icon

Svokrine a moje varenie

27. dec 2021

Ahojte . Po 17rokoch spoločného bývania , manželstva mi muž dokáže šplechnuť do očí že jeho mama robí lepší šalát vianočný. Skoro ma vykotilo. Ja som skôr kludnej povahy ale čo je veľa je veľa.. myslíte si že to robí svoje ,keďže sa navštevujú dosť často ? Normálne som mala znechutene sviatky. Snažím sa ,varím skoro každý deň niečo iné ,po troche ,pre zmenu a baví ma to .. veľa času trávim doma ,pri deťoch . Tak žienka domáca no .
Hej dotklo sa ma to.. niesom ani citlivka ale sere ma to .😏 Viem sa aj na tom zasmiať ale ja som očakávala trochu ocenenia za tie roky .. nie zase neviem aké ale predsa 🥗🍲🍛🍜🥘🍤🥫🥣🥙🌯🌮🍛🍟🥨🥪🍔🥙🍗🍕🧀

stanulienkat
27. dec 2021

@viera1107 ty kokos. Nic si jej nepovedala? Ja by som sa ozvala, ze mne len taketo chuti. By som ju upratala raz dva.

makova333
27. dec 2021

Autorka: Treba si dat otazku, preco ta toto tak zabolelo. Problem nie je salat, ani svorka. Problem je, ze sa s velkou pravdepodobnostou necitis docenena svojim muzom a kedze je teraz tvoja realizacia doma (deti domacnost, varenie), tak velmi osobne beries porovnavanie so svokrinym salatom. Beries to ako utok, ako podpasovku. V opacnom garde by to vyzeralo, ze tvoj muz pride z prace, utahany ako kon a ty mu splechnes, ze sused zaraba viac a vobec taky narobeny nechodi domov.

anickaaa6aaa
27. dec 2021

Tak my salat robime s muzom spolu tak nehundre. Ale šalát od mamky je nieco ine. Chut detstva. Ked nieco varim nove volam mojej mame a on zas svojej 😄 ale pochvali a ked nechuti tak radsej nepovie nič 😅

danieladeley
27. dec 2021

toto ti vadi po 17 rokoch spolocneho byvania? ty si stastna zena :D a aj ked robi lepsi, tak co? moja svokra robi lepsi ako ja a aj ako moja mama a vlastne som este lepsi nejedla a stale sa na neho tesim 2 tyzdne dopredu :D

nikpa
27. dec 2021

A čo je na tom, že mu viac chutí iný šalát ako tvoj? To že varíš často a rada, neznamená, že je to najlepšie a nikto už nemôže navariť lepšie ako ty. To si treba uvedomiť. Na druhej strane, muž má byť vďačný, že má doma dobrú gazdinú a navarené a toto poznanie, že mama robí lepší šalát si mohol nechať pre seba. A tiež nerozumiem čo je na otázke, čo ste varili?! Ja sa to tiež často pýtam ale nie náročky ale aby som nabrala inšpirácie. A nie, ešte nie som nikoho svokra 😄 takže ju tu nechcem obhajovať ale myslím si, že si predsa trošku citlivka, nič v zlom.

anickaaa6aaa
27. dec 2021

@nikpa inak co smd varili sa pyta aj mama aj svokra aj ja ich. Taka neutralna téma 😅

nikpa
27. dec 2021

@anickaaa6aaa presne, niečo ako počasie, aby reč nestála 😅

elizabet173
27. dec 2021

nemám problém, vyrobím? Veď každému môže chutiť niečo iné. Mohol ti muž povedať, že jemu chutí viac mamin šalát, lebo mu pripomína Vianoce z detstva a tiež si mu mohla ty povedať, že ho chápeš, že mu viac chutí mamin, tebe viac chutí tvoj, to ale neznamená, že jeden je lepší a druhý horší, oba môžu byť výborné, ale že na budúci rok šalát robiť nebudeš, kúpiš v Kauflande a vybavené. A mohla si sa ho spýtať, prečo ti to hovorí? Či preto, lebo ti chce ublížiť. Ak chcel vyzdvihnúť kuchárske umenie svojej mamy, dá sa to predsa aj ináč.

diewcatqoo
27. dec 2021

@mandarinka555 co sa tyka holubkov, tak tam som sa dostala na iny level. Ze: "su lepsie, ako robi mama, ale nie su tak dobre, ako robila babka". 😀

@anonym nechce sa mi verit, ze po 17 rokoch ta dokazu urazit/sklamat taketo veci.

