icon

Svokrine a moje varenie

27. dec 2021

Ahojte . Po 17rokoch spoločného bývania , manželstva mi muž dokáže šplechnuť do očí že jeho mama robí lepší šalát vianočný. Skoro ma vykotilo. Ja som skôr kludnej povahy ale čo je veľa je veľa.. myslíte si že to robí svoje ,keďže sa navštevujú dosť často ? Normálne som mala znechutene sviatky. Snažím sa ,varím skoro každý deň niečo iné ,po troche ,pre zmenu a baví ma to .. veľa času trávim doma ,pri deťoch . Tak žienka domáca no .
Hej dotklo sa ma to.. niesom ani citlivka ale sere ma to .😏 Viem sa aj na tom zasmiať ale ja som očakávala trochu ocenenia za tie roky .. nie zase neviem aké ale predsa 🥗🍲🍛🍜🥘🍤🥫🥣🥙🌯🌮🍛🍟🥨🥪🍔🥙🍗🍕🧀

Strana
z3
autor
27. dec 2021

A vždy keď ideme k nim na návštevu tak svokra zahreje že .. Čo ste varili ..a pyta sa manžela . To robí náročky 🐮 vie že varím

pribinak
27. dec 2021

Tak budúce Vianoce urobí šalát muž. Problém je vyriešený.

nikyball
27. dec 2021

A čo keď robí? Tak nech ti dá recept alebo mu povedz , že tebe viac chuti tvoj

mamina0078
27. dec 2021

A v com je problem? To, ze niekto nieco robi lepsie neznamena, ze tvoje je zle. Dalsi problem z edicie ked nemam tak si ho vyrobim.

petulda333
27. dec 2021

Boze moj. Moja svokra vari niektore veci lepsie nez ja,ine nie. Takisto moja mama. Mne to vobec nevadi. Takisto moj muz urobi super salat a kapustnicu,nik sa mu nevyrovna.

sasa1310
27. dec 2021

po 17 rokoch sa ťa toto dotklo? Mám dosť

nafka0483
27. dec 2021

A vy ked ste sa brali tak ti sluboval ze nepochvali ine jedlo? Nikto nemoze nic robit lepsie ako ty?
Zalezi sice aj na tom ci to povedal ako vycitku, ze tvoj nie je dobry a ze "nevies" urobit chutny, alebo to bolo proste konstatovanie, ze ten mamin je lepsi.

0silvia0
27. dec 2021

Tak nech zisti od svokry recept a buduce vianoce nech sa panko predvedie. A mozes mu povedat, ze moj muz uz 20 rokov robi salat sam, nech sa inspiruje.
A ty nebud jak mala, hadam nebudes superit so svokrou😉

dskjhfdlkdjhl
27. dec 2021

Nebud zienka domaca, venuj sa aj inym veciam a muzovi si mala povedat, ze mal doniest aj Tebe ochutnat na porovnanie, ked mu mamin salat chutil viac. Zase uz si netreba zo vsetkeho robit tazku hlavu.

zuzitko74
27. dec 2021

Môjho takéto porovnávacie reči prešli, keď som mu na to raz úplne pokojne povedala, že mi to nevadí. Že nie som súťaživý typ a hláškami, že niečo robí jeho mama lepšie ma manipulovať nebude. Pokojne budem v jeho očiach horšia než jeho mama, mne to žily netrhá.
Odvtedy už nič podobné nepovedal.

thoughtfulweirdo
27. dec 2021

My si doma s mužom normálne hovoríme "no nie je to ako od maminky" 🤣 je prirodzené, že človeku najviac chutí strava, na ktorej vyrástol, na to je zvyknutý. To, že niekto niečo uvarí lepšie ako ja, nie je pre mňa žiaden problém.

