Svokra...téma čo tu bola už stokrát
Ktorá ste sa reálne rozviedla/rozišla iba kvôli svokre?Myslím to tak,že s mužom ste mali o k vzťah,žiadne vážne problémy,bežné starosti,deti,mali ste sa radi.A napriek tomu ste neustáli kutranie svokry(partnerovej matky).Napíšte mi ako to u vás vyzeralo v tom najhoršom období,ako ste to zvládli,čo vám pomohlo to zvládnuť .Ja už som s nervami v koncoch
@lilitela bože no presne. Presne toto čo si napísala mám v hlave a donekonečna som nad tým premyslala.Najprv som ho presviedčala(to úplne bezvýsledne,iba čo sa vytočil)..potom som zas pochybovala o sebe,ci už nebláznim a vidím aj to čo nie je.Ale toľko ľudí aj rodina sú na strane verzie,že ich vzťah nie je normálny a pre partnerské spolužitie totálne ničivý..aj vy všetky baby ste ma v tomto utvrdili a to tu ešte píšem odlahcene..Fakt si to presne pomenovala.Len čo s takým človekom,keď nikdy nepripusti svoju chybu,chybu v rodine atd.Verim(ale teda neprajem mu to),že raz ho to znici.Zenu si uz určite nenájde,možno len take krátkodobé vzťahy..a dcéra až bude väčšia isto tiež neprekusne tu podivnost medzi otcom a babkou,dúfam,že pochopí prečo som sa takto rozhodla..Zároveň mám tušáka,že začne pit.Mozno nie teraz,ale keď odíde z roboty..za rok,dva
@kubkovamama @kubkovamama Nic sa s tym neda, dnes som bola u psychologicky a povedala mi presne toto, ze pokazde, ked ho budem presviedcat o tom, ze si ma otvorit oci a pozriet sa na svoj chory vztah k matke aj otcovi, tak ho vytocim a nic sa neudeje, akurat stupnujem situaciu. A na moju otazku, kedy na to dojde sam, som dostala odpoved, ze mozno nikdy. A na moju otazku ze co s tym mam robit? Ze naucit sa, ako si v tom vztahu nerobit zle - lebo tie konflikty, to je to zle. Cize to nejako tolerovat. Ale nedosli sme na odpoved, ako sa to da, lebo ja s tym clovekom musim zit a interferencia zo strany jeho rodicov, castokrat aj nepriama, ovplyvnuje nasu rodinu, rozhodnutia, fungovanie a pod.
Mozno by si tu mohla zhrnut, ze co si vsetko teda uz vybavila a s akym uspechom? Napr, prestahovana, podany rozvod, dieta zmenilo skolu, podane predbezne opatrenie a tak...
@lilitela návrh som podala hneď.den po odchode. No dnes boli u mňa zo sociálky,že on si podal 2 dni po mne a predbežné v inom meste mu uznali,mne tu nie ..teda neodporučili mi ho podávať,že mi to nespisu,keď nie je dôvod atď,už som to tu písala.Ja že o ničom neviem,ten chruno mi vôbec nič nepovedal,bol za malou 2x v piatok a robil sa,že nič,že fungujeme v režime 3dni vopred zavolá.V návrhu napísal samozrejme klamstvá, našťastie mám smsky,ktoré potvrdzujú opak.Chce v návrhu striedavku a v predbežnom zas termín od pondelka do stredy každý parný týždeň,neparny inak.Co je blbosť.Tak sme si to so sociálnymi vysvetlili,že takto to nepôjde,mohol mať dohodu preňho úplne super,ktorú odmietol,oni obe,že nechápu čo teda ten chlap chce,ponúkla som mu dohodu,chodenie za malou častejšie ako by určil súd .a on nechce.Vyzivne neuviedol,veď naco.☺Spísala k návrhu stretávanie 2x po 3 hodiny poobede,žiadne prespavanie a ani odovzdávanie svokre,výživné sudca určí na čas do pojednávania,zvyšok a rozdiel bude musieť doplatiť.Napisal to tak,aby ublížil,rozhodil nám celý režim a vôbec v tých svojich podmienkach nehľadí na malú,iba na svoje ego a podľa spôsobu písania zas mu do toho kafrala matka.Teraz už len dúfať,že predbežné schváli súd podľa toho čo odporučila a spísala sociálka a nie čo si rozkazal on.Za 2 tyzdne bude právoplatné.Drzte palce😗
@kubkovamama držíme!
