icon

Svokrovci si nevážia darčeky

5. nov 2020

Ide ma rozdrapiť od jedu , minule Vianoce sme im kúpili wellness pobyt nech si idu oddýchnuť, pobyt prepadol lebo sak malo času nato mali, iba rok, 200€ vyhodených v lufte.
Teraz nedávno mal svokor narodeniny , je po porážke už pár rokov ale ma veľké bolesti v chrbte a v nohách svokra mu kúpila fyzioterapiu pár sedení , my sme mu kúpili na odporúčanie lekára olej s CBD , čaj na ukľudnenie a dobrý spánok s CBD, masť pálivú s CBD, nejakú čokoládu s CBD a pár drobností, zaplatili sme zato 130€ lebo veď mal okruhliny..
proste vždy si odtrhneme od huby my aj malému , aby sme potešili aj ich a stojí to v skrini a sada na to prach ani sa toho nedotkne a neni to nejaky starý páprda. Nemá ani 60.
Take mám nervy, za tie peniaze sme mohli malému kúpiť oblečenie alebo hocičo iné, ozvali by ste sa ? Povedali by ste im nato niečo? Či to ani nemá význam riešiť to?

krisbar
5. nov 2020

Nepovedala, ale nabuduce by som mu uz take drahe nic nekupila. Zjavne to nevie ocenit. Mozno chce len ponozky alebo cokoladu.

simca06022011
5. nov 2020

@panelacikova tie kapce si kupujem aj ja odkeby som v dome :DDDD aj polovicka.. oni su najbohovskejsie bohovske okolo domu v zime :D

0silvia0
5. nov 2020

@simca06022011 fakt? Super tip na darcek👍

autor
5. nov 2020

@0silvia0
@simca06022011 ja neviem kde som napisala že očakávam vďačnosť, ja neviem čo je natom nepochopiteľne alebo čo ztoho máte keď tu píšete komentáre aby ste zomna urobili totálneho idiota, ja píšem o tom že keď to už stojí v skrini a nechce to či sa mám ozvať aby nám to vrátil a radšej to predáme alebo vrátime alebo to dáme môjmu dedovi na Vianoce ktorý stym ma už skúsenosť. To je celé, neviem odkiaľ ste si vytiahli aby ma nosil na rukách a podobne kraviny. Sem niečo napísať preboha to je poprava seba samého.

panelacikova
5. nov 2020

@simca06022011 inak, mne sa zdajú tiež veľmi pohodlné a teplé na suchú zimu. ale neviem, ako by to vyzeralo k rifliam a lyžiarskej bunde 😀 asi nič moc. ale kebyže mám rod.dom a žijem niekde mimo mesta, určite si kúpim 🙂 mama myslím, využije...

maryon1
5. nov 2020

Ok, tak si sa dohodla ty so svokrou. zapojili ste však do tej dohody aj svokra? viem, že je z tých, čo nič nechcú a nič mi nekupujte, ale možno je niečo, čo by ho potešilo.... a nie, čo sa mu "hodí". ja som na darčeky typu "to sa ti bude hodiť" alergická, moja svokra zvykla také kupovať, ale už chvalabohu zistila, že to nie je tá správna cesta, a že sa nezavďačí nikomu, len minie peniažky a nikto z toho nemá osoh.

zvlášť ked už máš viac skúseností, že si s vašimi darčekmi nikoho nepotešila, tak by som skutočne prišla len s dobrou fľaškou, bonboniériou - keby mi to ofrflal, mávnem rukou, a aspon by som sa nehnevala ktovie kolko sama na seba že som otrepala kopec penazí a zbytočne.

