Svokra sa mi vyhrážala zabitím
Ahojte. Co robit. Svokra sa viac krat vyhrazala zabitim. Ked sa jej nieco nepacilo tak ze ona ide zomriet , ide sa zabit, a place pri tom ako ju nik nema rad a nepocuva. a mmojmu muzovi ti trha srdce pocut, hned uteka za nou. Uz sa raz pokusila, ked moj muz bol na strednej na internate a mu volala ze sa predavkovala liekmi. Ku psychiatrovi nechodi, aj ked myslim ze by po tom pokuse mala. Jej deti to nechcu riesit ze vsak ona to len tak hovori. No mne to potom od nej pride ako hnusne citove vydieranie. To ze ju nedostanem k psychiatrovi bez jej vole to viem. Len mam jedno dieta a dost sa ho bojim nechat s nou osamote, a furt ho pyta sameho k sebe. S nami nie, len jeho mame dat a my si oddychneme. Len kvoli vyssie spomenutemu mam v sebe taky blok ho tam nechat ze co ak by...jw moj trach opravneny alebo to moc beriem ? Ku nam moze prist kedykolvek, nebranim jej , ale akosi sa jej nechce. ze moze si vztah budovat u nas ked som ja alebo muz pritomny.
@sszuzu8 ja som ju odignorovala. To by muz nepredychal keby jej to poviem. On to vidi ako riziko a uteka za nou
Tak chod na to nejako takticky preco tam dieta nedas....vymysli nejaku akciu ze idete niekde,co ja viem co,ake mas moznosti,aspon preried tie navstevy u nej......
Iné ale podobné sme zažili aj my. Svokra 70+ mala často blbé poznámky, nemala nejake dôvody, ale už tu dlho nebude, už sa jej kráti niť života, načo je na svete, nič už nepotrebuje, nechce, lebo čoskoro umrie a podobne. Chlap od nich chodil zdeptany, vystrašený, že maminka umiera. Opakovalo sa to vo vlnách, až raz takto začala predomnou. To nemala.
Tak som sa jej pýtala či má nejaké život ohrozujúce choroby, že nie,
Či má iné ťažké choroby, že nie. To už som spustila, vo všetkej slušnosti a mierne doraznym tónom, že okrem toho že ju bolia občas zuby, má zvýšený tlak, občas ma záchvaty keď sa preje čerstvo vysmaženeho karfiolu alebo oškvarkov, môže byť rada že nemá srdce v riti, nemusí na dialýzu, neodrezali jej nohu lebo našťastie nemá cukrovku, nemá rakovinu, takze je na svoj vek na tom lepšie ako polovica mesta a ľudia mladší aspoň o 20 rokov.
Začala niečo oponovať, nuž som zadrela, že teda ak tak veľmi chce umrieť, nech si kúpi truhlu a výzdobu, aby sa vyhla že sa netrafime do jej vkusu. Na povale ju počká, miesta tam majú dosť.
Odvtedy prešlo vyše 12rokov, 2x prekonala rakovinu ale nemá smrteľné reči.
Autorka: jednou z možností je, že svokra je inverzný (tenkokoží) narcista. To jej správanie má narcistické rysy. Tento typ narcistickej osobnosti sa prejavuje plačom, ľutovaním sa, prehnanou emocionalitou vzťahujúcou sa na seba, upozorňovaním na choroby, ktoré nemá, predstieraním choroby, vyhrážaním sa samovraždou atd. Cieľom je dosiahnuť rôzne svoje ciele npr. pozornosť, ľútosť, dosiahnuť , aby bolo po nej atd. Tým, že muž vždy dobehne ju v tomto správaní podporuje. Každopádne, toto je jedna z možností, nie jediná.
@77daniela77 tak to robim, tak takticky ale uz asi poviem preco. Kedze obcas je sam pri mojej mame, obcas pri krstnej a tak.
@katkine_terapie zaujimave, toto som este nepocula.
A ano vnimam ze na muza to skusa stale prave preto ze bezi za nou zeco ak to bude pravda tentokrat. Na mna uz neskusa,pochopila ze ro neplati.
