Svokra sa ma stále pýta kedy jej dám syna na noc
Neviem či som už ja taká hrozná že ešte nechcem dať malého preč na noc. Ako toto by ma ani nenapadlo, že mi bude v materstve spôsobovať problém so svokrou.
Ona sa ma už v jeho 4. mesiacoch spýtala kedy jej dám malého na noc. Skoro som na riť spadla. Vravím jej šokovaná, že on je ešte malý na to aby som ho dala na ,,prázdniny,,. Myslela som ze tým sme to uzavreli. Teraz má synček 8 mesiacov a už sa ma to spýtala asi ďalších 6 krát. A ešte sa uráža že prečo jej ho stále nedám. A nevie to pochopiť.
Tak ma teda len zaujíma že kedy ste dali prvý krát deti na noc starkej.
Toto bolo pre mňa niečo, čo som si myslela, že budem riešiť najskôr okolo jeho dvoch rokoch.
@simca06022011 moje dieta v noci place aj manzelovi, ktoreho domnievam sa pozna, kedze sa mu maximalne venuje 🤷♀️ to, ze si to nezazila alebo tvoje dieta s tym bolo v poriadku este neznamena, ze vsetky deti su take - kazdy rodic si to svoje dieta pozna najlepsie a tiez si vychovava svoje dieta ako uzna za vhodne, nas maly nema cez den problem s nikym a je spokojny, stastny a usmiaty a v noci, ked sa zobudi, tak sa nepodari ho utisit ani manzelovi, tak preco by som ho davala babke, nehovorim, ze o nejaky cas to nebude inak a rada im ho tam necham ale bude to opat len rozhodnutie mna a manzela a urobime ho vtedy, ked nase dieta bude na to zrele
Na tvojom mieste by som dala cim skor tym lepsie. Ak budes vidiet ze dietatko s tym problem mat nebude a ma rado babku tak preco nie? Ak nie je dietatko problemove v noci a pekne prespi, tak ho nauc aj u babky. Nikdy nevies, kedy sa ti to hodi, ze bude musiet prespat u babky. Ako tu citam komentare tak som hitova, kolko dokonalych neviest sa chce pomstit svokre cez vnucika, vnucku.
@petamich 5 mesacne...
@simca06022011 ano 5-mesacne (autorka ma 8-mesacne, co nie je az taky rozdiel) a svokra by ho uz najradsej chcela aj s odsatym mliekom a ked to riesim teraz budem to (rovnako ako autorka) riesit aj o mesiac aj o tri aj o pat 🤷♀️ nie je to vzdy ciernobiele, niektore kocky tu v komentaroch pisali, ze dali na prespatie aj niekolko tyzdnove/mesacne a ja nedam, som zla nevesta/dcera? no nemyslim si
@petamich ja som tiez nedavala niekolkomesacne dieta nikam a poviem ti, ze napr. moja dcera ako 1m vobec nevnimala kto jej v noci tu flasu strci, ked sa prebrala a ak mala revave chvilky (aj cez den), tak bolo fuk ci som to ja, ci je to otec, ci je to babka alebo sused..Ked ju strazila mama lebo som bola v nemocnici, tak proste si zvykla, ak si nebodaj porevala, tak si porevala. Cize je to aj o tom, ze ak nema mama na vyber, tak aj dieta si zvykne a myslim, ze jej to ostalo:D Riesit mozeme cokolvek, situacie su rozne. Su zeny co to budu riesit aj pri 10r detoch.
