icon

Svokra - tykanie

1. júl 2022

Svokra sa stale tvari ako ma ma rada. Ze ma len synov tak ze teraz ma akoby dceru bla bla bla. Ale pritom nechce aby som jej tykala. Viem ze to nie je take dolezite ale ja by som mozno mala pocit ze by sme si boli blizsie a ze ma ma naozaj rada. Minule som sa jej otvorene spytala ci si niekedy potykame. Tak ostala v rozpakoch len sa usmiala a povedala uvidime. To znamena ze nie. Ona je stara skola ma uz 65 rokov je asi naucena ze nevesta ma svokre vykat. No potom sa tazko veri qko ma prijala ako ma rada. Preco jej mozu tykat synovia a vnuci ale ja nie ? Tak mi je to len trochu luto. Ja mamu uz nemam

bobo2433
1. júl 2022

Tiež nemám rodičov,svokra má 62 svokror 65, sami mi navrhli tykanie.. neviem či ti to tykanie ,,ukáže,, že ťa majú radšej tak ako hovoria 🤔 keby je na mne nemám problém im vykať ,ale po rokoch si vyžiadali tykanie ....a pre mňa lepšie aspoň sa im ľahšie povedia veci do očí keď si tykanie mám taký pocit 🤭

tehula2016
1. júl 2022

Ja som si vsimla, ze vacsinou mestske typy rodicov navrhuju tykanie, ti z dediny resp. malomestiaci zijuci v meste sa hraju na dolezitych a prezentuju nazor z roku 5, ze ucta k starsim blabla..svokrovci mojej sestry, vzdelani inteligentni ludia - obaja profesori ihned po svadbe navrhli sestre tykanie..mne je to velmi sympaticke..moja svokra je taka jednoduchsia, nikdy mi tykanie nenavrhla, ale mam ju velmi rada, mame blizky vztah a kolkokrat sa pomylim a tykam jej a potom sa opravujem..manzela mala vo velmi mladom veku, cize vekovo nie je uplne mimo, je to aktivna, mlada babka..no zial, vykam jej a uz sa to asi nezmeni..moja mama je o 10 rokov od nej starsia a s mojim manzelom si potykala po velmi kratkom case..

whatever1
1. júl 2022

Tykame si od prveho momentu, pre mna sok, dlho som si nevela zvyknut. Neber taketo veci osobne, niektori ludia vykaju aj rodicom, je to otazka zvykov v rodine.

banalu
1. júl 2022

No, ja svokrovcom tykam, sama som sa po svadbe opytala, ako ich mam oslovovat lebo teta a ujo mi prislo divne 😂 a svokra a svokor este divnejsie 😂 islo mi skor o to, ze ich budem oslovovat krstnymi menami s vykanim...
Vtedy povedali aby sme si tykali... Moj muz s mojimi rodicmi to iste.
Ale napr. moja svagrina svokrovcom vyka, lebo maju take vseliake vztahy 🤷🏻‍♀️ a nikto sa nema k tomu aby sa to nejak napravilo 🤷🏻‍♀️

ibrunova
1. júl 2022

@pauli_s chcela si napísať, že vykajú, nie?

kormino
1. júl 2022

Musela som sa pousmiať,že tykanie navrhujú len profesori.Moj otec bol vodoinštalatér a navrhol mojmu mužovi tykanie pred 30 rokmi,takisto mama,žena v domácnosti z dediny,My s manželom sme ziež navrhli tykanie zaťkovi deň po svadbe a tiež nie sme profesori.

pauli_s
1. júl 2022

@ibrunova áno, nejak mi to asi autocorrect opravil.. vykajú im vlastné deti… pre mňa je to mega zvláštne.

ibrunova
1. júl 2022

@pauli_s aj pre mňa.. My vykáme aj maminým súrodencom odjakživa, kedysi som to neriešila, ale teraz mi to príde čudné, ako keby moje deti vykali mojej sestre, ktorá je pre nich ako druhá mama.

qetka
1. júl 2022

ja svokrovi tykam a svokre vykam. Je mi to jedno, nic to nezmeni. Mam s nimi dobry vztah. Svagrina im vyka obom. So mnou ai svokor potykal pri pive, kedze si obaja radi dame dobre pivo 🙂 Svagrina ani svokra vobec nepiju, tak nebola ani prilezitost 😂

anickaaa6aaa
1. júl 2022

Ja si vykam so svokrou (ona mne normalne tyka) a myslim ze mame fajn vzťah. Ani by mi nenapdalo tykat.. A ani by mi to nešlo. Syn babke tyka 😄 moj muz mojej mame tiez vyka..