@kubkovamama držíme palce a čakáme ďalšie info 🙂
@kubkovamama Aha, takze nestaci si spisat navrh, a ocakavat ze to bude odklepnute - pride socialka preverovat - to je dolezite info aj pre mna, dakujem. Som zvedava ako to dopadne. Drz sa!
Je to hajzlik, evidentne sa nechce dohodnut, ale teraz nesmies spravit chybu, ze by si mu v hneve branila...
Presne, ze pre dobro deti, ...... tento argument poznam.
@kubkovamama tá najväčšia špina ešte len príde na to sa priprav.Drzim Ti palce už dávnejšie som Ťa čítala a nechápala ako môžete tak spolu žiť.Radim Ti čo najmenej s ním smskovat, telefonovať iba najnutnejsie on Ťa potrebuje udržiavať v napätí, strehu bude stále niečo spekulovat
nechcem sa kasať, ale došlo na moje slová aby si si podala neodkladko a predbehla toho chruňa. kolízne čičíkali, že netreba, ale oni nepoznali ooootecka roka, čo už. ale držím palce aj celé päste, aby si to ustála, nebála sa. ak on je taká zákerná špina, neboj sa aj ty vytiahnuť pravdu na povrch, ukázať na svetle sveta aký "charakter" to je.
lebo ty na rozdiel od neho neklameš, nezavádzaš a nerobíš zo seba chrumkavú.
žena drž sa !
@kubkovamama Ano, urcite sa treba branit ak bude treba. Ja tiez nevychadzam z udivu, co to vedla mna zije. 20 rokov sme spolu, problemy boli, ved kto ich nema, ale teraz mam pocit ze zijem s cudzim clovekom, resp. nespoznavam ho. Fakt nechapem, ci sa niekto dokaze take roky pretvarovat a uz proste nevladze sa pretvarovat, a je teraz sam sebou, alebo ci tu doslo k nejakej transformacii osobnosti pod vplyvom okolnosti, - asi z oboch moznosti trosku.
@cacianka Ono neni sa co cudovat, ja sama som navstivila uz viacero miest a neustale dostavam kontroverzne rady, aj od odbornikov, Jedni nerozvadzat sa a vydrzat kvoli detom, druhi rozvadzat sa aj vy mate pravo na kludny zivot, jedni dohodnite sa na opatere, druhi nedohadovat s nim nic, aj tak nebude suhlasit, jedni pozor moze vam zobrat deti aj tak male, druhi ze nic vam nemoze su male, jedni ze podajte opatrenie aby vas on nepredbehol, a druhi ze netreba lebo bude este horsie, aj tak sa neodkladne posudzuje individualne, a vas pripad nie je situacia v bezprostrednom ohrozeni a nemate dokazy - kazdy radi asi na zaklade pracovnych skusenosti, alebo co, ja neviem.
@patrica8 Odpoveď na tv.otázky nájdeš na tých 11 stranách..myslím, že autorka to už ani nechce opakovať a vracať sa na začiatok..je rada, že to má úspešne za sebou- odchod od neho a "mamičky",čiže- odišla od neho, do iného mesta, prijala pomoc od rodičov, sú určite na tom lepšie ako predtým, aj keď to bude ešte dlho trvať, kým sa ich život ustáli.. Takže som ti odpovedala za ňu.. Všetky ju obdivujeme, a snáď si to prečítaš, dá sa to, neboj... Ja som si to normálne čítala viackrát, nie celých 11 strán, no aktuálne vš.ako sa to plnilo a potom to najhlavnejšie.. No čo ti poviem- des..tí dvaja.
