icon

Svokra sa mi stará do výchovy

2. mar 2021

Neustále sa mi stará do výchovy malého. Má 7 mesiacov a stále je to o tom istom. Keďže spolu bývame, počúvam to každý deň. Poučuje ma o všetkom,ako mám kŕmiť, kedy, kolko. Ako ho pre baliť, kúpať... Niekedy keď ho krmim tak cez kŕmenie aj 6 krát za sebou zopakuje aby som mu už nedávala že nechce pritom otvára ústa papa pekne. Nema rovnaké názori a robí veci aj tak ako nechcem co sa malého týka mam namysli. Ma to niekto podobne ako ste riešili? Raz som jej povedala co mi vadí, samozrejme sa urazila a robí to isté stále.

Strana
z2
autor
2. mar 2021

@moniika268 hh aj vo ne to začína vrieť.Uvidim ako dlho takto vydržím.

0silvia0
2. mar 2021

Nie, nie je ani moj dokonaly, ale ak by nedrzal so mnou, ako s manzelkou, ale radsej s mamickou, tak toto by rozhodne ok nebolo

zdena1990
2. mar 2021

@oli18 no nehnevaj sa mám viac rokov už bývame u svokry pomáhame si nie sme ani mentálne zaostalý svokra by bývanie sama finančné neutiahla .... Na dedine je to bežné

evora
2. mar 2021

Ty si očividne neuvedomujes, ze ta "jedna chyba" -ze nemáte vlastné bývanie, ze obrovská chyba. Môžeš to zlahcovat kolko chceš, chrániť si chlapa atd., ale muž, ktorý sa nevie v dospelosti osamostatniť a žiť svoj vlastný život s manželkou a deťmi, je nahovno muž. Tebe nezostáva nič iné, iba zatial svokru tolerovať, nájsť si nejaké mechanizmy ako sa s tým vysporiadať. Lebo realita je taká, že vo vlastnom dome, kde s tebou nebude bývať rodič, ti nebude mat kto drístať do výchovy ani ta poučovať. A uz teraz sa za teba modlím, ten správny hardcore začne ked bude dieta väčšie...teraz je bábo, tak sa dotahujete len o jedeni a čiapke na hlave, ale keď bude staršie, uz to bude o preťahovaní ho na vlastnú stranu. Mama zákaze- svokra povoli, a ty z toho vyjdes ako blbé v každej situácii.

evora
2. mar 2021

@zdena1990 Svokra ma poriesit take bývanie, aby neobmedzovala ostatných. Alebo ju snáď niekto nuti bývať v 2 podlaznom celopodpivnicenom dome samu? Vždy sa dá postaviť mensi dom, kupit byt atd. A ľudia ako vy, tie deti si často v dobrom úmysle ani neuvedomia, do akej situácie sa nechali vmanipulovat. Vrazia tam prachy, musia sa prispôsobovať, nikdy nemajú pocit vlastného domova a samostnosti...a unik uz neexistuje, lebo prachy v dome, rodičia by neprežili, keby deti a vnúčatá zrazu odídu a milión ďalších vecí. Ja chápem, ze sa niekto stara o rodica ked je chorý, zostane sam atd. Ale nemusím s nim bývať od jeho 45 rokov, to ma ešte zvládať svoj život samostatne. Ja by som nikdy nedopustila, aby moje deti zili so mnou ak budu mat vlastné rodiny. To radšej budem v 2 izbovom byte sama hladkať mačky. 😀 ale mladí majú žiť svoj život, sami riešiť v súkromí svoje úspechy aj hádky atd. A nie s rodičmi za zadkom.

katkami123
2. mar 2021

Ty si matka a nie svokra, nech sa stara o seba, ona si už svoje vychovala. Čudujem sa, ze jej takéto chovanie toleruješ. Ka by som jej už dávno od srdca povedala svoje.

