Svokra pri každom telefonáte dáva otázky ohľadom vnúčat
Je podľa vás normálne ak svokra pri každom telefonáte každý deň alebo každý druhý deň dáva stále tieto otázky o vnúčati? Vnúča má 15 mesiacov a pije mi krv od narodenia vnúčaťa.
Čo papal dneska? Ako spal v noci? Čo robil? Čo ide robiť? Ide sa kupkat? (Každý deň sa kupe) Kakal? Čo ide robiť zajtra? Bol aj vonku? Čo bude ešte papať dnes? A tak daleeeej každý deň sa pýta toto čistá kontrola a mužovi to ani nedopne on jej len pekne odpovedá akoby nič, veď by jej mal povedať že mami čo sa pýtaš každý deň preboha kontrolujes nás alebo čo… ale toho sa nedočkám od neho čo už.
A čo sa ťa má pýtať? Či ste sa už rozhodli na akú strednú školu pôjde? 🤦🏻♀️ Ak by išlo o tvoju mamu, tak by ti to nevadilo. Tebe vadí svokra, že? 🤷
@anonym_autor a teraz si predstav, ze si svokra ty. Tvoj syn ma dieta - tvoje prve vnuca. Lubis ho, casto im telefonujes. Co sa opytas?
@simsalabim nikdy by som denne netelefonovala a neotravovala...stačí aj raz za týždeň
Ja som dnes rozpravala o kakani s mojou 30+ dcerou,lebo je po brusnej operacii a z titulu mojej profesie viem v tomto poradiť.To som akože mala debatovat o počasí či o najnovšom divadelnom predstaveni len aby to bola debata na urovni?
No ale nič,ja idem zas....modliť sa za normalnu nevestu.
@janinah ty nevidíš rozdiel medzi tvojim telefonovaním a telefonovaním autorky??
No keď bude treba vnúča postrážiť, to už ti zrejme svokra vadiť nebude, že? Keď začnú škôlkárske choroby, prázdniny v škole a ty nebudeš vedieť, kde máš dieťa zrazu dať.
Pre mna normalna vec, ano obcas sa nas tym pousmejem a poviem nieco stylom, ze podrobny denny report posleme neskor 🙂 ale inak su to babky. Svokra sa zvykla pytat presne takto, moja mama vlastne tiez. Casom sa to trosku "zjemnilo" a pytajubsa vlastne to iste ale menej intenzivne a menej casto. Nemaju sa velmi inak o com, pre mna je to prejav zaujmu, obcas otravny ale ja som rada, ze ich mame.
Ako kontrolu to rozhodne nevnimam a nevnimala som, je to nove vnuca, co sa maju pytat.
No keď bude treba vnúča postrážiť, to už ti zrejme svokra vadiť nebude, že? Keď začnú škôlkárske choroby, prázdniny v škole a ty nebudeš vedieť, kde máš dieťa zrazu dať.
@anonym_8342c8 nám svokra volala každý boží deň... a strážila presne 0x, takže tam súvis naozaj hľadať netreba.
@simsalabim nikdy by som denne netelefonovala a neotravovala...stačí aj raz za týždeň
@rozculena pre teba otravovanie, pre niekoho normalny ludsky kontakt. Denne som si telefonovala s mamou, uz takmer 20 rokov nemozem. Tak teraz denne telefonujem s otcom. Ludsky kontakt je velmi dolezity pre psychicke zdravie. Ked to nejde osobne, aspon telefonat.
Áno je to normálne že sa pýta,je to jej vnúča.
Najvyšší čas aby si niektoré ženy uvedomili že vaše svokry majú na svoje vnúčatá PRÁVO.
Urob si screenshot a o pár rokov keď budeš babka ty,si prečítaj čo tu si sa kedysi pýtala .....no Boh ťa opatruj sa na svoje vnúčatá niekedy spýtať alebo sa akokoľvek zaujímať.
