icon

Svokrovci na návšteve každý mesiac

22. sep 2025

Dobrý deň. So svokrovcami sme sa stretávali cca 3-4x do roka bývame 300km od nich a približne toľko sme sa videli, bud sme išli my k ním na víkend alebo oni prišli k nám. Ale všetko sa zmenilo ako som porodila. Rodila som pred 3 mesiacmi a zrazu nemám pokoj, chcú k nám chodiť každý mesiac a prekáža mi to príde mi to často (a nie , moji rodičia tiež nechodia tak často!!!) ja som nie preto porodila dieťa aby som mala svokru na krku každý mesiac v malom byte. A mne sa tiež nechce k ním chodiť každý mesiac. Je to pričasto. Lezie mi to na nervy, vy čo bývate ďalej od svokrovcov tiež sa chcú vidieť kazdy mesiac ? 🙄 a nehovorím o vzdialenosti 30km ale 300.
Niet nat súkromie. Neznasam návštevy celkovo. Prepáčte ale som z toho zdeptaná

Strana
z4
anonym_479f8e
23. sep 2025

@anonym_autor ty ked budes mat vnuca, tiez ho budes chciet vidiet kazdy mesiac aspon 1x, potulit si ho, vybozkavat. Daj sa dokopy a neprehanaj.

strelkyna1
23. sep 2025

Mas pod nosom skryty poklad a nevidis ho. Teraz Ti mozno lezu na nervy, ale len co bude dieta schopne dlhsej cesty bez Teba, tak mozes ho par krat v roku zabalit muzovi na vikend, v piatok ich poslat na navstevu a v nedelu ich mat len naspat. Co by som ja dala za par vikendov iba pre seba a nemusiet uplne nic. Nepokaz si to teraz na zaciatku...

anonym_955cce
23. sep 2025
@anonym_479f8e

@anonym_autor ty ked budes mat vnuca, tiez ho budes chciet vidiet kazdy mesiac aspon 1x, potulit si ho, vybozkavat. Daj sa dokopy a neprehanaj.

@anonym_479f8e podľa toho čo píše, výkopné toto dieta v 18 aby mala klud a nemusela robiť servis. A môže si žiť šťastné až do smrti, sama 🙂

muzula
23. sep 2025

autorka, zariad si to tak, ako to chces a citis TY. Najlepsie, ak to rovnako vidi aj partner. A z komentarov si nic nerob, pisu to vacsinou dokonale nevesty.

anna777115
23. sep 2025
@anonym_955cce

@anna777115 stretnutie s rodinou 1x za mesiac je podľa teba veľa?

@anonym_955cce Pre niekoho, kto s tym nema problém nie. Pre mňa, takyto vikend plus bábo, by bolo maximum prehltenia a preťaženia a ďalší mesiac by som sa dávala dokopy. Pochopte, konečne, že nie, všetci sme rovnako nastaveny a nie všetci zvládame podobné situácie.

anonym_955cce
23. sep 2025
@anna777115

@anonym_955cce Pre niekoho, kto s tym nema problém nie. Pre mňa, takyto vikend plus bábo, by bolo maximum prehltenia a preťaženia a ďalší mesiac by som sa dávala dokopy. Pochopte, konečne, že nie, všetci sme rovnako nastaveny a nie všetci zvládame podobné situácie.

@anna777115 dávať sa mesiac dokopy z 1 návštevy? Ale prosím ťa.

anna777115
23. sep 2025
@anonym_955cce

@anonym_955cce Pozri si na internete, niečo o hypersenzitivite.

muzula
23. sep 2025
@anonym_955cce

@anonym_955cce , ty si prosim ta kto? Uvedom si, ze kazdy sme iny...ty s tym problem nemas, niekto iny ma. To nie je 2+2=4 za kazdych okolnosti. Nic nevies o tom, na koho reagujes, nevies nic o jej byvani ani o tom, akyuch ma svokrovcov. Ale mudrujes ako Salamun. O empatii si uz pocula?

anonym_955cce
23. sep 2025
@muzula

@anonym_955cce , ty si prosim ta kto? Uvedom si, ze kazdy sme iny...ty s tym problem nemas, niekto iny ma. To nie je 2+2=4 za kazdych okolnosti. Nic nevies o tom, na koho reagujes, nevies nic o jej byvani ani o tom, akyuch ma svokrovcov. Ale mudrujes ako Salamun. O empatii si uz pocula?