A zase ja nepochopim, na co potrebuje babka na prespatie k sebe par mesacne dieta a to som aj pisala vyssie. Babatko mimo dom by som dala iba v pripadne sos situacie, cize u nas nikdy. Babka prisla ku nam. Taktiez ako takmer 1r nevedela spat u babky (a bola som tam aj ja), ale nezdekovali sme sa domov, proste sme to vydrzali, tak nespala a dosplali sme cez den. A zvykla si. Druhy den uz spala normalne a hocikde. Ale vacsie dieta bez problemov (nemyslim 10r, ale 2r by nemalo mat problem ist s babkou... podla mna teda)
@simca06022011 uplne suhlasim 🙂 ja ho tej babke milerada dam, ked bude starsi, pojdeme s muzom na veceru, budeme sami dvaja a aj babka bude spokojna, len tiez nechapem preco sa dozaduju takych malych deti, pokial ich vnucence navstevuju, mozu si popestovat, pohrat sa, uzit si to vnuca ale tak nemusim vsetko chapat, raz aj ja budem babka a snad si na to spomeniem
@duduska25 prepáč. ale to si kde zobrala tie dokonalé nevesty a tú pomstu? Moja svokra je úžasným človekom, tak aká pomsta? A ja som sa nikdy za dokonalú nepovažovala. Okrem toho ani ju ani moju mamu nikdy nenapadlo, aby pýtali na noc pár mesačné dieťa. Veď si ho dostatočne užili cez deň, prečo by mali byť s ním v noci? Mám dospelého syna, ak by mal malé bábätko, v živote by ma nenapadlo, aby som ho pýtala na noc.
@sasa1310 moje dieťa neplakalo v škôlke nikdy, ani v jasliach, napriek tomu, že k babke na noc išlo vtedy, keď chcelo ono. S babkou malo výborný vzťah, s jednou, aj druhou, veď mali more príležitostí sa spolu pohrať, vyjašiť, ísť niekam. A to povarovanie ma pobavilo. Sama dobre vieš, že stovky, tisíce žien žije v zahraničí, alebo nemajú babku, alebo ich babka nemá o vnúčatá záujem a normálne prežijú aj bez babkinho povarovania.
@elizabet173 uz si sa upokojila???? Nikde nespominam tvoje meno ani nikde na teba nenarazam ani nic. A ani tvoju svokru nikde nespominam. 🤦♀️Hovorim to vseobecne a ani vsetky nehadzem do jedneho vreca. Este raz si precitaj moj prispevok. Ak nerozumies tak ja ti vysvetlim. Pisem tam, ze moze autorke niekedy prist vhod, ze u nej dieta prespi. Sama mam 2 deti a uz sa stalo milionkrat ze tam deti skratka prespat museli. 🤌🤌🤌
Je to dieťa, nie teória relativity 🙂 uplne hocikto dokáže dieťaťu zaistiť základne potreby, nehovoriac o vlastnej milujúcej babke 🙂 Ja som asi ten typ, čo neprestal byt človekom, keď som sa stala matkou a neumiestňujem sa na miesto číslo 2 pred nikým, ani pred vlastnými deťmi.. niekomu to vyhovuje byt s dieťaťom 24/7.. my s mužom si radi vyrazime na noc hocikam, alebo s kamoškami, proste stále som človekom, aj keď si tie deti u babky uspim, lebo to je masaker, to by nedala 😅
@duduska25 prečítaj si svoj posledný príspevok a porozmýšľaj, kto z nás dvoch sa potrebuje upokojiť. Mne nevyznelo ani z jedného príspevku, že by sa niektorá nevesta chcela takýmto primitívnym spôsobom svojej svokre pomstiť, aj keď viem, že sa to deje. A že si nespomenula moje meno? Toto je diskusia, môžem reagovať na ktorýkoľvek príspevok.
@nadazdi keď ti to tak vyhovuje, to je v poriadku, zakladateľke témy to nevyhovuje, mne to tiež nevyhovovalo a vôbec som nemala pocit, že nie som človekom
@elizabet173 ale reagujes akoby som to písala tebe🤦♀️😆 ty si tusim taky samonasieraci typ. A este k tomu aj prekrutis co pisem.
