Svokrovci rozbíjajú naše manželstvo a moje psychické zdravie
Co dodat ,som uz vycerpana ...Svokrovci su strasne veriaci az chorobne .Neustale nam obmedzuju zivot a diktuju manzelovi co robit ,a aj mne ,nonstop,kedze som doma na celu domacnost sama ,vsetko mi hodia na chrbat ,aj s nasim malym synom ,stale ten isty stereotyp dookola,nadavanie na mna ,ohovaranie ,posmievanie ,a robota starosti dookola ,z domu max na prechadzku s malým ...Našla som si vysnivanu brigádu pri koňoch ,bola som tam niekolko krat neskutocne som si vydýchla ,bola som spokojná a šťastná ...A zrazu,svokrovci ,že ako si to dovolujem niečo také vymyslieť,že 2x do tyzdna ku koňom je sprostosť a že nie som matka ,a ze dieta dat do jasliciek alebo opatrovatelke ,je choré a IM NA HANBU ,že ich budú riesit ze sa neviem o dieťa postarať a riešim debilné kone ,ze moja robota je dieta domacnost .A chlapi? Su nauceny pit pivo v garáži do noci ,chlap s nimi,svokor robi v zahranici a svoje deti ani nevychoval ,jedina slovami cez telefon,vsetko ohladom vychovy zahodil na manzelku.A teraz sa ON mna snazi poucat ze s malym nebudem travit cas ...chlap ktory nevychoval 4 deti ,ked pride zo zahranicia ,sadne si na cele dni do garaze ku pivu ku chlapom ...A ja doma ,unavená ,v koncoch ,som naozaj zlá mama? Robím niečo zle ja ? Som už vyčerpaná a cítim sa strašne zle ...
Kedze nebyvate spolu, tak ako ani by som ich reci neriesila. Hlavne je si to vyriesit a vysvetlit s manzelojm, aby stal na tvojej strane a tu brigadu by som teda brala ako psychohygienu a nedala by som si ju vziat za nic na svete
nebyvate s nim, tak jednym uchom dnu a druhym von. Ked sa hanbia ich problem, ja by som povedala ze sa hanbim za nich, take pribrzdene nazory nech si nechaju pre seba. Ze na to nie som zvedava vobec :D Nenechaj si strpcovat zivot. ja by som ich aj s tym nazorom na kone a jasle a neviem co uzemnila, s navstevami tiez. Taketo navstevy som aj ja zazila, poprosila som ich nech sa stisia. Nakoniec som ich pozaidala, ze laskavo na navstevu sa ohlasia vopred. Ked prisli neohlaseni, ignoracia odo mna, robila sm si svoje veci, dezinfikovala kupelne zachody, behala riadila :D naucili sa vsetci teda ohlasit. Ty si svoju domacnost zariad, oni nech si vykrikuju doma. Dvere zamkynaj a nech pekne zvonia, volaju. Ked nemas naladu nezdvihnes, neotvoris.
A ak teda tvoj manzel popija v gazari s chlapmi takto, tak ja osobneby som mu to zrusila, raz za cas je jedna vec ake stake a pravidelne ee. Je otec, nech sa stara.
@sissy27 presne...
A to že im je na hanbu, ze ty chodis do prace akurat svedci o tom s akymi ludmi sa stretavaju, co povazuju za hanbu, ked niekto chodi do prace...presne takychto susedov mam, velki krestania, do kostola kazdu nedelu ale zle robit, nadavat, schvalnosti to ano, to uz nie je proti ich vierovyznaniu...fuj
Veľmi veriaci asi nebudú keď ťa ohovárajú a nadávajú na teba...
Ach šlak by ma trafil vážne, s niektorými ľuďmi to je ako za trest.
Nebyvas s nimi takze ich nazor by ma netrapil. Treba sa o tom aj s muzom porozpravat. Potrebujes aj ty psychicky vypnut lebo sa to potom niekde prejavi a prijemne to nebude a ublizi to len tvojej rodine.
