icon

Rozmaznávam moje dcéry?

10. aug 2026

Mam 5 a 2,5 rocnu. Dost casto ich stiskam, pusinkujem, objimam, zjedla by som ich. Manzel mi vravi nech sa necudujem ze k nikomu nechcu ist ked ich takto rozmaznavam. Ja mam nazor ze deti potrebuju citit lasku. Co je uz prehananie? Zasa aj zvriesknem po nich ked som do vyvrtky vytocena dam aj po zadku.

anonym_a065b7
10. aug 2026

@anonym_autor tu je slovo rozmaznavat velmi nevhodne použité. Pozri si význam toho slova.

anonym_6b0d58
10. aug 2026

Na zaklade pusinkovania netusime ci ich rozmaznavas ci nie. O tom hovoria uplne ine veci vo vychove.

autor
10. aug 2026
@anonym_6b0d58

Na zaklade pusinkovania netusime ci ich rozmaznavas ci nie. O tom hovoria uplne ine veci vo vychove.

@anonym_6b0d58 obavam sa ze robim aj tie....ake su to?

anonym_b78ee6
10. aug 2026

Ako z jednej vety mame posudit ci ich rozmaznavas? Navyse to co si uviedla nesedi a pravym vyznamom slova rozmaznavat.

anonym_6bd553
10. aug 2026

Dokážeš im povedať nie?

anonym_6ff892
10. aug 2026

to je pekné, len ich veď k povinnostiam. Nech sa učia, že maminke treba pomáhať. Aspoň poupratovať hračky.

thereisabear
10. aug 2026

Rozmaznávanie je úplne o niečom inom ako o objímaní a pusinkovaní.

anonym_087090
10. aug 2026

@anonym_autor Vobec bie,aj ja moje stale muckam,a to maju 9 a 7

salamistka
10. aug 2026

Objímaj a pusinkuj, koľko sa dá a kým ti to dovolia, pre deti je to raj na zemi, keď majú milujúcu rodinu...keď budú veľké, už sa budú možno odťahovať, ja mám už 23 ročnú a veľmi mi to chýba 😀 rozmaznávanie je to, keď deti nemajú povinnosti a môžu robiť čo a kedy sa im zachce, keď majú hranice, tak rozmaznané nie sú...že ich ľúbiš, tým ich nerozmaznávaš...rob to tak ako vám to vyhovuje...by si sa divila, v koľkých rodinách tieto prejavy lásky nie sú vôbec bežné a je to hrozná škoda, môj muž vyrastal v takej a veru je to pre neho ťažké prijímať tieto dotyky.

marijan2025
10. aug 2026

@anonym_autor Počuj koľko," zlých" svokier by nemuselo byť, keby im v detstve ich maminy takto prejavovali lásku.
Keď to chceš potiahnuť ešte o level vyššie, kúp si takú tenkú knižku za pár eur, volá sa: Päť jazykov lásky pre deti. To objimanie je jeden z jazykov.
Potom je pozornosť, darčeky,skutky služby a ešte jeden.

anonym_2b933c
10. aug 2026

Ja som celkom prísna mama ale s prejavmi lásky to nič nemá
Deti potrebujú blízkosť a lásku

anonym_a305e2
10. aug 2026

@anonym_autor láskou sa nikdy nedá rozmaznať...nedodržavaním hraníc áno...a apropo ku komu majú ísť, mama je mama, v ich veku je najdôležitejšia, nebudú na tebe nalepené stále...

anonym_71ac2d
10. aug 2026

Je už milión štúdii že deti sa láskou rozmaznať nedajú. Práveže čím viac lásky a istoty dostávajú v rannom veku, tým zdravší, vyrovnajejší a "v hlave normálnejší" dospelí z nich vyrastú.
Deti čo to nemajú neskôr nevedia dobre nadväzovať vzťahy s ľudmi, nevedia vyjadriť náklonnosť, majú úzkostlivé vzťahy. V dnešnej dobe je to extra dôležité, lebo trochu moc prišla do módy izolácia a nezávislosť. Nonstop online, práca z domu, "nespolieham sa na nikoho" prístup.
Stískanie a pusinkovanie je doslova potrebné pre zdravý a normálny vývin mozgu. Nie vychovávať vlastné deti ako studený čumák.
Rozmaznávanie je ak im dáš všetko na čo ukážu a 0 povinností.

matus229
10. aug 2026

To záleží od kontextu 😃 ak im manžel dohovara a oni idú za tebou a začneš ich pusinkovat tak ano 😃 inak podľa mňa nie. Máš ich “požičané” na pár rokov a potom ti zmiznú, tak si ich naplno užívaj

anonym_0d03da
10. aug 2026

Tvoj muž chudak mal tvrdú výchovu 🙄

Nie láskou sa neda rozmaznat !!!!!

anonym_a367a5
10. aug 2026

@anonym_autor toto sú prejavy lásky, týmto dieťa nerozmaznáš.

Len mi ešte napadlo, keď muž vidí nejaký problém, tak či ich moc nechrániš. Či nie je problémom, že si taký rodič, ktorý ľutuje dieťa že si trošku buchlo ručičku, že sa stala krivda… Lásky nie je dosť, ale prehnane riešiť každý prd dieťaťa a ihneď dieťa mojkať a ľutovať za všetko tiež nie je dobré. Nevravím, že je to tvoj prípad. Iba muž vidí problém a možno ho zle pomenoval. Mnohí rodičia to robia s dobrým úmyslom a myslia si, že takejto lásky nie je nikdy dosť. Ale deti sa musia s niektorými vecami popasovať samotné. Nebudeme tu vždy pre nich aby sme ich pusinkovali a obíjmali lebo im chlapec nepožičia lopatku. Chápeš snáď čo myslím. Iba nahlas rozmýšlam, kde by mohol byť problém, keď sa mužovi niečo nepáči.

kaca222
10. aug 2026

To čo v poriadku nie je je to vrieskanie a dávanie po zadku. Pusiniek, objatí a lásky nikdy nie je dosť ❤️

anonym_cff4d2
10. aug 2026

Hlavne on by to mal robit, aby citili dcery otcovsku lasku, aby ju v dospelisti nehladali u starych partnerov, alebo sa majetnicky neupli na partnera.

julish
10. aug 2026

@anonym_autor skor im nedavaj po zadku - to sa mi zda vacsi problem

anonym_20d7fd
10. aug 2026

Laskou. Pozornostou. Objatim sa nik neda rozmaznat. Toho nikdy nie je dosť.
Rozmaznanost je nieco ine.

klara546
11. aug 2026

Aj ja som tak rozmaznavala a teraz sú veľké a máme super vztahy. Lásky neni nikdy dosť

taktotedanie
12. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_6b0d58 obavam sa ze robim aj tie....ake su to?

@anonym_autor toto roznaznavanie nieje resp podla toho ako casto to robis
Tu je podla mna chyba v tom “dam aj po zadku”
Skor si detom nenastavila hranice a pretekaju ti cez hlavu, vychova asi taka tadejaka na jednej strane pusinkujes, objimas dobre ze ich nezjes ako dezert a na druhej strane kricis a bijes ich, pockaj co bude ked budu mat pubertu
Pusinkujes ich ked ich predtym zbijes a nakricis na ne? Su to velmi male deti, nieco si tym kompenzujes? Trapi ta potom svedomie, no objimanim a bozkami nevykonpenzujes to, ze bijes vlastne deti ( 5 rocne bez hranic, 2.5rocne je male, neviem si predstavit tak male dieta udriet 🤮 )
Podla mna sa tu celkovo vychova zo strany matky akosi “nezvlada”