Svokra prišla na 3 dni a doniesla si so sebou malé kura
Máme 3mesačne bábätko, svokra dnes prišla na 3 dni pomáhať, a priniesla so sebou aj malé živé kura (brojler na domáci chov), vraj je slabé, treba ho kŕmiť a zobrala si ho rovno do svojej izby. Kúpila to zrejme v piatok, a vraj pri preberaní si nevšimla že je jedno slabé, a doma ho nemohla nechať. Dopredu nič neoznamila, proste prišla aj s tým . Ako by ste reagovali?
😂 omg
@simik22 ja si nerobím srandu, myslím to vážne
Preboha.. no určite by som nedovolila mat v dome kura. Fuj
Daj foto
Mile. Ty budes krmit dieta a ona kura.
Pokial vas nebude budit tak asi v pohodke. Ci? Ale teda top 😀
Nijako. Miliony ludi maju vnutri v domoch/bytoch rozne druhy zvierat - take malinkate kuriatko snad nemoze byt problem. Predpokladam, ze nespi s nou v posteli, ale je ulozene v nejakej krabici v tej izbe.
Ked by aj. Tak by som ho dala niekde do kotolne alebo nejaka miestnost. Ale isto nie do izby.
Je to trošku bizarné (trošku dosť 🤣) ale zas tragédiu by som z toho neurobila. Moja babka mala bežne v kuchyni pod stolom krabicu s kuriatkami. Maličkými. Ako decká sme boli nadšení. Boli tam vždy max týždeň a potom išli normálne von. Rovnako sa raz narodili malé zajačiky a mamka im tesne potom umrela. Babke bolo samozrejme ľúto tých malých. Tak ich mala v sene v banánovej krabici, v dome, vlastne v noci vedľa postele a každé dve hodiny ich kŕmila. Prekvapivo prežili na kravskom mlieku. Išla s nimi aj na grilovačku k švagrinej. Proste si to vyžadovala situácia 🤷
Nijak, vsak to kura bude zavrete a bude mu davat jedine jedlo/vodu. Predpokladam, ze hygiena a umyvanie ruk bude na prvom mieste…
Myslim ze je velmi empaticka a obetava. Vobec ti nemusela prist pomahat, mohla zostat doma a starat sa o kuriatko.
Nie je standard ze ti chodi niekto pomahat. Nie je to ziadna povinnost, je to ochota a dobra vola.
@jankalukasova to je zlate 😍
No, treba svokre povedať slušne, že živé zviera v dome/byte netolerujete, a ze o takýchto veciach ta ma vopred informovať. Ze sa bojíš, aby nejakú chorobu ste nedostali. Aj bez bábätká, ale kvôli babatku o to viac.
Podľa možností by som jej dala na vyber: 1. bud by išla domov, že zvládneš bez jej pomoci, nech sa stará o kura (mimochodom, o tie ostatne sa kto stará teraz 3 dni? Lebo čerstvú vodu, jedlo im asi treba dávať... Ci ostatné vydržia 3 dni bez dozoru?)
2.Kura umiestniť pred vchod/na balkón atď, proste nie v byte /dome. Niečím zakryť, nech je v teple. Dôkladne umyť ruky a vydezinfikovat po každej manipulácii s kurou, taktiež pred každou manipuláciou s dieťaťom.
Na druhej strane 3mesacne dieťa ešte ma v tele protilátky od teba, takže je viac chránené, ako keby malo 5mes. a viac.
Keď sme boli deti (25r.dozadu) babka tiež kupovala pár dňové kačice, kuriatka a ten prvý týždeň na noc bolo všetkých 25-30 v 1 krabici v kuchyni, aby neprechladli, boli zakryté, a my so sestrou sme furt chceli ich hladkať, mojkat, nič sa nám nestalo. Ale samozrejme nedá sa porovnať 3 ročne dieťa s 3mesacnym.
Ono je jedno ako by sme reagovali my. Skor mam pocit, ze tebe to vadi, tak jej to povedz
ak ti to vadí, tak jej to povedz, mne by to nevadilo
A kde je problém? Predpokladám, že je to maličké kuriatko a že ho má niekde v krabici. Je od nej pekné, že sa oňho chce starať a že napriek tomu prišla aj tebe pomôcť.
Haha, svokra nemá chybu. 🤣🤣🤣
Ja by som ju aj s kuraťom vyhodila fuj ....mne všetko operene strašne vadí
🤣 som sa pobavila a zaspominala na detstvo, pretoze ked sme kupili kuriatka my, mali sme ich v teple v skatuli pri peci v kuchyni. Plyn este nebol, len pec na drevo. Vtedy to bolo bezne 🙂
Tak mala ostat doma a starat sa o kura, a navstevu k tebe odlozit 🙈
A ako dlho sa zdrzi?
A tebe to nejako prekáža alebo v čom je problém? Ako keby pride s dospelou 🐔 sliepkou to by bol bizár, ale ved to je jedno male 🐥 kuriatko.
Ľudia majú normálne domáce zvieratká a deti/bábätka v jednom byte, zas to netreba preháňať lebo budeš mat denglave a chorlave dieťa keď budeš takto stresovať
Dramatizujes. Kura bude v krabici v izbe. Ale, hej no je to svokra....tak je problem na svete.
Preboha, nerieš... Véd to je malé kuriatko, to snáď tie 3 dní prežiješ 😊neublíži ani tebe ani tvojmu dieťatku
Dobre, kura je divne. Ale na druhej strane, si predstav, ze by isla ratovat tarantulu alebo skorpiona... To je kura celkom v pohode...
@beata_k presne, keby kvôli kuriatku neprišla tak zas tu je téma ze "svokra si vybrala radšej kura ako vnúča" 😁
A este jedna vec mila autorka. Zabudla si (aj ked to sama pises v nazve) prisla ti pomoc. Tak bud trochu vdacna.
@bolarazjedna umiestniť kuriatko pred vchod alebo na balkón je pre neho istá smrť. Malé kuriatka sa držia v teple, starká im "kúrila" vyhrevnými žiarovkami a to boli v interiéri. Okrem toho ak je to kuriatko len jedno, tak by sa nezohrialo ani "o súrodencov". Predpokladám, že svokra ho umiestnila niekam k radiátoru, lebo inak by to nedalo.
@lentilka78 Tak to si veru vystihla presne. 👍 No, ale je to svokra. Co si budeme hovorit?
svokra je top!!! ja by som sa potesila, ved to musi byt este fakt malinke kuriatko.. ak by ho nevzala, ved by zomrelo. Je pochopitelne ze sa on postara a krmi ho.
Zlaté 😄

Neverím....