Dlhšie som tu nebola,riešime bývanie atď... Neviem ako celé toto dopadne,on stále nie a nie vychladnúť,nechce dovoliť zmenu trvalého bydliska,robí mi to problémy pri riešení základných vecí,hľadám si prácu (s čím zas nesúhlasí,že čo malá) o.k,ma pravdu,ale veď pôvodne mamička zapísala malú do škôlky od 2r,tak zas dvojaký meter.Predbezko sudkyňa stále nevyriešila,od podania prešlo 5 týždňov.On sa stále dohodnúť nechce.Ja už fakt neviem ako,kedy mu malinkú dať.Bola 2x chorá,keď ju chcel,tak som mu ju nedala,debil sa ani nespytal čo jej je, mala narodky,ani jej nepoprial v sms,resp.si nespomenul.Yeraz ju zas chce cez obed,keď vie,že odjakživa spava.Uz je na mňa asi aj situáciou tak naviazaná,že bezo mňa nezaspí ani cez deň,večer už vôbec,v noci sa budí a kuka,či som pri nej.(čo zas mi možno vytnknete,že ju rozmaznávam) takže aj ísť od nej do práce bude boj.Netusim ako ho s kľudom v duši odmietnuť,proste neskakat ako on píska.Teraz narovinu fakt nechcem mu ju dať,vôbec nerešpektuje jej režim,jedlo,minule nič nepila a vzal ju do krčmy medzi kamarátov a k mame samozrejme.Nechce mi povedať kam s ňou ide,kam ju vezie,ja neviem čo jej mám so sebou dať,úplne som na prášky z neho.A tie sms bez hlavy a päty,pokiaľ nie je po jeho prestáva s ním reč.Ako s takým človekom,aby začal vnímať hlavne potreby a zvyky toho dieťaťa a nie svoje sprosté ego.To ťahanie súdu mi tiež moc nepridáva ..nech už je nejaký pevný pravidelný termín a všetci mali pokoj
@kubkovamama hej, bez toho trvaleho je to problem, a to su tie paky cez ktore mozu rodicia nacvicovat.
Bohvie ci to ta sudkyna uz vobec videla, mozno ma len vela pripadov...
Nerozmaznavas ju, je nervozna, citi to napätie, podla mna je to teraz to najlepsie co mozes urobit, ze si pri nej - ona by si zvykla kebyze pri nej nie si, proste by to vzdala, akurat by to mohlo nechat nasledky.
Znama sa rozviedla, dieta slo do striedavky a ked ma dieta na starosti otec, da ho matke a on si ide po "svojom". ktory stat toto dodatocne odkontroluje? Dlhodobo? Lebo samozrejme moze argumentovat pri jednorazovej kontrole ze vsak co, dieta je na navsteve u babky, nie?
To je ta druha stranka rozvodu, ze prestavas mat uplne kontrolu nad tym casom, ked ju ma on - kam s nou ide, ci do krcmy alebo ju vozi nepriputanu v aute, alebo jej doma pusta nevhodne filmy, alebo je cely den opity, alebo jej dava iba sladkosti a cocacolu... preto sa este nerozvadzam a snazim sa to prezit.
No vidim, ze v zavere si sama spomenula to EGO - neda sa, neda... sme sa s mamou bavili, ze kde sme urobili chybu... a nedosli sme na to, a ze kde je problem a ze co zmenit tak, aby sa to napravilo, ale aby to nebolo o tom, ze zena totalne ustupi - neda sa to, nejde to.
A este poviem prihodu - muz podviedol zenu, zamiloval sa, vyhodil manzelku s deckom z domu, aj jeho matka nanho sprvu nadavala, ze co je to za idiota - manzelka sa nejako dala postupne dokopy - praca, byvanie a pod. a s odstupom casu sa dozvedela, ze o nej uz svokra rozsiruje, ze ona bola ta krava, a nestara sa poriadne o decko a domacnost a tak - nuz co dodat... treba ocistit rodinne meno.
Drz sa, uz ked si sa pustila do boja, drz sa. Co by ti pomohlo? Da sa to nejako na tom sude pourgovat? ale to by museli urobit uradnicky, keby sa nejaka poznala so sudkynou, aby si si tam ty neurobila zase zle, ze na niekoho tlacis. Uz ked cakam 5 tyzdnov, uz to bude hadam kazdu chvilku.
