Svokra verzus ja
Mamičky prosím poradte už som zúfalá...
S manželom sme spolu 4 roky. Keď som ho spoznala tak sa naňho vykašlala mama v najhorších chvílach a musel si všetko budovať sám. Keď sme sa spoznali zarábal 300-400€ keď sa poplatil nájom a ostatné kolko krát sme vyžili len tak tak... Svokra sa ani raz nezaújmala či máme čo jesť, ako bývať a že máme malé na ceste. Všetko čo sme vtedy mali obstarala moja rodina. Veci pre dieťatko, postielku a nám zariadenie. Nikto od neho nepýtal ani cent a som za to nesmierne vdačná. Len časom sa manžel vypracoval nemá problem zarobiť 3-4 tisíc € mesačne.. A odvtedy ako to zistila svokra začala sa mu ozývať a pritom zarobí okolo 800€ mesačne. Manžel jej začal kupovať nábytok, zaplatil jej už viac krát nájom, chodí jej robiť "sluhu". Ona si nakáže nakúpiť drahé veci ako napr. Gauč, televízor, lampy, stolíky, postel. Skriňu ktorú jej manžel kúpil, Teraz jej prišla na sklad a ona nemala ani tolko chochmesu aby si zaplatila dovoz ale samozrejme zavolala manželovi ani prosim ani dakujem len mu nadiktovala že jej to má doviezt a poskladať. Vôbec ju nezaújma že on chodí do roboty a má aj rodinu. Ona proste niečo chce, pískne a manžel hneď ide. A takto je to zo všetkým. No vrchol už premňa bol keď mi volala s tým že ho JA iba využívam pre peniaze, že som zlatokopka a postará sa o to aby ma jej syn opustil. Že nás nebude ON živiť že sa mám o seba a nášho syna starať sama. Pritom som stála pri manželovi keď nemal nič a snažila som sa mu zo všetkým pomôcť a ona sa vtedy nezaújmala o nič . Keď sa snažím s manželom o tom porozprávať tak ma iba odbije že to by jeho mama nikdy nepovedala/neurobila. Už sú to celkom vysoké výdavky a začína to uberať na komforte malému. Ako s ním pohnút bez toho aby som zas nebola za najhoršiu a ona za najlepšiu?
@veronickamirko tak ale potom ty nemas primarny problem so svokrou, ale s muzom! Tak ries ten a nie svokra.... Pokial je to takto ako pises, tak sa rozved, pracu mas istu, asi tym padom aj byvanie, skolku pre maleho, tak nechapem naco riesis, tvoj muz dava prednost matke asi uz dlhsiu dobu, tak niet o com.
@maciatkolulu ale on vôbec nebol takýto kým sa s ňou nezačal znova stretávať. On sa choval úplne inak staral a zaújmal sa o rodinu. Ale jeho "mamička" mu začala vyprávať blbosti len pre to aby ho od nas odlákala a mala jeho peniaze pre seba. Jej vôbec nejde o to aby bol jej syn a vnuk štastný ide jej o to aby mala nadšandardný život a je jej jedno za akú cenu
@veronickamirko pytala som sa niekolkokrat, kedy sa to zacalo?
Presne tu chatu by som si vybojovala aj keby traktory padali a svokruska by sa mohla rozkrajat.bud pojdes somnou alebo teda chod k mamicke a vyse sa nevracaj.a obzvlast ked nikam nechodite a mate moznost aby vam maleho postrazili tak toto by som len tak nenechala.ale zas asi on nechce inak by mamicku slusne odmietol a povedal by budeme to riesit ked pridem a zatial var na starom a vyse by neriesil aj keby ho ako prosila.
@maciatkolulu bude tomu rok čo sa začali znova rozprávať a zhruba 7mes. Čo jej kupuje veci.
@emilia25 Manžel sa na chatu tešil. Dokonca mu dnes syn rozprával že už je pekne a chce ist na záhradu lebo tam má velkú aj malú lopatu, aj tatru, aj bazén, aj piesok. Celkom som zírala keď to sformulovalo len 2 ročné dieťa.
Keď mu manžel odpovedal že on nepôjde lebo musí ísť pomôcť jeho mame tak sa malý rozplakal. Myslela som si že to s ním pohlo a aj sa zdalo že áno. Len potom odišiel do roboty a povedal že uvidí čo sa s tým dá robiť tak som zvedavá.