1angelika
2. mar 2021

ťažko radiť, najlepšie je bývať sami. Pokiaľ máš takého chlapa čo sa ťa nezastane tak sa budeš len trápiť. Mal by on dohovoriť, je to jeho mama. Svokre môžeš slušne povedať čo sa ti nepáči ale ak to nebude aj tak akceptovať tak s tým neurobíš asi nič....

zdena1990
2. mar 2021

No niektoré ste tu veľmi múdre... Inak rozmýšľa 20rocna a inak ja 52 ročná .....

annamalaga
2. mar 2021

Svokra sa asi z domu neodťahuje predpokladám. Bývala v ňom celý život. To je upnutosť na jednu nehnuteľnosť. Syn je asi najmladší?? Ponúkol sa, že ju doopatruje a Vám ostane dom. ( ak je to ten dvojgeneračný, no zbohom, bo to potom v budúcnosti opravovať, sa nedoplatíte) No a ona ako správny generál vo svojom dome určuje pravidlá vo svojom dome. A s tým ty nič nenarobíš. Ak je staršia môžeš jej síce vravieť, no ona sa nezmení. To hold sú starší ľudia. ( Niektoré sú zvyknuté furt škamrať a starať sa môže sa nevesta aj na hlavu postaviť) Tu vidím iba dve riešenia : sťahovanie a niekam ďaleko. Druhé riešenie je: žeby si po dvoch rokoch dala dieťa do škôlky a ty do roboty, aby si ju stále nemala naočiach!!! A hlavne nemať druhé dieťa hneď za tým!!!! Lebo ťa porazí. A čím staršia svokra bude tým bude horšia a ešte ju budeš v budúcnosti musieť ty opatrovať!!! Hold, lebo toto trápenie môže časom viesť len k jednej veci a aj keď si to autorka nepripustí a nechce pripustiť , môže dôjsť ku rozvodu.

mamusa34
2. mar 2021

@makakova Mám pocit že im to robí až priam dobre .keď mozu ohovárať a buzerovat .ani korona nepomôže zmeniť vzťahy .smutne

autor
2. mar 2021

Moji rodičia mali hneď vlastne bývanie. Ja som sa narodila už do ich domu. Ale čo si pamätám tak babka u nich sedela každý deň minimálne 5 hodín. Mala mačku psa aj kožu a nestačili jej 🤷. Aj my budeme raz starý a osamelí. Teraz je jednoduché povedať budem hladkať mačky ale realizovať to bude ťažké snou sa neporozpráva. Takže je naozaj otázne ci by to nove bývanie úplne vyriešilo.

0silvia0
2. mar 2021

Tak vlastne si sa prisla len postazovat a vlastne to chapes, ved vsetci raz budu stari a frflavi a nudiaci sa a do vsetkeho sa montujuci...
Ono je to vsetko len na tebe a na tom, co si ochotna akceptovat... Ak su manzelovi rodicia vo veku okolo 50ky, naozaj este nemusite toto znasat kvoli dochovaniu a zdedeniu domu, toto staci riesit o 15-20 rokov, ked budete mat deti velke, dospele vychovane podla svojich pravidiel. Tych cca 20 rokov mozete zit podla svojho a vo svojom, potom mozete prist dochovavat a dedit...

makakova
2. mar 2021

Co vlastne chces počuť? Z vlastnej skúsenosti tiež potvrdzujem ze byvanie vo vlastnom a bez babiek dedkov je najväčší top topov... Ale ty tam bývať chces a neveris ze je chyba zit takto na kope. . tak nerozumiem co sa sťažujes? Si zvykni ze ju budes mat za zadkom stále a ze to bude horsie a horšie...ona sa nezmení,je to jej dom, jej pravidlá. Tak suchaj nohami a bud spokojná ze mas kde zit teda.

makakova
2. mar 2021

@0silvia0 presne.

ninusa221
2. mar 2021

Ano aj mojim rodicom starkovci chceli aby sme byvaly u nich.. ešte že mama nebola sprosta a povedala že tam nepôjdu.. o 20 rokov to dopadlo asi tak dom je velky stary treba do neho vraziť a byva tam moj ujo alkoholik😆 ďakujem pekne... ešte že mali rozum

evaachesa
2. mar 2021

Odsťahovať sa nemôžete? To by značne pomohlo k spokojnosti oboch strán 🙄

jahodka11
2. mar 2021

och boze,jasne, mne do vsetkeho...varenia, upratovania, nakupovania..atd... momentalne som rada,ze je to ako to je a nezijeme na sk a nemozeme sa vidiet 🙂

katkami123
2. mar 2021

Ja sa iba tak nahlas zamyslim, či to aj tým svokram nie je blbe. Nikto sa ich na nič nepýta, nikto nechce radu a oni aj tak chodia za zadkom mamičkám a tisnu tie svoje “múdra” druhým na silu. A to musia vidieť, ze tým mamičkám to je už nepríjemne a lezú s tým na nervy. Fakt klobúk dole nad takymi povahami.