@kubkovamama Ahoj..kubkovamama. S tým človekom neurobíš nič..zbytočná strata nervov. Čo sa stane, keď mu ju nedáš s odôvodnením, že si nepraješ, aby s ňou chodil po krčmách? Podľa mňa nič... Veď soc.pracovníčky by ti to mali odobriť, že máš záujem o to, aby tv.dieťa netrávilo čas v nevhodnom prostredí.. No ja by som asi naozaj urgovala to predbežné op.- to je pred hl.pojednávaním? Teraz neviem... Asi ich treba bombardovať žiadosťami o urýchlenie celej veci..
Čo viem,berie ju k matke,ani nie k sebe domov a žeby zavolal mame no tak prídi pozrieť vnučku.(už som tak zaujatá,že aj to ma vytáča,že je s exsvokrou malá v kontakte) Po krčmách vyslovene nebehá,ale do tej jednej chodí vždy keď je u mamy,takže vždy ☺ako keď sme boli spolu,nič nezmenil.Alebo doma musí mať ten štandard 4-5 pív denne,a to ma neskutočne se..ie,že z jeho strany tam vôbec nejde o dieťa,že chce s ňou tráviť čas. On ju berie mame ako zábavku a sám sa jej venuje akurát tak odvoz tam a späť. Predbezko mi povedali sociálne,že môžu aj zamietnuť,keďže dieťa nie je v ohrození a bla bla bla Viem,že nič ma v podstate netlačí mu ju dať a isto ju nebudem budiť,lebo on chce o toľkej.hodine.Len zas čo ..nedám mu ju 2 mesiace napr? Stále proste pracuje to udupane sebavedomie a strach čo on na moje "ťahy"...pritom si stále pripomínam,veď on je ten hajzlik čo vyhodil ženu s deťmi pre matku,on neplatí výživné,nezaujíma sa či je zdravá,spokojná atď Iba ja ju chcem!A ty žena skoč,inak uvidíš.
Viem ake to je.aj ked trochu z inej strany.bezmocnost sebavedomie za horami.ale raz son sa tak nasrala ze som exovi tak nahucala a povyhrazala sa mafiou ze poznam.ze mu hlavu od.ebu ked vyleze z kanalu....
Scena teatro jak v narodnom ze bohdalova s janzurovou dohromady na mna nemali.pomohlo.sklapol.sebavedomie mi stuplo a cokolvek co vymyslal som stoicky tvrdo na urovni stopla a pravidla urcovala ja. Ani necekol.uz by som volala policajtov aj zachranku ze ma napadol
@kubkovamama aj ty sa otrepes a zosilnies ved najtazsi krok si uz spravila
@kubkovamama a to ju po tých pivach vezie k tebe alebo pred nimi?
@cacianka niekedy aj toto treba, ked to inak nejde, len niekedy je prave tento prvy krok najtazsie urobit, ale v tvojom pripade to padlo nastastie na urodnu podu!
@kubkovamama obdivujem ťa, si super, parádne to zvládaš. Musíš to mať ťažké, úplne ťa chápem, že keď vidíš aký má prístup nemôžeš veľa vecí ovplyvniť. Ale na konci budeš ty vítaz. Ak malej pripravíš normálne zázemie a nie plné intríg ako on s mamou, malá hneď pochopí u koho je jej lepšie. Neskáč ako on píska, buď hrdá (už si spravila veľké kroky), no chvíle ke´d je u nheo musíš pretrpieť :/
držím palce a určite priebežne píš
@esterba logicky po 5tich pivách nesadne do auta.Raz ho priviezla matka,inokedy kamarát.Pisem,že viem ako štandardne funguje.Preco by zrazu po rozchode prestal pit.Pred nočnou si dal max do 14tej,vedel,že večer už nenafuka.A keby aj,nič by z toho nemal.Takisto keby nafúka ako vodic.Vsetko si vie zariadiť.Dalsi dôvod,prečo mu ju nechcem dávať,keď mi on nevie povedať,čo s ňou ma v plane, či idú autom alebo niekam tu u nás v meste.Aj keď mi ju pred domom dáva,nevytiahnem z neho kde boli.Iba potom čo malinká vie ako tak povedať čo robila
@cacianka no to ti závidím,že potom sklapol ..síce som asi nekricala až ako ty,ale bolo počuť cez celé sídlisko,jemu to je fuk, hučí ešte viac.Melie si svoje ani nie o nás,deťoch,iba o matke ako sa starala😆pomohla a ja takto,nevdacnica.
