icon

Svokra zneužíva moju robotu

katarina0123
31. máj 2021

Ahojte babulky, potrebujem poradiť ohľadom svokry, neviem už ako ďalej. Manželova mama je veľmi komplikovanej povahy a servítku pred ústa si nedáva ( celkovo sú zvláštna rodina ) no je to matka môjho manžela takže ju rešpektujem a snažím sa vyjsť v ústrety pre pokoj v rodine rešpektovať ju , povzniesť sa nad všetkým a jedným uchom dnu a druhým von no čím ďalej je to horšie a ja už nevládzem neviem ako ďalej. Je silnejšej postavy, dosť lenivá , ráznej povahy , neviem rozlíšiť jej anglický humor no myslím, že v hĺbke duše nie je zlý človek len ma nemá rada resp. nevie zniesť , že manžel už,,nepomáha,, denne im ale buduje našu rodinu. Bývajú v druhom meste , často sme ich navštevovali no už upúšťame od toho...Obaja sme veľmi pracovitý a čo môžem im doma spravím keďže sú to starší ľudia - umyjem okná, podlahy,, prach, požehlím....., nemám s tým problém len mám pocit, že ma už zneužívajú na robotu. Ja robím a svokra pozerá tv, jediné čo urobí je navarí to sa musí uznať ) Mohla by som napísať bibliu, čo mi všetko povedala.... napíšem len zlomok čo mi zarezonovalo v hlave a spomeniem si nato. Na rodinnej oslave ma zhodila, že si neviem ani chleba odrezať a povedala to tak , že kto si nevie na chleba zarobiť ten si ho nevie ani odrezať ( krájala som inak chlieb ako oni a bola som vtedy bez práce) Ďalej...Najprv si musel mažel vybrať medzi mnou a ňou samozrejme , že si vybral mňa a odsťhovali sme sa do svojho, veľmi dlho to nevedela zniesť ( ani sme sa nenavštevovali pár mesiacov) potom sa to utriaslo , nikdy mi neurobila kávu, vždy keď prídeme k nim na návštevu obsluhujem všetkých ja. Nikdy mi nenabrala obed povie mi choď si zobrať, naber si ,ani vlastnému synovi nenaberie. Naposledy bola chorá a zavolala , či by sme jej nemohli spraviť palacinky, že má na ne chuť. Bohužiaľ nebolo to hneď na obed pretože sme boli na výlete tak som ich jej priniesla na večeru a do telefónu mi povedala, že je už po večeri, že ona nechce, že som sa nemusela unúvať a zložila mi- nechala som jej ich pred bránov( ja zničená po turistike som utekala domov jej robiť palacinky a potom zaniesť ....) Málokedy mi povie prosím ťa skôr všetko rozkazom a ja jej to splním - okúpať psa, umyť podlahy....( žiaľ áno toto je moja chyba mala by som sa rázne ozvať )
Veľmi sa uráža, odmietli sme si dať s manželom koláče čo kúpila ( kupuje lacné veci plné éčok a nám je z toho zle) tak sme radšej povedali, že si neprosíme a urazila sa nato. Alebo raz sme prišli cez víkend na kávu ich pozrieť, spravila som kávu nachystala sušienky a zavola všetkých do obývačky 3 krát som volala teta, poďte si dať kávu už máte nachystané ( ostala pozerať TV v spálni pretože išlo lyžovanie) dotklo sa ma to a keď sme odchádzali povedala som jej že dovidenia, že ste si mohli dať tu kávu s nami a ona, že pozerá tv a ja teda, že ďakujem, že je jej televízor prednejší ako vlastná rodina a povedala mi , že nemám začo....
no proste KOPU takcýhto príhod a vždy to hodíme za hlavu a už je to takto roky, žiaľ nevidím iné východisko len ich prestať navštevovať.
Máte nejaké postrehy ako toto v pokoji vyriešiť? potrebovala som sa vyrozprávať..... Ďakujem za rady, postrehy 🙂

luccija
31. máj 2021

@katarina0123 aj druha nevesta chodi tak pomahat?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
katarina0123
autor
31. máj 2021

@luccija Vďaka za komnet, nno ja to nechápoem prečo sú svokry také harpije moja mamka je strašné zlatíčko voči môjmu manželovi a aj otec keby som bola žiarlivá tak žiarlim na vlastného manžela :D :D

kubkovamama
31. máj 2021

@katarina0123 u nás to bolo preeesne to iste a ako bonus svokra bola zly a negativny človek.Bohuzial,mna sa chlap nezastal.Uz som bola v koncoch aj zdravotne a zanedbavala kvoli nej deti.Ziaden volny cas,ziadne sukromie.Kazdy vecer telefonaty hned ako sme od nej prišli domov.Vdakabohu uz nie sme spolu.Stastne som sa vydala za ineho a mam uplne super svokru.Ak mas oporu v chlapovi zaraz to hned okamzite.Kym.nie su deti.

