Svokra, pes a návštevy s bábätkom
Dobrý deň, prosím vás zdieľajte svoj názor:
Moji rodicia majú psa a bývajú v bytovke .
Pri prvej návšteve po narodení nášho dieťaťa začal pes šialené brechat skákal ako zblazneny keď uvidel naše bábätko. Manželovi sa to nepáčilo že pes - zviera púšťame aj keď na vodzke k nášmu bábätku a preto si dal podmienku že keď budeme navštevovať mojich rodičoch aj s bábätkom tak pes bude zatvorený v inej izbe kvôli bezpečnosti bábätka. Nato moja mamka súhlasila stým a prišla ďalšia návšteva u mojich rodičoch kde sme sa stretli aj s babkou a babka mala bábätko na rukách ale istý rodinný príslušník nadvihol psa ku hlavičke nášho bábätka . Zľakla som sa ja aj manžel ale neriešili sme to lebo sme si mysleli ze už to skončí no opak je pravdou psa púšťali stále bližšie a lizsie kde pes knucal skala behu a bol ako zmyslov zbavený. Tak manžel sa vykrical na rodičoch že dal si len jednu podmienku a to je že pes bude zatvorený v inej izbe kvôli bezpečnosti a neuposluchli. Už neviem čo mám robiť lebo manžel je naštvaný kvôli tomu ze ohrozujú naše dieťa a ja neviem co mam robiť lebo sa nechcem hádať ani s rodičmi anj sním. Uvedomujem si ze rodicia urobili chybu ze pustali k nášmu bábätku aj keď sme boli proti tomu. Co mam robiť aby bol kľud?
@katkami123 keď sa už pýtaš aj matka zabije novorodenca koľko takých prípadov už bolo? mám ti hľadať články? A neidem povysovat psa na úroveň rozmýšľania človeka nato je majiteľ aby usmernil svojho psa a keď pes nie je člen rodiny tak potom čo to je bytový doplnok?
Prvé čo sa malo spraviť dať onuchat pri prvom kontakte dieťa psíkovi. Nechať psa keď dieťa leží na gauči alebo na rukách nechať ho vždy ocuchat oblizať na ručičku keď príde k dieťaťu . Je to len prejav citov toho psika. Ten pes sa teší niečomu novému…. Tak isto ako ste sa aj vy tešili. Obe deti prišli na svet keď už sme psov všetci v rodine mali…. Doteraz skáče u prababky od radosti ich pes keď prídeme s deťmi. Deti sú už staršie 3a 5 rokov a sú kamoši veľký.ani jedného zo psov sme nezatvárali do inej izby. Toho psa poznáš. Pohrýzol už niekoho? Zaútočil niekedy bezdôvodne? Ak nie tak tieto obavy mi prídu prehnane.
@h2 no neviem, podla toho ako tu celu situaciu opisuje autorka, tak o tom "sialenom brechani a skakani" mam pochybnosti. ISte to nie je take "sialene" :D len maju paniku prehnanu a myslia si ze su pupok sveta, presne ako veeelmi vela "novorodicov".
@dominika7990
@simca06022011 konečne niekto normálny napísal 🙏
@simca06022011
Máš pravdu, to pes je pupok sveta. Čo tam po nejakom novorodencovi, ktorý brechať ani hrýzť ako ten pes nevie, žeby sa v prípade nebezpečia ochránil.
A keď čítam ten názor, ze dať psovi, ktorý besnie a neposlucha na pokyn, rúčku novorodenca 🤦🏽♀️🤦🏽♀️ Ľudia, vy kde ste nechali zdravý rozum? Keď mu do nej kusne, potom čo?
Poniektorí psíčkari, to je ako nejaka sekta. Máš doma aj oltáriky s fotkami psov a zapaľujete okolo nich sviečky?
V živote, keď ako matka s materinským inštinktom vidím, ze situácia je ohrozujúca pre moje dieťa, ho nebudem ohrozovať na ukor nejakého psa…. A na to netreba maturitu, toto by mala každá normalna matka vedieť. A ak je niekomu prvoradejsi pes, aj keď mi ohrozuje dieťa, tak, bohužiaľ, nech si je so psom ak nevie utvoriť podmienky a ja tam chodiť nebudem.
@nika523
A poslúcha ta ten člen rodiny na slovo? Ma výcvik? A extrementy po ňom vyhazujes do sacku a do koša? Pretože človek ide na prechádzku a všade psie 💩. Ja mám na takýchto majiteľov svoj názor. Tam absentuje úplne zdravý rozum a pes je poloboh, ktorý si žije vlastným životom a nejakého majiteľa a jeho pokyny ma hlboko v paži.
