icon

Svokra - tykanie

1. júl 2022

Svokra sa stale tvari ako ma ma rada. Ze ma len synov tak ze teraz ma akoby dceru bla bla bla. Ale pritom nechce aby som jej tykala. Viem ze to nie je take dolezite ale ja by som mozno mala pocit ze by sme si boli blizsie a ze ma ma naozaj rada. Minule som sa jej otvorene spytala ci si niekedy potykame. Tak ostala v rozpakoch len sa usmiala a povedala uvidime. To znamena ze nie. Ona je stara skola ma uz 65 rokov je asi naucena ze nevesta ma svokre vykat. No potom sa tazko veri qko ma prijala ako ma rada. Preco jej mozu tykat synovia a vnuci ale ja nie ? Tak mi je to len trochu luto. Ja mamu uz nemam

lenkike
2. júl 2022

Svokre vykám a rozumiem si s ňou lepšie ako s vlastnou mamou 🤷 myslím si, že to, či ťa svokra má rada, s tým nesúvisí.

dadulkaf
2. júl 2022

Vykám, aj keď už mi navrhla tykanie.

martul
2. júl 2022

Moja svokra mi je ako mama, naozaj. Ako mi ona pomohla v živote a naozaj mi niekedy aj viac porozumeli ako manžel. Rozprávame sa, tarame len tak, chodike na kávičku, nákupy.
V živote mi ani nenapadlo že by sme si mali týkať.

martul
2. júl 2022

@lenkike múdro, išla som to isté napísať.

tuttii
2. júl 2022

Vykam, pozname sa uz 18r, tykat by som jej nechcela. S mojimi rodicmi si tyka, ja jej nikdy tykat nebudem lebo mi to ani do "huby" nejde..
Oslovujem ju babka lebo uz mame 2 deti a vykam jej, rovnako svokor je dedko a vykam. Obaja maju nad 70r takze mi to pride prirodzene. Vztah mame dobry. Ale je to individualne v kazdej rodine, ale myslim ze ked si budete vykat budete mat dobry vztah a zaroven zdravy odstup... drzim palce aby to fungovalo

kasijopeja
2. júl 2022

Ja beriem svokrovcov ako druhych rodicov a oni mna ako svoju dceru, ale vykam im. Bolo ze mi nenavrhnu tykanie, lebo by bol hriech v rodine, lebo zatkovi by to nikdy nenavrhli, lebo ho nemuseli. Svagrina je uz aj rozvedena. Co ma mrzi ze navrhli tykanie nasim kamaratom. Nemozem si pomoct ale toto ma skrie.

yoxinka
2. júl 2022

Mne moja svokra navrhla tykanie po polroku, čo som chodila s jej synom. Ja som to odmietla s tým, že keď budem ich (svadba a tak), potom si potykáme. Moja svokra má 63 fyzicky, ale mentálne asi 30 😂😂😂, ona je fest dopohody. A tak sme si po svadbe teda aj potykali 🙋‍♀️.

7trisha7
2. júl 2022

Ja si so svokrou tykam a takisto moj muz tyka celej mojej rodine.. mne to pride pekne, moja mamca ma mojho muza ako syna❤️
No ale napriek tomu, ze si s nou vykas, to neznamena ze by ta nemala rada. Je proste teda stara skola a tak to je pre nu normalne, urcite ta aj napriek tomu lubi❤️🥰

mia247
2. júl 2022

Ahoj , ja mám perfektných svokrovcov a vykam im. Svokor dlho chcel a žiadal má aby som mu tykala ale mne to príde neúctivé, nie sú mi kamaráti, sú rodičia mojej polovičky.

radka2119
2. júl 2022

Keď sme sa s manželom zobrali svokra mi navrhla tykanie no napriek tomu jej vykam,príde mi to také prirodzenejsie

nnnuuunnn
2. júl 2022

Ja som vykala, v podstate mi to nevadilo, lebo vykanie bolo pre mňa spôsob ako si ju držať od tela a vnímať ako cudziu. 🤣
Moc sme si nesadli, ale už je to našťastie jedno. 🙂

sonia_wiener
2. júl 2022

Zo začiatku som vykala, ale po xy rokoch som jej automaticky začala tykat.... Manzel si s mojimi rodičmi tykal v podstate od začiatku

lessiie
2. júl 2022

Moja svokra chcel aby som týkala...ja som nechcela..pritom viem ze ma má rada a ja mam k nej rešpekt... ja a švagor vykame...dokonca švagor s nimi žije...a 100 krát mu povedali nech im týka ale nechceme... je to prejav účty..normálka...nepreživaj 🙂

katka2505
2. júl 2022

Ja mojej svokre tiež vykám. Navrhla mi tykanie, no nemám potrebu jej týkať. Nemáme taký blízky vzťah

anjelikdianka
2. júl 2022

Svokru už nemám ale vykala som jej.Svokrovi tak isto.Ale ja vykám aj krstnej mame,strýkovy aj ked už viac krát povedali aby s im tykala ale ja som naučená od malička na vykanie.Aj mojej babke vykám.Moje deti ale svojim starým rodičom tykaju,oni to tak chceli.

