Svokra si berie malého na ruky bez opýtania
Baby ja už neviem či preháňam alebo si namyslam. Mame doma malé dieťatko. Odmala ho učíme, že na rukách je minimálne pretože mi bola zistená skleroza multiplex a keď som s ním sama doma tak nevladzem ho mat stále na rukách. Moja premudrena svokra zakaždým keď príde na návštevu tak si ho vezme na ruky bez opýtania. Už 5x som jej povedala, že si neprajem aby ho brala na ruky tak sa mi vysmiala do ksichtu, že ona je babka že môže 🤦♀️ úplne mimo žena. Ako riešite takéto veci vy? A zabudla som napísať, že keby ho mala na rukách 10,15 minút tak Ok ale dve hodiny vkuse 🤷♀️🤦♀️ a manžel jej tiež povedal, že si neprajeme aby malého nosila na rukách. Bola urazena asi 10 minút a znova si išla svoje. Nemám chuť sa s ňou stretávať, robí naprieky aj v iných veciach, doteraz som to ako tak tolerovala ale môj zdravotný stav sa zhoršil a ja jednoducho nevladzem. Povedali sme jej, že som chorá s nevladzem a ona si išla svoje, veď keď prídem ponosim na rukách ja. Ona je absolútne nechapava.
čo presne znamená, že ty nevládzeš? máš bolesti alebo si slabá? keď sa narodil môj drobec, neskutočne ma bolel chrbát, kríže - nemohla som sa k nemu zohýnať do postieľky, tak mi ho vyberal manžel. Ako rástol a silnel, začali ma bolieť ruky, zápästia - nemohla som si ani umyť zuby, keď som ho ukladala na vankúš, párkrát mi ruky úplne poľavili a on mi z nich doslova "vypadol" na vankúš. Bola som z toho zúfalá, a vtedy som začala šatkovať, používať nosič. Nezniesla som ten pocit, že si ho nemôžem pritúliť..... porozmýšľaj, určite bude aj drobec rád 😉
Co je v zlom na noseni dietata na rukach????
Prve dieta, co? Pri nom sa vzdy narobí vela zbytocneho cirkusu... bud rada,ze sa s nim chce babka hrat, maznat, travit s nim cas. Aspon ta odbremeni. Mam dvoch synov, ale ani pri jednom mi toto nenapadlo... on to bude vyžadovať od babky, nie od vas, bud v klude.
Neviem teda, ake naprieky vam robi este svokra, ale ber to tak,ze sa tesi z vnucata.
Akoze nehnevaj sa, preco by sa mala vlastna babka pytat ci si smie zobrat vnuca na ruky? Keby je to cudzia zena tak chapem, ze sa ma spytat ale muzova mama? Ze jej ty zavidis, ze ona si moze dieta pomojkat na rukach kolko chce a ty nemozes skrz tvoju chrbticu?
ahoj, urob si tak doma, aby si bola spokojna, nikto tu realne nezije s vami a nevidi aka je ta situacia naozaj, nastavte hranice, zvazte ci maly naozaj potom viac vyzaduje od teba drzanie na rukach... vyskusaj nosic, nvm ci ti bude na chrbat vyhovovat alebo nie, skus si k nemu lahnut do postele a tak sa snim. mojkat.... nie je vsetko iba mat dieta na rukach... potrebny je fyzivky kontakt a to vies mat s dietatkom aj poleziacky ci posediacky 🙂. zeny tuto co kritizuju si splnili povinnost do niekoho sa naviest a su spokojne. ty si urob tak, aby ste boli vy spoko 🙂
Ja by som jej ešte raz slušne skúsila vysvetliť ako to vidíte a prečo máte k tomu taký postoj, samozrejme by som trvala na tom aby to rešpektovala.
Určite by som po nej nechcela aby sa pýtala či si môže vnúča vziať, to by mi prišlo divné veď je jeho babka. Ale keď si ho vezme po 10-15 minútach by som ju normálne poprosila nech ho položí a venuje sa mu iným spôsobom. Jemu 15 minút na rukách neublíži, ona sa poteší a tebe to nijak nebude komplikovať ďalšie fungovanie s bábätkom.
nejde tu skôr o to, že ty sama máš so svokrou zlý vzťah a cez tento akt ju proste trestáš a máš možnosť jej to dať najavo ?
Podla mna si frustrovana z toho ze ty to dieta nosit nemozes tak branis aj inym..to ani manzel nenosi dieta na rukach vobec...? Mja mala teraz 6 rokov a stale ju vezmem na ruky ked sa opyta ked je jej zle aj ju ponosim upokoji sa a ide dolu....
Mam 2 deti a sklerozu multiplex 20 rokov.. prehanas..
Nečítam odpovede. Z vlastnej skúsenosti z blízkeho okolia. Mamka má sklerózu multiplex. Mala presne taký istý prístup ako ty. Bábätko dvíhala na ruky čo najmenej. Trávila s ním veľa času po leziacky, hrali sa, tulili, smiali. Ale s jedným rozdielom. Druhym práveže dávala to dieťatko na ruky, aby si zvyklo na kontakt, v prípade, keď mamka vládať nebude. Už aj bábätko zistí, že mamke na ruky nie (len výnimočne) a k druhým áno. Na druhej strane, 2-3 hodiny v kuse na rukách je aj podľa mňa pridlho
@banderaska29
@slavomira236
Tu ide o to, že autorka nevládze a boji sa budúcnosti. Zdravému človeku je jednoduché zdvihnúť dieťa aj v 6. rokoch. A čo keď bábätko vypadne z ruky, pretože ruka "zahapruje"? Strach má veľké oči, ale aj prevencia je dolezita

Babo potrebuje naruc a blizkost osob ktore ho lubia. Ja by som dovolila.