@simca06022011 tiež si myslím že je to prehnané, keby zúrivý pitbull útočil na jej dieťa tak sa nebude pýtať na konikovi že čo má robiť, myslím si že jej manžel to preháňa
@katkami123 samozrejme že má počúva na slovo a ešte samozrejmejsie je že po ňom zbieram nerobí mi to žiaden problém, tiež by som nechcela stúpnuť do psieho hovna takže zbierať to je pre mňa samozrejmosť
@simca06022011 No dobre, povedzme, že pes neskáče a nebreše šialene, ale len tak "normálne" 🤔. Takže je OK dávať štekajúceho a skáčuceho psa k bábätku? Dvíhať ho k jeho hlave, popri tom, ako on takto vystrája? Lebo je nevyhnutne nutné, aby prvé, čo treba po príchode z pôrodnice urobiť, je strčiť bezbranného novorodenca psovi pod nos, aby, nedajbože, nemal chudáčik traumu. 🤦🏻♀️
@nika523
A nezamyslela si sa nad tým, že ten pes očividne nemá žiaden vycik a nereaguje na povely, keď ho nevedeli už 2x pri návšteve spacifikovať?
Inak, akosi ti neverím, lebo vidím aký máš prístup ku psovi. Psa treba viest, venovať sa mu, cvičiť ho. Ty ho pokladáš na úroveň človeka s ľudským myslením, akoby sa mal ten pes vychovať sám.
@katkami123 pre nás je člen rodiny pre mňa pre môjho syna a pre manžela a ľúbime ho tak ako on ľúbi nás takže pre nás je pes člen rodiny
@katkami123 čomu neveríš?
@nika523
Neverím ti, že ta pes poslúcha na slovo a ma výcvik. Vidím tvoje názory. Toto by normálny majiteľ psa nikdy neurobil, čo tu radíš ty.
@katkami123 mám malého psa ktorý sa mi nepohne od nohy a všetko čo poviem počúva nepotreboval žiadny výcvik, nejak to tak sám chápe, miluje všetkých ľudí a hlavne deti a čo také zle som radila?
@nika523
V prvom rade žiaden normálny majiteľ psa, by nikdy svojim psom neohrozoval niekoho druhého a zavolal by ho okamžite k sebe k nohe. Nedával by mu rúčky, hlávku k nemu. To žiaden pricetny majiteľ neurobí. A keď pes neposluchne na pokyn a nepríde k majiteľovi, je to zlý majiteľ, ktorý si nevie vychovať psa. Autorkiny rodičov zaradzujem medzi tých 85% psičkarov typu - “on nič neurobí” v preklade znamenajúcom “keby som ho zavolal, aj tak ma neposluchne, tak sa tvárne a dúfajme, ze sa nič nedeje”
@h2
Každý psickar ma dobrého psa. Pes mojej babky už pohrýzol vonku bezdôvodne 3 ľudí, aj tak ho mala stále bez vôdzky, lebo však pes si potrebuje pobehať. A nikdy za nič nemohol a bol to najlepsi psík podľa nej. Realne ohrozoval a stekal po každom 3. človeku. Proste psickari chybu nepriznajú. A to v mojom okoli možem menovať takých s takým prístupom. Ani @nika523 jej pes nemá výcvik, teda ani nevie, čo je nejaký povel. Lebo vraj “sám pochopil” to takíto psickari sú najväčšie peklo. Ktorých pes “sám chápe” stále sa okolo toho istého krutime. Presne vidím, kto tu prispieva aj s akým prístupom.
@katkami123 Moju mamu, sestru, aj otca už pohrýzol pes. Vždy to bol ten "nebojte sa, on vám nič neurobí", prípadne "on nehryzie". Keď takéto výroky od niekoho počujem, rozum mi stojí. Nikto nikdy s istotou nevie, čo ktorý pes kedy urobí.
@katkami123 nič také som neradila dávať rúčku alebo hlávku k psovi a ako si predstavuješ výcvik malého psa, mám si zavolať nejakého cvičitela psov alebo mám ísť na cvičák s pudlom medzi vlčiakov či ako? Normálne od mala ho učíme čo sa môže a čo nie a on počúva či aký výcvik máš na na mysli?
Prepáčte ženy idem variť už som tu stratila dosť času a zbytočne 🙉
Ešte niečo, myslím že je ťažko radiť, nepoznáme psa, nepoznáme tých ľudí ani situáciu neboli sme tam a môj názor....ja psom verím viac ako ľuďom, nikdy mi žiadny pes neublížil (narozdiel od ľudí) a to s nimi prichádzam do styku často aj s tyraními a všelijakými od rómov atď

https://www1.pluska.sk/krimi/prehovorila-mama-c...
https://m.spuntik.zoznam.sk/cl/1000706/1972291/...
Koľko členov rodiny zabije bezdôvodne novorodenca, @nika523 ? Keď je teda pes členom rodiny? Prečo ideš povyšovat ZVIERA na úroveň rozmýšľania človeka?