Svokra u vás doma po pôrode

10. apr 2023

Baby zaujimalo by ma strasne, ci by vam vyhovovalo, alebo sa vam pacilo, keby pridete domov z porodnice s babatkom a je u vas svokra a bude este dalsich niekolko dni.
Vraj aby pomohla so starsim dietatom, s domacnostou atd, napriek tomu ze bude 2 tyzdne doma aj manzel. Starsie dieta chodi uz do skoly okrem toho a je uz samostatne.
Mne to strasne vadi, ja nemam nic proti navstevam na par hodin, nech pride kto chce sa pozriet na babatko, ale nechcem aby u nas niekto prespaval takto hned po porode, ja chcem mat po porode doma svoj klud iba s rodinou.
Povedzte mi ci som ja cudna, alebo by to vam ostatnym nevadilo. Lebo moj muz na mna kukal ako puk ked som mu povedala, ze tu jeho mama urcite nebude, ze si to nezelam.

alex49
10. apr 2023

nie si čudná, nech si zoberie staršie dieťa k sebe a stará sa oň u seba, ak sa chce tváriť užitočne. Neviem načo by sa k vám trepala, ak budeš mať doma aj muža. Hádam sa vie postarať o jedno dieťa dva týždne.

mamelka
10. apr 2023

Vadilo by mi to. A určite by som nikoho nechcela tretie dieťa som mala konečne bez návštev, ja som aj z pôrodnice išla po 56h, proste som potrebovala kľud,moju domácnosť,manžela a staršie deti.

marhulka13
10. apr 2023

Nie si čudná, nechceš tam proste mat svokru , každému vyhovuje iné. Mne tiež prišla svokra pomôcť ale ja som ju o to poprosila, aby prišla na par dni, mne to veľmi pomohlo. Slušne jej aj manželovi vysvetli svoje dôvody

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
10. apr 2023

Mna by porazilo a to som mala normálnu svokru a dobre sme spolu vychádzali

Proste by som povedala že nie, že nech to rešpektuje

gypsomilka
10. apr 2023

Nedovolila by som to. Ani mame ani svokre. Mne tlak dvihalo v den ked som prisla domov a prisli svokrovci. Ze pozriet. Lebo inokedy sa nedalo…..

bucko555
10. apr 2023

Ja som nechcela ani vlastnú maminu doma keď som došla s pôrodnice proste sme chceli byť len mi traja....manžel mal tiež dovolenku a chceli sme si to užiť takto

babyjune
10. apr 2023

Ku mne prisli takto aj mama a aj svokra a uprimne, dost mi to vadilo (a to mame normalne vztahy). Tiez chceli z vlastnej iniciativy pomoct so starsim dietatom a s domacnostou, ale mne to jednoducho vadilo, presne ako pises, chcela som mat hlavne klud a pokoj od všetkých.

kristinapetronela
10. apr 2023

Vadilo by mi to ... Nech príde 2 krát do týždňa ale nechápem načo by bola u vás 2 týždne

lasona
10. apr 2023

My bývame so svokrou. Keď som prišla z pôrodnice, bola som veľmi rada ze ju mam poruke. Chodila ma pozrieť, vzala malého do kočíka, dala mu najesť, ja som sa mohla zatiaľ osprchovať, pospať si.kolkokrat doniesla obed, no mne to padlo veruže vhod. Bola som jej vďačná. Je to jej miláčik, a veľmi si ho užíva. Keď som sa potrebovala poradiť, vzdu pomohla. Takže ja som to mala takto. Keď sme išli s manželom na ples, malý mal cca 3 mesiace, postrazila nám ho na noc. Aká paráda. Ale to som ja. 😁mame dobre vzťahy a dobre vychádzame.

19mejko
10. apr 2023

Vadilo by to aj mne takže ťa rozhodne chápem, je to uplne normalne, ze chces mat pokoj, zena po pôrode aj ten pokoj potrebuje pokial si sama nežela pomoc.ale vôbec nechápem tomu, že hneď ako prídeš domov tam je u vás, mal by ta čakať len tvoj chlap s dietatkom ,mne by aj toto vadilo lebo sú to krásne okamihy len pre vás, a ty sama si ,zavolas keď budeš chcieť priať návštevu a to kohokoľvek . Ešte nechápem jednej veci, že tvoj chlap a svokra o tom rozhodli bez teba kokos to by som hneď narobila poriadok vo vlastnej domácnosti a hlavne s chlapom, ktorý by mal rozhodovať spolocne s tebou s nikým iným

autor
10. apr 2023

@kristinapetronela vies ona byva od nas 200km, takze vzdy ked k nam pride, je u nas niekolko dni. Ako nemam problem, ale nech pride neskor napr po mesiaci, ale nie hned ako porodim.
@lasona tiez s nou dobre vychadzam, velakrat pomoze, chodi k nam. Ale proste hned po porode mi to nevyhovuje. Sama neviem v akom budem stave a chcem proste si poradit sama so sebou, manzelom, starsim synom a uzivat si tie prve chvile iba sami.