mironka
27. dec 2021

Som vydata 9 rokov. Zijeme s mojou mamou,ktora super vari. A ja tiez bevarim zle. Ale kapustnica manzelovej sestry je pre mojho muza TOP a aj mi povedal,ze my to nevieme tak. Tak nevieme...nech mu chuti...aj nasa nam chuti...ale nehnevam sa

sanen
27. dec 2021

Ja som rada, že manžel často a rád, veľmi chutne varí. A šalát robí vždy len on. Je to veliká pomoc, keď muž rád doma varí. Treba vášmu manželovi povedať, že na budúce vám bude pomáhať, alebo ho môže urobiť sám podla receptu svojej mamky.

elizabet173
27. dec 2021

@viera1107 a ty si to prečo svokre nevrátila aj s úrokmi? Skritizovala by som jej s úsmevom všetko, ešte aj ten album. A keby jej syn, môj muž len čušal ako tĺk a pri ukazovaní foto svojej ex nezasiahol, tak by som večer v posteli začala rozoberať kvality môjho ex 😎

elizabet173
27. dec 2021

ešte by ma zaujímalo, či by tvoje rozčarovanie bolo rovnaké, keby povedal, že lepší šalát robí tvoja mama, nie jeho

yoxinka
27. dec 2021

A to je celé o tom šaláte? Inak ťa pochváli za veci, alebo vždy je všetko lepšie od maminky? Vo vzťahu veci ok? Lebo keď je to len o tom šaláte, tak je to blbosť. Moja svokra robí niektoré jedlá úplne geniálne, moja mama varí zas úplne inak ako svokra, môjmu mužovi moja mama moc nevie uvariť podľa chuti, tak mu vypeká buchty a koláče a za tým sa ide potrhať. A ja zas varím úplne inak ako oni dve dokopy. Sú jedlá, kde moja svokra povie mojim deťom “ja viem, že toto vaša maminka lepšie varí, ale snažila som sa”. A sú veci, ktoré dopredu hlásia všetci, nech si nachystá, keď prídeme, lebo to vie ona spraviť super. Každý vždy všetko dobré jedlo kuchárovi pochválime a nikto sa za nič neuráža. Minulý rok môj muž trochu frflal na šalát mojej mamy, ona len rukou prehodila, že reku, “tak si daj viac kapustnice” 😂. Tento rok sa nevedeli všetci dojesť aj šalát aj kapustnica výborné od mojej maminy, deti chceli každý de jesť, ja som varila šošovicu, lebo to je zvyknutý môj muž z domu a svokra ma ju učila a všetkým chutila aj tá. Všetko sme popapali, poďakovali si, každý niečím prispel 🙂.

h2
27. dec 2021

To nemyslíš vážne, že po 17 rokoch Ťa vytočí toto. A že svokra je krava, keď sa muža opýta, čo ste varili? Určite si pozná syna a vie, že si varila Ty. Ale po 17 rokoch zrejme aj Teba už pozná dosť dobre na to, že Teba sa to bojí opýtať. Nebuď taká vzťahovačná. Mužovi povedz, nech zistí od mamky recept a odteraz robí šalát on. Ja teda vôbec nemám problém sa svokry opýtať, ako varí to, alebo ono. Vieš, aká je rada, kedy od nej pýtam jej recept s tým, že nám to chutilo? Ona je rada, ja som rada a aj muž je rád, že to chutí, ako od mamičky.
U nás doma máme varenie podelené, väčšinou varím ja, ale niektoré jedlá robí jedine a iba môj muž. Vianočný šalát robím vždy ja, muž ho chváli a hovorí, že lepší nikde nejedol. On zase robí kapustnicu a rybu. A aj počas roka sú jedlá, ktoré robí on. Treba muža zapojiť do varenia.

thereisabear
27. dec 2021

Pre toto si pokaziť sviatky?
Na budúci rok, by som poslala muža šalát vypýtať od svokry a ja si zatiaľ vyložím nohy.
Mne chutia niektoré jedlá od svokry oveľa viac, také by som nikdy neuvarila, ani mi nenapadlo to považovať za problém.

6mia6
27. dec 2021

@viera1107 to je fakt krava

cervenaruza123
27. dec 2021

Ja zase muzovi hovorim, ze nech si uziva mamkino varenie, kym este vladze varit. Pozna tu kuchynu od detstva, tak mu urcite pride chutnejsia alebo minimalne to ma osobitne caro. Raz uz varit nebude vladat a uz bude jest len moju kuchynu a na mamkinu len spominat. Myslim, ze takmer kazdemu dietatu chuti kuchyna jeho mamky najviac. A nestaci recept, kazda zena dava jedlu nieco osobitne, co vie spravit len ona, takze tam sa neoplati sutazit.

