Svokra si nespomenula na moje narodeniny

12. feb 2023

Nahnevali by ste sa za to alebo ako by ste reagovali? Ci uz ide o svokru, manzela alebo kamosku.

heidy222
12. feb 2023

Jasne, že to zaboli, ale stáva sa. Treba sa orientovať na tých, ktorí si spomenuli. Tento rok na moje narodeniny zabudla moja babka, strýko a otec 🙈

cyberk
12. feb 2023

mne by to bolo ukradnute, keby na to svokra zabudla 🙂 ani ja netusim, kedy ma ona narodky :D keby manzel nepovie, tak ani neviem.. :D

liljana
12. feb 2023

A? Tak na buduce zabudni na tie jej a ste vyrovnane? Clovek ma niekedy tolko starosti, ze zabudne aj na svoje narodeniny ...

lavinis
12. feb 2023

Nie, nenahnevala

autor
12. feb 2023

@cyberk lenze mna mrzi, ze kedze nemam facebook, tak si nedpomenuli ani najblizsi kamarati, ani svagrovci. Vzdy im to pripomenie moja svokra, ktora tento rok na to zabudla, a tym padom aj svagrovci. Nebavi ma hrat taku hru.

huginko
12. feb 2023

Bože, mat tvoje starosti, som šťastný človek. Nie nenahnevala.

yamahka
12. feb 2023

Nie, vôbec.. Neriesim takéto blbosti že niekto zabudol na moje narodeniny.

zmrzlinka2021
12. feb 2023

@autorka
Ano, stava sa, clovek moze proste zabudnut.
Otazka je, ci ide o tak vazny problem, ze budeme sa hnevat. Ci chces pustit tuto emociu do svojho srdcia vyslovne kvoli hluposti.

Neviem aky mas vek, ale vekom (ja uz mam 38) si zacnes v zivote prioritizovat to, co je podstatne a ine hluposti, nad ktorymi mavnes rukou.

Podstatne je, ze mas milujuceho manzela a korektne vztahy s celou rodinou.

bloger
12. feb 2023

Ja viem človeku to príde tak ľúto. Zvlášť ak máš s ňou možno dobrý vzťah. Meniny sa lepšie pamätajú. Všetko najlepšie veľa zdravíčka lásky a Božiaho požehnania. A už sa preto netráp.

autor
12. feb 2023

@bloger dakujem ❤️ to je mile

lb1984
12. feb 2023

Hanba mi - ja každoročne zabúdam na narodeniny môjho otca už 5 rokom-odkedy mam dieťa, prvy krát som nezabudla min roka a tento som znova zabudla. Ale neznamená to ze ho nemám rada. Proste nejako neriešim dátumy a tak mi to vždy o týždeň ujde 😒

viestta
12. feb 2023

Nijak, ludia maju aj ine starosti ako sledovat kto ma kedy narodeniny. Obzvlast pribuzenstvo "z druheho kolena" a kamarati, s ktorymi sa vidime tak raz za uhorsky rok. Mne sa tiez stava, ze zabudnem, takze chapem aj tych ostatnych.

lindous
12. feb 2023

Chápem, že ťa to môže mrzieť, ale zároveň sama viem, aká hrozná som na dátumy a sledovanie narodenín, aj keď mám človeka rada a záleží mi na ňom 😅 takže ani ja si takéto veci neberiem osobne.. Nie je to žiadna hra, stane sa, obzvlášť dnes, keď sú ľudia zvyknutí, že sociálne siete im to pripomenú...

marca12
12. feb 2023

To myslis vazne? Fnukat,ze si niekto "cudzi" nespomenie na narodeniny? Ani ja si nedrzim vsetky datumy v hlave. Mam to napisane,no stane sa,ze prehliadnem. Robit dramu z toho. Nie,nehnevala by som sa. Brala by som,ze je to ludske. Mne naopak vadia facebookove gratulacie. Odkedy som si vypla datum narodenia,spomenu si naozaj iba blizki ludia a velmi dobri kamarati. Nestojim o tie neuprimne gratulacie. A kto zabudne,nic sa nedeje. Neberiem sa prilis vazne a nevytvaram rozbroje pre nic.

simca06022011
12. feb 2023

V dnesnej dobe, ked nemate nejaku apku ktora to pripomina, si naozaj malo ludi pamata narodeniny. Vobec sa tym nezaoberam... Neriesim. ja som napr. tento tyzden prisla na to ze v rodine chlapi mali meniny, aj to nahodou, lebo v kvetinarstve mali vo vyklade :DD Tak ako si vela ludi nepamata telefonne cisla uz, neriesia ani rodne cisla kolkokrat, narodeniny vobec.

danica2711
12. feb 2023

nič až také sa nedeje, no proste zabudla, ty si nikdy na nič nezabudla? To neznamená, že ťa nemá rada, len sa proste jedny narodeniny nezadarili, no a čo...

divokykonik
12. feb 2023

Mne by to nevadilo ani keby si na mňa nikto nespomenie na narodeniny. Nie je to pre mňa dôležité, nesledujem dátumy menín a narodenín a takisto to neočakávam od ostatných. Poteší ma to samozrejme ak si niekto spomenie, ale nie je to pre mňa dôležité.

