Svokra odignorovala našu návštevu
Ahojte, po dlhom čase sme sa dostali k svokrovcom na východ. Po príchode nastalo sklamanie. Svokra nás ponúkla polievkou a iné nevarila. Po 5 hodinách sme boli hladní a podotýkam, máme deti v puberte čo zožerú aj klince a 1 batoľa. Na stôl doniesla moje zákusky, co som priniesla a bolo vybavené. Na druhý sviatok vianočný... . Dali sme si od hladu polievku a teda zákusky. Potom došlo ďalšie sklamanie. Švagrovcom sa po dlhom snažení narodil syn a svokra viditeľne uprednostňuje jeho. Mal nedávno meniny a mal takú tortu a vyzdobu na oslavu, co moje deti nikdy nezažili u nich,ani raz za 15 rokov a to oslavovali aj narodky u svokry cez prázdniny. A ta vyzdoba tam je aj teraz na Vianoce... Same balóniky, girlandy.... Veľmi ma to zamrzelo. Cítim sa aj s deťmi nevítaná a to tu máme byť ešte pár dní. 😔
@elizabet173 tak ono babky sú alebo vedia byť rôzne a tiež si myslím ze toto sa nestalo 1x, ak keď mňa by n'a tom verko mrzel hlavne postoj muža že to beeie tak ze je to ok
nedočitala som všetky komentáre, ale dôvodov môže byť viac. Manžel je pravdepodobne z východu. V piatok bola štedrá večera , na východe postia, ja osobne som nevarila nič. Zjedli sme s manželom každý 1 zavináča. Večera je tu bohatá. - polievka, mačanka, bobaľky, pirohy, ryba zemiakový šalát, káva, zákusky, biely koláč. Možno svokra postila. Na večeru keď si sadli k stolu museli čosi mať, iba že nemali teraz sviatky, ale až 7 januára. Mala by autorka napísať viac. Nechce sa mi veriť, že nič nevarili.
Nerozumiem ani ja... ty si deti pekne obliekla, svagrovci boli v teplakoch a tak ate si sadli za stol a podavala sa len polievka? To ste boli vsetci pozvani na obed/veceru? Ci pri pozyvani alebo dohadovani navstevy ste neriesili stravovanie? Ci doniest nakup, ci rovno navarene, ci netreba nic lebo scojra nachysta vsetko...?
Ja som to mala s byvalou svokrou(uzasny clovek bola az na par detajlov) ona mojej malej zo sekacu veci kupovala a ked jej dcera prisla,tak so svokrom odisli zo spalne aby sa lepsie vyspala dcera... Vkuse ju ospevovala,ze ako to vie a ono vie a pritom ked aj navarila prihorelo jej atd. Ja som clovek co sa povznesie nad veci a ja sa do konfliktov nepustam, dokonca keby mi nenavarila alebo to viem,nabuduce by som nabalickovala navarene a zohriala by som, a este by som povedala, keby mi povedala,ze ved varila,ze pre istotu som doniesla,aby sme vas nejak nezatazli,to by som nerada,ale ak mate navarene urcite uprednostnim vasu vybornu stravu. Vzdy som sa snazila... Ked svagrina odisla, svokre odlahlo(bolo vidiet,ze ju ma rada ale svagrina bola jedno nevdacne dieta,namyslene,mojej dcere na narodeniny kupila ovocne kapsicky ....😁) Za mna....cim viac davas najavo,ze ti to ublizuje,tym horsie...ja som napr.vzdy aj zo sekacu ked mi davala svokra veci zobrala,podakovala a malej som to neobliekla...nie som proti sekacom,len mala mala tolko krasnych veci od mojej rodiny nakupenych novych,ze som chcela aby to znosila... Ved babatko vela nepotrebuje 😁....prajem krasne sviatky a drz sa 🥰
Tiež nerozumiem ako to bolo, či ste prišli až na večeru a bola ta polievka aj so svagrovcami alebo večera bola normálna a polievku ste mali po prichode. V tom druhom prípade by som nevidela problém, ak svokra chystala večeru, že Vám nenavarila aj obed, k polievke ste si mohli dať chleba.
Ja na to dám iný pohlad...samozrejme je mi luto to sklamanie, frustracia a hnev....ale ked doteraz bola ina..moze tam byt vazny zdravotny problem - zacinajuca demencia, ktoru sprevadza zmenena psychika, nechut, apatia
A boli ste ohlásená návšteva dopredu? Alebo ste došli len tak, že ahojteee, prekvapenie? Alebo ste im volali, že nasadáme do auta, za 5 hodín sa vidíme? Alebo ste boli normálne vopred, spoločne dohodnutý na návšteve? Veď sa normálne opýtaj, že máš pocit, že tu nie ste vítaní ako inokedy, že či je niekde problém?
Svokra vas pozvala? Ak nie tak sa starajte. Mozno vobec neratala s tolkymi ludmi na niekolko dni.
Mozno uz len to, ze svokra nevyzera nadsena znaci, ze vas neocakavala a nemala nachystane tak jej aj to mohlo byt neprijemne a vyzerala nevrla ci odmerana... Ze nevie povedat, ze nic nema je vec ina..
Vy ste išli 5 hodín na Štedrý večer k svokrovcom a oni ponúkli na Štedrý deň polievku a boli oblečení v pyžame?
No, posielam ti z Bakalárov scénku Pyžamo s Ivou Janžurovou a Milošom Kopeckým, keby to nebolo take smutné, tak sa aspoň zasmeješ. Svokre by som povedala, že bola som u nej na sviatky naposledy...
@ibrunova jáj čiže to nebolo na Štedrý deň, i tak sa čudujem, že im už nič neostalo, ja som teraz varila a piekla na 3 dni
@karolinakr ja tomu príspevku vôbec nerozumiem.. Najprv len polievka, potom sedeli pri večeri so švagrovcami?
@ibrunova asi sa tam mali stretnúť u svokry celá família, len svokra trochu prestrelila, napozýva si celú rodinu a nemá čo na stôl
My sme tiež raz u tety dostali palacinky, ale toto su Vianoce a podla mňa sa to nehodí a jeden vyobliekany, druhy v teplakoch, segra tiež chodila mame 2.sviatok, okrem kolačov a kavy si nič nedali,ale netralalakali sa 5 hodín niekde. proste u vás pohostinnosť nula bodov, tiež by sa mi to nepačilo a jest vlastne zakusky,...život píše rôzne komédie
Možno má svokra dôchodok 350 e a jednoducho nemá na to aby robila hostiny pre toľko ľudí. To ma napadlo ako prvé.
A prečo sa muž neopýta mamy, kde je problém? Ale úprimne, ja by som tam už na sviatky nešla, 10h cestovať a potom tam hladovať a cítiť sa neprijemne, ako nechcena návšteva.... A co deti, pubertaci sa nepýtali babky preco im nenavarila?

@lucka_ke v tomto pripade to bola asi neohlasena navsteva, nebola svokra nachystana. A autorka nepise, aku mali veceru so svagrovcami...