@anonym_autor A o čom sa má s tebou baviť? Či si spala dobre alebo či jej synáčik má dobrú stolicu? Jasne, že sa pýta na vnúčatá. Každá babka sa pýta na vnúčatá. Keby sa nepýtala, tak by sme ti riešili,že sa nezaujíma
@anonym_autor bože daj mi silu a najmä rozum môjmu synovi..... Keď bude nevestu vyberať,toľko božích kráv,čo je tu na koňovi...mám strach.
Zaujima sa, ved jej odpovedz to iste a mas pokoj. Aspon sa zaujima. Mna sa mama tiez stale pyta co som varila a co som robila. Dokonca co mam nove. Ja sa zasmejem, ze co mozem mat nove za 2dni a hlavne ked som doma s detmi 😁
Zaujima sa, ved jej odpovedz to iste a mas pokoj. Aspon sa zaujima. Mna sa mama tiez stale pyta co som varila a co som robila. Dokonca co mam nove. Ja sa zasmejem, ze co mozem mat nove za 2dni a hlavne ked som doma s detmi 😁
@cimage Ved ona s ňou nerozpráva, rozpráva sa s ňou jej muž. Jej vadí, že sa svokra zaujíma a že sa syn milo porozpráva s mamkou. Proste autorka neznáša svokru.
Na toto sa vykašli, vola s mužom, tak sa zdekuj do inej izby, keď ti to vadí. Mne by to išlo na nervy tiež, keby volala mne. Ale toto? Ved to je úplná blbosť.
@anonym_autor Ahoj autorka, akosi nechapem, co ti na tom vadi🤔😄 Ved so svokrou vola tvoj muz a nie ty. Ty jej predsa neodpovedas dokola to iste, ale tvoj muz. A pokial to jemu nevadi, tak nevidim problem🤷♀️ Zrejme ju moc nemusis, tak sa tes z toho,ze denne alebo obden neodpovedas ty. A babka tym nic nekontroluje, preco by mala? Len sa zaujima, aj ked je to priliz casto, bud rada,ze nie je kazdy den alebo obden u vas a nezasahuje ti priamo do starostlivosti🤷♀️ Svokra ti kludne moze byt raz napomocna, ked bude starsie a bude treba krpca postrazit. A este jedna vec, bola by si rada,kebyze babka nema zaujem vobec?Uvedom si,ze aj toto moze byt len take prechodne obdobie, lebo sa 9 mesiacov tiez tesila na drobca, tak ano aj ked mozno zaujem dajme tomu prehana, ale tiez to raz prejde az takto ked povyrastie, alebo das uz potom drobca k tel.babke. Nateraz nevidim dovod, preco by ti to malo vadit, kedze vola muz s nou. Bud rada,ze ma zaujem, su babky co aj zaujem nemaju vobec, alebo len na oko a verim, ze to by si sem zakladala temu, ze sa babka nezaujima o male vnuca...Praveze bud za to vdacna a casom sa aj ta intenzita zlepsi, tak ako je to cerstve pre vas, je aj pre nu a tesi sa.
Aj moja svokra bežne zavolá a má otázky ako "čo robia pampusiky? (Volá ich tak 😃)Potom sa obvykle uz rozpráva priamo do synom,teda svojim vnukom,a kladie otázky ako- Ako bolo v škôlke,boli ste vonku,čo ste jedli,s čím sa hráte, poslúchate mamku, spinkali ste dobre, atď ..
Veď to sú normálne otázky,ako že čo má babka pýtať?
@rozculena pre teba otravovanie, pre niekoho normalny ludsky kontakt. Denne som si telefonovala s mamou, uz takmer 20 rokov nemozem. Tak teraz denne telefonujem s otcom. Ludsky kontakt je velmi dolezity pre psychicke zdravie. Ked to nejde osobne, aspon telefonat.
