icon

Svokrovci nedali deťom nič pod stromček

26. dec 2020

Ahojte. Ako by ste sa citili, ak by Ježiško od svokrovcov nedoniesol deťom nič pod stromček. Pod pojmom nič, myslím absolútne, nicovate nič. Ani len kinderko za euro.
Peňazí majú veľa, takže nejde o dôchodcov s minimálnym dôchodkom, ľudí a obchodov sa síce stránia, ale internet ovládajú na vysokej úrovni, bežne si objednávajú kopec veci... Oni boli vždy skrblici, nedajú nič navyše, ale toto ma dorazilo. Boli sme u nich na druhý sviatok Vianočný. Za celý čas sa neopytali deti ani na stromček, ani na to, čo im doniesol Jezisko. Proste sa vyhýbali téme, akoby ani neboli Vianoce. Na otázku malého synčeka (3r), kde sú darčeky, to úplne zahovorili. Samozrejme my sme im darčeky priniesli tak, ako kazdy rok a nie len jednu kávu či čaj, aby sa nepovedalo... Dosť som z toho smutná a sklamaná, aj deti boli. Jasné, Vianoce nie sú o darčekoch, to deťom vstepujeme, ale predsa sú to malé deti a tešili sa na rozbaľovanie. Ďakujem za názory.

malena
26. dec 2020

@kristina2015 presne si to vystihla, úplne inak by to človek bral, kebyže majú dôvod na to byť takí, ale oni nechceli lebo sú lakomí ...

kristina2015
26. dec 2020

Teraz sa tu budeme každá jedna hrať na dokonalú ženu a nevestu a nič sa nestalo cmuky cmuk áno stalo tie deti si toto nezaslúžili 😔👆

autor
26. dec 2020

@malena Dakujem. Ozaj mi je o kusok lepsie. Tak som im hlavne vdacna za manzela a kvoli nemu si ich vazim. Je to uzasny clovek a nezasluzi si, aby som sa nejakym sposobom hnevala na nich.... A aj kvoli nemu ma to mrzi. Zatial sme sa o tom nebavili, lebo bol na nocnej - da sa povedat rovno od svokrovcov siel a dnes este polihuje v posteli. Takze vecer sa o tom urcite budeme bavit. On je otvoreny, s komunikaciou nema problem. Na druhej strane, mrzi ho to chvilku, potom vypusta z hlavy. Co je fajn, no.

lucinka1988
26. dec 2020

Noo, poznam to- moja svokra nedoniesla tento rok môjmu 2,5 ročnému synovi absolútne nič, ani na narodeniny- na ktoré zabudla a prišla o 3 týždne neskôr, ani na Vianoce, ani vôbec- odkedy sa narodil od nej dostal nejaké dupacky a kosielku- a nie, nepríde mi to vôbec normálne, nejde tu o to, že by bola povinná niečo nosiť alebo že by nám mala uľahčovať niečo- syn ma toho viac, než potrebuje. Ide tu o princíp, o to, že je to malé dieťa a pre mna je úplne prirodzene, že babka by mala niečo doniesť- aspoň 2x za rok, keď ma narodeniny a Vianoce. Pre mna nepochopiteľne, nemáme pokazené vzťahy, aj keď príde 2x za rok len, celkovo nás ma na háku, ale druhým vnúčatám darčeky nosí aj s nimi trávi čas. Nikto neočakáva luxusne drahé hračky, ale nakoľko sama chodí tip top ohaknuta, myslím, že 5-10€ by si na nejakú malú hračku pre syna našla, keby chcela. Nesúhlasím s tým, že veď nie je povinná a že ja by som sa ešte mala zle cítiť, že sa nad tým vôbec zamýšľam. Nemá rovnaký prístup k svojim vnúčatám a nie, nie je to normálne. Dôvod je pre mna neznámy.

