icon

Svokra sa ma snaží deptať

10. sep 2023

Ahojte, so svojou svokrou mam odjakziva komplikovany vztah - je to taka ta typicka, co sa do vsetkeho stara, vsetko by najradsej rozhodovala ona, rada si rypne a tak … od urcitej doby som si povedala dost a stretanie som dost obmedzila ….a teraz pribeh dva, 6 rokov dozadu som mala onko ochorenie, a v tom obdobi ako som sa zacala od nej drzat dalej, tak som jej aj prestala hovorit aj to kedy idem na kontrolu a tak, jednoducho ako toxickemj človeku som si povedala, ze jej o tychto mojich zalezitostiach nebudem hovorit a teraz mame s manzelom 3 rocne dieta … a ona ako keby chyta nervy, že jej nehovorim a nema info a začala ma deptat, vzdy ked poviem neco v dlhsom horizonte v suvislosti s malym, tak ona s usmevom odpovie, no vsak ktovie co bude za taku dobu, hlavne ze nam neni nic vazne ze?! …. Vvera som si dost poplakala za to, uplne ma to dostalo, ako keby mo vzdy naznacuje, ze si snad zela aby som nejaky problem zasa mala alebo ze vsak mozno da mi vrati a takto … čo na to hovorite? Skončit kontakt uplne? Ďakujem

Strana
z3
ema7813
10. sep 2023

Je to otrasne. Vrat jej to podobnym stylom. Zakazdym.

Ludom uz uplne hrabe. Staci sa ist pozriet na oddelenie ambulantnej chemoterapie, kolko ludi tam caka.
Stara jezibaba sa tam moze ocitnut ani sa nenazda

kristinka92
10. sep 2023

na tu vetu čo ti hovorí by som odvetila “no to je pravda! máte predsa už vyšší vek, naozaj ktovie čo bude o tých 5 rokov”
myslím že po tejto odpovedi by ju prefackalo. ani ona nie je nesmrteľná keď sme už pri tom…nikto z nás

sasa1310
10. sep 2023

furt budeš riešiť svokru, každý komentár kvôli svokre ale ani jeden nie kvôli tvojmu mužovi, s ktorým žiješ, ktorý by si ťa mal zastať a ktorý by mal prvý povedať niečo svojej matke. Vyrieš si jeho a nerieš svokru, lebo ja by som nechcela žiť s niekým, kto si ma nezastane.

evelyn246246
10. sep 2023

.. autorka.. hlupani ( to som este slusna) skoda nieco vysvetlovat...odstrihni ju uplne ..ine tam nepomoze..

autor
10. sep 2023

@veselo_neveselo ona nie je ale zrovna typ, ktora by sa praveze bala vyjadrit nazor; ona je az priama moc, napriklad ti da nejaky sampon na meniny a nema problem povedat, ze vies co to som dostala ja ale nepaci sa mi, tak ho davam tebe 😃 cize preto si myslim, ze ten umysel je tam skor narusanie mokoja a rypanie do bolestneho

autor
10. sep 2023

@minilla presne, plakala som, sice nie pred nou, ale cely vecer som uz mala pokazenu naladu a to určite videla a viete aka bola jej reakcia? Boli sme na akcii, dovtedy sedela ako puk a ako som zacala byt ticho, lebo však rozhodena tak si zacala s tou dcerou co je stale u nej spievat a tancovat, normalne sa tešila

autor
10. sep 2023

@ema7813 ano je to jezibaba stara, ublizuje zamerne a so zdravym, to je za mňa extrem, uz ked clovek aj rype, ale zdravie je pre mna hranica, kde by mala byt stopka, ja som ju dnes nazvala diabol s vyzorom anjela doma 😃 lebo ona fakt vyzera milo napohlad …. ale to jej rypanie, spravanie sa ako sa sprava, je uplne inde ….

autor
10. sep 2023

@kristinka92 jasne, presne, vsetci sme smrtelni, len to jej spravanie je, presne, ako keby si myslela, ze ona tu bude naveky a moze sa druhym vysmievat

autor
10. sep 2023

@sasa1310 to nevyriesim, to som uz skusala, to nic nezabera, ziadny efekt, proste matka je matka, on proti nej nepojde

autor
10. sep 2023

@evelyn246246 ano, budem to minimalizovat, lebo naozaj potrebujem tu svoju pohodu a pokoj a nie sa vystavovat takemuto deptaniu a este ona sa z toho teši

minilla
10. sep 2023

Svojim placom si ju “vyzivila”. Dostala ta, tam, kam chcela. Preto sa tesila - misia uspesne splnena. Ide o zvratenu logiku manipulatorov. Skus si o nich nieco nastudovat.