gabika0825
2. mar 2021

Ja neviem ako niekto môže byvať s takouto svokrou. Ale celkovo. Ano niekedy situácia nedovoluje chápem to. No aj keď su svokrovci v pohode, tiež to nie je najlepšie pre mladú rodinu, vždy príde nejaký konflikt. Tak to býva. Ja mám kolegu-kamaráta a prednedávnom sme sa v práci o tomto bavili že on býva tiež so svokrovcami aj s manželkou a síce majú dobrý vzťah stále ale už ako sa im narodil syn 2 ročný je teraz už, tak už by chcel aj odísť. Lenže jeho manželka nechce. Pritom peniaze na samotné bývanie by boli. Oni sú v tom dome aj s jeho manželky bratom a on tam býva s priateľkou. Ja osobne si to neviem predstaviť. Žit bez súkromia, nemôcť si poriadne navariť bez toho aby mi svokra do toho kecala a ešte keby tam mám vychovávať dieťa tak to podľa mňa nie je dobré.

evora
2. mar 2021

@zdena1990 Ja som chvalabohu takto uvažovala aj v 19 (kedy som pobalila veci, vzala hypotéku na minibyt a išli sme si s mužom po svojom). Akurát ta sloboda je často zaplatená hroznou námahou, mozno väčším finančným stresom atd. Ale stoji za každú jednu slzu. Ved do čoho iného mam ako človek investovať úsilie, ak nie do vlastnej slobody? Aj keby mam 4 hypotéky a 2 roboty, stale mi to stoji za to. Lebo som dospelá a chcem žiť ako ja chcem, kde ja chcem, deti vychovávať podla seba...aj za cenu, ze sa musíme obracať. Neber to osobne, ja neurazam ludi ktorí z rôznych dôvodov žijú u rodičov, ale nech sa potom nesťažujú. Lebo je to len ich voľba, ak majú 18+ su zodpovední za svoje rozhodnutia. Ci uz dobre alebo tie menej šťastné.

zdena1990
2. mar 2021

@evora inak neviem odkiaľ si usúdila ja sa nesťažujem žijeme spolu takto už 32 rokov

evora
2. mar 2021

@zdena1990 Lebo si na margo žien, ktoré napisali ze bývať s rodičmi a sťažovať sa je blbosť napísala, ze sme nejaké múdre 🙂 cize sa ta očividne niečo z tých vyjadrení dotklo.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
roja01
2. mar 2021

To je velmi jednoduche, svokra a rovnako aj mama = 2 babky, maju silny pocit, ze je to ich krv = ich dieta. S tym nic nenarobite. S mamkou sa lahsie pohadas a lahsie udobris - to je zivot. Od svokry beries i lahsie "ine nazory" ako obrovsku nespravodlivost. Je len na emocionalnej inteligencii nevesty aj svokry, ci si uvedomia, ze stara sa nema starat, najma ak nie je poziadana o radu a mlada ci si uvedomi, ze vlastna mamka jej castokrat povie horsie a neberie to tak tragicky, ako kolkokrat bezne, neagresivne vyjadrenie nazoru svokrou. Samozrejme tu teraz neriesim extremne pripady zlych svokier, zlych vlastnych mam a zlych neviest ci dcer.

annamalaga
2. mar 2021

Autorka si zato môže ale sama. Vedela dočoho ide. Svokra sa nezmenila zo dňa na deň. Ona bude taká stále. Osobne bývanie s rodičmi alebo svokrovcami nikdy, ale nikdy neprinesie bohvieaké dobré vzťahy!!!!! Nikdy nebude mať vlastné súkromie, deti nebudú môcť lietať po dome, hrať sa , kde sa budú chcieť, lebo pri staršom človeku treba byť ticho. A ani zakladateľka pokoj mať nebude. Jej chlap je ale mamičkarkovský typ a sním nepohne asi nik. Takže pokiaľ sa rozhodnem bývať so svokrovcami musím rešpektovať ich pravidlá!!! A ešte aby Vám aj po skriniach nelozila a neskontrolovala aj iné veci, lebo aj to časom príde.

mamusa34
2. mar 2021

@elizabet173 neboj aj k tomu príde...ja vybuchnem možno v nepravi čas ale keď to príde tak to bude stáť za to .

Strana
z2