icon

Svokra sa stará

karolinakk
5. jún 2023

Ahojte prosím vás, poradte. Moja svokra aj svokor nemajú svoj život, takmer žiadne hobby. Samozrejme odkedy sa nám narodilo s muzom dieta, sa toto dieta stalo ich hobby. Cely svet sa zastaví keď sa jedna o dieta, viete si predstavit ako ju rozmaznávajú. Lezie mi to na nervy. Adresovala som to nepriamo už viackrát. Nehovorím že všetko v miere je ok, ale svokra mi skoro každý deň vypisuje ako sa dieta ma, už ma to psychicky vystavuje. Ja pochadzam z rodiny kde sme vsetci busy, vytazeni s roznymi aktivitami, prácou toto je pre mna prirodzene.

caroline_
5. jún 2023

@la_dolce_vita stačí neísť z extrému do extrému

basulaak
5. jún 2023

@karolinakk pohodicka, raz za cas jej neodpis a inak posielaj fotky spokojneho babatka a mas vybavene. Ked sa bude pytat, povedz ze mas toho vela na robote a ze nestihas, tak si neodpisala. Fotky ju aj potesia. A treba dufat, ze jej to vydrzi aj o par rokov, ked bude treba dieta povarovat kvoli doliecovaniu choroby alebo vziat na ihrisko. Vtedy bude jej zaujem velmi vitany. 😀👍 drz saa

lumatri
5. jún 2023

@listy456 a preco by nemohol pri vareni kavy alebo na wc ci vo vytahu denne odpisovat syn? Je to jeho mama, nech referuje na wc on.

mandzula
Autor odpoveď zmazal
petamich
5. jún 2023

ja som na to tiez nebola zvyknuta na taketo pravidelne poskytovanie statusu, na druhej strane to akceptujem a to moja svokra ma kopu aktivit ale napriek tomu sa zaujima a chce vediet co robime, fotky a ano priznam sa, tiez som si musela zvyknut...no tak som zalozila whatsapp skupinu s oboma babkami a 1-2x do dna im tam cosi poslem, oni su spokojne a zo mna neubudne, to je to najmenej co mozem pre svokru spravit, ako vdaku za to, ze kedykolvek ked potrebujem sadne na vlak a pride postrazit a pod., ja si cenim, ze chce byt sucastou nasho zivota a zaujima sa (vidim opacny extrem v mojom okoli a tak som vdacna za to co mam)

a na druhej strane, ved je to predsa na tebe, odpis a reaguj s frekvenciou, ktora ti vyhovuje, ja im tiez posielam fotky/videa, ked sa nam da

la_dolce_vita
5. jún 2023

Teraz je iná doba. Ja som mala deti malé, keď mobily neboli a ostala som v cudzom meste úplne sama bez rodiny, ktorá bola ďaleko. Samota neskutočná a veľmi by ma vtedy potešil niekoho záujem, takže ja sa na to pozerám z tohto pohľadu. Inak samozrejme mám svoj život a nie som otravná, deťom nezasahujem do života a dúfam, že vzťahy budeme mať pekné aj s ich ženami.

simona1306
5. jún 2023

@simca06022011 ano, myslela som presne tuto dobu, kedy stary rodic je nikto, jeho nazory su absolutne mimo diania, nema pravo dieta navstivit viac ako jeden krat do tyzdna, nema pravo volat, uz toboz si nemoze dovolit otravovat mamicku v sestonedeli, a novorediatko drzat v naruci ... vsak si pozri prispevky tu na MK o svokrach a babkach a o cerstvych mamickach... niekedy mi je do revu z toho, ako sa vyclenuje vlastne najblizia rodina zo zivota.

simona1306
5. jún 2023

@simca06022011 a dalsia vec, ludia maju tolko roboty ze si nemozu ani kavu vypit, ale byt na telefone a pozerat kazdu chvilku co je nove na socialnych sietach, na to cas je, tak preco nie aj na odpisanie na jednu spravu ?

simca06022011
5. jún 2023

@simona1306 pred xy rokmi neboli fora, ale ludia boli taki isti... nie je to ziadnou dobou. A teda neviem, ja osm veru nestihala kazdu chvilu socialne siete riesit s babatkom doma...

sashabb
5. jún 2023

@simona1306 lebo tuna sa nejedná o jednu správu. Tá správa je 1-2-3 a denne. Časom je to doslova otravné. Čiže ten čas je, času je vela, len si každý rozmyslí ako si ho zatriedi.