@muzula ani ona nemá empatiu ku rodičom jej manžela.

anna777115
23. sep 2025

V skratke, že aj takíto ĺudia existujú.

muzula
23. sep 2025
@anonym_955cce

@muzula ani ona nemá empatiu ku rodičom jej manžela.

@anonym_955cce A svokrovci empatiu maju? To nie je len o tom, ze JA chcem vidiet svoje vnuca, vies? Ak by naozaj cheli, tak nemaju problem dve noci prespat tak, aby cerstvej rodine nerusili ich zivot ktory je teraz uplne iny ako predtym a oni sami potrebuju cas, aby si nan zvykli.

anonym_955cce
23. sep 2025
@muzula

@anonym_955cce A svokrovci empatiu maju? To nie je len o tom, ze JA chcem vidiet svoje vnuca, vies? Ak by naozaj cheli, tak nemaju problem dve noci prespat tak, aby cerstvej rodine nerusili ich zivot ktory je teraz uplne iny ako predtym a oni sami potrebuju cas, aby si nan zvykli.

@muzula vazne posielate rodičov po hoteloch ? Vy keď idete k nim ste tiež v hoteli?

anonym_955cce
23. sep 2025

Úprimne ich ľutujem,mat nevestu, ktorú otravujú ale keď sa bude rozdávať, bude v prvej rade. Tlieskam 🙂

muzula
23. sep 2025

Nie, ja neposielam rodicov po hoteloch pretoze vieme komunikovat, pocuvat sa a chapat sa. Takze ked sa deje navsteva z jednej alebo druhej strany, tak to nie je na baze "my budeme chodit raz za mesiac ci vam to vyhovuje alebo nie", ale si zavolame a dohodneme sa, ci to v dany termin vyhovuje obom stranam.
@anonym_955cce - dalsia majitelka kristalovej gule? Autorka vobec nenapisala aky ma so svokrou vztah, ale ty uz lutujes svokru. Ale v inom fore, kde nevesta narieka kvoli toxickej svokre, napisu take ako ty "bloknut, zrusit kontakty, nepustit do bytu".

rorino
23. sep 2025

@anonym_autor nie,stále chodíme 3-4 x do roka na dve noci .

anonym_0947e4
23. sep 2025

Podľa mňa je to troll. Už asi 3-4x tu píše presne toto iste

anonym_24b488
23. sep 2025

@anonym_autor za mna je to pričasto. Mne by tak stacilo raz za 3 mesiace. To je také optimalne. Skús si to tak nastaviť. Lebo je to fakt casto. To si ani neodychnes a hneď ich tam mas.

nelili1978
24. sep 2025

@anonym_autor no ja ako svokra ti napíšem, že sa mi to nečíta ľahko. Ale keby mi nevesta povedala, že jej vadia návštevy, rešpektujem to. Otázne je, keď budeš potrebovať v budúcnosti pomoc s dieťaťom, ako to budeš riešiť? Dieťa si so starými rodičmi nevytvorí vzťah a potom budeš ľutovať.

anonym_c2f51f
24. sep 2025

Ja autorke úplne rozumiem.Tiez mám muzovu rodinu podobne vzdialenú.Plus mám 3 švagrinej, ktoré milujú chodiť na návštevy.Po pôrode mi tiež začalo vadiť toto neustále navstevovanie a prespavanie na niekoľko dní.Jednak keď sme išli my tam, úplne sa deťom nabúral režim(kým boli fakt maličkí).Cesta dlhá.Tiez u nič nebolo veľmi kde prespať,tak dom si proste nastavila hranice a keď ideme na návštevu platíme si ubytko.Odkedy podobne očakávame aj od mužovej strany,odrazu nechodia.Nuz,ľúto im zaplatiť ubytko na pár nocí.Podotykam,že mi nevadia návštevy na pár hodín,práve naopak.Sle mať v byte natlačených 4 ďalších ľudí každý mesiac niekoľko dní,vyvárať im,robiť taxikára,program (v zásade prídu len vlakom) a ešte chodit6uz teraz do práce,to je moc.

Strana
z4