basska_b
10. apr 2023

Nie nie nie, nedovol to, naozaj. Je to absolutne nevhodne. Ja som toto zazila pri prvom dietati - svokra dosla k nam 3 tyzdne po porode a ze bude pomahat vraj. Zostala 2 tyzdne. No bolo to v reale ako mat dalsie male dieta doma. Sotva som to pretrpela. Aj "dobre rano" o 9:15 po tom, co som bola od piatej hore, mi prislo ako urazka. V pauzach, kedy mala spala, chcela so mnou vykecavat. Ked isla varit, piect, musela som jej vsetko poukazovat, kde co je, vylozit na linku, potom zas poschovavat... ked sme sli von, tak sa 5x po nieco vratila, ja tam.nervozna stojim oblecena a bojim sa, ze sa mala zobudi... bola som z nej neskutocne nervozna.mala to citila zo mna a presne jak prisla svokra, tak akoby nam niekto vymenil dieta. Dovtedy sme o nej nevedeli, take dobre babo, zrazu zacala revat, vrieskat z nervov, nespala... Strasne nerada na to spominam. Predstav si, ze tam budes kojit, krvacat, sprchovat sa odspodu, flaky od mlieka vsade, cely den v nocnej koseli, vsade neporiadok,jedlo z donasky, sem tam nervove zrutenia z hormonovej burky... a do toho svokra?? Pred ktorou musis drzat fazonu...

kristinka92
10. apr 2023

mne by vadila aj vlastná mama 🙈 nie ešte svokra, hoci ju mám rada. ale pre mna najkrajší moment keď sme ostali konečne všetci traja sami, konečne som si vydýchla že sme doma. a to nehovorím o takých veciach, že by som nechcela pred svokrou behat v tých popôrodných nohavickach naholo, ako to u nás reálne bolo v lete, prsnik som si mocila v harmančeku na stole, každú chvíľu som chodila so sprchy…chápem že je žena tiež, ale bolo by mi to nepríjemne a nechcela by som sa po pôrode v niečom obmedzovať a mat menej pohodlia

autor
10. apr 2023

@19mejko nie nie oni nerozhodli. Len sme mali doma debatu s muzom, ze kde bude starsi syn, kym ja budem v porodnici a muz bude musiet chodit aj do prace este asi a on hned na to, ze ved moze prist jeho mama. Hovorim ze to urcite nie, ja chcem prist z porodnice a mat tam iba vas a klud. A on na mna zhrozene pozeral, ze a to preco. Tak si hovorim, ci som ina ja cudna, ze mi to vadi. Ale nejak ma nepresviedcal o opaku.

autor
10. apr 2023

@basska_b joj po tvojom komentari som sa len utvrdila a presne si vystihla vsetko co by mi vadilo. Moja svokra je typ cloveka, co je schopny sa usmievat a s dobrou naladou tu vstavat uz o piatej rano a to mna neskutocne vytaca, lebo na mna rano nesmie nikto hovorit. Takze s tym dobre rano si to vystihla a este po nevyspatej noci ani nehovorim. A presne aj to krvacanie, kojenie, hormony.. uff jednoznacne nedovolim. Teda muzovi som uz jasne povedala ze nie.
A este si mi pripomenula, ze vzdy ked tu ona vlastne je, tak nikdy neviem najst, co mi kde dala, a stale je po nej v kuchyni bordel, vsetko vylozene na linke, lebo u nich doma je to normalka a upratane 😄😄😄
Ako ona je fajn, mila, napomocna, mame dobry vztah, ale po porode u nas isto nebude.

basska_b
10. apr 2023

Toto je oblubena taktika muzov, ak maju zostat s dietatom par dni sami bez zeny, zavolaju babku... jedine by som to akceptovala, ak by tam bola len tie najnutnejsie dni, ked si mimo a ked pojde po teba do nemocky, by ju odviezol domov (moze mozno kratko kuknut babo...). Vsetky strany s tym musia byt uzrozumene. Bude to chciet vela diplomacie. Nech tesne pred tvojim prichodom navari, uprace, no potom sa stiahe a necha vas ako rodinu. Vlk by bol syty a koza cela.

lelelienka
10. apr 2023

Nie si vobec divna, ja si to predstavujem presne rovnako - po porode ma byt doma isty cas proste len nova rodinka. Nechcela by som tam nikoho, ani svokru ani mamu.

