icon

Svokrovci preferujú len dcéru pred synom?

25. jan 2025

Ahojte, asi nic nezmozem, ale aspon sa vykecam. Svokrovci financne, nakupmi, strazenim deti podpouju hlavne dceru. Poziciavaju jej peniaze(v r.2016 prvykrat) a ona ich nema z coho vratit, lebo ziju od vyplaty k vyplate, pricom prijem maju taky isty ako my. Nepride mi to fer. Nas pozvu na obed, ale financne nas neladuju.. praveze hovoria, ze nemaju.. ja ale viem, ze maju, ale nam nechcu dat. Viem, nemusia, ale moji rodicia su spravodlivi a financne nas podporuju 2surodencov viacmenej rovnako. Teraz by nam bodla finan.injekcia, ale z ich strany sa jej nedockame. Je mi to luto.

Strana
anajka266
25. jan 2025

Ak nie ste mladí, po škole, tak aká finančná injekcia preboha😃

domkakvet
25. jan 2025

Nic v zlom, ale teba do toho nic komu daju peniaze.

autor
25. jan 2025

@anajka266 stavame dom..

oriesocek
25. jan 2025

Od kedy zarábam, tak nečakám, že ma niekto bude finančne podporovať. Ak chcem mať byt, tak taký, aby som ho vedela platiť, ak chcem mať deti, tak toľko, aby som ich vedela uživiť. Ak nemám na dovolenku, tak na ňu nejdem, nepotrebujem do domácnosti kupovať somariny…prvý byt som si kúpila sama v 24 rokoch, pól roka som nemala práčku - chodila som cez víkend na návštevu k sestre, kde som si vyprala…

autor
25. jan 2025

@domkakvet ved nie.ale nie je to fer.maju aj syna..

autor
25. jan 2025

@oriesocek jasne, my tiez tak, ale nepride nam fer, ze ju finan.laduju a nam nedaju nic,aj ked vedia, ze teraz nam kazde euro na stavbu treba..

domkakvet
25. jan 2025

Predpokladam, ze to riesis iba ty a uz nikto viac a brala si tvojho muza nie jeho rodicov.

gribka1
25. jan 2025

Nad tým sa netreba zamýšľať. Každý rodič robí ako cíti. Nie je to povinnosť nikoho. Je to blbé, ale treba sa spoliehať len na seba. Má to výhodu, nikdy vám nikto nemôže nič vyčítať. A ver, že raz budeš rada, že ti nič nedali.

deti95060810
25. jan 2025

prikry sa takou perinou na akú máš...
a hlavne nič nečakaj - nebudeš sklamaná.

autor
25. jan 2025

@domkakvet mrzi to aj jeho.. podla teba je to fer, podoorovat iba jedno dieta?

autor
25. jan 2025

@gribka1 asi by to kazdeho skrelo.. vdaka bohu za mojich spravodlivych rodicov..

autor
25. jan 2025

@deti95060810 uver minuty, bodla by daka tisicka-podpora..

domkakvet
25. jan 2025

Nie je to fer, ale ani s tym nic neurobis, bud rada za svojich rodicov.

gribka1
25. jan 2025

Aj ty budeš spravodlivý rodič, aké oni nebudú a len to proste prijať.

oriesocek
25. jan 2025

Ja som od rodičov nič nechcela, boli sme štyria súrodenci a naši normálne pracovali, takže to bolo LTT… keď sme odišli z domu, tak som bola rada, že si môžu kúpiť čo chcú pre seba a nemusia pozerať, či 2 banány alebo kilo banánov. Od vtedy samozrejme ušetrili, ale ja tie peniaze nechcem. Ako otec teraz zomrel, trvala som na tom, nech si všetko nechá mama, aby vedela na dôchodku ísť na obed, na kávu, kúpiť práčku, keď sa jej pokazí…nerobili celý život na to, aby na dôchodku žili doma v studených izbách, s prázdnou chladničkou… takže ani na mieste tvojho súrodenca by som nič nezobrala….

