Svokra sa stará
Ahojte prosím vás, poradte. Moja svokra aj svokor nemajú svoj život, takmer žiadne hobby. Samozrejme odkedy sa nám narodilo s muzom dieta, sa toto dieta stalo ich hobby. Cely svet sa zastaví keď sa jedna o dieta, viete si predstavit ako ju rozmaznávajú. Lezie mi to na nervy. Adresovala som to nepriamo už viackrát. Nehovorím že všetko v miere je ok, ale svokra mi skoro každý deň vypisuje ako sa dieta ma, už ma to psychicky vystavuje. Ja pochadzam z rodiny kde sme vsetci busy, vytazeni s roznymi aktivitami, prácou toto je pre mna prirodzene.
@oli18 prečo? Za to že sa nebudem podriaďovať svokre? Keď si začne ona vážiť mňa ako manželku jej syna a matku jej budúcich vnúčat, budem sa k nej primerane s úctou správať aj ja. Na pokazené vzťahy v rodine treba väčšinou dvoch. Keby sa k tebe svokra správala ako k 💩, tiež by si ju doma denne nechcela mať. 😉
A vo svojej domácnosti chceme mať kľud, nie niekoho denne nasáčkovaného. Ako mám ja rešpektovať to, že sa ona chce stretávať so svojimi vnúčatami, tak musí ona rešpektovať naše súkromie. Našťastie sme v tomto s mužom za jedno, ani jeden z nás nepotrebuje, aby mu jedna či druhá matka chodila za zadkom. 😇 Moja mama s tým je úplne v pohode a vyhovuje jej to, ako to máme nastavené. Dokonca sa jej ja ozývam častejšie, ako ona mne. Svokra je ale iný prípad.. Žiaľ, nevyhovieš každému. 😉
@karolinakk ver tomu, ze je ďaleko lepšie keď sa starý rodičia zaujímajú ako keď kašlú na vnúča. Ja mam rodičov, ktory sa o syna zaujímavú naopak svokrovci ani nevedia ze majú vnuka. Zas o vnučku sa zaujímajú dostatočne (možno je to tým, že svokra nemala dcéru tak si to kompenzuje na vnučke). Ale teda ako by som ja bola rada keby zavolala ako sa ma nás syn, alebo keby ho na chvíľu postrážila keď potrebujem niečo vybaviť.
Přesně to poznám
@karolinakk prestala som odpisovať úplne som správy svokry ignorovala lebo každé ráno sa zobudiť a mat 10 správ ako ste spali koľko krát si kojila koľko krát si jej dala fľašku prečo fľašku koľko plienok som jej v noci vymenila a neviem co csetko

@jana0215 nechapem, co ta na tom mohlo vytocit do vyvrtky. Ved si pozri niektore tu starsie prispevky o tom, ako ma nevesta vysvetlit svokre, ze dieta nema pestovat, ze ako ma vysvetlit svojej mame, ze si vnuca moze vidiet prvy krat az po sestonedeli, ze nemoze svokra kocikat lebo neviem preco. Ved to je chore.... Ja teda otravnych svokrovcov mam, staraju sa do vsetkeho, do vsetkych nasich rozhodnuti, vsetko komentuju. Samozrejme, ze iste veci si nenechame, ale co sa tyka vnucky, to proste prekusnem , je to ich vnuca a maju na nu pravo. Maju pravo ju vidiet, maju pravo vediet, ako sa ma, mozu ju kocikat, mozu ju postrazit, mozu okomentovat moju vychovu, alebo mi poradit, co mozem robit lepsie. A argument, ze oni si uz svoje deti vychovali a teraz nech daju pokoj ? blbost .... jasne, ze si dam poradit radsej od matky, alebo svokry, ktora niekolko deti vychovala. Som aka som, mozno mi len velmi zalezi na rodine , a nepotrebujem byt za kazdu cenu samostatna, a nieco niekomi dokazovat. Ked to tebe pride otravne, a mas na to iny nazor, v poriadku 🙂