icon

Svokra zneužíva moju robotu

katarina0123
31. máj 2021

Ahojte babulky, potrebujem poradiť ohľadom svokry, neviem už ako ďalej. Manželova mama je veľmi komplikovanej povahy a servítku pred ústa si nedáva ( celkovo sú zvláštna rodina ) no je to matka môjho manžela takže ju rešpektujem a snažím sa vyjsť v ústrety pre pokoj v rodine rešpektovať ju , povzniesť sa nad všetkým a jedným uchom dnu a druhým von no čím ďalej je to horšie a ja už nevládzem neviem ako ďalej. Je silnejšej postavy, dosť lenivá , ráznej povahy , neviem rozlíšiť jej anglický humor no myslím, že v hĺbke duše nie je zlý človek len ma nemá rada resp. nevie zniesť , že manžel už,,nepomáha,, denne im ale buduje našu rodinu. Bývajú v druhom meste , často sme ich navštevovali no už upúšťame od toho...Obaja sme veľmi pracovitý a čo môžem im doma spravím keďže sú to starší ľudia - umyjem okná, podlahy,, prach, požehlím....., nemám s tým problém len mám pocit, že ma už zneužívajú na robotu. Ja robím a svokra pozerá tv, jediné čo urobí je navarí to sa musí uznať ) Mohla by som napísať bibliu, čo mi všetko povedala.... napíšem len zlomok čo mi zarezonovalo v hlave a spomeniem si nato. Na rodinnej oslave ma zhodila, že si neviem ani chleba odrezať a povedala to tak , že kto si nevie na chleba zarobiť ten si ho nevie ani odrezať ( krájala som inak chlieb ako oni a bola som vtedy bez práce) Ďalej...Najprv si musel mažel vybrať medzi mnou a ňou samozrejme , že si vybral mňa a odsťhovali sme sa do svojho, veľmi dlho to nevedela zniesť ( ani sme sa nenavštevovali pár mesiacov) potom sa to utriaslo , nikdy mi neurobila kávu, vždy keď prídeme k nim na návštevu obsluhujem všetkých ja. Nikdy mi nenabrala obed povie mi choď si zobrať, naber si ,ani vlastnému synovi nenaberie. Naposledy bola chorá a zavolala , či by sme jej nemohli spraviť palacinky, že má na ne chuť. Bohužiaľ nebolo to hneď na obed pretože sme boli na výlete tak som ich jej priniesla na večeru a do telefónu mi povedala, že je už po večeri, že ona nechce, že som sa nemusela unúvať a zložila mi- nechala som jej ich pred bránov( ja zničená po turistike som utekala domov jej robiť palacinky a potom zaniesť ....) Málokedy mi povie prosím ťa skôr všetko rozkazom a ja jej to splním - okúpať psa, umyť podlahy....( žiaľ áno toto je moja chyba mala by som sa rázne ozvať )
Veľmi sa uráža, odmietli sme si dať s manželom koláče čo kúpila ( kupuje lacné veci plné éčok a nám je z toho zle) tak sme radšej povedali, že si neprosíme a urazila sa nato. Alebo raz sme prišli cez víkend na kávu ich pozrieť, spravila som kávu nachystala sušienky a zavola všetkých do obývačky 3 krát som volala teta, poďte si dať kávu už máte nachystané ( ostala pozerať TV v spálni pretože išlo lyžovanie) dotklo sa ma to a keď sme odchádzali povedala som jej že dovidenia, že ste si mohli dať tu kávu s nami a ona, že pozerá tv a ja teda, že ďakujem, že je jej televízor prednejší ako vlastná rodina a povedala mi , že nemám začo....
no proste KOPU takcýhto príhod a vždy to hodíme za hlavu a už je to takto roky, žiaľ nevidím iné východisko len ich prestať navštevovať.
Máte nejaké postrehy ako toto v pokoji vyriešiť? potrebovala som sa vyrozprávať..... Ďakujem za rady, postrehy 🙂

Strana
z4
oblecenie99
31. máj 2021

@katarina0123 Wau, akoby to písala moja sestra.. svokra bola taká aj pred svadbou, aj po svadbe, len tam bol problém aj s jej synom - mamka má vždy prednosť a pravdu - no a dopadlo to ako dopadlo.. :/

tykat
1. jún 2021

@katarina0123 ...vobec si nemala robit palacinky a utekat vecer s nimi k nej a nechavat ich pred branou, "sorry sme na vylete, palacinky nebudu" ...vela z toho co pises si zapricinujes sama.