autor
26. dec 2020

Dievcata, idem sa prevetrat s detmi do lesa. Diskusiu o chvilku zmazem, nech sa v tom nerypem cely den. cim skor zabudnem, tym lepsie pre mna.
vsetkym vam dakujem, ozaj pomaha napisat svoj problem a vyzalovat sa.

malena
26. dec 2020

Veď to, radšej to dať zo seba tuná medzi nami dievčatami, ako sa neskôr pohašteriť napr s manželom no nie 😉

macekovam
26. dec 2020

A minulý rok darčeky boli?

kristina2015
26. dec 2020

Vianoce ,Mikuláš je o deťoch a keď už nie pre ne tak to rovno môžeme zabaliť . Stačí kapor a zemiakový šalát. Tu nejde o to že autorka žiadala dar ale že ježiško nechodí k deťom smutné 😳

nelca0510
26. dec 2020

Svokra nedala dcérke nič pod stromček. Co už. Takto sa krásne buduje vzťah od mala. Ale ona nemá vo všeobecnosti záujem,za rok ju videla asi 5x.

nelca0510
26. dec 2020

Diskusia sa ti nebude dat zmazať, to môžu len admini. Ved tu nie je nič pohorsujuce.

elizabet173
26. dec 2020
sapetka
26. dec 2020

A vianoce predtym boli ini? Je to urcite zvlastne a nechapem tomu ako to mozu babky a dedkovia takto ponat ale co uz.. aj taki stari rodicia su bohuzial. My chvalabohu taketo smute skusenosti so starymi rodicmi nemame

kristina2015
Autor odpoveď zmazal
sapetka
26. dec 2020

@syslik81 🤦‍♀️

jana0312
26. dec 2020

Ano, je to smutne, ale nenarusaj kvoli tomu vztahy s nimi, nestoji to za to...my kupujeme za svokrovcov a potom im darceky nosime domov par dni pred Vianocami...minuly rok som to nechala zabalene ako mi to priniesol kurier, svokra sa zevraj bala, aby neobjavil darcek synovec...vobec sa neunuvala odbalit to aspon z toho a tak im to dat pod stromcek, cize decka dostali “balik od kuriera”...mne to teda luto prislo, ale poucila som sa a tento rok som im to zabalila uz do baliaceho papiera ja 😉

marca12
26. dec 2020

A cez rok sa ako spravaju? Mate dobre vztahy?

oblecenie99
26. dec 2020

Navrhujete tu viacere,že mohli by kúpiť aspoň plastovú hračku z Pepca za 3 eura,ibaže potom sa tu zakladajú diskusie,že svokrovci kúpili deťom šmejd a nebezpečnú hračku z Pepca a asi by sa našli názory,že oni by to určite vrátili svokre 🙈 My máme len ročného,ale kiežby svokra nič nekupovala... Lebo jednak mame malý byt a nemám to kde skladovať plus ona vážne kúpi tie plastové sprostosti, a ja trpnem,keď to dáva malému,lebo nechcem byť za zlú nevestu a ustráchaní hysterku,ale na tie hračky nie náhodou sú vycapene,že od troch rokov, zvyčajne plastové autíčka,ktoré sa mega rychlo lámu a dať to ročnému,čo všetko pcha do úst a hryzie .. 🙄 Na Mikuláša dostal vrecia arašidovov,mandarínky,Milky,Kinderka,Brumiky,proste same lahôdky pre ani nie ročného 😃 tak verte mi,bola by som radšej,keby nič nedali.. mňa by to tiež ináč zaskočilo,že na Vianoce deťom nič,aj keď je pravda,že my sme na Vianoce určite nedostali nic od starých rodičov.. autorka,ber to tak,že Okey, aspoň sa vyriešili budúce Vianoce a im už nič nemusíte.kupovat 😅

