icon

Svokra - Vianoce

14. jan 2022

Aký máte názor. S priateľom tvoríme pár 3 roky a 1 rok spolu bývame. Jeho rodina býva asi 5 km od nás. Moja rodina je 200 km odomna. Tieto posledné Vianoce som chcela ísť navštíviť rodinu konečne keďže sa vidíme veľmi málo. Navrhla som priateľovi aby sme trávili Vianoce u mojich rodičov a na druhý den jeho rodičov. U mojich rodičov som chcela tráviť deň Vianoc preto, lebo priateľ bol doteraz so svojimi rodičmi každé Vianoce a ja som so svojimi rodičmi každe Vianoce netravila keďže som bola stále odcestovana a pod. Veľmi málo sme sa videli a priateľ chodil za rodičmi takmer každý deň. Aj u nich žil donedávna a ja som so svojimi nežila už dávno. Jeho mama mu do telefónu povedala že prečo nemôžem ísť na Vianoce sama ku svojej rodine a on by išiel ku svojej rodine. Lebo že im bude smutno že neni na Vianoce doma... Čo by ste si o tom mysleli ? Chcela som aby bol somnou na Vianoce preto, lebo je môj partner a chcela som snim stráviť naše prvé spoločné Vianoce a taktiež som ho chcela spoznať s mojou rodinou. Priateľ mi navrhol aby sme išli k mojej rodine na druhý den po vianociach. No vtedy na druhý deň už nebola zhromaždena celá moja rodina. Už by sme boli len s mojimi rodičmi ktorých už pozná. Tak čo si o Tom myslíte. Je to citové vydieranie jeho mamy? Že jej bude smutno ? ..

Strana
z2
madeline1
16. jan 2022

Zoznam ho s rodinou a potom dalsie Vianoce trvaj na tom, aby ste travili spolu a trebars aj samy dvaja a navstevy si dajte na dalsie dni...

dahra
20. jan 2022

Kým sme neboli zobratí, každý sme trávili Vianoce osobitne. Keď sme sa vzali, tak sme par rokov boli na striedačku - jedny Vianoce u našich a ďalšie u svokry. Až posledné roky trávime Vianoce sami ako rodina s deťmi.

nicegirl369
21. jan 2022

Ja len toľko, že nerozumiem, prečo chodíš k rodine raz za 4, 5 mesiacov. 200km je v pohode. Poznám ľudí, ktorí z BA chodia skoro každý víkend napr. aj do Popradu, čo je viac ako 200km. Teda to, že ty rodinu vidíš 3x do roka by som nedávala ako argument.
Inak tiež zastávam názor, že kým nie ste zobratí a nemáte ani deti, mohol by každý tráviť Vianoce u svojich rodičov. Aj tak to zväčša je u mojich známych.

natalka13
6. dec 2024

@danielaszatmari skus dohodu rok jeho rodicia, druhy rok tvoji. To ze nepojdete na SR ju zaujimat nemusi. Kedze budu s jednym synom mozete to striedat.
Ja by som rodicov nikdy nenechala na Vianoce samych.
Vecere bez nich mame kedykolvek na vyrocie ci na dovolenkach.

Strana
z2