia...ked to po 10 krat starky doniesol myslela som, ze to plesnem do kosa pred nim! No a topka boli cokoladove bonbony s konakom...trojrocnej s atopickym ekzemom...Takze viem Ta pochopit.

fergiea
21. nov 2020

Asi napisem to co vacsina. Stari rodicia su na to. Sby deti rozmaznavali, na vychovu su tu rodicia😀 pises, ze svojra chodi malo, tak to treba vzdy len vydrzat. Ja sa praveze niekedy jedujem na mpjich rodičov, ze malemu kadeco dovolia, ale teda venuju sa mu, su s nim casto a je to ich prvy vnuk, najvacsia laska a maly na nich velmi lipne. Vzdy ma to prejde, pretoze su to predsa stari rodicia. Svokra k nam nikdy nechodila casto, uz to budu 2 roky co sa odstahovala z PD do Humenneho a chodi tak raz za 2 az 3 mesiace. Ked pride, praveze je taka, ze patka aj vyhresi, ked bol mensi aj mu capla po ruckach a poviem ti. To sa zase mne nepacilo, na vychovu sme tu predsa my s muzom 😱 tak ked mal patko tak rok a pol az 2 roky, jej návštevu premrncal a nechcel ju. Prave preto, ze prisla obcas a este ho aj vyhresila alebo napominala na vsetko. Za mna je urcote lepsie od starych rodicov taka ta bezhranicna laska, kedy vnucatu vselico dovolia, lubia ich a venuju sa im.