icon

Svokra zatĺka a klame. Je to normálne?

8. júl 2020

Chcem sa vas opytat ci je to normalne... Svokra mala moje dve dcery (6 a 2) tri dni v opatere...kazdy vecer som im.volala a ona mi nezradila ze mladsia 2x spadla a mala uraz hlavy. Kazdy vecer som sa jej pytala ci si daco neublizili...vzdy poprela a povedala nie su ok.... Nejde o to ze si ublizili.ale ze klame? Je to normalne? Ved jasne stat sa moze hocico.
.ale vedome klamat? A druha vec starsia mala kyselinu a ona ku poslr samu do lekarnicky? Lebo ona spi na obed s mensou? Je toto normalne? Svokra ma 62 a ja jej uz vobec neverim... Dali by ste jej este sancu? Ja sa jej deti bojim uz dat. Dakujem za nazory
..

Strana
z3
autor
9. júl 2020

@ajka0207 myslis jej muz? Lebo on je taky tutko ona zakaze tak poslycha ako decko

elviku11
9. júl 2020

Aký úraz hlavy mala? Má tam modriny, chrasty? Kráčali to? Boli s tým u lekára? Alebo sa dieťa len buchlo, poplakalo si a hralo sa ďalej?

elviku11
9. júl 2020

@elviku11 * krvacalo to?

maciatkolulu
9. júl 2020

Tak prerabajte aj s deťmi, vedeli do čoho idete, tak hor sa do toho. A to str aj v noci oreeabali, to aj ty makáš?

maciatkolulu
9. júl 2020

V ktorej nemocnici leží, alebo ležala, teda na pozorovaní? Kde jej to sili? Aký výsledok z CT ma?

autor
9. júl 2020

@maciatkolulu o 21vej sa koncilo o 5tej som vstavala....

ajka0207
9. júl 2020

Podla mna chces od svokrovcov vela, im sa to závažné nezdalo, tak naco ta tym zaťažovat. Ak sa ti ich "vychova" nezda, tak proste deti ku nim nedavaj.

leuchtturm
9. júl 2020

tak si zaplat profesionalnu opatrovatelku a mas vyriesene.

thoughtfulweirdo
9. júl 2020

Ja pády na hlavu pokladám za nebezpečné. Napríklad sa môže stať, že sa mi dieťa vráti domov a po chvíli bude malátne a začne zvracať. Keby som o uraze hlavy nevedela, automaticky by som to pokladala za brušnú chrípku alebo nesediace jedlo a nevidela v tom možný otras mozgu. Ten môže byť aj z pádu, ktorý vyzerá úplne nevinne. Alebo po uraze brucha by som sťažnosti na bolesť bruška pokladala za výmysly alebo zápchu a nie za možné vnútorné poranenie a stratili by sme čas, kým by to začalo byť vážne. Svokre (aj každému inému) by som to slušne vysvetlila, že preto a preto by som rada o úrazoch vedela a požiadala ich, aby mi úprimne odpovedali. Inak nerobím z úrazov vedu, rozbité kolená, lakte, brada (ak to nie je na šitie), monokle a podobne ma nezaujímajú, akurát o niektorých zraneniach chcem vedieť nie aby som tomu dotyčnému vynadala, ale aby som vedela pri prípadných neskorších ťažkostiach hneď reagovať.

autor
9. júl 2020

@thoughtfulweirdo dakujem konecne niekto kto to chape...

alzbetka71
9. júl 2020

Čo znamená že si ublížil hlavu? Mala 2 krát spadla veď také deti padajú stale , to ti má všetko hlásiť? Iné je ak teda spadla nejak vážne, ťažko povedať a posúdiť. Také malé deti ti tiež povedia hocičo a vidia to inou optikou?

pragmaticka
9. júl 2020

@thoughtfulweirdo a co si myslis keby si aj vedela ze mala vracia z padu na hlavu?? Vies co by s nou v nemocke urobili??? 3 dni pozorovanie!!!nic ine!!na 2.krat ked mi spadla a hodinu nato vracala som ju uz do nemocky ani nebrala!!pozorovat ju mozem aj sama doma!

thoughtfulweirdo
10. júl 2020

@pragmaticka Ja som pocula inu skusenost. Vyse tyzdna v nemocnici, naozaj prisny kludovy rezim, len na lozku, nijake obrazovky ani citanie, napojeny na X pristrojov... Takze naozaj nie kazdy pripad je rovaky. Ani dve zlomene nohy nie su predsa vzdy rovnako liecene.

nisa1980
30. sep 2022

@ivca88 Tak neviem akých poznáte 62 ročných ľudí,ale moja mama je ako 40, pracuje, šoféruje a ešte aj tak mlado vyzerá a o vnúčatá sa vie postarať na 1.

Strana
z3