Svokra verzus ja
Mamičky prosím poradte už som zúfalá...
S manželom sme spolu 4 roky. Keď som ho spoznala tak sa naňho vykašlala mama v najhorších chvílach a musel si všetko budovať sám. Keď sme sa spoznali zarábal 300-400€ keď sa poplatil nájom a ostatné kolko krát sme vyžili len tak tak... Svokra sa ani raz nezaújmala či máme čo jesť, ako bývať a že máme malé na ceste. Všetko čo sme vtedy mali obstarala moja rodina. Veci pre dieťatko, postielku a nám zariadenie. Nikto od neho nepýtal ani cent a som za to nesmierne vdačná. Len časom sa manžel vypracoval nemá problem zarobiť 3-4 tisíc € mesačne.. A odvtedy ako to zistila svokra začala sa mu ozývať a pritom zarobí okolo 800€ mesačne. Manžel jej začal kupovať nábytok, zaplatil jej už viac krát nájom, chodí jej robiť "sluhu". Ona si nakáže nakúpiť drahé veci ako napr. Gauč, televízor, lampy, stolíky, postel. Skriňu ktorú jej manžel kúpil, Teraz jej prišla na sklad a ona nemala ani tolko chochmesu aby si zaplatila dovoz ale samozrejme zavolala manželovi ani prosim ani dakujem len mu nadiktovala že jej to má doviezt a poskladať. Vôbec ju nezaújma že on chodí do roboty a má aj rodinu. Ona proste niečo chce, pískne a manžel hneď ide. A takto je to zo všetkým. No vrchol už premňa bol keď mi volala s tým že ho JA iba využívam pre peniaze, že som zlatokopka a postará sa o to aby ma jej syn opustil. Že nás nebude ON živiť že sa mám o seba a nášho syna starať sama. Pritom som stála pri manželovi keď nemal nič a snažila som sa mu zo všetkým pomôcť a ona sa vtedy nezaújmala o nič . Keď sa snažím s manželom o tom porozprávať tak ma iba odbije že to by jeho mama nikdy nepovedala/neurobila. Už sú to celkom vysoké výdavky a začína to uberať na komforte malému. Ako s ním pohnút bez toho aby som zas nebola za najhoršiu a ona za najlepšiu?
@mell_j Typ mami "porodila som ta ostatné si sprav sám" . Mám tiež. Od 11 rokov som žila striedavo u starkej a u ocina. Brácho tak žil od 16r. Ale neodváži sa ani mne ani bráchovi sa teraz ozývať a žiadať nas o to aby sme jej kupovali veci.
Táto manželova mama bola niečo podobné asi. Až na to že ona nemá tolko hrdosti aby neviciciavala svoje deti aj keď sa predtým na nich vykašlala..
Myslim si ze toto kto nezazije nepochopi. Moji svokrovci tiez pytaju peniaze na kadeco. Vzdy je to ze "pozicajte" ale na 90% to nikdy nevratia. A to nie len od nas ale aj od svagrov. Pritom obaja dobre zarabaju ale nevedia vobec hospodarit. Ja som to tolerovala kym sme nemali maleho ale ako sa narodil som muzovi povedala ako to vidim ja. Odvety im ziadnu vacsiu ciastku nepozical=nedal.
Este ked vidim ako sa ani nezaujimaju o maleho iba to predstieraju pred kamaratmi a mojimi rodicmi. Ale nasi vsetko vedia aka je pravda.
Niekde vyssie sa pisalo ze nakolko autorka nezaraba nema sa co starat kam dava muz peniaze. To ako vazne????
Ja som na rodicovskej...nezarabam...ale neviem si predstavit ze by som sa nestarala kam dava peniaze. Su to NASE peniaze predsa. Obaja sme sa rozhodli mat dieta a s tym ide ruka v ruke ze nacas vypadne jeden plat.
Takze ten co ostal je SPOLOCNY. Aspon u nas to tak funguje.
