Svokra sa chce súdiť o moje deti
ahojte neviem ci ma niekto z vas taky problem.ja som vdova uz skoro 4 roky..mam dve male deti5 a 3 rocne. k rodicom manzelovich deti chodime asi tak 1 do dvoch tyzdnou dakedy do troch a deti si beru kazdy tyzden na poobedie..vcera som chcela aby ich doviezli skor a uz bol ohen na strechce. svokra povedala mojej svagrine s ktorou som v dobom vztahu ze ak ivh tam nebudem chcie davat tak to da na sud a ze vysudi aby ich mohli mat aspon raz do tyzdna..neviete mi stym niekto poradit co stym? proste mi uz mame svoju rodinu mam priatela , nevarvim ze tam nebudeme chodit alebo co ale ze to daju na sud to ma dorzilo..mam 24 rokov..chcem mat pokoj a nie sa sudit. dakujem
@marcelka147 podla mna urcite narok,teda ,pravny nema,ako to uz bolo spomenute.Babka je babka,ale odtial potial a nie stredom sveta....
nieje to ich jedine dieta..ale to je uplne jedno stratili syna ..ja sa snimi dohodnem..budu mat deti ale nie tak casto ako doteraz..a potom to bude uz len na nich ci tam budu chciet chodit ked budu vecsi..zatial sa len vahrazala alebo to znej vyslo len tak..ona ma take chvilky..co uz..ju to hadam zas prejde..🙂
skus svokru poriesit tak,ze to presne stanovite,aby si nezacala vymyslat,ze kde bola ukratena. Neviem ake mate vztahy,ale so svokrovcami je to vzdy tenky lad. Takze len to vydrzat a dufat,ze nebude detom nejak hovorit veci,co Ty neches aby poculi. Z pravneho hladiska by vela nedosiahla, iba by to mala sudne osetrene. Podla mna ide skor o vylev nestastnej svokry. Myslim,ze ta strata syna ju nikdy neprejde....topiaci sa aj slamky chyta,hoci tym moze celej veci este viac ublizit...
@marcelka147 ja si myslim ze o tom sude len tak trepla ked bola nahnevana. Nepoznam ani jedneho cloveka co by aspon raz za zivot nahnevany nepovedal nieco blbe.
Tvoja svokra je v dost blbej situacii, asi dobre vie ze keby sa zatnes tak tie deti nemusi vidiet vobec, pripadne raz za rok. Pritom tie deti su jedine co jej ostalo po synovi. Byt tebou si stanovim presne pravidla kedy tam deti budu a ked napriklad v dany den budes mat nejake ine plany s nimi tak by som jej dala nahradny termin...
Myslim si, ze to svokra asi tak nemyslela, asi to len naozaj povedala v obave a v navale emocii, ze deti nemusi vzdy vidiet. Drzim palce, nech sa emocie skludnia a dobre to zvladate v prospech deti
@marcelka147 tvoji svokrovci prišli o syna a vnúčatá sú jediné,čo im po ňom zostalo. Deti nie sú tvoj majetok a na starých rodičov majú právo, majú právo poznať rodinu svojho otca, tak ako starí rodičia sa majú právo podieľať na ich výchove. Isto sa navzájom majú čím obohatiť. Jedna stránka je právna, druhá tá ľudská. Je v záujme detí, aby vy dospelí ste to ukočírovali ako dospelí ľudia bez žabomyších vojen.
ja im nic nezakazujem..ani nebranim ide mi len oto ze otvaraju usta na mna..ked im ja vychadzam v ustrety..sudom sa vahrazat a to bezdovodne..to mi je luto..:(
§36 odsek 2 Zákona o rodine:
Ak manželstvo, z ktorého pochádzajú maloleté deti, zaniklo smrťou alebo vyhlásením jedného z manželov za mŕtveho a ak je to potrebné v záujme maloletého dieťaťa a ak to vyžadujú pomery v rodine, môže súd na návrh upraviť styk maloletého dieťaťa s blízkymi osobami zomrelého manžela alebo manžela, ktorý bol vyhlásený za mŕtveho.

Preboha, veď sa vžite do kože svokry a svokra? Prišli o jediné dieťa. Nič im už nezostalo, len tie vnúčatá. 😒 😒 Čo trepete sprostosti, že na ne nemajú nárok. 😠 😠 Nikdy by som svokrovcov nevyčlenila zo života ich vnúčat. Nech by boli akýkoľvek. Rozumnou cestou sa určite dohodnete. 😉