Mloje deti este nikdy nespali u starych rodicov. Starsi ma vyse 3 a pol roka. Pred par mesiacmi sa pytal spat k mojej mame. Aj som ho pobalila ale nakoniec povedal, ze tam chce sice spat ale aj s mamou a tatom🤣 takze sa nic nekonalo. Az sa zas bude sam pytat a bez podmienky, ze aj s mamou a tatom, tak moze. Len opatrnejsia by som bola u druhych starych rodicov kvoli zodpovednosti, zabudlivosti a synovym alergiam🙈
@sasa1310 presne aj u nas takto. Ja som rada,že ich chcu a deti sa vzdy tesia.
@elizabet173 tu na Slovensku keby je rodičak do 6 rokov, tak 3/4 modrého koníka je doma s deťmi a polovica z nich ich ešte kojí 😅 ja len vysvetľujem, že je to len dieťa, nie konštrukcia raketoplánu.. poznáme príbehy ako sa o dieťa postarali zvieratá, neviem prečo by sa o ne nemala postarať ľubiaca babička 🙂 ja si rada zatrtkam len tak, nie s deťmi v druhej izbe, alebo deťom za chrbtom, to je asi moja smola
@duduska25 ja samonasierací typ? Ja som taký flegmatik, že naopak, idem možno okoliu na nervy tým, že ma nič nerozhádže 😂
@nadazdi písala som, že každá sme iná, išla som do práce, keď malo moje dieťa rok, ale ten rok som si chcela užiť. A úplne v pohode som si užívala aj s mužom. Nemala som strach, že by sa moja mama alebo svokra o moje dieťa nepostarali, kľudne by som im zverila aj trojdňové, bez obáv. Možno som cítila, že dieťa bude len jedno, o ďalšie sme prišli, viac detí som mať nemohla, chcela som si to vychutnať. Ja nemám nič proti tomu, ak niekto dá strážiť mame alebo babke aj novorodenca na celú noc, ak sú všetci spokojní, ale vadí mi, ak to žena, alebo dieťa nechce a napriek tomu babka dieťa opakovane pýta
@nadazdi no lubiaca babicka vela krat nema uz silu ani potrebne zdravie na to aby sa postarala, takze zase niekedy je rozhodnutie nedat babatko opodstatnena. U nas aktivna babicka, pracujuca uz napr. nevedela postrazit pol rocne dieta ani nahodou. Raz maly zdrbol z kuchynkeho stola, druhy krat z gauca, lebo ona sa niekde zabudla a nechala ho tam ked sa veselo kotulal hore dole.. vacsi ked zacal chodit jej hocikedy zdrhol. Naozaj nie kazdy je schopny sa bezpecne o dieta postarat. Ostavala teda s vnukom sama minimalne a v takychto pripadoch uplne rodicov chapem a netvarim sa, ze kazdy sa vie postarat 🙂
@simca06022011 tak ale ja som rodila keď mala moja mama 47 a myslím ze je to normálne pokial nerodiš po 40 že svokra nechodí o paličke ale je to zdravá žena čo chodí do prace a ešte dlho dllllllho bude.. áno je určite strašne veľa prípadov kedy dieťa zomrelo lebo sa starali svokrovci, viem až o 0 😅
@elizabet173 ja som kvôli MA skončila v nemocnici s polročným dieťaťom a tiež prežilo s ostatnými, neviem, nestotožňujem sa s tým, ze jediný uzasny tvor pre bezpečie a vychovu dieťaťa je matka 😂 pre moj kľud mi to vyhovuje, moje deti si nikto nepýta, vždy sa musím prosiť aspoň týždeň dopredu, ja by som zlatom platila ak by som takú vetu aspoň raz počula