A zajtrá vravel že bude mať volno tak pôjdeme na Kalváriu do BS tak ak mu to zase "mamička" neprekazí tak snáď zistí že s rodinou v prírode je lepšie ako s ňou na nákupoch
Ja toto nechápem, ze nechá vlastne dieťa plakať a pôjde posraty sporák kupovať, keď každý debil vie, ze sa to dá objednať cez net. Veď v obchode nikto starej pixli nebude zapínať sporák, aby si ho vyskúšala a ohmatala, na každom jej voda zovrie pri sto stupňoch, tak čo už hrabe tomu chlapovi? Ja by som mu rázne oznamila, ze otočí svoje jednanie o 180 stupňov, po tom všetkom, čo tu čítam. Normálne natvrdo komunikácia v štýle, "a ty ozaj nevidis, ze odkedy si zase s matkou, k žene sa chovas ako k handre a na syna nemáš čas?" Nás malý sa zrovna ako dvojročný začal veľmi viazať na otca, tata je veľký vzor, ideál, to bola vždy lopta, bicykel, prechádzka.... Len uboziak okasle také dieťa a pcha sa do riti matke, ktorá sa ani o vnuka nezaujíma, aj na syna kaslala.
@mamutka ja som mu povedala že šporák sa dá objednať. Ale "mamička" si ho chce pozrieť. Aj to źe má isť drevo rúbať. Aj na to som mu povedala že to nieje jeho dom a nikdy to on nevyužije. Ale kto iný to vraj spravý?
Tak som zvedavá čomu dá prednosť
@veronickamirko ahoj, sledujem tuto diskusiu priebezne prakticky od zaciatku..a mam len jednu otazku..vsimol by si ten tvoj keby si odisla na tu chalupu sama zo synom a nic mu nepovedala?neozvala sa? nereagovala na tel?lebo keby som mu dvihla telefon tak by som mu povedala "jeeeej ty si si vsimol?to je krasne..my sme uz zabudli nato ze mame niakeho tatinka!lebo tatinko akeho si my pamatame sa nam venoval a ten co s nami teraz spolunaziva ma cerstvu pupocnu snuru a nevie ju prestrihnut"....to by bola moja odpoved
@veronickamirko Sak mamička ma priatela, môžu spolu chodiť obzerať. A z jej úžasného platu aj nejakému nezamestnanému môže pár eur dať za rubanie dreva. No nič, tvoj chlap ma veľký komplex z materi a seba samého, keď tak kašle na dieťa. Dotiahnuť do manželskej poradne aj za vlasy a bez varovania, inak tomu mater zabráni.
Ako vychadzas s manzelovou sestrou? Pisala si, ze predtym ju mama zmykala. Nemohla by mu sestra otvorit oci?
Jednoznacke zatrhnut. Musis byt prisna je to tvoj muz, VAS rozpocet, VAS syn, VASA domacnost. Ak nepovoli sprisnit a hotovo.
@veronika_april s švagrinou vychádzam perfektne. No už som hore vyššie písala že sa snažila dohovoriť aj ona ale nepomohlo..
No a k tej Kalvárií ço slúbil že pojdeme... Nejdeme lebo "mamičke" musí isť pomôcť... Takže ja už teraz budem hnusná a vulgárna ale.... Ako kurva jedna stará harpia môže zničiť malemú dieťaťu život len pre to aby sa jej stará vyschnutá p*** mala dobre? .
Už to asi ani nemá zmysel riešiť silu ďalej bojovať ozaj nemám.. ale je smutné že nakoniec vyhrala... Ďakujem všetkým ktorý písali komentáre plné pochopenia, súcitu a rád. Velmi si to vážim. A prajem každej z vás aby nikdy nemali takúto svokru..
@veronickamirko ale rovnaky kreten je aj tvoj muz. To fakt chces s takym zit? Je jedno jedno aky bol predtym.. sama vidis co robi teraz. Ja by som ho kopla niekam..
@madamcoco Však už to dohnal do štádia kde už ozaj fungovať nemienim. Malý sa na výlet tešil ráno mu plakal že nech neodchádza preč ale išiel. A už to neni ani tak že večer príde a aspoň trošku sa venuje. Včera prosím pekne od 21:00 keď mu zavolala "mamička" s ňou telefonoval do 22:50. Potom som sa už vykašlala na to čakať kým si konečne všimne že ho čaká žena a zaspala som. Ako ja nepoviem aj ja som ukecaný človek nemám problém so starkou poklábosiť aj 40min. Ale vždy len keď je on v robote a malý spí! Takže ja už fakt neviem či sa až tak silou mocou snaží ho odtiahnut od rodiny ale podarilo sa jej to. Už ho ozaj môžem okašlat
Len raz by svokre kúpil nábytok či zaplatil nájom keď sa takto správa/la. Vtedy by som skočila ja a odchádzam. Ja viem mama je mama, ale takto správanie nie netolerujem. Ja som v takých veciach veľmi nekompromisná.