@minaminana že nezarábam je pravda iba z časti. V podstate zariadujem 50% vecí na to aby ten príjem bol lebo kým manžel obstaráva zákazky ktoré už su dohodnuté tak ja dohadujem zákazky novè. Chcela by som vidieť toho kto to napísal ako by sa zachoval keby to jemu/jej robí manžel/manželka a povie že sú to jeho/jej peniaze a ked je na materskej nemá sa čo starať. To je úplna blbosť
@veronickamirko vieš, v prvom rade si uvedom, že je to jeho mama. Nech je aká je. Myslím že najťažšie z vás troch to má on. Je medzi dvomi mlynskými kameňmi a ty mu to neuľahčuješ. Mimochodom by ma zaujímalo, aký lukratívny džob to v tom Švajci máte a v čom mu to pomáhaš podnikať. Keď vidím ten pravopis, ty kokos... Svet je hore nohami....
@3009 boze ty si aka múdra veľmi ja na jej mieste by som to riešila na prvom mieste je dieta a nie svokra!!!nepoviem raz za čas nákup ale nie stale ved predsa 800€ co ona zarobí je super tak co chce ...mam pocit ze ty si s tých mamičiek ze hlavu dole a suchat nožičkami ...
@montemotherone nikdy neprajem nikomu nič zlé a preto ti radšej nenapíšem to čo by som chcela. Ale ja som tu žiadala o pomoc/radu a nie o to aby si ma odsudzovala. Skús si otočiť situáciu že by si bola v mojej pozícií a ja ti napíšem to čo Ty mne. A to ťa ani nepoznám . Verím že to jediné čo by ťa zaújmalo by bol pravopis a nie to že tvoje dieťa skoro vôbec nepozná vlastného otca len pre to že tvoja svokra je vypočítavá a zacítila vôňu penazí kôli ktorím nemusí makať...
@veronickamirko veď mu zavolaj a povedz ze dieta ho chce vidieť. Že on nemá len mamičku, má aj syna. Čo na také veci hovorí, keď mu to povieš? Čo jeho matka miesto toho aby bola so synom sedela na riti pri svojom ockovi kedysi?
@veronickamirko co sa týka svokry, vôbec to nemyslím zle. Som v podobnej situácii už 20 rokov, takže ver mi, že je to nerovný boj. Je to jednoducho jeho mama a to je najvác 🙂 Je to večný súboj, hlavne ak ide o taký patologický vzťah. Nespominala si svokra. Zomrel, či rozvod? Vtedy majú synovia potrebu zastúpiť partnera, starať sa o mamu, lebo "kto iný to urobí" ... Tak to jednoducho funguje 😕
Ako ja neviem, je to síce jeho matka atd atd. Padlo to tu sto krát. Ale ona vie, ze ma syna a ona stále ťahá otca preč od dieťaťa, je to uboha chudera podľa mňa. Ak je to všetko tak ako to tu je popísané, treba mladého dotiahnuť k psychologovi, čo nebude jednoduché. Hento je jedna vypočítava starnuca harpia a keby mi niekto muža bral neustále od dieťaťa, robím s tým radikálne poriadok, piste si o mamičke čo chcete. Nie je to nevládna osamela starenka.
@montemotherone on ma syna. Ten mu ma byt najviac. Ak je matka viac ako vlastný syn, tak mladému asi hrabe.
@veronickamirko aha tak aspon svagrinu mas v pohode 👍 skoda,ze muz neveri ani sestre ani zene 😔 asi musi byt riadne tvrdohlavy alebo tak spojeny s mamickou...az je to chore....
Inak preco sa jej spoveda kedy ma cas? Preco jej nepivie,mama ano mam volno,ale nepridem,budem s rodinou prip.ideme niekam na vylet....toto je skor ale problem u muza ako u svokry....ze si pred nou nevie dupnut,necha sa nou manipulovat a riadit zivot...nechapem to fakt....a pravdupovediac keby to tak bolo u nas,neskutocne by mi to vadilo....ja uz sice svokru nemam,ale ta vzdy drzala stranu mne...dohovarala muzovi,aj predo mnou velakrat povrdala pekne veci,ako ze som jeho zena a musi ma pocuvat,ze nech necha hospodarit mna,nech mi dava vyplatu a nech drzim kasu.....takisto je taka svagrina...lenze moj na svokru dal...aj na svagrinu....