xeniii
5. nov 2020

Ja sa pýtam zakaždým čo kto chce a podľa toho aj kupujem, nemám rada, keď sa kupujú veci, ktoré nie sú podľa gusta a potom sú to vyhodené peniaze :/

zuzanka.zuzu
5. nov 2020

je to DAR...
1) nech ho aj vyhodí. hádam si môže robiť čo chce so svojou vecou či nie? 😨 momentom odovzdania to nie je moja vec
2) kupujem podľa svojich možností - takže obviniť obdarovaného, že ja si vlastne utŕham od úst, no prepáč, ale si sprostá 🤐

0silvia0
5. nov 2020

V nadpise mas rovno napisane "nevdacni svokrovci" kto pisal o nejakom noseni na rukach? Nezaregistrovala som... Ja osobne by som to neziadala spat, ale na zaklade ich zaobchadzania s darcekmi by som sa poucila do buducnosti.

bublinkai
5. nov 2020

... prečo sa nám neukážeš? Keď Ťa ide rozdrapiť od jedu? Možno by sme Ti vedeli úprimne bez zášte a falšu pomôcť aby si si nemusela odtrhnúť od HUBY. Tu na MK sme rôzne skupinky "Ahojte, pred nedávnom som upratovala veci v skrini a našla som veľmi veľa zaujímavých veci či už do školy, oblečenie, kozmetiku, hračky... je mi to ľúto vyhodiť a preto sa chcem spýtať či nepoznáte nejakú SOCKU mamičku v rodine s malým dieťaťom z okolia Nitry, Trnavy, Rožňavy. Rada by som niekomu urobila radosť s nejakými drobnosťami. Dakujem Vám" No čo Ty na to ? _ ????? ️😍

autor
5. nov 2020

@zuzanka.zuzu sama si sprostá pri všetkej úcte keď nevieš čítať 😃 kde obviňujem OBDAROVANÉHO že si odtrham od úst ??? Vy ste tu už fakt na hlavu alebo čo ? Otázka bola či by ste sa ozvali , vy odpovedáte totálne odveci ako vždy na všetko. Bože , ste choré na hlavu fakt , vypínam upozornenia a postavte sa aj na hlavu premňa zamna 😃 krasny deň

nyusika
5. nov 2020

@panelacikova ja by som tiez nekupovala pobyt, pretoze je to len taka polovica darcelu. su s tym spojene naklady na dopravu, vreckove, nejake jedlo...

maryon1
5. nov 2020

nemohla si predsa čakať, že tu všetky mamičky alebo budúce mamičky budú s tebou súhlasiť. vždy sa stretneš s pozitívnymi ale aj negatívnymi názormi.

a osobne mi príde dosť hlúpe pýtať späť darček, že ho predáš, alebo vrátiš, prípadne dáš svojmu dedovi. kúpila si, darovala, už to nie je tvoje, tak sa nad tým prestan rozčuľovať, pouč sa z toho, nabudúce kúp flasku vína a bonboniéru, a vybavená vec.

nyusika
5. nov 2020

neozvala by som sa, vynucovat si vdacnost za nepodareny darcek a vyhodit im na oci, ze ste s tym mali naklady mi pride take....no..zvlastne 🙂

bublinkai
5. nov 2020

@maryon1 ... áno DOBRE VRAVÍŠ. ... a teraz je toľko rôznych na výber. Fúúúha kde sa pozrieš samé zelené a zelené a zelené a bez vynútenia🙂 A tých čokolád čo je tam fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuh. Divné to je PODĽA MŇA.

panelacikova
5. nov 2020

autorka: veď v úvodnom príspevku píšeš ty sama, že si vždy odtrhnete od huby (citujem)....

bublinkai
5. nov 2020

@panelacikova ... a nič 🙂 / ani vďačnosť ani rešpekt ani sa nepredstavila/

martinajurkechova
5. nov 2020

No tak keď ťa to tak štve, tak im kúp bonboniéru a kávu a budeš mať pokoj. Som si istá, že oni také dary od vás vôbec nečakajú. A ten pobyt musel ozaj prepadnúť? Však si mohla ísť s mužom.