0silvia0
27. dec 2021

@zuzitko74 no ty si rodeny psycholog, to myslim vazne, fakt super reakcia👍

simca06022011
27. dec 2021

neries svokru a budes mat klud... moj chlap tiez tolko kecov o tom kde kto ako lepsie robi, ze ja mu to v klude prenecham, tento rok som mu len zakricala do pracovne, ze ma nachystane zemiaky a salat spravil... :D
@zuzitko74 inak ja som povedala toto v inom tone stylo "ze mne to nevadi a v klude moze ist jest k mame" a nedopadlo to tak super :D cize na sposobe "podania " tejto mediciny zalezi...

tenerifka
27. dec 2021

Ked prestane byt pre teba zivotnym cielom byt "dobrou gazdinkou", ale budes mat ine, zmysluplnejsie zaujmy a priority, tak prestanes riesit taketo chobotiny. Ja by som sa na tom zasmiala a poprosila svokru o jej salat na buduce Vianoce, lebo je super mega mñam

zuzkaa1991
27. dec 2021

Tak my zemiakovy šalát robime spolocne s muzom vzdy keďže mne zas viac chuti svokron salat tak cca robim podla nej jasne ze dochutime po svojom....jak pisu vysse nech manžel spravi nabuduce on ;) u mna by to nepreslo vie ze som sa naucila varit az v manželstve na materskej priznam sa ale neopovazil sa ma nikdy porovnat s nikym inac by jedol len to co by navaril 🙂

natalka13
27. dec 2021

aj ja by som to povedala svokre,ze vam chuti jej salat,ci by vam ho neurobila na vianoce,mas o kopu roboty menej a pre nu je to viac akokeby si jej dala diamanty pod stromcek.
usetreny cas by som venovala kamoskam pri punci.

mandarinka555
27. dec 2021

Moja svokra varí najlepšie "holubky" , aké som kedy jedla, ale manžel mi nikdy za tie roky nepovedal, že jej sú lepšie....nech si ten tvoj rozpráva, nechápem, že sa nad tým pozastavuješ...povedz mu, že nabudúce si ho môže urobiť sám a následne sa môžeš pustiť do kritiky 😝

desore
27. dec 2021

Chapem ta. Niekedy to zaboli aj po rokoch. Aka akcia, taka reakcia. Buduci rok popros manzela, nech urobi salat ako jeho mama. Nie ustipacne, ale pekne zdvorilo. Mas o robotu menej, on taky isty nespravi a uvedomi si, ze to nie je take lahke trafit sa do spravnej chuti.

portret7
27. dec 2021

Tiež by má to zamrzelo, nie preto, že moj šalát nie je lepší, ale preto, že je taký buran a povie to nahlas, nehodilo sa to…

oktoberka
27. dec 2021

No,pozri.
Moja svokra už nezije a manžel vždy spomína ako ona robila veterníky,či varila Stroganov.
Ja varím dobre,aj pečiem. Aj mi to pochváli.
Ale aj mne napr.chutili viac babkine buchty,ako mi chutia moje. Tiež mi chutili jedla,kto.varila mi ja mama lepšie.
Akože prečo sa ťa to dotýka?
Veď je to jeho mama. Čo je na Tom,keby aj ten šalát robila lepšie?
Každý robí niečo naj. Aj pri varení,či pečení. Veď je to úplne normálne.
A babky a mamy skrátka robia veci naj

lujza123
27. dec 2021

Ale noooo. Ved to je len vianočný šalát, ten vždy chuti od mamy najlepšie. Proste chuť detstva a spomienok, také ingrediencie nemáš. Najlepší šalát bude pre tvoje deti zas ten od teba 😃.

Ps: ja som sa po rokoch dočkala uznania že varím lepšiu kapustnicu. Ja si síce úplne neskromne myslím ze nikto neuvari lepšie vianočné jedlo ako ja, ale tak hádať sa o tom nebudem

diusqa761
27. dec 2021

Ahoj, chápem že ťa to mrzelo ale myslím že je to naozaj trochu malicherné naštvať sa na to že svokra je v niečom lepšia od teba. Moja mama je úžasná pekárka ,jej koláče sú také že ju x ľudí presviedčalo nech predáva dokonca aj partnerova rodina vždy keď od nej niečo je, sa pýta ako to že to nepredáva že to je naozaj veľmi dobré a niesom za to naštvaná že je lepšia v pečení ako ja .Som šťastná , že máme od nej neskutočne chutné koláčiky kedy len chceme a hrdá na ňu ❤️ ja som zasa lepšia vo varení , za to zasa chvália obe rodiny aj chlap mňa, hlavne za mäsité pokrmy že také ani v reštaurácii nejedli a guláš , pečené mäsá, grilované atď kopu krát potom nosím po 3 mestách po rodine aj s tými koláčmi od maminky ako dezertom 🥰 svokra zasa je pani umelkyňa , ona maľuje tak že ľudia ju nonstop prosia o obrazy , má obrovský talent. Ja tiež od detstva maľujem ale skôr portréty ale na jej úroveň teda nemám a niesom za to naštvaná že je v niečom lepšia. Ja obdivujem jej krajinky a ona moje portréty ❤️ to , že je niekto v niečom lepší od teba neznamená že to čo robíš ty nieje dobré, máš určite veľa vecí v ktorých si lepšia ty a manžel to vie. A ak je svokra lepšia v robení šalátu tak ju popros o recept alebo či by vám na rok trochu neposlala , myslím že by sa veľmi potešila že vám chutí. Nechaj aj druhým malé "víťazstvá" a ty sa miesto štvania hrdo ukáž v tom v čom si jedinečná ty sama ❤️