@kubkovamama no mam taky pocit, ze ani nevychladne. Ocividne travi vela casu s maminkou a ta ked mu vkuse omiela, ako sa starala a co vsetko urobila a ty si taka a taka ... aj keby chcel, vyzera to, ze maminka ho rychlo opat nahucka. Ked ti vykrikuje iba o mame, tak sa skoro urcite vkuse pred nim lutuje a jeho to chadacika mrzi a mozno uz aj frustruje ze furt mama do neho huci, tak hlada kde by to vylozil ...
@kubkovamama Ona je este strasne malinka... je to tazke, podla mna zatial dobre robis, obcas ju musis pustit. ide chripkove, skus lekarke vysvetlit situaciu, ze by malu castejsie evidovala ako choru, vies, trosku zakasle a uz bez k lekarke a mozes muzovi povedat, ze tento tyzden zase nie, lebo je chora akeby si to chcel overit u lekarky, potvrdila by ti to.
Inak aj ja som nevdacnica, jeho mama chcela len dobre, a moj tiez popija, sranda ze tieto typy su jak cez kopirak, ze?
@lilitela on ešte ani nevie,že som deťom zmenila lekárku,nebudem predsa behať 60km..to bolo prvé,keď sme sa rozišli,že nedovolí mi žiadne zmeny lekarov ani trvalý pobyt,nič proste.No starší je akurát chorý,mladšia to schyta do dvoch dní isto.Len on nerozumie,že dieťa v ozaj chorobe potrebuje kľud aj vylezat,keď boli chorí aj tak som ich musela brat so sebou k svokre,im bolo fuk ako sa deti citia.Preto on nerešpektuje žiadne,že nedám kvôli chorobe.To je ako hrách o stenu,s ním proste nepohnem nech skúšam hocičo.Mas to podobné ako ja(mala som našťastie).Tvoja rodina o tom vie,moja len tušila,využi to,je to pre teba obrovské šťastie,že nie si na to sama,prosím ťa zbaliť sa a chodte od neho čo najskôr 💟Radim ti tak isto ako radili mne,dlho som váhala,čakala na neviem aký zázrak a iba čo ľutujem,že som nemala viac odvahy urobiť to skôr alebo ešte lepšie,vôbec si s ním nezačať.Popros rodinu,sprav to pre svoje deti,nakoniec len oni z toho vyjdu najhoršie a preberú ten model správania,budú si myslieť,že ten vzor rodiny je správny a všetci naokolo sú šibnutí (tak ako si myslí môj ex,lebo tak vyrastal).Starší pochytil nejaké ťahy,niekedy na mňa vyskočí presne ako ex a to je ešte malý, našťastie si nechal veci vysvetliť a pomaly sa to kopírovanie stráca.Nevzdaj sa a všetko si premysli.Nasa suseda 85r mi koľkokrát vravela,že ako to s ním aj ňou môžem vydržať,že ona by sa zbláznila pri takom matkinom zakrpku,že nech to riešim inak mi z nich prepne a obesim sa.A mala pravdu veru.
@kubkovamama tu je ukazka ako deti preberaju vzory spravania a to nie je ani jeho krv.....
Len vydrzat a nedat sa.

@kubkovamama On sa citi ukrivdeny. Ma asi pocit ze je v prave a cokolvek ty povies, je blbost.
Teraz som si napr citala o stokholmskom syndrome, kedy sa rukojemnik zastava agresora. Proste si vytvori komplet vlastnu realitu vdacnosti za prezitie. Verim tomu ze podobne syndromy a poruchy mozu byt aj na takychto rodinnych urovniach, kedy sa zena obet zastava manzela agresora, alebo syn sa zastava matky a neni schopny pripustit problem (vmiesavanie do rodiny) - on ho "realne" nevidi, vytvoril si svoje reality a v nich dovody.
On sa urcite nevidi ako ten pripad, ktory riesil v praci, to bol hajzel a on je predsa uplne ok, aj mama mu to povedala, nie? 🙂