zuzkaa1991
1. júl 2022

Ja vychadzam super so svokrou tiez je stara skola.a ano vykam jej odkedy ju poznam niekolko rokov a divne by mi bolo ze pi xy rokoch jej mam tykat....bavime sa normálne a tiez vykam len ja a svagor jej(aj svokrovi) ostatni tykaju(muz svagrina vnucence) nevidim problém v tom

ma77
1. júl 2022

Ja som vydata 26 rokov a vztah so svokrovcami mam skvely ale nikdy by mi nenapadlo im tykat už som si zvykla🙂

nurielka
1. júl 2022

Svokrovcom vykam, aj manžel mojim rodičom(nám tykaju), vôbec mi to nepríde neosobné, máme super vzťahy. Môj otec svojej mame vykal, ja tiež vykam babke. Babka rodičom onikala. Mám kolegynu čo rodičom vyka. Inak mi príde neslušné navrhnúť tykanie😃 keď to má navrhovať starší. Kebyže mi to navrhnú svokrovci po rokoch, tak odmietnem. Asi by som im potom niekedy v dávke úprimnosti potykania povedala aj čo nechcem. 🤣

mandzula
1. júl 2022

Byvalej svokre a svokrovi som vykala, nikdy mi tykanie nenavrhli, a, pravdupovediac, u nich som o to ani nestala. Teraz mam super svokru, tej tykam od zaciatku a aj vztah mame super. A aj moj muz tyka mojim rodicom a aj obe nevesty im tykaju. U nas to tykanie patri k blizkym vztahom.

boldo87
Odpoveď bola odstránená
asocial
1. júl 2022

Ja svokrovcom vykam. A to aj napriek tomu, ze vsetci muzovi kamarati im tykaju. Nikdy mi to nenavrhli, a to sa pozname takmer 20 rokov. Napriek tomu, nevadi. Mam s nimi lepsi vztah ako vlastny syn. So svokrom sa niekedy aj pochytime o 5 minut akoby nic. Pokial mate fajn vztah, neries to.

oktoberka
1. júl 2022

Je staršia,čiže mala si nechať na nej návrh tykania.
Už keby sme sa bavili o bontóne.
Druhá vec,myslím,že fajn vzťah nezáleží od tykania.
No a ja osobne by som z úcty vykala.

tara42
1. júl 2022

Mne svokrovci navrhli tykanie pred par rokmi a stale im vykam. Maju cez 60 a ja som stara škola, je mi to proti srsti aby som im tykala.

petko81
1. júl 2022

Ja vykam aj muz vyka mojej mame.
Aj syn vyka starým rodičom. tetam a ujom tiez vyka.
Mne sa nepáči ked vnúčatá týkajú bud starým rodičom alebo starším ľuďom.
A budem učiť aj dcérku výkat.

leuska0910
1. júl 2022

Ja vykam, nikdy mi nebolo navrhnute tykanie. Svagrova priatelka si s nimi tyka..
Vztahy mame dobre.. citim sa tak jak pako, ked ja jedina vykam..

mariejenka
1. júl 2022

Respetuj ju,ked inak je fajn a len chce aby si jej vykala tak to rob. Ja svokrovcom vykam, mojim tykam. Moj muz jeho mame vyka,ale otcovi tyka...kazdy ma iny zvyk a aj dovody preco.

zdenkastanka
1. júl 2022

Ty si sa spytala svokry co si nepotykate???😀😀😀a ty si z ktorej jahody padla?tykanie navrhuje starsia - cize svokra (predpokladam) . Ani sa necudujem ze ostala v rozpakoch😳😳

spadnutaslivka
1. júl 2022

ja vykám, ale veru netuším, či švagriná tyká alebo vyká. Ale skúsim si na najbližšej návšteve všimnúť 😀 Ale žiarliť nebudem, lebo mne navrhli tykanie, ale ja to neviem. Proste im vykám a príde mi to úplne prirodzené. Máme dobré vzťahy.

7lenka11
1. júl 2022

moja svokra vyká svojmu svokrovi (manželovmu dedovi) už 30 rokov, nikdy nenavrhol tykanie.. a to žijú v jednej domácnosti a všetky vnúčatá mu tiež tykajú..

zdenkastanka
1. júl 2022

@missdiva bezne sa na orave a mozno aj v inych castiach slovenska vyka rodicom .mama vykala rodicom, dokonca aj moja prazdninova kamoska vykala svojim rodivom. (Vtedy sme mali tak do 15 rokov) ...

andy_sixx24
1. júl 2022

Tiež vykám a tiež má 2 synov 😃 a ted mne ti vykanie po toľkých rokoch aj vyhovuje. Neviem si predstaviť tam prísť a pozdraviť ju ahoj 😃🙃

eskop
1. júl 2022

Svokre vykam, mame super vzťahy je to moja mama číslo 2, a neviem si predstaviť, že by som jej tykala...

ada85
2. júl 2022

Poznám jednu pani,ktorá ešte aj svoje deti učí aby jej vykali - vlastnej máme - tridsiatnička

zuzi0911
2. júl 2022

Výkam, navrhli tykanue už veľa krát aké mne to z úst nejde...stane sa,že pri zapale rozpravania zatykam,ale hneď sa opravím 😄

fkata
2. júl 2022

Tykám. Aj manžel tyká mojim rodičom, teda už iba mamke.