katarina0123
autor
31. máj 2021

@kubkovamama áno mám oporu v manželovi aj ke´D to dosť dlho trvalo kým sa ,,odvážil,, mame povedať nie svoje.

nikyball
31. máj 2021

@katarina0123 Bola si až moc dobrá na nu. Chápem ťa, že si chcela pomôcť , uľahčiť jej veci ale to sú také povahy, že nevedia, kedy s využívaním prestať. Ona vie, že si to k tebe môže dovoliť. Vzdy si v takýchto prípadoch spomeniem na film ,,Dogville"... Ľudia ako ona tvoju pomoc začnú stupňovať, vyžadovať stále viac a brat to ako samozrejmosť. Ak im nevyhovies, ešte sa ti otočia chrbtom..

katarina0123
autor
31. máj 2021

@luccija druhá nevesta býva u nich :D a tú ma svokra tuším radšej

katarina0123
autor
31. máj 2021

@katarina0123 teda majú samostatný vchod a bývaju na poschodí takže neviem ako majú tieto vzťahy oni :D

katarina0123
autor
31. máj 2021

@miriam11 tiež som toho názoru, preto ju volám teta a jej to evidente neprekáža takže to takto od začiatku nášho vzťahu ostalo.

luccija
31. máj 2021

@katarina0123 tak dokonca byvaju pri sebe?a potom preco jej nespravila palacinky ci neupratuje?Ty sa chces zavdacit az Ta vyuziva a vyzmyka ako citron taky clovek nikdy nebude spokojny iba bude stupnovat svoje naroky

kitycat
31. máj 2021

@miriam11 tam mal zakrocit jej manzel, ale ocividne je pod maminou papucou a druhy syn to iste... A ich zeny ci praitelky si podavaju handru. To to tomu jej muzovi nevadi? Ked sa k tomu mamka za 10 rokov nedokopala mal to vziat do ruk ten chlap a to v momente ked sa vzali

simca06022011
31. máj 2021

@katarina0123 ja ked toto citam tak mam dost... ako na co sa hras, co chces u nich doma dosiahnut? ty potrebujes niekoho obskakovat v kuse? Ved ona si z teba normalne urobila sluzku. Kasli na nu, na jej okna, domacnost, varenie palaciniek na zelanie. Mas svoj zivot hadam a nie riesit svokru. A este u nej doma chystat kavu a obcerstvenie.. no moja "svokra" by sa pod zem prepadla a mna by veru ani nenapadlo toto co ty robit. Tiez ideme pomozeme s tazsimi pracami, ked sa urobi brigada - ak teda potrebuju. Ale urcite nebudem utekat s palacinkami za svokrou a este sa mi bude urazat :DDD
Ona sa nezmeni, musis sa ty s muzom. Rieste si svoj zivot, rodicom zavolajte, ci su zdravi, nieco im treba.. na navstevu raz za cas. a dost...

katarina0123
autor
31. máj 2021

@simca06022011 nehrám sa na nič prišla som sa sem poradiť tak nesúď a nevysmievaj sa...

simca06022011
31. máj 2021

@katarina0123 ja sa nevysmievam, to som nemala v umysle, ale skus si to precitat po sebe a predstav si, ze to pise nejaka ina zena.. co ta napadne ako prve? No sluzku si zo seba spravila, zene ktora len kritizuje, rozkazuje... respekt nula bodov. Ako mna normalne "zobudila" tato tema 🙂

tykat
31. máj 2021

@katarina0123 ...hadz dalej za hlavu...a palacinky neutekaj robit ked si na vylete, nehovor jej teta, ked kuka telku tak kuka telku, ked rozkazuje tak sa tvar ze nepocujes...nic viac urobit nemozes, cloveka nezmenis.

katarina0123
autor
31. máj 2021

@tykat veď som neutekala robiť palacinky, o to práve ide , že sa zdula, že som ich doniesla po funuse :D

kubkovamama
31. máj 2021

@katarina0123 predstav si,že budete mať dve-tri deti.Co potom?Svokra umrie na nedostatok starostlivosti?Toto je typická psychoticka osobnosť,manipulátorka,energetický upír,bože mne sa nožík vo vrecku otvára keď čítam,že stále kopa žien takto funguje vo vzťahoch a ešte majú pocit viny,keď svokricky nie sú spokojné.Este si mladá,bez deti,bez nejakých adrenalínových záľub..čo keby ste sa napríklad rozhodli rok cestovať alebo čokoľvek mimo nej.No za 5-10r už vládať nebudeš.A ona bude kvitnúť na úkor tvojho zdravia fyzického a hlavne psychického.A ako nechápem prečo ty ideš sa tam postarať o psa a polievať a vyvárať keď tam má druhého syna s nevestou..keby sa aspoň striedate..Inak moja exsvokra si vyžadovala oslovenie "teta".🤪A tykanie ani za svet.To mohla iba druhá nevesta.Od nej si vyžadovala oslovenie mama.Tykanie a oslovenie maju vždy navrhnúť svokrovci alebo rodičia.Ved to je bontón keď už,nie že ty si sa rozhodla ako to tu vyznelo.Mne príde nepríjemné oslovenie aj teta aj mama.Ako tetka na tržnici🙂a mama je len jedna.

