Svokrovci
Ženy poraďte mi.
Bývame v UK. Svokrovci tiez. Nebyvame spolu. Mame malu 11 mesačnú dcérku. Mam taky problém ze svokrovci su strašne šetriaci a odkladajú každý halier ale DOSLOVNE. Maju nasetrene viac než 60 000 a kupujú malej hracky zo sekaca. Oni si nekúpia ani nove topanky ani sveter nic proste vsetko nosene a vsetko odkladaju nic nevyhodia ani krabicku od niečoho keď spotrebujú. Vsetko si nechávajú a vyzerá to u nich ako smetisko vsetko, jedno na druhom postavené. No hrozne.
Takých sekacovych obchodov tu je strašne veľa. Ja si kupujem všetko nové. Nedala by som si nikdy nič na seba uz nosené. Je to iné keď mi niečo podaruje sestra alebo kamarátka ale tak zo 2nd handu nie. Je to iné keď sa kúpi trebárs stôl alebo nejaká políčka zachovala proti tomu nic nemám, Angličania vyhadzujú drahé veci. Povedala som jej to ze nech jej nekupuje zo sekaca hračky,že je to nehygienicke a mala to bere to do úst ze NIE. Po nejakej dobe sme boli u nich zas a zase jej kupila používané hračky. Hneď som videla ze to neni nové. Nebolo to zabalene a boli tie hračky poškrabane alebo cistene to bolo vidiet a pýtala som sa jej ze odkiaľ ich kupila tak povedala ze z tesca. Prosím vás ako sa mam zachovať. Nechcem byť hnusná ani sa robit na fajnovku ale zase drzosť je aj toto ked to oni nerešpektujú. Manžel nechce im nic povedať na toto, nevie si dupnut. To musím ja. Som vdacna ze jej na nej zalezi velmi ju lubi ale tie hračky co jej kupila tak som nechala u nej nebrala som domov ale idu Vianoce a viem ze jej dačo búdu kupovať aj do budúcna to sa musí vyriešiť. Mne sa to nepáči ze ma nerešpektujú. Co mam robiť. 😒😒
Ďakujem za odpovede
@katarinka89 tvoje dieta asi do skolky nechodi 😂
@ema1998 toto pozerám je najčastejší problém, rešpektovať niekoho názor. Myslím, že to je povaha. Je to človekom. Proste musia spraviť po svojom, oni dieťaťu chcú niečo dať, a neuznávajú nové tak urobia tak. Nerozumiem prečo majú niektorí ľudia problém rešpektovať keď ich niekto o niečo požiada/poprosí. Priznám sa, u nás to tiež nefungovalo, ani prosba, ani oznam, ani raz, ani opakovane, tak som hneď preventívne nepríjemná. A keďže mám falošnú svokru, mne do tváre nepovie nič, len manželovi poza môj chrbát, a to už mi je jedno toho času koľko doňho hustia. A vieš čo? Aj tak vždy spraví úplný opak 😆. Takže za mňa, kto seje dážď musí predsa raz čakať búrku.

@ema1998 je uplne normalne, ze kazdy ma k tymto veciam svoj postoj. Urcite sa to da slusne ale razne odkomunikovat... Mne napriklad nevadi oblecenie z druhej ruky ani hracky, ale tak cca od 2 rokov. Babatkovske hracky jednoznacne len nove