bublinkai
5. nov 2020

@ autor ( bez nicku) .... určite by som sa ozvala. Určite daj vedieť keď sa ozveš, že jak si dopadla. .... aj Tvoj dedo to predsa môže použiť abo to predáš abo dačo čo .. 😎

simca06022011
5. nov 2020

@panelacikova no ved ja to tiez medzi ludi nenosim :DD

mandarinka555
5. nov 2020

Nemôžeš niekomu určovať, čo môže....alebo nemôže napísať ☹ Je to verejná diskusia a ľudia môžu napísať, čo uznajú za vhodné...aj keď sa to tebe páčiť nebude.

paskolinka
5. nov 2020

ja myslim, ze ked uz ste mu to dali, tak nerieste, co s tym urobil alebo neurobil. urcite by som to od neho nepytala naspat, ze to idem predat alebo dat inemu. ale poucenie do bubucna - nekupovat drahe dary a hotovo, ked sa z nicoho netesi a neda si ani tu namahu, aby vam urobil radost a pouzil, spotreboval alebo aspon vyskusal, co ste mu dali. a ak si trochu asertivna, tak nabuduce fakt dones len bonbonieru a flasu vina a povedz, ze vsak darceky ma este nove v skrini, ze ste nic dalsie nekupovali 😉

simca06022011
5. nov 2020

odkial sme to vytiahli? z tvojho prispevku, ci o tom ako to mas riesit, ze to chces spat atd v prispevku nepises.. tak asi sprostu zo seba robis tak trochu sama... nic v zlom.
ako pytat spat dar, to je dobry vtip.. ved svokruse sa opytaj ako tie pripravky pouzivaju, ked ich pomahala vybrat ;)

maminkasisa
5. nov 2020

NIKDY by som darcek nepytala spat, Ty si ho kupila jemu a je to jeho vec co s nim urobi, aj ked ho vyhodi alebo daruje dalej.....

bublinkai
5. nov 2020

@nyusika ... hlavne keď to so svokrou NAKOMBINOVALI ( píše sama od srdca) plus mu dopomohla k ZDRAVIU. A on " SMRAD JEDEN" to zavesil dakde, rozdrapiť ju ide, lebo podľa nej a SVOKRY to nie je jeho vec čo s tým urobí ... 😂

sissy27
5. nov 2020

nie, neozvala, ale do budúcna by som prehodnotila výber darčekov. Pre teba by bol možno wellness pobyt alebo tie oleje vytúžený darček, pre iného je to zbytočnosť.
Kupujte darčeky, ktoré si môžete bez problémov dovoliť, nie také, kvôli ktorým si odtŕhate od úst.
Jasne povedal "nekupujte nič, nič nechcem", nerozumiem, čo konkrétne ste na tom jeho želaní nepochopili.
No ale že niekto nevyužije darček od teba podľa tvojich predstáv - nuž je to jeho vec, môže si s ňou robiť čo uzná za vhodné. Ty si vždy všetky darčeky využila na maximum, nič nezostalo zapadnuté prachom, nič si neposunula ďalej, nevyhodila, neprekrútila očami a v duchu si nepovedala "preboha čo s tým"?

oli18
5. nov 2020

Nečítala som všetko, ale práve aj kvôli tomu, čo píše zakladateľka, si s deťmi darčeky nekupujeme. A platí to aj opačne. Keby sa tak v rodinách dohodli mnohí, hneď by bolo pred Vianocami voľnejšie v obchodoch😀

bublinkai
5. nov 2020

@maryon1 ... inak Ty vieš stáť na hlave? Lebo ja nie. Pánečku to by bolo posilovANIE😍

bublinkai
5. nov 2020

@autorovi ... inak voľby vyhral v USA Trumpík ak by si sa náhodou rozhodla, že stáť na hlave chceš aj Ty 😉

panelacikova
5. nov 2020

@bublinkai preboha, to fakt? ja som dúfala, že už pôjde kadeľahšie šašek.... 😲