Neviem ako stare dieta mate,ale je blbe,ze ty v podstate ani nikam nemozes ist,pretoze by ho nevedel prebalit,zabavit ci dat mu jest...ja neviem,ale dieta je len tvoje? Uspaval ho noekedy? Hra sa s nim? Venuje sa mu? Ci stale vysedava vo volnom case len u mamicky?? Ak on nezmeni zmyslanie,nepomozes si....je ako hluchy a slepy....nechce pocut,nechce vidiet,pravdu ma len mamicka a ty a svagrina si vymyslate.. .. nsozaj si ju skus natocit ak sa bude dat...len s jeho pistojom,aby to pomohlo....
Ohladom toho,ze mate peniaze som to nrmyslela v zlom 😉 myslela som tym,ze nie je pre vas problem ist na vylet ci vikend...na chatu a pod.....predsa len niektore rodiny bohuzial s fin.dovodov nemozu kdekolvek ist a tak by vhceli
Mama je mama a prave preto by sa takto spravat nemala. Si neviem predstavit ze ja raz budem vyciciavat svojho syna a tahat ho od rodiny. Rodicia by deti mali podporovat hlavne ked to najviac potrebuju a nie naopak ( nenarazam na financie ale tak celkovo). Kazda normalna matka predsa chce aby jej dieta bolo spokojne a malo rodinu co funguje a aj na ukor svojho pohodlia.
Ako to že otec nieje tak často s dietatom lebo chodí do roboty chápem. Aj môj ocino keď sme boli malý odchádzal do zahraničia a neboli sme s ním tak často ale keď sa vrátil bol tu len pre nás pre nikoho iného. Aj malý rozumie tomu že tato chodí do roboty. Ale už je dosť velký a zvedaví na to že mu nesedí že neni v robote ani doma. S manželom sa o tom snažím rozprávať aj keď mu nechcem "matku" vykrikovať no snažím sa mu aspoň tak že malý by rád trávil čas aj s ním. Samozrejme že povie že aj on ale akonáhne mu zavolá svokra zabúda že má ženu a dieťa.
A k poznámke že keby som musela ísť do nemocnice a malý zostať s manželom.... Na začiatku tohto roku sme prišli o druhé bábätko. Nebola to premňa jednoduchá situácia nechýbalo vela a skončila by som so životom lebo psychicky som to nezvládala... ale udržalo ma to že malý ma potrebuje.. Keď som bola v nemocnici na čistení manžel odniesol malého k starkej a pomáhal svojej mame. Nebol mi oporov ani v nemocnici ani počas zotavovania doma.. a ako bonus mu svokra prízvukovala že som neschopná mu aj porodiť zdravé dieťa. Že ona vynosila 3 ale ja som neschopná vynosiť aj druhé.
Jemu nezazlievam to že sa o malého nevedel postarať a dal ho radšej do rúk skúsenej starkej. Ale vrcholne mi prekážalo keď mi vykrikol to čo mu jeho matka natlačila do hlavy..
@veronickamirko pockaj to ako tebe muz vykrical,ze nevies ani dieta udrzat??? Ako sorry,ale on je riadny dilino!! A moze sa hanbit ako pes,nie za to,ze maleho dal k starkej,ale ze v takejto zlej zivotnej situacii nestal pri tebe,nebol ti oporou a zase sa drbal k mamicke....keby toto vyviedol moj chlap,asi by sa vo mne nieco zlomilo 😐😐
@veronickamirko to ako vážne? Ti sú chorí obaja, stará aj ten jej synacik, sorry! Po niečom takom by som asi chlapa poslala tak odkiaľ vyšiel, teda do materinej.... A rozviedla by som sa. Srat na takeho čo žene po potrate vykrici, ze mu nevie dieťa porodit. A na čo by mu bolo ďalšie dieťa, keď sa ani prvému nevenuje?
