Svokra rozprávala 7-ročnej dcére nevhodné príbehy
Velmi som vytocena...Dcera 7r bola u svokry. Prisla domov a boji sa spat. Ze svokra jej rozpravala pribehy o duchoch a ona sa boji zaspat. Snazila som sa jej vyhovorit, ze nic take neexistuje, aby sa nebala. No boji sa zaspat. Muz nie je doma, volala som mu, ze si nezelam, aby taketo veci rozpravala . Povedal, ze sa jej opyta. No ja som tak vytocena do vyvrtky.
@stanislavicenka podľa teba nevhodne, podľa mňa ok. Podľa mňa je nevhodný tvoj komentár k môjmu komentáru 😀
@uhnakova este raz si precitaj, co ta svokra hovorila 7 rocnemu dietatu
@stanislavicenka áno, čítam a nepríde mi to ako koniec sveta. Starí ľudia zvyknú mať takúto zábavku. Ovšem väčšia autorita pre dieťa je rodič a keď opakovane hovorí dieťaťu, že to nemá brať vážne, dieťa mu uverí. Problém mnohých dospelých ale je, že sami takýmto historkami veria aj v dospelosti a preto nedokážu dieťaťu situáciu uľahčiť. Vnútorný problém ma teda hlavne matka, ktorá prikladá situácii zbytočne veľkú váhu, namiesto aby to uzavrela ako hovadinu a nejakú dobu dieťa opakovane ubezpečovala, že je vsetko v poriadku a babka ma len rada strašidelne historky.
@uhnakova lenze to,ze tebe to pride ok alebo tvojim detom,je autorke prd platne. Moj syn ma 7,tiez mu svokra hovorila podobne veci. Nie o duchoch ale o smrti,pohreb atd atd. Syn niekolko mesiacov nespaval. Je citlivejsi,ja sama mam z tychto veci strach,aj ked to neukaxujem pred detmi. Svokre som svoje povedala. Kazde dieta je ine,takze mi nepride spravne len mavnut rukou. Vela deti si z toho urobi mozno zabavku,ale jedno moze mat traumu
A manipulacia deti zacina cez vytvaranie strachu a traum.
Nie, nie je to v poriadku, ze stara mama rozprava 7 rocnej strasidelne pribehy. Sibnuta.
Nečítam diskusiu, no ani mne by sa nepáčilo, ak by niekto strašil moje deti a báli by sa v noci zaspať. To, že jej babka rozprávala o tom, že ju navštívila jej mŕtva starka je už cez... sedemročnej. Ja som mala chválabohu normálnu babku. Rozprávala mi o svojom detstve, o tom ako sa kedysi žilo, o jej prvej láske a čo ja viem, čo ešte... bolo toho veľa preveľa... ale nikdy nie o duchoch, príšerach a pod. Tiež som mala v puberte obdobie, keď som sa rada bála a čítala som strašidelné príbehy, no chcela som to sama a bola som dostatočne zrelá na to, aby som to nejako spracovala. Nie nasilu dieťa nútiť do niečoho, čo nechce. To rovno posadiť na gauč a pustiť nejaký horor. Za mňa nie...
@marianini17 aj ja som mala takú kamošku na základke a teraz ma stale rovnakú stihlunku postavu ako vtedy. Vyhovarat sa pri 140 kg na horory z detstva je riadne mimo.
@petulda333 ja nehovorim, ze ma mavnut rukou, iba ze prehana. Staci dietatu vysvetlit, ze taketo veci niektori ludia maju skrátka radi, ale my im v rodine neprikladame dolezitost, lebo nie su skutocne. Takychto situacii bude este vela. Dieta treba povzbudit, ma citit, ze rodic mu s emociami pomoze a nie, ze sa rozhada polka rodiny, lebo sa ono boji. Babke samozrejme moze autorka povedat, nech dietatu nerozprava blbosti, ale podla mojich skusenosti jej to nebude vela platne. Pokial chce dieta davat babke, musi pocitat s inym pristupom. A nemyslim si, ze je vhodne drzat dieta ako nejaku kvetinku v skleniku. Naopak je fajn, ak ma viac podnetov. A nie, moje deti nepozeravaju horory. Vo veku 11 a 9 rokov ale maju svojich oblubenych youtuberov a vselico sa od nich dozvedia. Comu nerozumeju, vzdy preberieme spolu. Treba deti naucit svetu rozumiet, nie ich prehnane ochranovat. Zivot nie je jednoduchy, žiaľ. Nerozpravat napr. o smrti a pohreboch je deťom figu platné, keď dvom spoluziakom v triede umru mamičky na rakovinu. Naopak o tažkych temach treba hovorit a vysvetlovat, aby dieta porozumelo a dokazalo to nejako spracovat. Prispieva to aj k uvedomeniu si vlastnej hodnoty ako človeka a hodnoty vlastneho zivota.
@uhnakova no podla mna neprehana. A netvrdim,ze deti treba drzat ako kvetinku. No treba im to vysvetlit a nehovorit nieco,co ich vystrasi. Syn mi dlho krical zo spanku,budil sa spoteny od strachu,takze nie,neprosim si. A hovorila som s nim o tom,vysvetlovala,no aj tak mal v hlave to,co mu babka hovorila. A bal sa
@marianini17 moje detičky sladko spinkajú už od deviatej, nič sa neboj. A teraz idem aj ja. Dobrů noc všetkým.
Svokre povedz, že ak mala alebo ešte má halucinácie, nech tym nezaťažuje tvoju dcérku, ale radšej nech vyhľadá odborníka na duševné poruchy. Moja kolegyňa tak prestrašila svojeju nevestu tým, že jej rozprávala o tom, ako vidí svojho mŕtveho manžela sedieť v kresle a v noci pri posteli, že nakoniec nevesta skončila na liekoch. Ten strach bol tak veľký, že už aj ona si začala namyšľať, že ho vidí na okne. Našťastie si uvedomila, že sú to len vyplody mysle a vyhľadala psychiatra, aby jej s tým pomohol. A svokra? Ďalej je presvedčená, že muž k nej chodí a chce sa ho zbaviť tak, že sype popol na jeho hrob, niečo s močom stvára okolo hrobu a podobné nezmysly. Niektorí ľudia sú fakt mimo a nedajú si poradiť.
Detska psychika je velmi jemna, su to citlive bytosti a preto podla toho sa ma s nimi zaobchadzat. Pred spanim citat pekne rozpravky a nie hovorit o straseni. Jasne, ze to zanecha nasledky.
Aj ja som bola citlive dieta a tiez by mi toto urcite urobilo problem. A mozno aj dnes (ked mam 35) by mi nebolo vsetko jedno.
@kittykat22 To dievčatko si už nikdy, ani v dospelosti nebude isté, či sa jej to nestane, keď babka tvrdí, že jej sa to stalo.

@uhnakova myslim, ze niekto zabudol citat, ze je to 7rocne dieta, nie 17rocne. Ked dovolia 7 rocnemu dietatu pozerat cokolvek na YouTube, tak mozes mat takyto laxny nazor. Alebo je dieta tak otrle, ze mu to nevadi. Moja 7 rocna by tiez plakala, a bala sa
Co je dobre pre teba, nemusi byt pre mna. Takze komentare typu, oooo, autorka, prehanas, su nevhodne