jovan236
10. sep 2023

@jenn7 tak si asi nezažila takú svokru a ďakuj Bohu lebo to sú niektoré vyšťané a môžeš sa zdôveriť jocijako s hocičím no ona ti také povie naspeť že nevieš či ťa točí tv a robí si srandu z teba.To ťa vytočí do nepríčetna a ona sa v tom vyžíva lebo ťa neberie ako človeka ale ako nejakú ženu čo si dovolila jej ukradnúť dieťa.A keď sa zdôveríš tak väčšinou odpoveď-to nebolo tak myslené som to zle pochopila a idesa ďalej ako by nič alebo sa robí že je hluchá.Tak jasné že to nechápe niekto kto to nezažil😒

jovan236
10. sep 2023

Ja mám za 12rokov také zažité sos vokrou že by ste neverili-sme sa odsťahovali dokonca do zahraničia a aj na dialku to vedela ma deptať.Tak dlhé roky som sa trápila už som zháňala psychológov a dosť plakala a stavy také že mi tŕoli končatiny a ťažko sa mi dýchalo,čierne pred očami a vtedy som si povedla dosť.Pomohlo mi keď mi muž povedal že nech si poviem aj ja a že nemusím mať sňou dobrý vzťah.A aj to mi pomohlo pochopiť že ona je rada ak tebe robí zle takže ukázať jej aká si sťastná a že ťa nevytočí vôbec a vedieť včas argumentovať.Odpovedať tak že neurazíš ale vlastne pošleš do prdele.A ak sa dá,tak samozrejme nekomunikovať vôbec.Nenič si život-niekedy to nejde ani po dobrom a nevysvetlíš to nijako,to sa nezmení z jej strany.Moja svokra dokonca povedala že jej svokra bola voči nej zlá tak ona to vracia tiež mne akože a touto vetou bolo u mňa všetko ok-lebo iba ukázala aká hlúpa a škodoradostná je.A vtedy som si povedala že mi za to nestojí.Držím palce umňa to trvalo dlhé roky to je ťažké hlavne si zo sama do hlavy dať a pracovať sama so sebou aby si sa dala do pohody a naučila ju brať tak jednym uchom dnu a druhým von.

autor
11. sep 2023

@minilla ja som teda plakala az doma, nie pred nou, ale minimalne moju skazenu naladu videla, a vtedy zacala byt uplne vesela

autor
11. sep 2023

@jovan236 ano ano, ideal asi sa velmi nestretat a ked uz tak sa naucit byt nad vecou alebo sa s nou nebavit o nicom, aby sa nemala čoho chytat a na co reagovat

jennky13
11. sep 2023

a co ked naraza na seba. Co ked aj ona taji svoj zdravotny stav?
Co ked?..... casto, ked sme v trapeni sme na seba velmi citlivi a vsetko vztahujeme na seba, ale ludia okolo maju tiez svoje trapenie a svoje boje.
Viem, ze to mas tazke a rozumiem tvojmu trapeniu a tvojim otazkam, ale nevztahuj si to na seba. Mozno to svokra nemysli tak ako to ty vnimas a potom sa zbytocne trapis. A mozno to vynimas dobre a svokra je protivna, ale tym viac by si nemala dovolit,a by ta to ovplyvnovalo.

domkakvet
11. sep 2023

Nie v tomto pripade sa so svokrou naozaj netreba stretavat.

autor
11. sep 2023

@jennky13 nemyslim si, lebo sa tam potom este chválila ako ona v jej veku nic nema, ako je tip top zdrava a je to obdivuhodné …. Vnimam to myslim spravne

jennky13
11. sep 2023

ak to vnimas spravne, tak sa snaz byt nad vecou, alebo povedz muzovi, ze pri takych situaciach by mal zasiahnut, svokra si mozno neuvedomuje, ze ti ublizuje.

autor
11. sep 2023

@jennky13 ona si to praveze podla mna uvedomuje, ona to prave podla mna robi naschval, aby mi narusila pohodu ….

jovan236
11. sep 2023

Ja si myslím že je to ťažké tu vysvetlovať ženám keď v tom nežijú.Žial najlepšie bude keď sa porozprávaš s mužim a ak sa dá zmeniť postoj k nej aj chovanie a čo najmenej sa stretávať.Ona si ti neuvedumuje ano velmi ubližuje tebe aj keď rada robí čo robi😒

Strana
z3