elizabet173
1. jún 2021

@katarina0123 mne by taká svokra vôbec nevadila. Upratovať ani venčiť psa by som jej nechodila ani náhodou, býva s ňou druhá nevesta, nech sa realizuje tá. Tiež by som jej nevarila, dva tri krát do roka by som jej umyla okná, inak prišla len na návštevu, vtedy priniesla koláč a finito. Inak nerobí nič, čo by si si nespôsobila ty sama. Že je lenivá prísť vypiť kávu, ktorú si jej zaliala? To by ma vôbec netrápilo, ani by som to neriešila. A či mi naberie jedlo alebo nie, ak by mala pre mňa navarené, tak by som si nabrala, inak by mi ani nevadilo, keby ma na jedlo nezavolala. Ja by som ju dva, tri krát do roka - napr. na narodeniny zavolala ale v živote by ma nenapadlo letieť robiť palacinky, keď prídem z výletu a ešte jej ich niesť. Zapamätaj si, že ostatní si k tebe dovolia len toľko, koľko im dovolíš ty. Robíš drámu zo sprostostí, z ktorých väčšinu si si vyrobila ty sama.

makova333
1. jún 2021

@elizabet173 tiez by mi nevadila taka svokra, lebo by som sa somarinami ani nezaoberala. Pomozem, kolko ja uznam za vhodne, aj keby svokra, muz a vsetci susedia skakali 2,20 m. A nechapem ani to naberanie. Ja nenaberam ani vlastnemu muzovi, si nabernie tolko, na kolko ma aktualne chut. Detto mne svokrus nenabera, ked prideme ukaze na sporaku co varila a mame si nabrat kolko kto chce, max sa opyta ci ideme jest alebo ma dat zatial do chladnicky s tym, ze ked budeme chciet prihreje.
@katarina0123 tvoja svokra nema meno? Ma v rodnom liste Svokra Diabolska? Ved menom vies hovorit aj ked vykas, nemusis jej tykat. Ja som svokre hovorila menom vo vykani a ked mi navrhla tykanie tak som zacala tykat. Babka jej nehovorim. Nie je moja babka, tak jej tak hovoria vnucata.

katarina0123
autor
1. jún 2021

@makova333 prečítaj si celú diskusiu a až potom komentuj prečo ju volám teta.

katarina0123
autor
1. jún 2021

@makova333 pýtam sa na niečo iné a ty začneš rozoberať , že prečo ju volám teta .

hacula1816
1. jún 2021

toto podla mna nemas ako vyriesit. niektore svokry su proste take svojske a vedia celkom dost zneprijemnit zivot svojej rodine alebo teda vybranym clenom

alaguema
1. jún 2021

@katarina0123 polož si otázku, prečo robíš veci, ktoré robiť nechceš. To nie je o svokre, ale o tebe. Ani by mi nenapadlo u svokry robiť kávu a všetkých obsluhovať. Som u nej na návšteve a tak sa aj správam.
Nemôžeš čakať od ľudí, že si ťa budú vážiť, ak si nevážiš samu seba. Chceš byť za dobré dievča, chrumkavučká a snáď ťa za to budú mať radšej. A oni nie. Iba viac využívajú tvoju (prepáč) ale hlúposť. Po turistike vypekať svokre palacinky a liezť k nej pod bránu, aj keď ťa do telefónu sprdla, že už ich nechce. To čo je? Buď sama sebou, nepripisuj takú dôležitosť tomu, čo si o tebe myslia iní ľudia.

zania
1. jún 2021

@katarina0123 nenechaj so sebou zametat. Ked budete mat deti,tak co? Kto jej umyje, zahradu poleje?
Moja babka rok lezala,ze nevladze,doslova umierala. Vsetci okolo nej skakali, a ona len komandovala. Nic sa jej nepacilo. Moja mama odbiehala od nas, mojho ztp brata, mala sama toho s otcom dost. Nechapem kde brali silu este babke dom a zahradu obriadovat. Vsetci vedeli,ze babka to az tak vazne nema, kopa doktorov sa obehala a nikto nic nenasiel. Az mojej mame praskli nervy a povedala jej,ze nech nehnije v posteli a zacne nieco robit. A hla, uz je to 15rokov a babka je v lepsom zdravotnom stave ako cela rodina.
Niekedy sa treba postavit,odstrihnut,inak si to dotycna osoba neuvedomi

makova333
1. jún 2021

@katarina0123 citala som celu diskusiu a uz som ti v nej aj odpovedala. Ale tak este raz: Neorzumiem, preco robis veci, ktore robit nechces, pokial ide o vztahy. A nerozumieme tomu viacere. Zhadzujes na svokru veci, ktore si mas vyriesit ty sama. To je akoby ta niekto tyral a ty sa dokola budes stazovat, ze nevies preco to robi, preco ta tyra namiesto toho, aby si ho vykazala z bytu, zo zivota, podala trestne oznamenie....atd. ty cakas 10 rokov, ze sa situacia zlepsi. Lebo ty sa taaak snazis tak ta bude musiet raz mat rad. No nemusi...

Strana
z4