mell27
2. júl 2022

Ja som jej vykala a to si so všetkými deťmi tykala a mali sme spolu skvelý vzťah, ... Podľa mňa to len zbytočne prezívaš,.... Je možno stará škola, nerieš, zbytočne sa oberáš o možno pekný vzťah 😊

denithestrange1993
2. júl 2022

Ja si neviem predstavit,ze pridem k svokre a poviem jej napr. Ahoj Anka,ako sa mas,co porabas 🤔 mne je divne tykat aj o 15 rokov starsim ludom. Proste mi to pride neprirodzene. Navyse vztah sa nedefinuje tykanim,vykanim. S kolegovcami si moze clovek tykat a pritom ich neznasat.

1mina
2. júl 2022

Tiez netykam svokrovcom, pritom nie su ze stary dochodcovia maju po 50tke, aj vztahy mame celkom fjan podla mna, moj muz mojim rodicom tyka, deti samozrejme tykaju vsetkym, ale vobec mi to nevadi ze ja vykam neviem akoby som si vobec odvykala 😂 sama som rada odkedy mame deti ze ich mozem oslovovat tak pri detoch ze babka dedko, ja som na toto nemozna nikdy som nevedela ani ako ich oslovit vlastne 😂

ouwecka
2. júl 2022

Vykala som a vykam a.oslovujem menom nie mama /tata

akvi
2. júl 2022

Tak ja napriklad som jedina v rodine, ktora vyka svokrovcom. Je mi to viacmenej jedno, ale ked sme vsetci pokope, vyzera to fakt divne, ze ja jedina niekomu vykam. A im bud nedochadza, alebo neviem, je to trapne. Moji rodicia si hned potykali s muzom aj jeho rodinou. Aj ked pravdupovediac, uz aj ak by mi navrhli tykanie, odmietnem.. aj ked to nehrozi..

alexandra197
2. júl 2022

Ja svokre vykam. Aj keby navrhla tykanie ja by som vykala naďalej . Pri niektorých ľuďoch mi to jednoducho nejde. A máme fajn vzťah.

pink_lady
2. júl 2022

@viestta
@luccija ked píšete že si vykate, to znamená, že aj oni vám vykaju?

otvorena
2. júl 2022

Nedá mi nereagovať. môj muž si tyka s mojimi rodičmi no ja jeho rodičom vykam
Čakala som zo začiatku tiež že mi to navrhnú ale nie čo už ..a ja v robote som.bola.zvyknyta vykať vekovo nám to bolo úplne jedno a preto som myslela že v rodine"to je ok ale tak nie všade no . 🤷
A možnože by mi to nešlo týkať ..teda teraz už nie ..možno na začiatku áno .
A vlastne je mi to jedno 😅😂

katarina9593
2. júl 2022

Dojde mi to normálne že vykáš svokrovcom...ja tiež vykam svokrovcom do konca aj môjho muža tete a ujovi ale to už oni sú taký dôležitý 🫣.... Môj muž týka skoro celej mojej rodine aj mojim rodičom ale teda z maminou pracoval a ocino mu to navrhol sám...ale vôbec to neriešim je mi to jedno akurát teda u teho uja a tety je to také ...🤷ale hold rodinu si nevyberáme😂👌....

tinatitti
2. júl 2022

Vykanie je okrem iného aj prejav úcty. Ja svokre aj svokrovi vykam. Tykanie by mi prišlo z mojej strany drzé.

pink_lady
2. júl 2022

Ja som vykala aj bratrancovi, odo mna bol starsi cca o 30r ale on si nechal vykat aj od o 15 r starsieho brata 🙉🙈

Svokre som vykala, ona mne tykala a... už sa nestretavame 🤣

mimi3008
2. júl 2022

@tinatitti ak to navrhnu scokrovci, taknsi myslim, ze to nie je drze

vinifred
2. júl 2022

Vykám..a má ma rada a ja ju..nemenila by som za tykanie..manžel vyká aj mojej mame..voláme ich bábuš alebo mámuš Vy..❤️a nám tykajú..je to super takto

tinatitti
2. júl 2022

@mimi3008 zle som to napísala, mne by to prišlo drzé. Mne to proste nejde do huby, ako sa hovorí. Ja som vykala aj mojim starým rodičom. Dokonca starkej z otcovej strany sme onikali. Tam bol taky zvyk. A to bola najlepšia, najmilšia, najlaskavejšia osoba, akú som kedy v živote stretla.

khr2016
2. júl 2022

Ja vykam. Svokra ma 72 rokov. Moja švagriná, ktorá je odo mňa staršia o 10rokov jej tyka. A ja to nejak neriešim. Popravde? Ja by som jej asi nedokázala tykať ... Takže asi tak ...