basska_b
10. apr 2023

Ano, chcela som to podfarbit realnymi prikladmi, bolo to sialene. Po 4 dnoch som si to nejako uvedomila a naozaj som sa snazila nejako to znasat (je velmi urazliva, vztahovacna a nemohli sme ju poslat prec skor ako po tych 2 tyzdnoch). Aj muzovi som to hned vravela. On ma chapal, je velmi citlivy... mam potom aj dalsie dve deti, ale v roku 2020 ma zachranil covid, ktory vypukol a teraz v roku 2023 zas svokra mala covid a zotavovala sa z neho, tak nedosla... a ja som aj jasne dala najavo, ze PO sestonedeli...

mamkalentedkova
10. apr 2023

Staršie deti som mala s vekovým rozdielom rok a 10 mesiacov .Svokra u nás bola nasackovana keď som prišla z pôrodnice a to bol starší syn u mojej babky .Chápem,že sa veľmi tešila ,bolo to ich prvé vnúča ,navyše sa narodila s vrodenou vývojovú chybou mozgu ..všetci tam bedakali a plakali ,našťastie išla hneď večer domov a ja som zostala zasa sama ,chlap bol skoro stále v robote a tak mi bolo najlepšie .Nič by som na tom nemenila ...

ankare
10. apr 2023

Ak Ti to vadí, zatrhni to. Mne by sa páčilo, keby mal byť kto so starsim, variť,... Ale Ty si urob podľa seba.

netti87
10. apr 2023

Ja som tiez pred porodom a uz teraz mam nervy, kedze byvame svokrovcami , nebude mi stacit tazkosti, ale aj oni. Viem si predstavit, ze ako unavena pridem domov a este aj za nimi upratovat, ziadne sukromie, a kedze muz tiez nerad upratuje a nepomoze.

19mejko
10. apr 2023

Tak to dobre potom ale nedovol to, zavolajte ju keď bude naozaj potrebná alebo ako ti radili ostatné baby, že nech sa doma u seba postará o staršie dieťatko toľko len moja rada, veľa šťastia a krásnych chvíľ v kruhu manžela a detičiek 🙂 užívajte si to hlavne

mima172
10. apr 2023

Áno, vadilo by mi to. To sa zavolala sama na takúto "pomoc"? Treba jej slušne povedať, že ďakuješ za ochotu, no chcete si prvé dni doma s bábätkom užiť ako rodina.

fifina75
10. apr 2023

Tiež by sa mi to nepáčilo, a chcela by som byť sama s rodinou

mikadooo
10. apr 2023

Bola a vadilo mi to. Zaťala som zuby a nejak sme to prežili.

autor
10. apr 2023

@mima172 nie ona sama. To zatial len mojho muza napadlo, ze by mohla takto prist pomoct. Hovorim ze urcite nie, ze chcem mat svoj klud. Ona byva daleko a vzdy ked k nam pride, tak par dni tu prespi

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petrahl
10. apr 2023

Nie si divna. Neprezila by som ZIADNU navstevu kratko po porode. Ani mamu, ani svokru, ani prezidentku 😁.

svetlonos
10. apr 2023

Neexistuje, ani vlastna mama, nieto svokra!
Vies co by bola skutocna pomoc? Neviem akobje na tom svokra, mama, manzel financne. Ale ked tivchcu tak strasne pomoct - nechczaplatiavpani, ktora pride denne na 1,5 hodiny. Uvari uprace a pojde domov bez jedineho napadu mudrovat!
To je skutocna pomoc.
Muz je dvavtyzdne doma tak co spekuluje? Este sa asi tak dlho a intenzivne nemusel starat o starsieho, ci? Nech si zvyka.
Pre mna je to cas pre nas ako rodinu, nech sa zabehneme, spozname uzijemevsivten cas my 4ria.
Pre mna je to uplne normalne ved my patrime v prvom rade k sebe a chceme aby sme sa zladili. Hocikto iny by proste vadil, bol naviac! To tak u mna prote nepasuje vobec.
Ako som uz pisala, jedine cudzia pani. V tichosti uprace, uvari, nerozdava mudrosti, nie je premotivovana. Ziadne Dobre ranko s usmevom od ucha k uchu, ked prave bijujes s (ne) kojenim krvacanim, hormonmi. A aj ked by bolo vsetko fajn, je to cas pre vasu vlastnu rodinu, nie babky dedkov.
Zboznovala som cas covidu, zakaz cestovania, vdaka Bohu. To sa maly do toho narodil. 3 m3siace bez navstevy. Tento krat to planujem rovnako. Pokojne sa mozu aj urazat, plakat. Nie moj problem.
Takze, si uplne normalna, nie su to hormony, ked ti je to proti srsti, nerob to v ziadnom pripade.
A pre vsetky zeny, ktore to maju uplne naopak z akehokolvek dovodu= boli, su, budu radi za pritomnost svokry/ mamy- je to tiez ok. Preto ze si to tak praju, vtedy je to velmi pekne.