autor
12. feb 2023

@marca12 ved prave presne mi o to ide…napisala som to aj v komentari. Ze uz ani svagrina si nespomenie, hoci mame dobre vztahy, ked jej to nepripomenie svokra. Svokra kazdeho riadi a vsetko pripomina, takze aspon som zistila, komu na mne naozaj zalezi.

syslik81
12. feb 2023

nie kazdy si drzi v hlave datumy ..mala si spravit oslavu a pozvat ich ... tak sa to robilo v case ked neboli socialne siete ..

amiaja
12. feb 2023

Neprezivaj to tak. Keby si ludia mali pamatat narodeniny vsetkych bratrancov, sesternic, svagrov, svagrin, teti, ujov... ved to sa neda. Podla mna narodeniny su pre najblizsich - mama, otec, manzel/ka, deti, mozno este surodenci. Ostatne je nemyslitelne si vsetko pamatat a nezabudnut.

aurora33
12. feb 2023

Prepac ale podla mňa riešiš hlúposti.

oikika69
12. feb 2023

Moja zlatá, mať tvoj problém, tak som asi štastný človek. Nepodstatné sprostosti riešiš. A ak ťa to teda ukľudní, na moje narodeniny už niekoľkokrát zabudli moji vlastní rodičia, vždy sa spamätali za deň - dva. A som tu!

kukulda1234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ckocka
12. feb 2023

Svokra je zlatá že to každý rok pripomína všetkým dookola, ak raz zabudne tak to naozaj nie je hriech.

deginko
12. feb 2023

Panecku,na mňa z mužovej strany pravidelne zabudulaju..ale fakt pravidelne vždy či mám meniny či narodeniny...vždy spravidla niekto zabudne,či švagriná,či svokor či svagir,vždy sa niekto nájde čo zabudne.Ja podotýkam nikdy nezabudnem na nikoho,dokonca mám v hlave ja kedy má kto svistok z jeho strany.Ja to nejak neriešim ,vôbec nepotrebujem dostávať gratulácie,ale teda obmedzim a začnem zabúdať aj ja lebo to ide dosť peňazí a keď viem,že oni vždy zabudnú a nemajú starosti ,tak nebudem si ich robit ani ja a ani výčitky nebodaj mať Sme dospelí ľudia, nepotrebujeme takéto ovácie,takže premýšľam,že tie gratulácie aj verejne navrhnem zrušiť minimálne aspoň tie meninove

marca12
12. feb 2023

To sa neda povedat,ci zalezi. Mam kamosku,ktora je perfekcionistka,na nikoho nezabudne,lebo zije podla diaru. Cize u nej sa neda povedat,ked mi napise,ze jej na mne zalezi. Jednoducho si splni povinnost a ide dalej. Potom su ludia,ktori zapraju,lebo sa to patri...a potom su ludia,ktori zabudaju,nepovazuju to za zivotne dolezite. Ako fakt sa prestan brat vazne a bude sa ti lahsie zit. Mat tvoje problémy,tak som stastny clovek. Riesit kto si na mna spomenul na narodky je od veci,ale ze uplne. Si prilis upata na seba.

riela
12. feb 2023

Keby zabudne manžel, tak áno.
Svokru, kamošku - vôbec mi to nevadí ak zabudnú/ by zabudli, neriešila by som to. Stáva sa, ľudia sú zaneprázdnení...

lucia147852
12. feb 2023

Ty asi nemáš v živote iné, vážnejšie problemy, keď riešiš toto.

akvi
12. feb 2023

No tak ja mám druhý extrém a to by sa ti tiež nepáčilo. Mne minule svokra volala asi 25 x v priebehu dňa a mne bolo jasné, že mi chce "len" zablahoželať. Prvých 5 zvoneni som ju len rušila, bo som mala jednanie a nebolo možné ani napísať sms. Potom som šla na obed, nepočula som, že opäť volá. To som už mala asi 20 zmeškaných hovorov. A večer som už bola taká nasratá, že som jej povedala svoje, že teda nech sa uvedomí, že ja pracujem a ona je na dôchodku a že ja ozaj nemôžem hocikedy dvihnúť. Aj ma to potom mrzelo, že som bola nepríjemná, ale volat 5x v priebehu 45 minút, to hádam aj blb pochopí, že dotyčný asi nemôže dvihnúť. Mňa úprimne ani nezaujímajú sviatky ostatných ľudí, my si na to nik doma nepotrpime, darček kupujeme jedine dieťaťu, rodičom zavolám a poblahozelam alebo pošlem sms. Ostatní sú mi ukradnutí, ani netuším, kedy majú narodky. Pre mňa je podstatnejšie, či sú vzťahy ok, nemusia byť zrovna srdečné, stačí, keď sú korektné. A to ozaj nestojí na narodkach a pod. blbostiach.

0silvia0
12. feb 2023

Ja by som bola stastna, neznasam gratulacie...