jana0215
5. jún 2023

@simona1306 veci sú značne iné, ako pred 30-40 rokmi. Už len taká basic vec ako vek - dakedy rodili 20-25 ročné a staré mamy boli mladé, robili, mali možno ešte ďalšie svoje deti a milión starostí. Teraz rodia pomaly 30-35 ročné prvý krát, staré mamy sú už koľko krát na dôchodku a majú viac času vŕtať sa do života svojim deťom. Aj tých detí už mávajú staré mamy menej, ako mali ich staré mamy. Málo kto z nás je z rodiny s 3 a viac súrodencami.
Ja to vidím na mojich rodičoch a na svokre, je medzi nimi takmer 20 ročný rozdiel. Naši majú 45, ešte pomerne malé dieťa, obaja pracujúci ľudia. Sme radi, keď sa stretneme každý druhý víkend, lebo toho máme aj my aj oni dosť cez týždeň. Svokra má 60+, už viac nerobí ako robí, najradšej by bola každý deň u niekoho na kávičke, starať sa do výchovy svojich vnúčat, ideálne im nahradiť matku, byť s nimi 4+ hodiny denne.
To že sme deti svojich rodičov neznamená, že máme mať nárok na svoj život a svoje súkromie? Sme dospelí a máme právo rozhodovať ako so svojím časom naložíme. Prečo by sme sa mali prispôsobovať starej mame svojich detí (či už je to svokra alebo naša matka), keď nám to tak proste nevyhovuje a nechceme s ňou tráviť toľko času? Ona sa tiež našim porodením nestáva VIP osobou podľa ktorej máme skákať celý život.
Je mi jedno, ak sa svokra naserie, ak nebude u nás po narodení dieťaťa po jej a bude chodiť raz za týždeň. Žena nemá po pôrode dieťaťa nárok na svoj život a musia ju vkuse starkovci otravovať? Či na striedačku ideálne, jeden deň pol dňa mamička a druhý deň svokrička? Len aby boli starké spokojné a matku na materskej môže aj drbnúť. 🙈

Každému vyhovuje niečo iné, niekto tú svokru/matku potrebuje aj denne, niekto nie, ale ja by som sa ako svokra k nikomu na silu domov netlačila. To že získa niekto titul svokra neznamená, že jej nevesty a synovia majú robiť animátorov.

thoughtfulweirdo
5. jún 2023

Veď jej odpíš len raz za 3-4 dni, alebo aká frekvencia tebe vyhovuje. Alebo popros otca dieťaťa, aby svojich rodičov informoval on, veď hádam tiež vie, ako sa jeho dieťa má 🙂

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
mandzula
Autor odpoveď zmazal
mandzula
Autor odpoveď zmazal
simona1306
5. jún 2023

@jana0215 darmo mi tu budete vypisovat litanie a presviedcat ma :D jasne, ze kazdy ma pravo nalozit so svojim zivotom ako uzna za vhodne, a ano kazdy ma pravo na sukromie. Tu opisujete extrem, kde vykreslujete ze kazda stara mama je otravna a najradsej by vysedavala cele dni u mladych. Autorka tu napisala ze ju otravuje ze SKORO kazdy den jej svokra pise , ako sa ma dieta, co mi nepride ako zasah do sukromia, a uz vobec mi to nepride ako nieco otravne. Ale potom, ked vsetky tieto mamicky budu chcet postrazit dieta, a stare mamy sa im sprepacenim vyseru na hlavu, tak to uz bude ohen na streche, co to je za staru mat ze nechce s vnucatom travit cas a nechce pomoct mamicke.

betulinka1
5. jún 2023

@karolinakk Skus spravit spolocnu skupinu so svokrou aj s muzom messenger, whatsapp. A hod jej tam raz za den fotku. Ze nestihas odpisovať ale ked bude nieco zaujimave posles foto. Mozno to pomoze

oli18
5. jún 2023

Dobre si zapamatajte, co tu teraz pisete. A dodrziavajte potom, ked budete svokry a babky.

mandzula
Autor odpoveď zmazal
jana0215
5. jún 2023

@simona1306 to bolo na margo toho, aké práva má/nemá starý rodič. Ale na práva rodičov sa nejak v týchto prípadoch nemyslí.. 🙃

mandzula
Autor odpoveď zmazal
simona1306
5. jún 2023

@mandzula @jana0215 v poriadku dievcence, mate svoj nazor, ja mam svoj, nechapem preco ma presviedcate 🙂 za mna, aj stary rodicia maju pravo vidat svoje vnucata, a hlavne vediet ako sa maju 🙂 jedna sprava za den nikoho nezabije, hlavne teraz , ked kazdy vo volnej chvili ho ma v rukach a kuka donho :D

mandzula
Autor odpoveď zmazal
jana0215
5. jún 2023

@simona1306 tu vôbec nešlo o tú jednu správu, k tomu som sama autorke napísala, že môžu spraviť kompromis a posielať každý druhý deň foto dieťaťa. 🙂 Mňa len vytočilo do vývrtky to, ako si popísala, že starý rodičia nemajú na nič nárok. Nevravím, že sa nemajú stretávať, treba nájsť ale kompromis aby to nebolo na úrok ani jednej strany. 🙂 Lebo naozaj sú svokry, ktoré si to nárokujú denne. Ale to je už zas iný extrém.

oli18
5. jún 2023

@mandzula len aby ti to vydrzalo dovtedy 😆

mandzula
5. jún 2023

@oli18 ja to mam jednoduche, moja dcera deti neznasa, ziadne nechce a ja po vnucatach vobec netuzim.🙂

oli18
5. jún 2023

@mandzula si ma dostala 😒

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
mandzula
Autor odpoveď zmazal
mandzula
Autor odpoveď zmazal