Niektore baby co tu vlastne pisete??...odborne radkyne, psychologicky a neviem co este, precitajte si co zakladatelka prispevku pise a potom reagujte, alebo radsej nereagujte vobec, ked sa vam to nechce citat cele. Otras, niektore reakcie, len mudre reci na nejaky vycuc z celku. Je uplne normalne a logicke co zakladatelka chce, je matka a partnerka a svokra je teda riadna mrcha. Drzim palce, nech sa partner spamata a nech zijete ako milujuca rodina, hlavne vy traja.
@veronickamirko
@veronickamirko pozri situacia na prdel, ale to dietatko si ani ty velmi nechcela a rovno si bola presvedcena o tom, ze sa narodi chore..... tato situacia, ktora je u vas je velmi zla a nespeje k dobremu, ty si uz pravnicke rady hladas atd.... Porozpravaj sa s muzom, pretoze od svokry sa pomaly dostavame k tomu, ze muz je tiez nanic, co asi aj je, ked je schopny nechat vikend, ktory by mohol stravit s vami, ide rubat drevo niekomu, takze asi tie rady pravnicky budes potrebovat, len sa mi nepaci, ked sa zakonite z chlapa a svokry robia ti jedini zli.... Mozno hej, ale ty tu postupne opisujes aj muza aj svokru dost zle.... Nic pozitivne... Mozno na nich nie je, ale vedela si aka je aj predtym, a zmena neprisla. To ako dlho vas takto svokra vicicava?
@maciatkolulu ako si prisla na to,ze zakladatelka druhe dieta moc nechcela resp bola presvedcena o tom,ze bude chore? Lebo ja som to tu nikde nepostrehla...
@veronickamirko poznam presne tuto situaciu, len s inymi rozdielami (a moja svojkra je uplne naj clovek, ale postarat sa sama o seba finacne nemoze) a k tomu mam ako bonus nadmieru tvrdohlaveho chlapa...
Co som urobila ja- porozpravala som sa s muzom a normalne papier a pero do ruky a zacala vypocitavat minule mesiace, co kolko penazi na koho slo a kolko ostalo nam, dalej vymedzit cas, ze napr. Prvy vikend v mesiaci nech stravi so svokrou, dalsie dva s vami, dalsi ako uzna za vhodne... , mimo vymedzeny cas moze ist k svokre, ak svokra bude mat infarkt/umierat/ vysoke horucky....zaviest cas, kedy bude sam s dietatom (zo zaciatku na 2-3hodiny, neskor na cely den) - o svokre by som ani nehovorila (ani v zlom, ani v dobrom) a mozno by som si jej par telefonatov nahrala, keby toto nepomohlo (a mozno pri prip. Rozvode sa to moze zist..)drzim palce a pevne nervy..
@maciatkolulu ty odkiaľ berieš tie fantazmagorie, čo tu vypisujes? To je neuveriteľné, čo dokážeš o autorke, ktorú vôbec nepoznas, posplietat. Bola rovno presvedčená, že dieťatko bude chore, preto potratila, to ako fakt?
@srdeenko19 prečítaj si ten link, tam sa autorka vyjadruje v inej téme....
@veronickamirko
uz davno by som sekla s pracou pre firmu.. si na materskej a to co privyrobis popri nej, on da matke.. tak nech mu pomaha ona..
mozno sa mu oci rozlepia..
lebo to vyzera tak, ze ak od neho odides.. pride o urcite zisky, co mu vykryvas svojou pracou a bude na to musiet niekoho platit.. vtedy sa mamicke neujde peniazkov.. ona sa nanho vykasle a..
pride o cast prijmu, matku a zenu s dietatom.. hura situacia
len je tazke povedat, nakolko si to dokaze uvedomit.. z toho, co pises, sa sprava ako nejaky zadubenec.. aj to s tym potratom! nepouziva svoj zdravy rozum a takto potom dopadne..