@aceris nie som veľmi mladá 🙂 spravila som si vš, popritom pracovala, takze mi vyšla aj reťazová materská, potom som sa vydala, taký standard, od 40 budem čakať kedy sa stanem babkou a znova si budem chcieť užiť detičky, keďže nebudem stará babka.. aké sú deti ja neriešim, musia si zvyknúť, hocičo sa môže stať, nemôžu žiť len mame pod sukňou.. ja svoje deti milujem, ale cely život im nepodriaďujem, aj tak budem vždy pre ne najlepšia mama, či pôjdem na nechty vlasy alebo s mužom do kina či do baru a nechám ich babke :D
@nadazdi keby si mala napriklad take dieta ako ja, myslim si, ze by si inak zmyslala🙄 obe deti som mala na mne zavisle. Prvorodeny sice menej ale tiez ho nikto okrem mna neutisil. Druhorodena zas od narodenia chcela byt len na mne. Neexistovalo nakojit a polozit do postielky. Hned vrieskala ako pavian a vrieskala kym som ju nevzala do narucia. Stacilo, ze som sla na wc a co ona narobila za cirkus, tak uz aj sestricky hned boli na izbe, ze co sa robi🙈 V noci ju neutisi ani manzel i ked sa o to pokusa. Moze sa snazit kolko chce, ale dieta len place az sa zajakava a prestava dychat! Myslim si, ze ziadna mama by to nedokazala pocuvat a nenechala svoje dieta trpiet. Druhorodenej sa nemohla dotknut ani babka(pocas bdeleho a cerstvo vyspinkaneho stavu). Uplna smrt v ociach a vresk na celu bytovku. Vyzadovalo si to 5mesiacov pravidelnych navstev kym zacala akceptovat, ze si ju na chvilu vezme na ruky. Nevidim zmysel v nuteni dietata a nechavat ho urevat u babky ci kohokolvek ineho.
@aceris ja mám tiež druhu takú, ale to neznamená, že sa stanem otrokom vlastného dieťaťa 🙂 https://www.martinus.sk/?uItem=136100 nech sa páči, dobrá kniha
Nas ma 8 rokov a k svokre spat nechce vôbec. A to byva cez ulicu.
Ale k mojim rodičom na dedinu pôjde hocikedy sám. Ja ked bol menči mal 3roky.povedala skm ze idem do práce a pekne ostal. Teras cakame druh. Tiež bude u našich ked pojdem do pôrodnice.
Muž pracuje na turnusy
Keď bude malý chcieť tak pôjde a tým by to haslo. Aj moja by majú chcela hneď, ale proste ty si rodič a keď sa necítiš na to, že je to dieťa ešte malé, tak proste nedáš. Každý to inak vnímame.
@nadazdi ja to nikde netvrdím, že jediný najúžasnejší tvor pre dieťa je matka, keď som bola v nemocnici ja, o dieťa sa staral muž, tiež keď som išla plávať, kaderníčke, kozmetičke, s kamoškou na kávu a pod. Do baru som nemala potrebu chodiť, my sme sa vybláznili pred dieťaťom, dvojročná pauza nám nechýbala, skôr sme ju uvítali
Môj ma skoro rok, svokru nemám. Mame by som ho aj hneď dnes dala na noc, ale nemôžem jej to urobiť lebo on je malý terorista a v noci je aj 6 krát hore 🤦♀️ starší syn bol prvýkrát na noc u mojej mamy keď mal asi 7 mesiacov ale ten mal lepšie noci 😄

@radorendez v zivote moje dieta nebolo vystrasene a neplakalo pri starom rodicovi, ci sa zobudilo hocikedy alebo len tak ostalo s nim. Ak to robi, znamena to len jedno, ze starych rodicov nepozna a teda to je na hanbu rodicom.
Druha vec je vek, jasne ze babke, ktora ma svoj vek by som batola nedala. My sme mali mlade babky este,t akze pohoda. Cize aj to je urcite parameter vek/zdravotny stav. Ja napr. teraz mam stres ked ide dcera k svokrovcom, lebo chodia kade-tade autom a predsa starsi ludia, horucavy v lete...