6mia6
27. dec 2021

A inak keď už sme pri tom šalát záleží od veľa vecí. Samozrejme najviac na zemiakoch. Tiež nie sú každý rok rovnaké. Aj zelenina ja teda varím čerstvú. Či úľa tiež nie je každá rovnaká. Takže ja sama tiež cítim na šaláte že nie je vždy rovnaký. Ale teda moja svokra lepší nerobí. 🤣🤣
Môjmu mužovi sa tento rok do kapustnice usypala červená paprika takže kapustnicu mali lepšiu asi všetci.

juliasb
27. dec 2021

Mne tiež muž povedal, že svokrin šalát mu chuti viac. No a čo, ved ho jedol 25 rokov. Mne chuti viac od mojej mamky, som ho jedla 25 rokov 🙂 ja som mu povedala, že ja budem robiť podľa seba a hotovo, svokrin mi nechuti. Ak bude variť on (co sa nestane) bude šalát podľa svokry.
Nevidím problém v tom, že mu viac chuti svokrin šalát. Ved mi sľuboval vernosť a nie to, že mu od svadby bude chutiť moje všetko najviac 🙂
Ja neviem, asi máš nereálne očakávania ak si myslíš ze všetko co navaris mu bude chutiť najviac na svete, to by tak nebolo ani keby si zobrala za ženu šéfkuchárku z najlepšej restiky. Alebo je problém, že ti to vôbec povedal? Véd snáď nechceš aby ti klamal

iwesska
27. dec 2021

A co,spadla ti 👑 z hlavy? 😄 Mne muz hovori,ze varim lepsie ako moja mama,ale su jedla,ktore ozaj neviem urobit tak,ako ona a aj si to priznam. Vyvar napr.robi svokra najlepsie v rodine a vobec s tym nemam problem. Trosku pokory by ti nezaskodilo. Ze si jeho zena este neznamena,ze robis vsetko najlepsie.

iwesska
27. dec 2021

A ze sa svokra pyta,ze co ste varili je akoze provokacia?!? No mam dost dievca,vytvaras a hladas problemy,kde nie su. Moja svokra sa to tiez vzdy muza pyta,ale nevidim ziaden dovod,preco by som mala za tym hladat problem?? Aj mamy sa pytam,co varila a nie preto,ze ju kontrolujem🤦🏻‍♀️

lucka114
27. dec 2021

Toto je problém roka 🙄

opica_skorica
27. dec 2021

Varenie…. Jeho mama vari lepsie.
Hmm.
Preto boh vymyslel sex.
Hmm.
Tam ti nepovie, ze sex s mamou bol lepsi.
(Vtip)

masinka
27. dec 2021

U nas sa tradicne robieval Viedensky zemiakovy salat ( zemiaky + cibula) a aj ja robievam ten, u manzela zase taky ten strakaty ( hrasok, mrkva....), tak ked idu svokrovci na Vianoce k nam, tak salat donesu a manzel papa ten a vobec mi to zily netrha. Dokonca tento rok k nam nesli a svokricka salat poslala 😀

mironka
27. dec 2021

A este jedna vec. U mojho muza doma sa salat na Vianoce nerobil. My sme ho robievali a robime nadalej. U muza doma robili len dusenu rybu,my vyprazanu. 9 rokov mu robim ich dusenu. Vyprazanej a ani salatu sa ani nedotkne cele sviatky,lebo doma tak nerobili. A co sa mam preyo zlostit? Nech si da,co chce a chuti mu. Sj on si priniesol nieco z domu a ja nebudem trvat na tom,ze kvoli mne to musi menit. Ja sa prisposobim,uvarim aj jeho jedlo a vsetci sme ok a spokojni.

kiwi3
27. dec 2021

gratulujem k skvelemu manzelstvu, ak mas po 17 rokoch len tento problem...

stanislavicenka
27. dec 2021

Ja neviem, mne by to nevadilo. Moja svokra robi skvelu kapustnicu, ja to viem, tak ju ani nerobim, a tesim sa vzdy na tu jej🤷

pragmaticka
27. dec 2021

Tiež sa pridávam na stranu väčšiny. Je kopec veci ktoré navarím a napečiem super. Niektoré vie dokonca však aj môj muž urobiť lepšie ako ja!! Tiež tak isto moja mama. Aj deti mi veľakrát povedia, strakine je lepšie.. Ja sa len zasmejem. 😂😂👍A ešte im to nezabudnem povedať, vždy ich to veľmi poteší, či už svokru, mamu muža alebo sestru 😂

viera1107
27. dec 2021

@6mia6 asi to bude tak, ale tentokrát naozaj prekročila hranicu..