Raz som pocula, ze ked si beres chlapa, beres si aj jeho rodinu a je to tak, poznam podla seba a vidim aj vsade okolo. A nech nikto netvrdi ze nie je. Uplne odstrihnutie od rodiny nie je vhodne, pokial sa teda nejedna o brutal extremne situacie, deti maju pravo vyrastat s rodinou z kazdej strany. Taketo bezne dotahovacky treba vykomunikovat i ked je to tazke. Povedz chlapovi ako ti to vsetko ublizuje a boli. Rodina mojho manzela je tiez silno veriaca, normalne im z toho prepina, ked ísli s tym aj na mna, som im povedala, ze v boha verim a ich kecy nepotrebujem, ze vsetko odtial potial, snazia sa to chapat uz aj preto ze manzel zomrel a oni chcu mat nejaky vztah s nasimi detmi a aj deti maju pravo na otcovu rodinu. Vedia ze ak by ma nejak extremne teraz srali, tak ich jednoducho odstrihnem.
@vanda323 su veriaci asi tak ako vacsina dedincanov vsade 😁 ohovaranie hlavná aktivita dna
@simca06022011 Jaaj tak to anooo 👍😄Polka Slovenka je takto veriacich
Ja by som dala na dvor nejakého krásneho psíka nech zabráni vstupu (vlčiak poprípade aj malamut),zablokovala tc svokra aj svokry a ak majú kľúče vymeniť zámky. Ale najväčší problém je,že manžel ich nevie uzemnit.
@edien pitbull 😂😁
@simca06022011 aj to je vďačný psík 😂 my máme dvoch vlciaka a potom takého orieška a nik si nedovolí len tak prísť. No svokra skúsila,ale nevyšlo😂Psíky máme dnu v dome,ale keď ich vypustím ešte s pokrikom ,,dávaj,hryz,, tak utekajú všetci👍Využívam hlavne na spoluobčanov čo tu chodia dosť často pýtať železo atď.
@edien ja mam husi :D a barana ktory rad hocikoho naberie, mat takychto navstevnikov, tak ho mam normalne na dvore. Inak moj pes by aj zlodejom otvoril, posadil ich do obyvacky a ukazal chladnicku :D
Stale hovoris o veriacich svokrovcoch? Takto sa teda veriaci clovek nema spravat. Spravi sa ako z doby predpotopnej.
@simca06022011 z barana by som sa po...aj ja 😂 tiež som mala jedného psíka kedysi čo keď došla návšteva či vítaná alebo nie,ľahol si vytasil vajcia a naaaa škrabte ma😂a potom sme mali psychosa čo vrcal aj na nás keď sme došli po pár mesiacoch zo zahraničia. Asi bol oduty,že sme ho tam nechali🤔😂Bol to ridgeback. No naj je poriadne zamknúť a odpojiť zvonec a majte ma radi.
Ty nemas problem so svokrovcami, ale so svojim muzom.
@simca06022011 takeho psa mam.aj ja. Skor gunar obrani dom
Natrafila som dnes na túto skoro ročnú tému.
Ako ste postúpili ?

ja by som sa nevedela pol dňa prestať smiať, keby na mňa svokra vybehla s tým čo môžem a nemôžem robiť 😀 a poslala by som ju tam kde ani slnko nesvieti. Ohovárať ma môže koľko chce, to by mi bolo úplne jedno.
Raz by mi niekto vošiel do domu bez pozvania a začal tam vybľakovať, svinským krokom by som ho hnala a nech je to kto chce, druhýkrát by som mu aj policajtov ako doprovod zavolala.
Postav manžela do pozoru, nech si láskavo haltuje svojich ctených rodičov, že na toto ty zvedavá nie si a ak nezakročí on ako ich syn, tak s nimi narobíš poriadky ty, ale to sa nebude páčiť už naozaj nikomu.
Proste máš ústa, tak si ich otvor. Druhí ľudia očividne nemajú problém otvoriť si ich aj v tvojom dome, tak sa od nich niečo nauč.