@veronickamirko spominala si nejaku chatu, pobal maleho a odidte tam bez slova. Najlepsie ked muz nebude doma, co asi nebude problem. Uvidis ako sa zachova ci aspon zavola ked vas nenajde doma a nebude vediet kde ste. Ak ano trvaj na tom az sa vami pride. Ak nezavola alebo zavola a nebude tam ziaden zaujem prist myslim ze nemas uz nad cim uvazovat :(
@veronickamirko ked o vas pride mozno si to uvedomi.to jedine mu otvori oci ked mu povies a podakuj sa mamicke ze co chcela docielila.
@veronickamirko ty si zriad vlastny ucet niekde a preved si tam peniaze, odhadom kolko predpokladas, ze si zarobila tym, ze si mu pomahala s pracou. Aby si mala pre zaciatok z coho zit, kym sa postavis na vlastne nohy. Aj tak si podla jeho matere len zlatokopka a zlodejka, ci si hrdo nezoberies ani cent, alebo ci si preposles 5tisic. Ved to budu peniaze pre malého. Otecko ocividne posiela peniaze mamicke, je mu jedno, co maly...
by ma zaujimalo, ci mu mamicka, ked ostane sam, aj pomoze s pracou, aby zase boli peniazky, ci mu bude varit, prat, zabezpeci sex a vsetko o co prisiel, ked ho pripravila o rodinu.
@mamutka bože tá poznámka o sexe 😂 😂 😂 .
No uvidíme či mu "mamička" pomôže. Lebo tá práca nieje práve jednoduchá a vybavovať to tiež nie. Zaberie to často aj 3-4h kym sa všetko vybaví. To už nebude tolko času na nákupy keď si k tomu priráta že vybavené objednávky tréba ísť aj urobiť. Ale ako sa hovorí kto chce kam pomôžme mu tam. A ešte keď si prezerám náš byt.. Tak 95% zariadenia je od mojej rodiny. Možno ho trošku preberie aj to keď si všetko odstahujem preč a zistí že vlasne rodine nekúpil skoro nič na to ako zarába ale svojej "mamičke" byt zariadil celý. Lebo jediné čo by tu ostalo keby tie veci poberiem je sušiak na prádlo, televízor, notebook a rádio v kuchyni.
@veronickamirko ved prave to bude ten moment prebudenia, ked mater zisti, ze peniaze treba aj zarobit, same sa nekotia.
som rada, ze som aspon trochu zvdihla naladu 😀
aj ked je to celkovo velmi smutne, ked rodina takto prichadza o otca
@veronickamirko tvoj pribeh je celkom zaujimavy, daj prosim vediet ako si dopadla SILNO SILNO ti drzim palce :-*
@mamutka veru zdvihla 🙂 a ako bonus mi konečne zaspal ten malý čert tak sedím na balkóne s HORÚCOU (to sa často pri dietati nepodarí) kávou a užívam slnečný den. A keď jemu muklovať u "mamičky" lepšie ako ísť s rodinou na výlet tak nech sa páči.. Pojdem so starkou 😀
@veronickamirko ako citam tak citam vychadza mi z toho jedine, on sa nepoucil a nedal si povedat doteraz, a neuvedomi si to az kym ho neopustis a on nepadne na hubu a v tom momente ho mater opatovne posle do kelu a prides na radu ty.. A je uz len na tebe ci mu potom prepacis (nemam rada reci typu Ja som ti to hovorila, ale tu by sa vyslovene ziadali) a zacnete znova, ci uz vo Svajci alebo tu.
@veronickamirko zbal veci a chod..najlepsie urobis..ked mu vlastneho syna nieje luto...
@veronickamirko este ma napadlo... manzelska poradna!

@veronickamirko ako starý je syn? Pošli ocinkovi jeho fotku, ze syn chce byť s ním. Na druhý deň znova, ze syn ho chce vidieť. A potom znova. Ak môže tebe svokra pravidelne volať, môžeš aj ty mužovi pravidelne posielat akékoľvek správy. A pis mu to stále, ze syn čaká... Mamička mala cca 20 rokov na to aby si synka užila, teraz ho musí nechať aby trávil čas s dieťaťom a ženou. A k tej babke na chalupu choď so synom sama a pošli mužovi fotku, ze čakáte. S mamickou nemusí ísť kupovať sporák, ten sa dá objednať cez net a aj jej ho vynesú do bytu.