oriesocek
25. jan 2025

A teda mama mi nanútila v rámci dedičstva peniaze, že mi ich bude posielať šekom dookola, kým si ich nepreberiem, ale mne je z toho skôr smutno…

zuzanita1609
25. jan 2025

A keď sa bude treba o nich, rodičov postarať ,tiež budeš taká prvá v spravodlivom podporovaní? 😉

earlgrey
25. jan 2025

A za tisícku postavíš dom? vážne ti tisícka chýba k šťastiu a spokojnosti?

bluka2
25. jan 2025

Každý si so svojimi peniazmi môže robiť, čo chce

lucinka9292
25. jan 2025

Nie je to mozno spravodlive, ale je to ich rozhodnutie co spravia so svojimi peniazmi a teda ja nerozumiem tymto podporam deti, ktore robia uz niekolko rokov. Bolo by mi blbe zobrat od rodicov peniaze, nech si ich odlozia pre seba na dochodok/uziju a deti sa uz maju v urcitom veku vediet o seba postarat a nie nacahovat ruky, ak na nieco nemam, tak nemam.

deti95060810
25. jan 2025

@zuzanita1609 len aby... poznám takého...

20erika07
25. jan 2025

Smutné. Mne svokra núti prachy do rúk zato, že jej pomáham ale v živote by som od nej nechcela žiadne peniaze. Ja ju mam rada ako druhu mamu a nikdy som neriesila a nepozerala na to, či dá nieco a kolko druhému .

colsami
25. jan 2025

Prepac, ale za to ze Ty stavias dom a uz ste minuli uver a nevedeli ste si vopred vsetko vypocitat, drzat rezervu, pripadne spocitat ze na to mat nebudete.... Tak za to Ti maju poziciavat, lebo Ty stavias? (Aj ked na to zjavne nemas?) Zmen myslenie cim skor, nez im pokazis vztahy v rodine. Svokrovci mozu platit komu chcu co chcu. Ty sa staraj o svoju rodinu a necakaj milodary a tisicky od inych. Lebo Ty stavias dom. Ved hadam je to Tvoja volba, ze ho stavias. To je argument. Sila. Neber ma v zlom, ale naozaj uvazujes sebecky a zbytocne si vytvaras nepriatelov...

A nie, nikdy nam nicim nikto neprispel ani sme nic nedostali, nezdedeli, nikto nam deti doma nestrazi, mala som operku, a ani majland nezarabame. Ale prikryvame sa takou perinou na aku mame a sme spokojni.

autor
25. jan 2025

@oriesocek kedze svokra beha po dovolenkach, asi maju dostatok..

autor
25. jan 2025

@domkakvet ❤️

autor
25. jan 2025

@zuzanita1609 samozrejme.svokra ked bola chora, okrem navareneho, nakupu a antibiotik, ktore som jej zohnala, sme jej volavali, ci nieco treba. Na sviatky jej pecem torty,... pre nas to nie je problem..

autor
25. jan 2025

@earlgrey nejde o sumu, dcere dali viac tisic..

autor
25. jan 2025

@bluka2 jasne

autor
25. jan 2025

@colsami aha, cize dceru ladovat,to je ok.ale synovi nepomoct,je tiez ok? Mne to nepride ok. Som vyrastala v spravodlivom prostredi a taka aj som.. muz im moc pomaha, dobehne, ked treba, myslim, ze aj ja som staroatliva nevesta.. takze nemaju dovod nam nepomoct, ked dcere dokazali dat 7tisic a synovi nic.
Ja raz teda radsej dam kazdemu dietatu po 3,5.tis. a nie jednemu 7 a druhemu nic..

autor
25. jan 2025

@lucinka9292 to nie je zobranie. Maju. Dcere dali 7tis.a synovi nic. O to ide..

Strana