@simsalabim ja som mala normálny ľudský kontakt s rodičmi,min.3x do týždňa som dobehla ich pozrieť,okrem toho som im aj volala,ak som neprišla,ale nie úplne každý deň a furt dokola tie isté otravné otázky
@anonym_autor su to normalne otazky ohladom dietata, aspon vidno, ze sa zaujima. Ale keby to bolo kazdy den to iste, tak to by mi tiez liezlo na nervy. Telefonat s rodicmi 1xtyzden podl mna staci.
@anonym_autor moja mama nám volá takmer každý deň a tiež má podobné otázky, pretože Vnúčatá veľmi ľúbi a úprimne sa o ne zaujíma. Deti ju tiež veľmi ľúbia a ich vzťah je krásny. Som tomu rada. To nie je žiadne tajomstvo, aby ich vlastná babka nemohla vedieť, aký mali deň, čo jedli, ako spali atď. Svokra sa ozve raz za 2 mesiace, aj to väčšinou keď ona niečo potrebuje a na deti sa opýta medzi rečou. Má ich u prdele. To mi nepripadá normálne a je to smutné. Deti s ňou ani nemajú bohvieaký vzťah.
svet nie je čierno-biely ako tu píšete, ak si aj niekto nevolá denne, neznamená to, že v rodine nemajú dobré vzťahy, len sú proste nezávislejší od rodičov (a rodičia od detí) ako niektorí iní, ak to niekomu vyhovuje tak fajn, ak to chce mať inak tiež fajn, pekný večer všetkým 🍀
Súhlasím s tým, že A. babka neotravuje teba, rozpráva sa s tvojom manželom. Ak je on s tým v pohode, nemáš čo riešiť. Ak nie je s tým v pohode, nech si to rieši on s nou a platí predchádzajúce, ty to nerieš.
B. Okrem otázok ta babka následne nejako usmerňuje, že čo máš robiť? Či z čoho usudzujem, že ťa kontroluje?
Ak sa len pýta a neradi každý deň podľa nej, tak si fakt čisto vztahovačná a robíš z komára somára.
C. Kým muž absolvuje tento telefonát, čo ti tak ide na nervy, chod si dat do inej miestnosti kávu, čaj, džús, kúsok sušienky, ovocia ...čokoľvek čo si môžeš v kľude dopriať.
Máš min.10 minút iba pre seba😉
svet nie je čierno-biely ako tu píšete, ak si aj niekto nevolá denne, neznamená to, že v rodine nemajú dobré vzťahy, len sú proste nezávislejší od rodičov (a rodičia od detí) ako niektorí iní, ak to niekomu vyhovuje tak fajn, ak to chce mať inak tiež fajn, pekný večer všetkým 🍀
@lucka_ke nie, neznamená to horšie vzťahy, ale iné. A takisto by autorka mala rešpektovať, že muž to má inak a nerobiť z toho 3.svetovú z babkou v úlohe uzurpátora.
@anonym_autor no teba by som nechcela za nevestu!!!!
@janinah a vidis rozdiel medzi tym, ked je zdrava a ked ma problem. Ci aj ked je zdrava referuje stolicu?
@mandzula ide o to,ze sa rozpravamw o aktualnych veciach,co v pripade mojpm dnes bolo to kakanie..a v pripade malych deti je tomu rovnako tak...ci ty sa pytaš v debate o vnučatach na cenu paradajok alebo na obsah prave citanej knihy?
@mandzula ide o to,ze sa rozpravamw o aktualnych veciach,co v pripade mojpm dnes bolo to kakanie..a v pripade malych deti je tomu rovnako tak...ci ty sa pytaš v debate o vnučatach na cenu paradajok alebo na obsah prave citanej knihy?
@janinah vnucata nemam a ani mat nebudem. Rozhodne vsak dcere nevyvolavam kazdy den, ked je mimo, lebo debaty o jedle a spani nepotrebuje ani jedna z nas. Podotykam, ze sme si blizke.
@anonym_autor nedvíhaj jej

Len nech jej to vydrzi. Nastves ju a budes si varovat neskor sama. Potom budes nadavat, ze nechce strazit, potvora jedna