icon

Svokre všetko na mne vadí

26. jan 2022

Ahojte, na úvod napíšem že je mi jasné že takichto tém je tu asi milión a viem že mi nepomozete ale jednoducho potrebujem sa trochu vyžalovat lebo už nemám komu..nikoho nenutim aby tento príspevok čítal alebo naň reagoval ale samozrejme za každu reakciu budem vďačná..ide o moju svokru a to ako sa ku mne správa..zo začiatku keď som sa dala dokopy a manželom bol náš vzťah veľmi dobrý svokra sa nemiešala do nás keď mohla pomohla dokonca až tak že nám darovala pozemok na ktorom dnes stojí náš domček....samozrejme ale za určitých podmienok ktoré sme radi splnili..lenže odvtedy ako sme dostávali dom čo sú asi 4 roky sa jej správanie voči nám a hlavne mne veľmi zmenilo..zrazu jej začalo na mne všetko vadiť ci už to ako sa obliekam ako vediem domácnosť vadí jej moja práca ( som zdravotná sestra) že som tam celé dni nemám čas na dcéru (5r) za každým keď sa stretneme musím počúvať jedovaté a ustipacne poznámky či už na to ako chodí malá oblečená jednoducho stále nejaký problém akoby celé dni nerobila nič iné len hľadala na mne čo mi môže vytknúť.. nič čo poviem alebo spravím nieje dobre nedávno mala 60 te narodeniny a upiekla som jej tortu torta sa mi podarila krásne každý v rodine ju obdivoval urobila som ovocnú lebo viem že takú má najradšej..baby tak ju ofrflala že mne bolo do revu..prilis veľká prilis nazdobena zlá poleva krém mal divnu chuť a neviem čo este. Samozrejme ja musím všetky jej poznámky a urážky brat s úsmevom lebo však nám dala pozemok a nemám byť nevďačná..ja som nikdy ženy moje neprejavil vya ani náznak nevďačnosťi ale už toho začínam mať plné zuby už som v režime vyhýbania sa čo samozrejme mi je zas vytknute..teda aj mne aj mužovi..ja neviem ale to naozaj ak vám niekto niečo daruje má potom právo vás urážať a znepríjemňovať vám život?

Strana
z3
karolinakr
Autor odpoveď zmazal
babulkomale
26. jan 2022

Uplna klasika - mladi nevedia odmietnut dar danajsky, lebo velke oci a nulove poucenie sa z okolia a chyb inych.
Tu dostava skutocny zmysel veta: Nic nie je zadarmo a vsetko ma svoju cenu.

kocurikpupcek
27. jan 2022

tvoj úvodný príspevok mi pripomenul presne seba. Len s rozdielom, že nám svokra nedala pozemok ale ponúkla svoju pomoc pri deťoch. Dovolila som jej k nám chodiť na týžďňovky, ale ani nie že by som potrebovala ale reku babka chce byť s vnúčatami a chce byť nápomocná.Reku tých pár dní ma nezabije. Lenže bola u nás častejsie ako moja menštruácia. A presne skritizovala všetko.Ešte aj prečo náš vtedy 4ročný syn nemá inych kamarátov ako iba zo škôlky,prečo varím to a nie hento, a buchty by som mala piecť a nie cheesecake, prečo všade pchám cuketu a špenát, prečo druhé dieťa uspávam v šatke,prečo ho kojím, keď má z môjho mlieka iba koliky,načo mi je toľko oblečenia, jej dcéra toľko šiat nemá(pritom mala som jednu skrinu a aj v nej som mala vyčlenene veci pre bábo), prečo nedám synovi sladkosti, prečo 5 mesačného už nedávam na nočník, kedy som naposledy žehlila, načo sa maľujem, veď už som vydatá.A ani jej Janka sa nepotrebuje maľovať. och...vrchol bol keď sme s mužom začali riešiť dom. No tak to ja chcem zodrať jej syna....Malý mal zrovna vtedy narodeniny. Tak som urobila sama dve torty.Jednu do škôlky a druhú na doma. Myslíte že pochválila? Bol máj, v záhradke vonku som mala plno krásnych kvetov. Ona nič. Ani som nič od nej nečakala. Ale vrchol bol, keď odchádzala, tak ja sa s ňou lúčim, že dúfam babka že bolo u nás všetko ok. A ona sa otočila v tej chodbe a spustila:" A nemysli si, tie interiérové kvety máš aj tak nič moc, moja dcéra ma oveľa krajšie." Ostala som tam s vyvalenými očami, že čo tu do riti splieta nejaké kochlíkove kvety. Zmohla som sa s úsmevom:" áno babka, vaša Janka ich má oveľa krajšie ako ja."(Mali sme tmavý prízemný byt, takže tam sa ani žiadnej izbovej kvetine nedarilo, zato v záhradke bol raj.)
Muž sa ma nezastal, keď bol doma. Až mi jedného pekného dňa vyletel dekel. Taaaak som sa o sebe podozvedala od nej o sebe veľmi zraňujúce veci.
Žiaľ človek až časom príde na to, že aj keby sa rozkrájal, tak bude na mna pozerať z vysoka. A aj po 10 rokoch pichne vidly do chrbta. Bola som veľmi naivná, keď som si myslela,že svokra môže byť druhou mamou. Aspon vieš teraz aj ty autorka, akou svokrou nechceš byť ❤

cacianka
27. jan 2022

Obmedziť návštevy, telefonáty, ak bude rodina vyzvedat tak vysvetliť, ak sa bude dať časom pozemok vyplati.
ale hlavne úcta a vďačnosť bokom, stačilo ! Buzeráciu a výčitky sa ohraď a nedovol, slušne odpapuluj.
Nenechaj si srať na hlavu, to si nikto voči tebe nesmie dovoliť, ani nejaká "diagnoza učiteľka".

Strana
z3