icon

Svokra nechápe slovo nie

19. nov 2020

Baby možno trošku osobná otazka ale aky mate vzťah so svokrovcami?
Naša malá zachvylku má 2 roky, a samozrejme už má obdobie, že keď jej niečo zakazujeme tak sa hodí o zem. My s manželom to vieme ustáť, povieme pekne nie a keď sa supne o zem bud ju ignorujeme alebo nájdeme inú zábavku, dám príklad chce sošku anjelikov co dostala na krstitkach a fnuka, hodí sa o zem, pekne jej to vysvetlím že nemôže a keď to nezaberá pekne nájdem niečo iné napríklad jej hračku a zavolám si ju hrať a je kľud. Musím povedať že takéto stavy s manželom zvladame veľmi dobre ci vonku alebo doma. Horšie je so svokrou, neni tak často s malou a hneď ju chce mať na rukách. A malá je taka ze ti pôjde na ruky ale dole ani za Boha a rev pusti a hádže sa o zem, 100x jej bolo povedané že nech sa s ňou hrajka, nech sa jej venuje a keď malá niečo chce co nemôže tak musí jej to vysvetliť a nájsť nejaký komprosim aby sa ukludnila, ale ona miesto toho radšej ju zoberie na ruky a keď odchádza ja sa s ňou trápim hodinu nech sa ukludnit lebo plače a hádže sa o zem lebo chce aby som ju nosila a už na to nemám silu samozrejme iné je keď sa chce mojkat a iné je keď vidíš ze je nervózna a chce len to svoje a svoje. A keď to svokre hovoríme tak sa urazí a vyčíta nám že neni malá na rukách a ze jej to zakazujeme. Nevie malú ukludnit aj keď ju nechávame a hneď ju bere na ruky, a toto my nechceme lebo potom my k nej nemáme tu dôveru a to ze malo chodí k nám to jej už xkrat bolo povedané ale nechceme to vyčítať aj keď je sama a cez víkend by mohla dosť a nie len na hodinu rozkokosit malú a domov. Prepáčte to je asi môj vylev lebo som v koncoch a manžel keď povie slušne svokre sa urazí, chápem ze je to jej prvá vnučka ale musí pochopiť ze sme rodičia a snažíme co najlepšie vychovať svoju
dcéru dcéru koncoch lebo ani tak ani takdôvervidíme ten scenár že by bola na rukách a potom by sme došli

Strana
z5
angelsue712
22. nov 2020

Je skvelé že ty aj manžel ste v tomto názor jednotní. Ak to mate vykomunikovave

angelsue712
22. nov 2020

Prepáč skôr mi to odoslalo omylom správu... Takže ak ste v tomto nastavení s manželom rovnako, viete že vám systém funguje a svokra to nevie pochopiť, je nutné podľa mňa trvať na svojom. Áno, ona je babka ale o dieťati rozhodujete vy s manželom a ona musí rešpektovať vaše stratégie lebo tým malú len zbytočne zmätie ak robí niečo inak. Určite nepolavuj. Tvoja domacnost, tvoja rodina, tvoje pravidlá. Nehovorím ze sa mate hádať ale vysvetľovať, vysvetľovať, vysvetľovať... Kym to nepochopí

petkazamborska
26. nov 2020

ked ti mozem poradit ja so bola taka ista
svokra k nam nechodi , a ked sme prisli len po rukach , ja ked som isla na wc hned cokolada a podobne
potom sme sa nebavili urcity cas , tvrdila ze svokor je chory a trebalo nam pomahat na dome , teraz odrazu je uz zdravy ako rybicka tyzden pred dokoncenim nam povedal ze uz ma ROK dobre vysledky :D
ale co chcem povedat stale mi robila napriek,a potom som si ju prestala vsimat a som si povedala ze raz za mesiac to zvladnem tu hodku a 2hodky potom nehovorim jej nic a je to ovela lepsie ju to prestalo bavit ....deti su vacsie a ona je dost leniva aby ich vlacila po rukach :D co sa tyka tej intenzity , ked som bola mladsia som az revala ako mi bolo luto ze v byte 2izbovom sedia vo vedlajsom vchode a ja som nevedela co skor , ale aj to nam nakoniec dobre padlo , male k nej nemaju ziaden vztah a teraz je jej to samozrejme luto lebo male len okolo mojej mamky obskakuju a ju zboznuju ...
mamka tiez pripad malej davala tolko cokolady , najprv som sa velmi hnevala nakolko som s nou bola denne ale potom sa mala az presytila cokolady takze uz ona sama nechce :D
sa to poriesilo az som sama prekvapena ako :D
takze vsetko si ber ako svoju vyhodu , svokru to prejde neboj sa lebo mala bude cim dalej tym tahsia ...a ona ked je pohodlna tak jej to polezie na nervy:D

Strana
z5