tetaandulkova
26. dec 2020

Neriešila by som, dejú sa aj horšie veci. Až teraz som sa vlastne zamyslela nad touto témou a došlo mi, že ani mi so sestrou sme nedostávali od starých rodičov darčeky na Vianoce. Od otcových nikdy ani na narodeniny, babka vraj veľmi šetrila, a od mamkiných tiež na Vianoce nič, nemali veľa peňazí. Dedo nám ale stále kupoval Huba Bubu keď sme šli spolu do obchodu, s nimi sme aj vyrastali, ono ako to povedať...tie zážitky z detstva, výlety po okolí, ktoré sme spolu zažili keď sme pri nich vyrastali, stoja omnoho viac ako nejaké hmotné dary

dahra
26. dec 2020

@deti95060810 - fuha 🙂 28 😲, my sme boli na jednej strane len 4 vnúčatá a na druhej 14 (to a už ani poriadne nepoznáme). Dostávali sme len od tých starých rodičov, čo mali 4. Naši maju 5 vnúčat a v dnešnej dobe asi patria k tým na vnúčatá bohatším.

jana_eyre_2
26. dec 2020

Divné, ale tak čo uz narobis.. buduci rok budete vedieť a podľa toho sa zariadite.. ja by som mojim deťom kúpila maličkosť a zabalila a nenápadne dala pod ich strom aby si tam čosi našli...

Ani ja som od starých rodičov nikdy nič nedostala, ani na národky. Iba od babky maminej mamy.. od otcovych ma to ani nenapadlo..

loginexistuje
26. dec 2020

@oblecenie99 ver tomu ze by si nebola radsej keby stari rodicia svoje vnuca ignorovali ako sa deje tu (ani zazitky ani darceky) ako jasne ani opacny extrem nie je dobry ale toto neni o darcekoch ale o vztahu a to je ta tragedia ked stari rodicia kaslu na vnucata (ako jasne my sa s tym vyrovname myslim dospeli a deti to prijmu ako status quo ale potom o skonci tak ze sa vztahu prirodzene popretrhaju resp ostanu formalne raz za cas prezijeme

elementissa
26. dec 2020

No ja by som sa veru hanbila. Prepadla pod zem od hanby. Ale nie ako tu herecky píšu kvôli tomu, že starí rodičia sa vôbec opovazili nedať, ale preto, lebo som rozmaznana fagana, čo čaká dary od všetkých. Spamatajte sa trochu a prestante deťom tlačit do tých ich nevinných hlavičiek, že všetci ich budú zasypavat hlupostami. Darčeky nech dajú rodičia deťom. Stačí 1-2. Starí rodičia ak veľmi chcú, nech prinesú, no nie je to žiadna ich povinnosť. A vás ostatné... Tiez, že hanba nefackuje. Materialisticke "sliepky v kurine", čo jedna cez druhú sa predbiehajú a kotkodakaju ako by hneď odstrihli svojich rodičov alebo svokrovcov zo života, lebo vašim vznešeným a velavazenym detičkam (=rozmaznananym spratkom) nedoniesli darčeky. Asi opäť iba vizitka, ako vás rodičia vychovali, iba k materializmu. A tak aj vy vychovavte vaše deti. Potom neplacte, keď na vás 20 rocna dcéra nahuci, že ste najhorší rodičia ever, lebo ste ju sklamali a nedali jej najnovsi iphone a nedopatili dovolenku. Všetko je to o výchove a prioritách. Keby sa tak chcel tento hlúpy zvyk darcekovania úplne zrušiť a ľudia by si konečne začali vážiť na Vianoce dobre jedlo, to, že môžu byť s rodinou, že sa môžu porozprávať, byť všetci spolu doma, hrať spoločenske hry ci pozerať spolu filmy, že všade krásne svietia svetielka atď..... Nie, tuto nevdacne dcéry a nevesty riesia to, že ich nedotklive detičky nedostali darčeky od každého. Ze vás hanba nefackuje

jdvorka
26. dec 2020

Určite by ma to zamrzelo, v obchodoch sú hračky v rôznej cenovej relácií a tak malé deti sa vedia tešiť naozaj aj z maličkostí. Moja babina kupovala darček každému z rodiny, od vlastných detí až po vnúčence a pravnúčence. Boli to drobnosti, nikto neočakával 50€ dar... A to bola dôchodkyňa, ktorá musela naozaj obracať každé euro. Takže všetko závisí od človeka ako je nastavený, oni evidentne nevidia zmysel v tom, aby niekoho obdarovali.