elizabet173
31. máj 2021

@katarina0123 ja nechápem, prečo si jej nepovedala, že jej palacinky urobíš inokedy, lebo nie ste doma. Mňa by ani nenapadlo jej ich robiť.

elizabet173
31. máj 2021

@katarina0123 tvoja svokra nie je až taká harpia, ona robí iba to, čo jej umožňuješ. Keby si jej stanovila dávno jasné hranice, tak ju ani nenapadne ti volať, že jej máš urobiť palacinky. Druhá nevesta býva u nich a ty jej chodíš umývať okná? Si z nás robíš srandu? To ťa ako napadlo? Nikdy v živote by som na matku môjho muža nepovedala to, čo si mu do telefónu povedala ty. Ani keby sa správala tak, ako sa správa tvoja svokra. Na jednej strane si dáš skákať po hlave, tancuješ ako ona píska a na druhej strane si dovolíš vysloviť, že je ....

negymama
31. máj 2021

@elizabet173 suhlas, asertivny treba byt vcas, nie az ked cloveku z nervov vyvali dekel. ...to uz sa potom neovlada.

katarina0123
autor
31. máj 2021

@elizabet173 ona nevolala mne ona zavolala synovi :D preistotu ,možno by som jej to aj do telefónu povedala, že sme preč . Manžel jej to nepovedal, uľútostila som sa zato, že bola chorá m, že má chuť na sladke ( má ho veľmi rada)

katarina0123
autor
31. máj 2021

@elizabet173 podľa toho , čo si napísala ti prajem mať takú svokru a vyskúšať si to a nie nebanujem to čo som vyslovila .

katarina0123
autor
31. máj 2021

@negymama áno ušil mi nervy ale po tých rokoch som mala hádam nárok a nebanujem skrz ňu zaslúžila si.... a potom čo som si tu prečítala som sa len uistila, že som to už mala spraviť dávno. Keď si neváži ona mna po tých rokoch a na čase sa knej správať tak ako ona ku mne prípadne ju odignorovať.

brigelka
31. máj 2021

@katarina0123 prestaň ich navštevovať. Alebo návšteva aspoň 1x za mesiac bohate stačí 😁.

panelacikova
31. máj 2021

@katarina0123 čo sa týka jej spôsobu komunikácie, asi sa nezmení. čo sa týka vás dvoch, čudujem sa, že tam vôbec chodíte. ale upútala ma jedna vec, ale tak u nás to bolo inak zvykom, že sa čuduješ, že ti povie: choď si nabrať. a že nenaberie ani manželovi (a teda svojmu synovi)... toto mi je akosi cudzie. u nás si každý naberie sám. dokonca moja mama, inak fantastická svokra, ešte povie môjmu mužovi: naber si prosím ťa, koľko chceš (urobí to preto, aby mu nedala málo alebo veľmi veľa). keďže ja už mám odhad, koľko asi muž zje, naberiem mu u našich ja. on si potom prípadne doloží, keď mu chutí. ale v tomto nás veru mama neobskakuje a ani by som to nezniesla 🙂

katarina0123
autor
31. máj 2021

@panelacikova tak asi mi to je divné len preto, že u nás teda z mojej rodiny nám naberá pri stole mama ale okej toto beriem skôr mi išlo o tú pointu, že nie je ochotná nás obslúžit vstať zo stoličky......

panelacikova
31. máj 2021

@katarina0123 ako áno, čítala som celý tvoj príspevok a vychádza mi z toho jediné.... obmedzte návštevy na minimum. sviatky, narodeniny, meniny...... to je tak celé. keď budete mať narodeniny či meniny ty s mužom, nech prídu oni. ak nie, nech sa dajú vypchať. podľa tvojho príspevku usudzujem, že muž drží pri tebe, čo je obrovské plus. menej je niekedy viac. obmedziť návštevy a žiť si svoj život. nerieš svokru, tá sa nezmení. a už tobôž nie, keď tam budete každú chvíľu nasáčkovaní...

katarina0123
autor
31. máj 2021

@panelacikova vďakA 🙂)

katarina0123
autor
31. máj 2021

Uzatváram túto debatu . Našla som odpovede .

penelope10
31. máj 2021

3 krát som volala teta, poďte si dať kávu už máte nachystané .... Volas ju TETA ??