Človek, ktorý takýmto hnusným spôsobom citovo vydiera svojich najbližších a rozpráva často o tom ako sa zabije, tak v konečnom dôsledku to nespraví. Ľudia, ktorí toto myslia vážne, tak o tom nehovoria a jedného dňa to, bohužiaľ, spáchajú.
Či by som nechala takejto osobe svoje dieťa? Nie nenechala. Nie z dôvodu jej "sebevrazdednych sklonov," ale z dôvodu jej narušenosti. Takto sa vyrovnaný normálny človek nespráva a nevidím dôvod prečo jej nechať na chvíľu moje milované dieťa. Nech vyhľadá radšej aktivity, ktoré ju vrátia do pohody.
@katkine_terapie ano, uplne súhlasím, toto môže byť príčina. Je narcista.
Nie, nenechat. Zial mame cosi take v rodine, len su to ine formy toho vyhrazania. Moj muz ani v pritomnosti tej osoby nespusta dieta z oci. Ja tiez. Je. Proste to je take, ze tri hodiny stresu a ideme domov.
Na rovinu by som povedala: Nedam Vam dieta, pretoze asi ako jedina beriem Vase reci o zabiti sa vazne. A po druhe - niekomu, kto brnka druhym takto na city ako ho nokto nema rad - nie je pre dieta siper priklad. Ona je dospela aj jej syn ale dieta treba chranit.
@cacianka Pre bohaaaa! Tam by som chcela byt. To musel byt pohlad na nu.😀
Ty si ina huba nevymachana!😀
@andreatytler vieš že to pomohlo! Ja som veľmi slušne, lebo sa trápila celá rodina, jej dcéra s mužom a deťmi, hoci jej priniesli iba orchideu za 3 e, krém na ruky, prášok na pranie,svokor -jej muž len pozeral,mal to doma denne, môj chlap odtiaľ chodil 10x a z toho 9x úplne rozhodný, lebo maminka umiera...
Oni všetci len chlacholili, tak som zasiahla.opakujem veľmi decentne, dávkovane.
Dieťa by som jej v živote nenechala a keď sa spýta prečo tak na rovinu povedať pravdu aj mužovi aj jej. Či tvojimi mužovi by nevadilo keby pri vašich deťoch niečo vyviedla? A buď sa bude liečiť alebo má smolu
To si ten lepší pripad, mne svokra hovorí, ze zabije mna 😀😀😀 ale pevne verím, ze to myslí zo srandy 🤣
@sonia_wiener No parada. 🙂 A deti je das na strazenie?
@andreatytler svokra býva ďaleko od nas, sa vidíme iba raz ročne na niekoľko dní, ale mame pekný vzťah, ked sme u svokrovcov, kludne jej dam deti pokym ideme do obchodu a pod.
Nerozumiem, ze to s nou normalne nevykomunikujete. Normalne by som jej povedala, ze vyhrazat sa druhym vlastnou samovrazdou ti nepride v poriadku a zaroven nevidis z jej strany snahu to riesit, a tak nemozes mat v nej doveru, ze jej zveris dieta. Bud uvidis, ze to riesi a nieco sa zmeni alebo ho bez dozoru nedostane. Ak si mysli, ze to je len tak, citovo vydierat druhych, ked sa jej hodi a v pripade, ze sa jej to nehodi, tak sa budeme tvarit, ze je vsetko v poriadku, tak to sa myli. Nedala by som jej dieta. Neviete, ako je psychicky na tom, ci je labilna, ci len manipuluje druhymi alebo co, to je jedno, nie je to v poriadku ani v jednom pripade. A narovinu by som jej to povedala, nech si vyberie, ako sa k situacii postavi.
@lauricka ďakujem,pekne si to napísala. Ono ťažko sa hľadajú správne slová . Ale ty si to napisala vhodne a asi to aj tak poviem.
@sonia_wiener Aha... takze to ona skutocne vravi zo zartu. To je ten dobry pripad.🙂
@andreatytler ona hovorí, ze ked opustim jej syna, tak ma zabije, tak ešte neviem 🤣🤣🤣

V ziadnom oripade bysom tamdeti same nenechala pani svomra nech sa spamata alebo bude bez vnucat 🤷♀️