Svokra sa ma opýtala, či je dcérka urieknutá
Dcera mala 5dni,ked pri navsteve svokrovcov plakala a isla som ju nakojit do spalne a v tom za mnou napochodovala svokra s otazkou,ci ta mala nie je urieknuta ked tak place?to akoze naozaj sa ma toto moze opytat zena,ktora uz odchovala aspon jedno dieta? A este sa urazila,ked som jej povedala,ze nech sa ma taketo veci ani nepyta.
@tykat svokra bola na navsteve u nas. Chceli prist,tak som to neriesila.
Anonym, práve preto, že som po pôrode nemala chuť vykecávať o zbytočnostiach, presne práve preto som nevenovala pozornosť tomu, čo nie je dôležité 😉
Moja svokra tiez veri na take veci a tiez je krestanka. Mozno prave preto v to veri viac, mam pocit, ze par desaroci dozadu sa ta viera podavala viac zvykovo ako dnes. Neberieme to vazne, povieme dobre, vyhovorime sa alebo cosi take. Ked chce nieco robit, kludne jej povieme, ze nie. Urcite sa este vela veci napocuvame. Mimo povier si dost zaklada na roznych zvykoch, co je tiez obcas otravne (napriklad dnes sme zistili, ze dcerke nesmieme dat meno napriklad Martina, lebo predsa moj manzel nie je Martin a zenska verzia muzskeho mena sa dava LEN ak sa tak vola otec). Neresime to, respektujeme jej nazory, ale robime si aj tak po svojom
Fuuu tak si mala šťastie že si ešte urieknuta nebola,narýchlo by ti bolo dobré pomôcť od svokry😬nič v zlom ale nieje to nič príjemné a malé deti bývajú často urieknute,nemajú ešte takú obranu..keď ti bude plakať bez príčiny ani nespat ani jesť tak je to ono . .v tomto prípade však bola hladná asi mno
Ale prosim ta. Nevyrabaj problem tam, kde neni. Pousmej sa na babe, nech verí bars aj na svätého Dindyho, nakoj malicke, upokoj ho a zivot ide dalej. Kašlať na ženskú, nech verí čomu chce.
Mne sa hrozne paci ked vidim teraz tie moje kamaratky co maju deti na kočíku šnúrka ci čo na ruke náramok ale najväčší gól je ked ma z tych kameňov náhrdelník skôr by som sa bala že sa to dieťa zaškrti ako ho ma urieknut tato doba je divna hrozne dakedy ked ja som bola mala nebolo nic a ludia normalne fungovali porodili su tu teraz zena nemoze nic robit nic jest lebo je tehotna viem že trochu odveci ale susedina dcéra ma umývať linku na vianoce a mamina jej vravi že ved ty umyjem linku a ona jaa? Ved ja som tehotna a mamina no ved tehotna nie chróma akoze ja uz fakt nechapem 🤣
@oliviakatka ta červená šnúrka na ruke ma úplne iný význam. Skus si o tom trosku naštudovať. Mimo to, koľko mamičiek verí na silu kameňov a dávaju deťom náhrdelníky z jantáru a podobne? To hneď nemusí znamenať, že su nenormálne.
Autorka - Skor sa ti búria hormóny a všetko berieš citlivejšie. Normálne nekomentujem, ale skús sa zamyslieť, ci sa ti svokra nesnaží pomoct. Ako si napísala, deti uz vychovala, zrejme si si vzala jej syna, tak asi ma deti vychovane slušne. Nebude od veci ju prestať ponižovať niekde na fóre.
Odkaz pre ostatne - zite a nechajte žiť. Každý ma slobodnú vôľu vybrať si, čomu bude veriť. To, že sa to zda absurdne Vám, to je vás problem. Aj keby mali veriť na neviem co, stále je to ich Slobodna vôľa.
@nikola992 kde som písala, že sú nenormálne? Napísala som, že sa mi zastavuje rozum. Hlavne ak malým deťom olizuju oči alebo ich pretieraju ocikanou plienkou 🤮 čo sa týka červenej šnúrky... Ihneď po príchode z pôrodnice sa ma viacero ludi opýtalo, ako to že malý nemá šnúrku a "obleč mu aspoň ponožku naruby" 🤦🏼♀️ Neviem, ja som si na ulici nevšimla strigy ktoré chcú silou mocou uškodiť môjmu dieťaťu. A záchvaty plaču sme zvládli aj bez okultnych rituálov 🤣
A čo sa týka hormónov, to adresuj autorke. Ja som príspevok nepísala, ale autorku chápem. Tiež som alergická na také bludy a hormónmi to nebude 😎
@guiseppinka toto ma vzdy dokaze udivit, 3m dieta dotrepes na svadbu kde na nu ponakuka 120hlav, si to predstav sama na sebe ale tak 200x, ze sa ti do obrazu vtrepe za 3hod tak 70ludi, tak to by som jacala aj ja a to mam nervovu sustavu vyvinutu, ze urieknutie 🙄 Obycajne vynervovanie, dospelz clovek ostane nervozny, nadava... decko sa rozreve lebo inak nevie reagovat a uz samanky uraduju
čo máte s tými uhlíkmi? ako sa to robí? to som ešte nepočula.... ale hlavne - kde beriete uhlíky??? 😲😀
@zuzanka.zuzu odpaľuju zo zápaliek do vody tie ohorene konce a hovoria pri tom nejaké zaklínadla 🧙🏻♀️🧙🏻♂️
@nikola992 ano buria sa mi hormony,to priznavam a podla mna kazda zena co rodila si pamata ake to je po porode narocne aj sama so sebou a aj s babatkom,preto by som toto nebrala ako pomoc od svokry, hlavne som v tom momente o nijaku nestala,lebo som si len isla nakojit dieta. A co sa tyka jej syna,ano vychovala ho dobre a nastastie je racionalny a doteraz pri mne nikdy nespominal taketo ritualy.
@oliviakatka šmarjapano 🙏 vďaka za info, ozaj to počujem prvý krát 😀
No co ti poviem starsie rocniky sa nezapru 🙂
@oliviakatka s tými hormonami, to som pisala autorke 🤷🏻♀️ Tiež by som dieťa nepotierala ocikanou plienkou, tiež to nechapem, ale je to každého vec. A ako hovorím, ta červená šnúrka ma úplne iný význam. Ja ju nosím a nie je to preto, aby ma niekto neuriekol.
Autorka nemyslim to v zlom. Ale treba si uvedomiť, že ta svokra, ktorú tu ohovaras, ti porodila a vychovala manžela, otca tvojho dieťaťa.
Tiež ti nedokáže citat myšlienky. Nemyslíš, že je lepsie, sa porozprávať priamo s nou, keď ti niektoré veci vadia? Pochopila by som to, keby v tom pokračovala aj po tom, co si sa s nou porozprávala. Ale takéto reakcie nechapem.
Aspoň sa spýtala 😀..moj syn len zaplakal a automaticky za mnou chodili s uhlikovou vodou. Ja sa zas čudujem ľuďom,čo na to veria a neboja sa.. však to je brutálna čierna magia..keď už tak,tak radšej svätenu vodu,nie? 🤔

@thoughtfulweirdo lebo ty si taka po porode bola,vsak? Usmiata, v pohode a s chutou vykecavat o zbytocnostiach? Ak ano,tak gratulujem. Necitim sa ako pupok sveta.