kitycat
27. dec 2021

Aj mne bude vzdy najviac chutit salat mojej mamy. A ked sa jej aj nepodari tak poviem, ze ho vie lepsie.

Superit s jeho mamou je ozaj usmevne..

viera1107
27. dec 2021

Viem ako sa cítiš, takéto veci zabolia.. Ja som veľmi podobne mala.. 25.12 bola u nás svokra a mala som chuť tresknúť dverami.. Kapustnica bola zlá lebo ona varí inú.. Chlieb bol zlý lebo nebol špaľdový, zo šalátu zjedla iba zemiaky a zeleninu vyhrabala na okraj taniera.. Sme po dosť blbom kovide tak som koláčiky prvý krát kúpila lebo som nevládala napiecť.. Samozrejme kupované sú zlé.. Mandarínky majú v Kauflande lepšie.. Jáj, ryba bola dobrá ale tú nám poslala ona aby sme mali kvalitnú.. A ako bonus včera sme boli u nej, začala mi ukazovať ich vianočné albumy a všade bola na fotkách môjho bývalá 👍...Myslím, že variť viem.. Mám aj školu takého zamerania.. Večer mi bolo do plaču, teraz už sa smejem ale jedlo jej už neponúknem asi nikdy len dúfam, že sa nabudúce naje doma keď ku nám pôjde na návštevu 😉👍..

simoncik
27. dec 2021

Jednym uchom dnu,druhym von. Odosobnit sa nebrat to tak vazne. Muzi najprv vypustia a tak rozmyslaju.ja to mam naopak. Moj uz od mamy nechce, nechuti mu. Kazdy sa preorientuje na svoju kuchybu. No to neznamena ze iny varia zle.,alebo ty. Aj keby bol lepsi tak co? Povedala by som jej ci by na buduci rok nespravila viac, lebo moj muz chce len od nej. A hotovo. Taketo veci mna rozhodit urcite nemozu

marca12
27. dec 2021

Kvoli takymto blbostiam sa zduvas? Svokrovci sa tiez vzdy pytaju,co ste varili a dobre vedia,ze moj nevari nikdy. A vianocny salat vzdy okomentujem ja osobne,ze sa mi nikdy nepodari taky dobry ako mojej alebo jeho mame. Zeny nebudte take netykavky

zuzitko74
27. dec 2021

@simca06022011 Vieš, ja som v podstate salámista a naozaj mi to nevadilo. Len som chcela dať chlapovi najavo, že to, čo robí, nefunguje, aby sa nenamáhal zbytočne. Pochopil a prestal.

simsalabim
27. dec 2021

Klud. Mne manzel raz povie, ze moj salat je lepsi a raz, ze svokrin. A co? Raz sa podari lepsie mne a raz jej 🤷‍♀️ No a tento rok mala lepsi salat vraj svokra. Potom ja. A najhorsi svagrina… no ani jedna z nas sa z toho neruti. Mimochodom, salat robime spolu s manzelom a detmi, takze ani nie je iba moj… no je pravda, ze ho dochucujem ja.

viestta
Odpoveď bola odstránená
vlucifuk
27. dec 2021

Aj u nás chutia tradičné jedlá lepšie od mamky, ale ja si z toho ťažkú hlavu nerobím. Varenie pre mňa nie je priorita, varím, aby sme prežili. Našťastie moji synovia sú na moje varenie zvyknutí a raz ma pred svokrou "podržali", keď na jej domáce pirohy povedali, že im nechutia, že mamkine z Lidla sú lepšie. Ups...😉 (PS:Nie,nevarím len polotovary. Pirohy sú výnimka, s tým by sa mi piplať teda nechcelo.)

Strana
z3