@maciatkolulu áno bábätko som nechcela aj kôly tomu že sa malo narodiť choré. Nakoniec som sa však rozprávala s ocinom ktorí sa mi snažil byť oporov a povedal že si mám počkať na výsledky testov. Dokonca bolo aj podozrenie že tehotenstvo je mimomaternicové lebo hladina hcg v tele mi nechcela stúpať dlhú dobu. Cez to všetko to bol kus mňa aj keď sme mali s partnerom už v tej dobe problémi a to bol další dôvod prečo som bábätko nechcela no nechcela som to ani verejne vtedy povedať že čo je ďalšia príčina. Ale keď som o bábätko prišla zranilo ma to aj tak aj keď som vedela na 99% že to tak dopadne a chcela som to ukončiť skôr ako držat v sebe márnu nádej že bude bábo zdravé. To čo nasledovalo po tom už bolo príšerné ale o tom tu písať nechcem ..
Ale stále to nemení nič na tom že pri mne nestál ani v dobe keď mi oznámili že druhé bábo už pravdepodobne nebude. A keď si to zoberiem spetne možno práve preto mi vykričal že mu ani neviem donosiť druhé dieta
Ja si fakt neviem predstavit ze muz namiesto podpory a povzbudenia slovom objatim placom zenu este viac potopi a dokaze take co si vypustit z huby.fuj u vas neni len svokra mate velmi vela problemov medzi sebou a preto muz uteka bud rada ze len za mamickou a nie za druhou.toto by si moj muz nikdy nedovolil my sme plakali obaja a na striedacku ked vysli zle testy pri 2hom.plakal ked sme o uplne prve prisli no zaroven si vydychol bal sa ze bude neplodny to mi povedal potom.je to fakt necitlivy muz ten tvoj.
@veronickamirko zbavit sa muza, zbavis sa aj svokry. Takych dvoch ti v zivote netreba.
Ak je pravda ze dokazes si zarobit dostatocne, nemas nad cim uvazovat. Syn otca aj tak nikdy nevidi, ty tiez nie, peniaze ti po rozvode aj tak bude musiet posielat.. nemas nad cim uvazovat. Taky drbko co ti vykrikuje ze nevies donosit dieta si nic ine nezasluzi. nech si naziva s materou.
@madamcoco "zbaviť" 😀 sa muźa som až tak velmi nechcela.. Viem ako velmi ublížil rozvod mojich rodičov mne a bratovi. Kým sa na scéne neobjavila svokra tak manžel bol úžasný. Po narodení keď som nedokázala poriadne chodiť lebo som mala silne bolesti tak v noci vstával somnou k malému vždy ho išiel zobrať z postielky doniesol mi ho na kojenie, doniesol mi plienky nech pre ne nemusím chodiť sama dokonca ma na rukách do sprchy nosil lebo som sa nezvládala ani postaviť. S drobcom sa hrával dokonca keď som s ním musela bý ať celé noci hore tak si presúval robotu a chodil ho cez deň kočíkovať nech si odýchnem. Len od kedy sa vrátila svokra na scénu tak je to takto. A ja som skôr chcela nejako mu otvoriť oči aby sa spamätal.

@maciatkolulu Na co jazdis na vzduch ?
Ja jazdím každý den v týždni autom a mesačne ma stoja PH okolo 150-200€ mesačne na jedno auto a cesta do roboty a spať. Nie je to o kvalitnom aute ale o sile motora. To ze niekto ma Audi neznamená ze spotreba je 4l/100km zavisí od toho aký ma motor čím silnejší tým väčšia spotreba ale to asi nemusím vysvetľovať ..
Dámy robíte znej svinuchu obecnú, myslite si ze si vymýšľa ale pozrieť sa na to z jej pohladu. Videla vnuka 2x za 2roky kde bola doteraz? Spýtala sa ich ci nepotrebuju pomoc? Ci majú vsetko? To ze majú peniažky neznamená ze nepotrebuju poradiť, pomoct... Viem o com píšem mam podobný typ mamu.. Nevie ci existujem