stela01
26. dec 2020

@elementissa ľudia si nevazia ani dobre jedlo , niekedy mäso bolo len v nedeľu , všetko je už dávno iné

Myslím že autorka chcela niečo iné povedať do teraz dary boli bežná vec , ostala prekvapená prečo nastala zmena .

Tot sio

lubka261
Autor odpoveď zmazal
zaba21
26. dec 2020

Konanie tvojich svokrovcov je nepochopiteľné, už len preto, že po iné roky deťom darčeky dali. Ale myslím, že im to aj došlo a možno im aj trápne prišlo. Ale tak nič už s tým nenarobíš...a páči sa mi tvoj prístup, že im to nechceš nejak odplatiť. Najlepšie sa k tomu už nevracať.

asia83
26. dec 2020

@babovka2321 Ale, prosím vás. O čom hovoríte? Jasné, že nie hocikedy darčeky. Tak aj Vianoce nie sú o darčekoch, ale použite zdravý rozum. Raz keď sa dávajú darčeky, deti ich dostanú od rodičov, starých rodičov, zrazu od druhých nie, nie je to zvláštne? Nie pre matku, ale pre tie deti. Nie každý je sebecký a lakomý, niekto sa aj obdarúva. Ja osobne by som nevedela nedať vnukom darček, hoc iba pero, pod stromček.

nice202
26. dec 2020

Ja ťa úplne chápem. Aj mňa by to veľmi mrzelo kvôli deťom. Postupovala by som tak, ako tu jedna písala, že by som im zatelefonovala, či máme kúpiť darčeky my a dať deťom pod ich stromček, alebo kúpia deťom darčeky oni.

jana_eyre_2
26. dec 2020

@lubka261 ja ako dieťa som sa na Vianoce tešila hlavne na darčeky.. nebolo ich mnoho ale tešila som sa najviac na to.. mala som šťastie že s rodinou som bola celý rok, takže výnimočnosť vianoc som detskými očami vnímala hlavne vďaka darčekom, svetielkam a rozprávkam.. dnes to vidím na vlastných deťoch.. samozrejme že ako dospelá (alebo už ako dospievajúca) si uvedomujem že Vianoce nie sú len o daroch a moja úloha je ukazovať deťom celkovú atmosféru vianoc, ale tak či tak deťom sú najvzácnejšie darčeky.. keď vyrastú, budú aj ony vedieť že Vianoce nie sú o daroch čo dostanú, ale moje vnúčatá sa budú zase určite tešiť hlavne na darčeky.. my to u nás doma s množstvom neprehaname ale zase tváriť sa že o daroch to nie je vôbec pre deti to je zase len také moralizovanie čo už beriem ako modrokonikovsky folklór..

Ak už deti autorky u nich darčeky v minulosti dostali a tento rok nič, verím že museli byť sklamané a to je ľúto aj rodičom..

Ja si pamätám že u babky sme dostali vždy niečo také ako farbicky alebo podobnu malickost ale strašne nás to tesilo..

babovka2321
26. dec 2020

@asia83 ale ved ja zboznujem nakupovat druhym darceky, a aj verim, ze to zamrzi. Ale odporucat za toto prerusit so starymi rodicmi kontakty a podobne "odplaty"? Nikto tu nevie, preco to tak urobili, ci sa vyskytol nejaky problem, mozno sa sami stari rodicia citili pri tom trapne. Ak predchadzajuce roky darceky kupovali, asi az taki ignoranti nie su, nieco sa jednoducho muselo zmenit.